Jeg tror sgu, jeg gør det.

1923880_23037423169_1679_nDet startede bare med at være en rar tanke at lege med. Lidt ligesom når man læser et sted, at ugens Lotto-gevinst er exceptionelt mange millioner kroner, og man begynder at fantasere om, at den der ene kupon, man muligvis godt kunne finde på at investere i, tilfældigvis var den store vinder. For mig er det som regel noget med en større lejlighed, et “rend mig!” til studiegæld og så selvfølgelig usædvanligt mange sko. Men i sidste ende ved jeg jo godt, at chancen for at vinde er uhyggeligt usandsynlig, så jeg ender med at bruge mine penge på noget andet.

Men de sidste par dage har jeg været overordentlig aktiv på Google, og den rare tanke om de billige Boston-billetter har efterhånden udviklet sig til noget, der minder om en plan. Som faktisk slet ikke er så urealistisk. Et par dage i storbyen og derefter en roadtrip op igennem New Hampshire og Vermont og måske endda lige op forbi Canada et smut. Bo på små, snuskede moteller på vejen og spise mig igennem USAs enorme udvalg af fastfood-restauranter.

Hvis vi ser bort fra den sporadiske sviptur til Berlin og en enkelt endagstur til Malmö, så har jeg ikke rejst ud af landet siden 2008. Og jeg har da slet ikke holdt ferie. Altså sådan ferie-ferie. På mine præmisser med de ting jeg virkelig gerne vil lave og den destination, jeg drømmer om. Og nu er der pludselig en mulighed.

En del af mig synes også, det ville være lidt fint at udfordre mig selv. Jeg er den ondeste tryghedsnarkoman; det er ikke engang sjovt. Og hvad så, når man pludselig står alene på den anden side af Atlanten og selv skal finde ud af, hvordan man fylder benzin på lejebilen, og hvor man skal sove om natten? Jeg tror, det ville være sundt at gøre et forsøg på at være lidt spontan. Sætte mig bag rettet uden den store plan andet end at nyde livet og opleve verden. Se, hvad hulen der sker.

Der er selvfølgelig lige nogle finanser, der skal på plads. Jeg var dum nok til at tænke, at hovedudgiften ville være flybilletterne og havde ikke lige kalkuleret med, at to nætter på hotel i Boston koster lige så meget som rejsen tur-retur, og så løber det pludselig hurtigt op. Airbnb er ikke meget bedre. Men alligevel. Alligevel lå jeg i tre timer i går aftes, hvor jeg i stedet for at sove dagdrømte om, hvor gode roadtripsnacks, de må have (se fx billede), og om Tinder måske kunne skaffe mig en lokal guide. Og på et eller andet tidspunkt må det vel også være tilladt at slippe SU-mentaliten og kaste nogle penge efter en fed oplevelse, ikke?

Så ja. Jeg tror sgu, jeg gør det.

Kommentarer (74)

 • Boston er den dejligste by!! Jeg har boet der i et år, og har lige været tilbage på ferie. Hele New England området har skøn natur, og særligt Vermount og New Hampshire er så smukt. Hvornår rejser du? Efteråret er ideelt! Naturen bliver ikke smukkere end den er i efteråret, og efterårsvejret (sep-oktober) er genialt! Ofte lidt over 20 grader. Helt perfekt, hvor sommeren godt kan være lige til den gode side med varme og luftfugtighed.

  Undskyld, jeg går i selvsving! Sig til hvis du mangler råd eller tips!

  • Planen er at rejse i slutningen af oktober – netop for at få den fine efterårsnatur med. 🙂

 • Spændendeeee! :O
  Har aldrig selv været i USA, men har en ven, som lever af at spille poker, og som derfor har boet på pænt mange snuskede moteller. Det var nogle ret vilde historier, han kunne fortælle – så husk hængelås på døren og at lytte til snusfornuften 😉
  Men for fa’en… Ja! Gør det! Så kan vi andre leve lidt gennem dig *thumbs up-emoji*

  • Jeez, det lyder vildt nok. Hængelås har jeg godt nok aldrig tidligere hørt om skulle være nødvendigt… 😀

 • Go, go, go. Hvis du gør det, så har jeg en række gode tips (især til mad), da jeg har været i Boston 10-11 gange pga. familie, der bor der 🙂

  • Uuuh, det lyder godt! Jeg efterspørger nok tips på et senere tidspunkt, tænker jeg. 🙂

 • GØR DET! Jeg har ikke en eneste gang fortrudt, at jeg har rejst alene af sted. Overvej evt. Couchsurfing for at spare nogle penge og finde en god lokal guide. Jeg har kun haft gode oplevelser derigennem 🙂

