Warning: Declaration of YOOtheme\Theme\Wordpress\MenuWalker::walk($elements, $max_depth) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /customers/8/f/4/miriamsblok.dk/httpd.www/wp-content/themes/yootheme/vendor/yootheme/theme/platforms/wordpress/src/Wordpress/MenuWalker.php on line 112

5 børnefilm, du også gider se!

tangled-2010Altså, Frozen var fin nok de første 57 gange, ikke? Men nu er du måske nok blevet lidt træt af at høre på, hvor fantastisk Elsa er. Især fordi alle ved, at det er Anna, der er the shit i den film! Du kunne passende forsøge at snige dig til at smide ‘Tangled’/’To på flugt’ på en dag i stedet. Personligt synes jeg, den er væsentligt bedre (og sjovere!) end Frozen. Historien er mere interessant (og har i virkeligheden ikke meget mere med Rapunzel at gøre end det lange hår) og karaktererne er gennemførte. Jeg græd, jeg grinede, jeg sætter den gerne på en lørdag aften i stedet for at drikke mig bankelam i tequilashots.

teaserbreitHannilbal og Jerry er en fucking mærkelig film. Det er det virkelig. Men den er skæv på den seriøst underholdende måde. Jeg elskede den, da den kom ud i 1997, og jeg elsker den endnu mere i dag, hvor jeg fanger satiren og andet voksenvenlig humor. Nyd især Hella Joof og Peter Frödin som et umage politimakkerpar. “Jamen du hedder jo Helle Vibeke.” “Men nu hedder jeg altså Hell.” Der er i øvrigt masser af sange, og de er åndssvage og super catchy, delvist takket være Lex & Klatten. Det eneste problem er, at den måske(?) er lidt svær at opstøve. Jeg kunne have svoret, jeg så den på Netflix, men der er den altså ikke nu.

buddies-the-emperors-new-grooveDa Lillemor i går (eller teknisk set for noget tid siden, men det kom på bloggen i går) spurgte mig, hvilken Disney-prins, jeg ville gifte mig med, svarede jeg Kuzco. Der gik ellers flere år, før jeg fik set ‘Kejserens nye flip’/’The Emperor’s New Groove’, fordi jeg havde fået bildt mig selv ind, at det var en moderne udgave af ‘Kejserens nye klæder’, og det magtede jeg ikke helt. I dag er det en af mine absolutte favoritter af Disneys nyere film. Hovedrollen, Kuzco, er sarkastisk, egoistisk og lidt af et røvhul. Biroller som Kronk og Yzma er intet mindre end brilliante. Selv hvis dine unger ikke gider se den her, så sæt dig ned og nyd den alene. (Helst på engelsk).

space-jam-e1486501356435“Come on and slam and welcome to the jam!” Jeg anede ikke, hvem Michael Jordan var, før jeg så Space Jam, men jeg var også kun 10 år, da den udkom. Det var kærlighed ved første blik, og jeg blev en slags lykkelig, da jeg spottede den på Netflix for noget tid siden. Den holder endnu! Nok sjovest for lidt større børn, men du får det fedeste nostalgitrip ud af det.

how_to_train_your_dragon_screencap___toothless_by_mr_lord_shen_fan_2k9-d5mbjh4Jeg var virkelig ikke hooked på at skulle se ‘How to Train Your Dragon’/’Sådan træner du din drage’. Jeg syntes, titlen var åndssvag og uinteressant. Det var min søster der fik halvtvunget mig til at give den en chance, fordi både hun og børnene var pjattede med den. Og den er virkelig fremragende. Sjov og rørende og absurd gennemført. Sat i et helt atypisk univers, men virkelig fascinerende univers. Ser du den med dine børn, så sæt danske tale på, hvor man på mest genial vis har “oversat” den skotske accent med intens jysk. Ser du den alene, så er originalen altid en anelse bedre. Men under alle omstændigheder synes jeg virkelig, du skal få den set!

Comments (52)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.