WTF: Nærigrøv! #3

foerstJeg tror ikke, det er muligt for mig at blive træt af det her emne! Det er den samme blanding af forargelse og nu-har-jeg-det-meget-bedre-med-mig-selv, der dukker op, når man ser Luksusfælden eller Paradise Hotel. 😀 Vi kan vist godt snige en uge mere med, så indsendelser er stadig velkomne lige her. Husk at holde dem korte! 🙂

4edt5fyuewdtfrctyexstrvyufhygyuhoilhyiuhjpoierdxytgiujkijoijpoiuhiuftrfkinoijnoirdtygjuresxrcdtgutrdfuyhnoikpoujnoijpouvhbkjloxfdcgvsidestsidst

Kommentarer (40)

 • Den med tandpastaen er faktisk godt nok på et eller andet plan. Vi har i hvert fald haft unilever ude på mit studie ifb. med snak om strategier, og en af strategierne inden for tandpasta er (for dem der ikke ved det) jo at gøre hullet i tuben større så folk forbruger mere tandpasta end hvad der overhovedet er nødvendigt. På den måde slipper virksomhederne for at sætte priserne op, men tjener samtidig flere penge fordi folk bruger tandpastaen hurtigere op end før. 😊

 • ohh my lord! Sådanne mennesker magtede jeg ikke i mit liv, tænk sig at ville tage penge for en tampon, et glas cola ect. De var smuttet videre herfra.

   • Det er rigtigt at flour ikke er direkte farligt, men for meget flour kan give permanente misfarvninger af tænderne…

   • Nej det er som så meget andet ikke farligt i de anbefalede mængder – som er på størrelse med ens lillefingernegl.

    • Julie, jeg henviser til artiklen: “Men i Europa bruger vi ifølge Alan Richards meget små mængder fluor i tandpastaen. Faktisk må 100 g tandpasta maksimalt indeholde 0,15 g fluorid. Det er nok til, at du kan blive lidt syg og få ondt i maven, men så skal du spise hele tuben med de 100 g tandpasta.

     Der skal dog et helt gram fluorid til, før du kan få en akut forgiftning og komme i livsfare – altså ca. 6,5 tuber tandpasta på en gang.” Med andre ord er det heller ikke farligt i væsentligt større mængder end en lillefingernegl. 🙂

 • Min veninder og jeg kørte et godt stykke vej efter mad i en helt anden by – i min bil. Da jeg bad dem om at overføre deres del af beløbet rundede de fandme ned. NED?! Det kan godt være det kun var fra 176,78 til 176, men hvad fanden?! Man runder sgu da ikke ned, hvis man vil have lige tal, så runder man op, som tak for turen – og slid. Jeg har bestemt at jeg fremover runder alle beløb op jeg beder om…

 • Hæh. Jeg er vild med dem! Tandpastaklatten på en lillefingernegls størrelse er vel også det, der anbefales hos tandlægen? Eller tager jeg fejl?

 • Altså, jeg sidder nærmest ved hver eneste og tænker ‘Arh, det er løgn’. Jeg kan virkelig ikke tro at der er så nærige mennesker :O Men flere af historierne tak! Føler mig som en rigtig flottenhejmer når jeg læser dem 😀

 • Hvem var den/de nærige i historien om delebilen? Folk uden bil har en ret klar tendens til ikke at anerkende at slid/service/dæk mv faktisk er pissedyrt 😉

  • Der er ingen, der siger, at det ikke er dyrt. Men derfor er det stadig absurd nærigt at opkræve dine VENNER en afgift på slid af DIN bil, fordi I har kørt sammen i to timer. Uden at fortælle dem først, at du havde tænkt dig at gøre det.

