Møgkedelige Østerbro

shane-rounce-378059Jeg vidste ikke voldsomt meget om København, før jeg flyttede hertil, så jeg havde kun mine fordomme til at guide mig, da jeg skulle beslutte mig for, hvilket område jeg gerne ville bo i. Amager var noget med store, firkantede negle og ikke helt vellykkede hår-extenstions. Nordvest var primært industrikvarter med grå og firkantede bygninger. Vesterbro var hipstere, der drank dåseøl og hørte mærkelig musik lidt for højt til langt ud på natten.

Jeg endte på Østerbro. Mest fordi jeg havde hørt, at det skulle være gabende kedeligt at bo her, og eftersom jeg var en lille smule rædselsslagen ved tanken om at flytte alene til storbyen, tænkte jeg, at det måske var meget fint at bo et sted, hvor der ikke skete noget. Efterfølgende har jeg selvfølgelig fået afkræftet nogle fordomme og skabt mig endnu flere nye, som det sig hører til. Østerbro viste sig at leve ret fint op til mine forventninger, hvis man ser bort fra den første gang, min mor var på besøg, og vi gik en tur i området, så jeg kunne vise hende, hvor trygt og godt, her var. Uheldigvis havde der været derby i Parken, og det tiltrækker enormt mange idioter, så pludselig var der en mand, der fik smadret en flaske i hovedet lige foran indgangen til Irma. Jeg tror, min mor var millimeter fra at pakke mig i kufferten og tage mig med hjem til Jylland.

Men ellers er Østerbro normalt virkelig roligt. Kedeligt, faktisk. Vi køber store mængder spelt. Vi får virkelig mange børn (mest de andre). Vi bruger uhyggeligt mange penge på planter. Vi larmer ikke efter klokken 20. Faktisk står der decideret i min andelsforenings husorden, at fester er ildeset. Som i, vi må egentlig per definition ikke holde dem, med mindre det er strengt nødvendigt. Og så skal vi advare hele nabolaget en uge i forvejen og i øvrigt smutte videre relativt hurtigt. Ind imellem kan det godt irritere mig lidt. Alle de regler, både de skrevne og de uskrevne. Hvad nu, hvis jeg har lyst til at synge karaoke kl. 3 om natten? Det er ikke utænkeligt!

Og så i dag befandt jeg mig på Vesterbro. Kødbyen, nærmere bestemt. Jeg skulle forsøge mig som skomodel, hvilket betød, at jeg sammen med to andre damer opholdt mig på en restaurant, hvor vi drak kaffe af tomme kaffekopper og sad i skrækkeligt akavede stillinger, mens vi forsøgte at se henkastede og afslappede ud. Bagefter gik vi udenfor, hvor vi gentagende gange gik frem og tilbage i et forsøg på at få nogle naturlige gå-billeder. Og der gik vi så og så nok lidt fjollede ud, men vi passede os selv og gjorde ikke skade på nogen, da to midaldrende vesterbrogensiske kvinder kom forbi og begyndte at råbe af os, at vi ikke måtte fotografere, for her arbejdede altså piger, der lavede fy-fy-ting og ikke ville dokumenteres. Vi prøvede at forsikre dem om, at vi altså kun fotograferede os selv, men det resulterede i en heftig stigning på vredesbarometeret og en trussel om at smadre fotografens kamera, så hun måtte flygte fra galskaben.

Jeg tænker, det netop er mangfoldigheden og de mange typer, Vesterbro-entusiaster er så begejstrede for, men jeg har ikke den fjerneste idé om, hvordan jeg skal tackle sådanne situationer og er i øvrigt lidt en kontrolfreak, så på den måde er Vesterbro og jeg et ret skidt match. Og så kan det godt ske, at Østerbro er møgkedelig, men det er jeg eddermame også på mange områder, så det er nok meget godt, vi har fundet hinanden. 😀

Kommentarer (16)

 • Jeg ved heller ikke så meget om de forskellige kvartere i KBH – men har brugt mange mange sommerferier lige ved Nørrebro teater. Det er hvertfald et dejligt sted, selvom jeg nok aldrig bliver andet end Aalborggenser.
  Fedt, at I er et godt match, for det er jo det der tæller (:

 • Elsker dit Østerbro. Jeg trives nemlig faktisk godt med ordnede forhold, og Østerbro er pænt. Dosseringen og flere andre små pladser minder mig om Paris. Var der faktisk i dag, besøgte Bondens Marked på Sankt Jakobs Plads (lækre oste til gode priser, kan jeg oplyse), og der var loppemarked i Brumleby, hvor jeg købte to stk. hyggekopper i italiensk fajance og på afstand nød synet af kønne, cool Mille Dinesen. Elsker selv brogede, hippe Vesterbro, men der er også dele af Vesterbro, hvor jeg ville tøve med at flytte ind. Det afhænger af gaden og den enkelte ejendom, vil jeg mene. Jeg bor selv på Frederiksberg C, fordi jeg tilfældigvis fik en lejebolig her. Jeg har personligt ikke behov for fest i gaden lige nedenfor min lejlighed, ej heller at rende på de “typer”, som min mor kalder dem, som man også møder på Vesterbro, i hvert fald på visse dele af Istedgade, men det er fedt, at det ligger lige om hjørnet.

 • Så var det dig jeg så i dag foran Kødbyen 😀 SJOVT indlæg, jeg er selv vokset op i Komponistkvarteret, Byggeforeningshusene ved Svanemøllen, hvor mine forældre stadig bor. Nu bor jeg selv midt på Istedgade og jeg kan nikke genkendende til alt, du skriver. Jeg søgte for eksempel ly hos mine forældre under Distortion i sommer 😛

 • Ja, det er skægt med de bydele. Jeg kunne næsten ikke forestille mig noget værre end at skulle bo på Nørrebro eller Nordvest, og min forhenværende barndomskærlighed til Vesterbro er efterhånden forsvundet i takt med hipsternes indtog i bydelen. Faktisk er jeg efterhånden nået til et punkt, hvor jeg hader Nørrebro så meget, at jeg ikke engang gider besøge bydelen længere, med mindre jeg virkelig er tvunget til det. Der er også bare blevet så beskidt, klamt og utrygt – eller har det altid været sådan? Synes ikke det var så slemt da jeg var yngre. 😐
  Jeg elsker mit Frederiksberg C fordi der er ekstremt ordnede forhold, pæne gader og ikke så meget støj om aftenen. Til gengæld var jeg også glad for at bo på Østerbro, da jeg gjorde det i en kort periode for nogle år siden. ☺️ Men Frederiksberg er nu der jeg føler mig mest hjemme, og hvor jeg heldigvis som regel kan få alt jeg kunne ønske mig helt uden at skulle bevæge mig over kommune-grænsen. 🙈

  • Jeg bor lige midt på Nørrebro, og jeg oplever sådan set også ro om aftenen, pæne gader og ordnede forhold. Enig, Nørrebro er mere edgy end det pæne Frederiksberg C, og jeg indrømmer også, at der nogle steder er utrygt og “klamt” – omend jeg dog aldrig ville omtale det i så negative toner. Men det er nu langtfra sådan alle vegne på Nørrebro, så det er da ærgerligt – og uoplyst – at lave så voldsom en generalisering.

   Ja, jeg følte mig sgu lige lidt stødt der, og så må man jo stå op for sin bydel 🙂 Jeg elsker mangfoldigheden i vores by og det faktum, at hvert kvarter har sin helt egen charme. Det er da fantastisk at kunne få det hele inden for så kort afstand!

   • At jeg ikke deler samme holdning som dig i relation til Nørrebro, har intet at gøre med en uoplyst generalisering – det er simpelthen bare min holdning. Ligesom du synes Nørrebro er et dejligt sted at bo (og det er du bestemt meget velkommen til at synes!), så har jeg også lov til at synes at Nørrebro, i min optik og med de oplevelser jeg selv har haft, generelt er utrygt og med beskidte gader. Nørrebro tiltaler mig bare på ingen måde (hvilket også er årsagen til at jeg aldrig kunne drømme om at bosætte mig der). Der er vi heldigvis alle sammen velkomne til at have hver vores mening, men det er sgu for letkøbt at beskylde andre for at være uoplyste og generaliserende blot fordi de ikke deler samme glæde ved din bydel. 😊
    Folk er også meget velkomne til at synes hvad de vil om Frederiksberg C, det rører mig slet ikke, så længe jeg selv er glad for at være bosat her. 😊