 • Hej Miriam!
  Gør det, gør det, gør det! 😊 Jeg var selv på roadtrip alene i USA for to år siden (i Cali/Arizona/Utah godt nok) og det var megafedt.
  Selv om en del af det spontane selvfølgelig forsvandt, så havde jeg valgt at booke alle overnatninger på forhånd, hvilket jeg var rigtig glad for. Jeg ville ikke have haft overskud til at køre rundt og lede efter moteller eller lignende hver dag (og man mangler vare lidt den co-driver der kan google undervejs). Jeg er også lidt tryghedsnarkoman så for mig var det rart at vide at jeg i det mindste havde styr på en seng hver nat.
  Jeg synes det var fedt at jeg selv bestemte hvad jeg gad bruge min tid på (men dermed ikke sagt at man ikke godt kan føle sig lidt alene når man står og kigger ud over Gran Canyon sammen med en milliard kærestepar 🙄).
  Om knap fire uger gentager jeg succesen og tager til Australien alene 😊

  God tur hvis du tager afsted!

  • Iiih, det lyder fedt! Jeg overvejer lidt at køre halv/halv. Booke nogle overnatninger på forhånd og tage resten på gefühl. Men nu må vi se. 🙂

 • Den tre ugers tur, jeg var med rygsæk primært på Østkysten for seks år siden – alene – har jeg aldrig fortrudt, SÅ fed en tur. Rejste primært med Greyhound og boede de fleste steder på hostel for at holde udgifter nede.

  • Hostel er ikke så meget mig – jeg har brug for stilhed og privatliv! 😀 Men jeg har også overvejet at kaste mig ud i Greyhound…

 • Da jeg boede et halvt år i Hamborg, var nogle af mine allerbedste turistoplevelser med Tinderdates, der viste mig rundt. Kan anbefales!

 • Jeg håber, at du tør. Boston er en go’ by at starte i, fordi den er overskuelig og hyggelig, men stadig har amerikansk storby-vibe. Boede der et halvt år og elskede den. Var også på diverse roadtrips nordpå og det er såååååå pænt og trafikken er til at have med at gøre og der er masser af moteller og det er bare genialt at rejse i et land, hvor man taler sproget, og hvor det hele tiden lidt er ligesom at være med i en film. Go, girl! xxx

 • Do it! Brug af tinder kan anbefales! Jeg mødte en ret sød fyr, som jeg endte med at tage mig og tre (drenge) venner med på en sejltur ved Golden gate bridge i SF! De amerikanske fyre er virkelig pushy efter at komme på dates og skriver også meget mere end de danske, så det er tydeligt, at der er en hel anden form for dating-kultur derovre.

 • Hvor er du sej… vil lige anbefale Servas hvor man helt gratis kan bo ved privat ved folk i hele verden. Det ersådan lidt et hippie-organisation hvor fokus er på at hvis folk kender hinanden bliver der ikke krig. Så ideen er at man bor og spiser sammen og måske hjælper med at lave madenneller tage opvasken, alt imens man vender verdens situationen og lokale serverdigheder. Gratis og fyldt med fantastiske oplevelser! Se servas.dk

  • Meget enig! Min veninde og jeg brugte det for nogle år siden, da vi som to 20-årige tøser uden rejseerfaring lejede en bil i 6 uger og kørte fra LA-Seattle. Fedeste tur! Vi vi blev godkendt Servas medlemmer af et dansk host-par og fik så ellers tilsendt en PDF fil på 300 sider med amerikanske host-familiers kontaltoplysninger, haha! Vi boede i alt 6-7 forskellige steder. Alle steder var trygge og vi var fuldstændig ubekymret. Vi mødte de sjoveste mennesker og oplevede alt fra fest i en skov hos en hippiefamilie til at se Babettes Gæstebud hos et lesbisk par i storbyen😂 Kan varmt anbefales i hvert fald i USA!

  • Det lyder virkelig som et genialt koncept! Jeg er nok bare lidt mere til at have mit eget hotelværelse, hvor jeg kan have ro og kapere dagens indtryk. 🙂

 • Do it! Det gælder om at leve livet imens man har det. Du vil helt sikkert få en masse dejlige minder og oplevelser 🙂

 • Og indtil turen kan du varme op med farvesorterede M&M’s inde fra 7Eleven på Hovedbanen 😉 Jeg lavede en regnbuefarvet pose til Priden sidste år, optur 😂

 • Hvis du gør det Míriam, så mener jeg helt seriøst at jeg selv vil gøre det til næste sommer. Og jeg er ligesom dig, tryghedsnarkoman!