   • Altså det koster jo et par kr pr km at køre i bil, så 1 kr pr km er bestemt ikke urimeligt. Højst sandsynligt sætter hun penge til på det. Skulle hun nu køre turen alligevel kunne jeg måske følge at det var nærigt/grådigt at opkræve betaling. Kunne man ikke vende det om og sige at det er de andre der er nærige når de ikke gider betale 25 øre pr km pr person for at blive kørt dør til dør…

    Men som sagt, folk uden bil kan ikke forstå det 😊

    • 1 krone per kilometer UDOVER benzin. Benzinpenge er i min optik ganske rimeligt. Slid på bil? Det bliver noget nærigt. Og “folk uden biler kan ikke forstå det” holder ikke en meter, for der er masser af mennesker med biler, der heller ikke forstår eller praktiserer det. Har aldrig hørt om det før eller blevet opkrævet det, når jeg låner biler af venner og familie og ville heller aldrig gøre det selv. Det svarer jo til at kræve penge for vennetjenester? Eller at kræve penge for vand og varme, når man har gæster på besøg derhjemme eller låner sit hjem ud. Eller at kræve lejebeløb, når man låner tøj eller sko ud. Den almene, sociale relation indeholder simpelthen sjældent den form for minimalretfærdighed, men snarere en antagelse om, at man deler med sine venner, fordi man holder af dem og har muligheden. Der er ingen specialregler for biler på det område. Det andet er i min optik nærighed, plain and simple.

     • Nah jeg er ikke enig. 1 kr pr km udover benzinen er stadig megabilligt. Hvis de nu har kørt 200 km i alt er det så rimeligt at hun alene skal lægge de 400 spir driftomkostningerne (tjek evt fdm bilbudget) anløber. Det er ikke det samme som vand og varme når man har gæster, for der er langt større direkte udgifter forbundet med at køre bil. Når alt er sagt, synes jeg firhistorien er væsentlig; er det altid hende der kører, fordi hun er den der har bil, eller har hun selv tilbudt det uden at nævne det med penge. Hvorfor er benzinpenge iøvrigt helt rimeligt når andre udgifter ikke er?

     • Jeg synes, det siger sig selv, hvorfor benzinpenge er en adskilt udgift. Men altså, jeg har gjort min holdning klar, og det er stensikkert ikke et emne, jeg gider bruge krudt på at diskutere! 😀 Det står dig frit for at være af en anden holdning, men mit gæt er, at du kommer til at tilhøre et mindretal.

     • Da skal jeg da lige love for at du gør dig til dommer over noget du tydeligvis ikke har forstand på Miriam. Statens takst på knap 4 kr pr kilometer er netop en beregning på hvad det koster at køre i en bil. Det er fakta og almindelig kendt og brugt😊

      Mvh Annette

     • Annette, jeg udtrykker min egen holdning ud fra mine egne erfaringer, som vel i pricippet er det eneste, man kan gøre. Jeg synes ikke, det gør mig til mere dommer end nogen andre, med mindre man påstår at være indehaver af den totale sandhed. 🙂 Jeg disputerer ikke, at det er dyrt at køre bil (skriver direkte det modsatte, faktisk), blot at det ikke er almindeligt uvarslet at opkræve afgift for bilslid, og at jeg (og indsenderen, om ikke andre) synes, det er nærigt – især i en situation som denne. Det holder jeg fast i, men andre skal selvfølgelig være velkomne til at være uenige! 😀

     • Er helt på din side Miriam. Og jeg er en af dem der ofte lægger bil til. Kunne aldrig finde på at tage penge for andet end benzin.

     • Jeg har godt nok heller aldrig hørt om ‘slidafgift’. Hvis man er så nærig må man gerne beholde sin bil for sig selv!! 😂😂

     • Nu er statens takst 1,93 kr.

      Desuden har jeg selv bil, og kunne ALDRIG drømme om at lade andre betale for slid af den. Desuden, så burde man i den grad have forventningsafstemt med de andre først.

