Basic bage-bitch

maxresdefaultModsat ‘Vild med dans’ som jeg på trods af titlen vist aldrig bliver begejstret for, er jeg den vildeste basic bitch, når det kommer til ‘Den store bagedyst’. Jeg sluger det råt sammen med resten af det ganske land, og det selvom (eller måske snarere fordi) jeg ikke selv er synderligt god til at bage.

Prøvåhør, jeg kan godt begå mig i et køkken. I det salte af slagsen kan man måske ligefrem kalde mig habil. Men det er, fordi det er meget mere improvisationsvenligt. (Muuuuligvis ikke et ord, men leg lige med). Man kan altid lige tilføje lidt mere salt eller smide nogle ekstra grøntsager i, uden der sker det store. Der er altid plads til en ekstra sjat rødvin, og kødet kollapser ikke i ovnen, hvis man kigger til det for tidligt. I bagekøkkenet oplever jeg alt for tit, at man bare må gøre sit bedste for at følge opskriftet til punkt og prikke, lukke ovnlågen og slå korsets tegn. Man kan gøre præcis det samme ti gange i træk, og alligevel vil det fem gange mislykkedes helt horribelt og de andre fem gange stå skarpere end en musketer. (Ja, det var en Nik & Jay-reference). Jeg forstår det ikke, og det frustrerer mig. Plus det der med, at man alt for tit er nødt til at kunne se på en kage, om den er færdig. Altså med sine helt almindelige ikke-Superman-øjne. Og hvis man tager fejl, så finder man først ud af det, når man har taget kagen ud og kølet den ned, og alt er tabt.

Nej. Nej, jeg har ikke nerver til det skidt. Jeg har knap nok nerver til at se det i fjernsynet. Jeg skulle engang forsøge mig med noget julekonfekt, der bestod af marmoreret sort og hvid chokolade, og jeg prøvede tre gange, og den hvide skilte hver gang, og så satte jeg mig ned og begynde at tude. Hav in mente, at vi ikke engang taler om tempereret chokolade her. Den skulle bare smelte.

Så jeg beundrer dem næsegrus, de deltagere der. Tænk, at de ikke bare kan finde ud af sådan noget, men at de kan finde ud af det på tid og på kamera med hele Danmark som sofadommere. “Neeeeej, hendes creme er ikke varm nok!” “Neeeeeej, hendes mousse når aldrig at sætte sig!” De fortjener stående applaus, hele banden!

I øvrigt, hvis I også er sådan nogen, der aldrig bliver de store bagere, så kan I evt bruge mit trick til ikke at føle jer alt for fiaskoramte. Jeg sammenligner mig altid med bagersvenden fra “Dyrene i Hakkebakkeskoven”. Ikke fordi han kommer til at putte et helt kilo peber i dejen, men fordi sangen rent faktisk indeholder linjen “og hvis gryden ikke vælter”. Hvis gryden ikke vælter. Prøv at forestille jer at være så ringe i et køkken, at I er nødt til at kalkulere med, at gryden nok med jævne mellemrum ryger på gulvet. Så skidt står det trods alt ikke til her. Som regel. 😀

Kommentarer (19)

 • Åh et fantastisk indlæg… kæmpe tak fordi du hepper på dem der står inde i teltet… jeg skulle hilse og sige fra én der har prøvet at stå i teltet at det faktisk er meget værre at sidde hjemme i sofaen og se det end at stå derinde i teltet og bage…(go figure) – min puls er 180 allerede når titelmelodien rammer skærmen og jeg sidder og råber af fjernsynet i vild desperation.
  Og hey – giv lige dig selv kredit for den der chokolade – det er muligt den ikke var tempereret men hvid chokolade er altså ikke nem uanset… og kommer der bare en anelse damp eller vand i chokoladen er den ødelagt…

  • Måske er det lidt ligesom at være til eksamen… Det er værre at sidde uden for lokalet end inde i det!