  • Det er eddermame en deal! Elles skulle vi lave en rejseklub for tryghedsnarkomaner, så vi kunne panikke i plenum! 😀

 • Du skal SÅ meget gøre det! Det bedste jeg nogensinde har gjort, udover at gå fra min psykopatiske ekskæreste, var at tage ude at rejse alene. Det er så fantastisk, giver så meget og er så fedt! Det ikke at være afhængig af andre eller at skulle gå på kompromis, det at kunne gøre præcis, hvad man vil, når man vil og ikke mindst – det at klare sig igennem uforudsete ting helt alene og bagefter føle sig mega sej. Ja, det er svært at rejse på andre måder bagefter, og det ændrer dig for livet. På den gode måde.

  • Det er lige præcis sådan, jeg håber, det er! Jeg skal bare liiiige over den sidste, lille hurdle.

 • Miriam, gør det! Det bedste jeg har gjort for mig selv, er at tage rygsækken på og rejse ud på egen hånd. Her over et år senere, sidder jeg i skrivende stund alene i Indien, og det føles som det mest naturlige i verden. Jeg har fået så mange vilde oplevelser, venner, kærlighed og en kæmpe portion livserfaring, som jeg tror på kan gavne mig i fremtiden. Når jeg på et tidspunkt vender snuden hjem til Danmark igen, er det som et fornyet menneske. Der har været både ups and downs, og en ting jeg har lært efter at have rejst store dele af Asien rundt + været bosat i Australien, er at sætte pris på hvor jeg kommer fra. Det var noget jeg ikke tænkte særlig meget over før i tiden. Nu føler jeg mig super privilegeret og glæder mig faktisk til at komme hjem og bo i hyggelige lille Danmark igen 🙂 go go girl!

  • Ej, hvor er du SEJ! Jeg tror, du har helt ret i, at man får nogle oplevelser og nogle erfaringer, som man ikke kan få på andre måder. Man lærer sgu altid noget nyt om sig selv ved at udforske andre steder.

 • Det bliver nok lidt dyrere end du regner med. Boede på det mest snuskede hotel i New Orleans, blev sigtet på med pistoler af swat teams to gange, og det kostede 90 dollars per nat. Rejste igennem USA alene som 26 årig, havde sparet op, endte med at bruge ca 70.000

  • Det bliver altid dyrere, end man regner med, tror jeg… Men jeg tænker, at det trods alt er en anelse billigere at bo ude i ingentingen end inde midt i Boston. 🙂

 • Do it! Siden du nævnte det første gang herinde, har jeg håbet, du ville gøre det. Det lyder så fedt! Og så er det bare mega sejt, at du udfordrer dig selv! Jeg er selv en frygtelig tryghedsnarkoman, og det står desværre i vejen for mange ting. Men når jeg endelig får udfordret mig selv, er jeg så stolt af mig selv bagefter. Jeg hepper på dig hele vejen og vil glæde mig til at læse blogindlæg fra din tur 🙂

  • Lige præcis! Man har det altid superfedt med sig selv, og så tør man gerne lidt mere til en anden gang!

 • Genial ide. Min mand og jeg tog på roadtrip fra New York–>Boston–>Niagara Falls–>Chicago sidste år og det var den bedste ferie ever!

  Hvis du har lyst til et lidt atypisk hotel i Boston kan jeg varmt anbefale A Cambridge Inn at Porter – super hyggeligt hotel med kun 20 værelser. En kende (læs: meget) kitschet i indretning, men det gør det bare endnu mere charmerende. Ligger nemt at komme til med bil og med egen parkeringsplads, tæt på Bostons bedste steakhouse og tæt på tog så man nemt kan komme ind til Boston centrum uden at skulle besværes med bilen.

  … nej, jeg får ikke penge for at reklamere for stedet – vi var bare så begejstrede for det selv! 🙂

  Og helt ærligt – aleneferie kan være så fedt! Go for it! 😀

  • Uuuh, det lyder godt! Jeg elsker alting kitsch! Tak for tippet, det vil jeg bestemt se nærmere på!

 • Herregod ide.

  For at hjælpe med finanserne og det praktiske vil jeg anbefale dig at kigge ind på http://renefrederiksen.dk.

  Rene er bidt af et galt usa-roadtrip og deler ud af sin viden ganske gratis. (Om end han bliver glad hvis man lejer bil via hans affiliate links)

  • Jeg har allerede været et hurtigt smut forbi og er blevet MEGET klogere, så jeg skal helt sikkert nærstudere hans tips inden afgang.

 • Kære Miriam,
  Jeg vil bare sige: gør det.
  Jeg har nogle udfordringer ift. angst og en meget introvert personlighed, men jeg tog til USAs østkyst sidste år. Helt alene, lidt bange og uden de store pengesummer – det er det bedste, jeg har gjort for mig selv og min angst. 🙂 Jeg mødte masser af søde mennesker og fik nogle fantastiske oplevelser. Ja det koster da lidt penge, men det er alle pengene værd, trust me. 🙂

  • Ih, jeg er glad for at høre, at I er så mange, der har haft så gode oplevelser! Det er opmuntrende!