     • Jeg synes også, det er væsentligt at pointere, at statens takst ikke blot dækker slid på bilen, men “udgifter til bilen, som fx udgifter til benzin, vedligeholdelse, vægtafgift, afskrivning, finansiering og forsikring.” (https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=2234870) Flere af udgifterne ville jo være nøjagtig de samme, om man udlånte sin bil eller ej, og lige netop derfor kan jeg ikke sætte mig ind i at opkræve penge på den front. I særdeleshed ikke når der er tale om venner.

    • Jeg har selv bil og og ved udemærket godt hvor dyrt det er at have bil, men JO det er fandeme nærigt at opkræve penge for andet end benzin af sine VENNER.

  • Det er SINDSSYGT smålig og nærig at opkræve for slitage !!! Jeg kunne ALDRIG drømme om det. Tror ik engang jeg kunne drømme om at opkræve benzin. Tror bare jeg lidt forventer at hvis mine venner ikke at sig selv smider penge til benzin til længere ture man tager sammen +1 time, så hører de ikke for det, men så vælger jeg nok heller ikke at det er dem jeg kører mega langt med.
   Og almindelig pli er da lige at smide nogle penge eller mobile pay lidt penge for benzin hvis man har kørt langt. Og er man så et anstændigt menneske som passager, så giver man sku lige lidt mad/drikkelse eller smider lidt gå penge oveni benzinprisen AF SIG SELV!
   “Jeg har købt sodavand med”.
   “Selvfølgelig ligger jeg lidt ekstra penge. Du ligger altid bil til”.
   Altså nærrige mennesker er de værste!!

  • Jeg må indrømme jeg også synes 1 kr pr km er MEGET fair! Jeg kan slet ikke se hvordan det er nærigt nå hele pointen med at tage bilen er at spare penge. Så er det da kun rimeligt at alle sparer penge og ikke at man bare får bilejeren til at betale…

   Hvis der var tale om at bilejeren selv kørte turen under alle omstændigheder og så tog en ekstra med så kan man diskutere det. Men i dette tilfælde må jeg indrømme jeg synes det er helt rimeligt😊 og i øvrigt den samme takst jeg takserer min kæreste (halvdelen af) når vi bruger min bil til at køre på tværs af landsdele (vi bor ikke sammen og har ikke fællesøkonomi).

   • Pernille, jeg kan overhovedet heller ikke sætte mig ind i at bonne sin kæreste for en deletur. Man giver og tager i både venne- og kæresteforhold. Jeg ville synes, det blev nøjregnende og nærigt på en ubehagelig en måde.

 • Hahah det med at prutte om prisen i Asien til mindste øre er jeg også storslem til. Det er bare et princip, basta! 😀

 • Aldrig aldrig aldrig stop den her føljeton! Den er jo alt for grineren og alt for meget. 😂 Tænk at de her mennesker findes – det er også næsten sørgeligt!

 • Til den med brætspillet; der kunne jeg sgu nok selv blive lidt principiel! Ikke af nærighed, men hvor mange “gratis” penge skal butikken tjene på sine kunder? 5 øre på mig er ikke alverden, bevares – men 5 øre på HVER kunde HVER dag i butikkens levetid, det løber jo op 😉

  • Helt enig. Det reagerer jeg også konsekvent på. Det er sg ikke i orden at butikker skilter med en anden pris ind de slår ind😊

 • Jeg arbejder i detail butik, og hører jævnligt kunde nævne at prisen var 499,95kr og ikke de 500kr vi beder om ved kassen. Nej og det er helt korrekt, og vi burde nok også bede om 499,95kr i stedet for at sige 500.. men betaler man på dankort så spare man de 5 øre, betaler man kontant har vi meget svært ved at give de 5 øre retur, og så er prisen nu engang 500kr

 • Niels og Annette! Hold nu kæften hvor er i nærige altså. Det er kun nærig mennesker der tager den diskussion op og laver den slags beregninger. Jeg krummee virkelig tæer! Hilsen en bilejer!

Der er lukket for kommentarer.