 • Hahaha – er vild med dit trick.. “Hvis gryden ikke vælter” 😀
  Det må jeg huske næste gang et af mine madlavnings projekter er ved at fejle!

 • Hvid chokolade er en kælling. Nok derfor jeg nægter at indtage det. Pfff.

  Og når du en dag løber tør for ting der skal ses (bahahaaaa!) så kan den engelske version SÅ. MEGET. ANBEFALES! Med lidt ferm søgeteknik kan de fleste sæsoner af The Great British Bake Off findes på YouTube (sagde hende uden Netflix og alt det andet nymoderne stads). Værtinderne er sjove for real, dommerne er hårde, og det vælter med lumre referencer. You’ll love it!

  • Må lige give Kristina ret. Den britiske udgave er intet mindre end GENIAL. Det er set at værterne både spiser af deltagernes ufærdige kager, støtter dem når konstruktioner vælter, trøster deltagere når kagen ryger på gulvet og græder når en skal hjem. Jeg er også fan af den danske, men den britiske version har mit hjerte <3 Selvom det vist nok er slut med de originale værter og dommere nu (tud tud).

 • Æææælsker også Den store bagedyst (jeg er selv blandt dem, der ikke kan smække en lagkage sammen uden den ligner gulvopskrab).. Og hvis dine nerver kan klare mere spænding, kan jeg, som Kristina, så meget anbefale den engelske version.

 • Hej Miriam
  Jeg kan ikke lige huske, hvilken uddannelse du har dig, men jeg mener, at det har noget med sprog at gøre.
  Jeg tænkte på, om du kender siden Worksome? Der kan man tilmelde sig som freelancer (fx som tekstforfatter, korrekturlæser mv.) og så kan virksomheder kontakte en for hjælp. Bare et lille tip – du har jo styr på både sproget og grammatikken, så kom til at tænke på dig:)

 • Hahaha. Jeg er også meget mere en gefühl kind of gal, når det angår madlavning/bagning. Derfor er jeg også altid halvnervøs når jeg har begivet mig ud i at bage til andres maver end min egen. Succesraten er dog overraskende ok. Utroligt nok laver jeg en mean jordbærkage – sig til hvis du vil smage 😉

 • Hej Miriam,

  Jeg læser i ny og næ din blog med stor fornøjelse, men jeg har studset over at du på det seneste er begyndt at bruge lidt.. kvindenedsættende ord én hel del i en humoristisk kontekst. Såsom Makeup-hore, Sephora-slut, basic bitch og der var også en med luder-et eller andet. Jeg er lidt nysgerrig på om du gør dig nogle overvejelser omkring dit sprogbrug? Det skal ikke være en moralprædiken, jeg synes du på din egen blog har ret til at udtrykke dig som du vil så længe du ikke sårer nogen, men da du på andre områder kæmper en brav kamp for kvinders selvværd vil jeg gerne høre dine egne overvejelser? 🙂

  • Jeg vil ikke sige, det er noget nyt. Det har vist altid været en del af min jargon. Jeg gætter på, du tænker på “juleluder”, som har været fast i min sortiment i årevis. 🙂 Min holdning er lige præcis, at det ikke er nedsættende ord, når man ikke bruger dem i en nedsættende kontekst. Jeg gør mig mange overvejelser om mit sprogbrug, og i tilfælde som disse er det min absolutte overbevisning, at man hiver “farlige” ord ned fra deres piedestal og fratager dem deres magt, når man bruger dem i en humoristisk kontekst. Så jeg ser det helt modsat dig (eller i hvert fald hvordan jeg ud fra din kommentar tolker, at du ser det) som et tegn på empowerment at bruge ordene på en måde, jeg synes er både sjov og befriende. Det er vist en debat, der har været oppe at vende lidt i medierne, men personligt er jeg helt sikkert på det hold, der mener, det er en fed måde at være med til at påvirke sprog og slang. 🙂

Der er lukket for kommentarer.