 • Som en anden også skriver: brug Servas!! Det er tæt på umuligt at bruge i NYC, men i Boston kontaktede jeg 3 forskellige, og alle tre ville gerne have besøg, så det endte med, at det var mig, der måtte vælge 😄 Det koster ingenting, og folk er bare SÅ søde og venlige!
  I det hele taget så var min oplevelse af Boston bare vildt god. Jeg rejste også alene, og jeg har aldrig oplevet en by siden, hvor ALLE var så venlige og åbne!
  Ps. Akvariet i Boston laver hvalsafari-bådture, som er vildt spændende, hvis du er til sådan noget 😉 Så får du både den smukkeste skyline fra havsiden, og du hilser på hvaler. Win-win!

  • Det er virkelig et fabelagtigt koncept, jeg tror bare ikke, det ville funke så godt for mig. Jeg vil helst have mit eget, så jeg kan trække mig helt tilbage efter en dag fuld af indtryk, ellers bliver jeg skør i bolden!

 • Hey,

  Hvis du skriver til bloggen undervejs kan du så ikke trække nogle af udgifterne fra i SKAT?

  • Jeg er bange for, at det bliver lige at stramme den. Men flere har foreslået, at jeg prøver at få sponsoreret måske lejebilen eller lignende, så det vil jeg helst bestemt undersøge!

 • Du kan helt sikkert bruge couchsurfing, ikke kun til at finde hosts men også til at finde andre rejsende. Der er sådan en hangout funktion, som lader sig andre rejsende som man kan hooke op med, til sightseeing, kaffe eller en night out.

  Er selv på en lille Europa tur men har ikke været så god til at møde andre denne gang. Hostel plejer at være en god måde, men mit indre luksusdyr fik mig til at vælge anden overnatning😀

  • Haha, jeg har det lige som dig, er jeg bange for. Couchsurfing er et drønsmart koncept, det er bare slet ikke mig. 😀

 • JAAAA – gør det! Du har et helt liv til at tjene pengene på turen hjem igen, det er det mindste problem 😉 Så sejt at du gør det alene!

 • For helt lyst til at gøre dig kunsten efter. Jeg er mega tryghedsnarkoman. Jeg vil også så gerne tage mig sammen og rejse til fx Berlin blot.
  Ih, jeg håber, du har modet!

  • Jeg hepper på dig! Nu er Berlin en af de få byer, jeg har været i en del, og der er ret nemt at både bo og finde rundt, hvis du mangler lidt overtalelse! 😉

 • Jeg var alene i Boston sidste sommer og tager alene til New York om 2 måneder.Det er SÅ fedt når man opdager glæden ved at rejse alene.
  GØR DET! Du kommer helt sikkert ikke til at fortryde det!

 • Ved ikke om andre har anbefalet det, men hvis du alligevel skal til Boston så husk lige JP Licks!! Og ift hoteller/airbnb kan det sagtens svare sig at bo lidt uden for byen. Selvfølgelig Cambridge, men ellers Somerville, JP (Jamaica Plain)…næsten alt hvor der er er T-stop i nærheden. Det er relativt nemt at komme rundt med offentlig transport og så er der jo altid uber 😉

  • Jeg må vist hellere lave et officielt giv-mig-tips-indlæg, så jeg kan få skrevet skidtet ned. Men fabelagtige råd du kommer med der. Tak!

 • Jeg stemmer allerede for en ‘Miriam Dater USA’-føljeton fordi jeg har en hel klar forstilling om at den amerikanske datingkultur er noget mere nem at arbejde med!
  Derudover – gør det! Jeg har rejst alene rundt i Mexico og Belize, og det var mit livs oplevelse. Jeg tager afsted igen til januar, hvis jeg kan få finanserne til at spille

 • Boston er fed, men New Hampshire og Vermont er 100 gange federe – og også Maine på vejen derop.
  I New Hampshire er der ikke sales tax, så de har flere, lækre outlet-byer, hvor du kan gøre nogle virkelig gode handler. Så hav lige det med i budgettet, inden du rejser. I Vermont vil jeg blandt andet anbefale byen Burlington, som ligger virkelig smukt ud til en sø.
  Og for resten; hotellerne er dyre i storbyerne, men de er jo voldsomt billige på “landet”. Vi gav i omegnen af 450 kr. pr nat på standardmoteller for 4 år siden.
  Jeg elsker USA – det bedste land i verden.
  Rigtig god tur!

 • Uuh, Boston! Dejlig by, jeg har boet der. Fedt mand! Jeg har ét KONGE tip: tag på Sarma restaurant i Somerville, hands down min yndlingsrestaurant i hele verden! Selv tak.

Der er lukket for kommentarer.