   • Jeg flyttede fra Jylland til Amager for snart 4 år siden. Jeg var i høj grad bekendt med fordomme om Amager, men da lejlighederne ikke hang på træerne, så slog jeg til. Jeg boede på Amager i halvandet år og jeg var positivt overrasket. Jeg var vild med det. Kort til byen, kort til grønt og strand og jeg synes sgu det var et hyggeligt område hvor jeg boede. Derefter flyttede jeg direkte til Nørrebro hvor min kæreste boede (tæt ved runddelen og vel og mærke en sidegade til Jagtvej) Når man er fra Jylland, så kendte man (eller hvertfald jeg) mest Nørrebro som der hvor der blev skudt. Hahaha! Jeg tror sjældent jeg har været så glad for at bo et sted som på Nørrebro. Mangfoldighed, hyggelige små steder som poppede og – jep jeg var vild med det! Dermed ikke sagt at jeg også har set den anden side! Jeg er nu flyttet til Valby og det bliver helt sikkert også fedt, men jeg elsker stadig at svinge forbi Nørrebro og en af de hyggelige små steder 🙂

  • Jeg tror, det er svært at udtale sig sådan rigtigt om en bydel uden selv at bo der. Der foregår så meget. Jeg er heller ikke den store Nørrebro-entusiast, men jeg kan sagtens se, hvorfor det appellerer til mange andre mennesker. Det har enormt meget at byde på. 🙂

 • Jeg bor i Nordvest tæt v Nørrebro station. Flyttede ind i 2011. Selvom der er flere fede steder nu og mere god kaffe at få, er jeg RØVtræt af det: her er blevet vildt beskidt! Utryg føler jeg mig aldrig -bandekrigerne går efter hinanden og ikke efter tilfældige – men jeg raser og blodtrykket stiger når jeg fx cykler fra rene Østerbro og hjem til skrald i gaderne ude ved mig. Det er så synd at nogle få skal ødelægge det for alle og jeg er klar på at flytte når jeg vinder i Lotto.

 • Hej Miriam.
  Snart skal jeg måske vælge mellem at bo ved Peblinge Doseringen (udsigt til søen) og Stakkesund – Østerbro men ikke heeeelt ved Trianglen, hvis du forstår…
  Jeg er 42 år. Har store børn og vil ind og nyde min 2. ungdom i gåafstand til ALT, med mulighed for at gå ud, men også nyde fælleskab i gården.
  Umiddelbart synes jeg Stakkesund området lugter lidt af Ghetto. Omvendt er det tæt på smukke områder på Østerbro og tæt på en metro.
  Ved Peblinge doseringen behøver man bare ikke andet end en cykel. Og er stadig tæt på den smukke del af Østerbro.
  Jeg elsker ungdom, energi men også æstetik og en form for rimelig ro, omkring mig.
  Ps. Jeg er bestemt ovre min (spelt)mor-periode. Og gider ikke (kun) fastelavnsfeste i gården, men også arrangementer for kun voksne, i alle aldre. Jeg selv er meget frisk og følger med i trenden.
  Jeg er single og selvstændig erhvervsdrivende med lyst til at nyde min frihed og møde nye spændende og meget gerne inspirerende individer.
  Men hvis begge muligheder åbner sig, er jeg lidt i et (luxus) dilemma, i fht. valg.
  Bliver man træt af pulsen i Indre Nørrebro (nærmest indre by). Eller fortryder jeg at jeg valgte kedelige familiære Østerbro, hvor det nærmest er umuligt at gå ud.
  Eller det bedre at gå ud, og kunne komme hjem
  til Østerbro ☺️ – langtsigtet.
  Hvad tænker du?

  • Hej Ann. Det er lidt svært for mig at svare på uden at kende dig. Jeg ville til hver en tid vælge Østerbro – kunne aldrig holde ud af bo et sted som Indre Nørrebro med dets aktivitetsniveau og larm. Jeg er lykkelig for at bo et sted, hvor der fred og ro, men samtidig kort til alt, der ikke er det, hvis jeg har brug for det. Så mit valg ville være Østerbro, men kan kan jo egentlig kun tale for egne behov. 🙂

Der er lukket for kommentarer.