Trusler om lus og graviditet

collagenjmkNår det kommer til jul, er jeg ikke et af de der alt-med-måde-mennesker. Og det gælder selvklart også maden. Før jul var jeg hardcore sundhedsnørd op til photoshootet, og derfor reagerede min krop efterfølgende på den pludselige stigning i sukker og kulhydrater ved at blæse sig selv op i Michelin-mandsstørrelse. Seriøst, jeg har kunnet sidde og ae min mave som en kvinde gravid i syvende-ottende måned. Til sidst blev jeg faktisk en lille smule bange, så jeg købte en graviditetstest for at sikre mig, at det nu også kun var en food baby, jeg bar rundt på. Også selvom jeg samtidig var nødt til at købe tamponer. Man har jo hørt skrækhistorier om kvinder, hvis kroppe lykkeligt ignorerede babyen i maven, indtil den til alles overraskelse kravlede ud af fødekanalen.

Heldigvis er jeg bare godt gammeldags juletyk, men lige som én krise sluttede, startede en ny. Lus. Oh shit! Jeg har ikke haft lus siden engang i folkeskolen, og jeg havde ikke umiddelbart planer om at få det nogensinde igen, men jeg kan eddersparkeme garantere jer for, at en enkelt sms med navnet på de små sataner kan sætte gang i en seriøs omgang kløe. (Faktisk sender jeg nok kløen videre til jer ved bare at nævne den her, selvom I slet ikke har været i nærheden af en smittekilde. Undskyld!) Der er noget enormt ironisk i at undersøge sin hovedbund for lus og mest af alt bare finde grå hår. Børnepestilens vs. voksenpestilens. Det ville faktisk være temmelig uretfærdigt, hvis man havde begge dele på én gang, men det ser også umiddelbart ud, som om jeg fik lov til at slippe med skrækken. For lus, forstås. De grå hår er vist kommet for at blive.

Jeg er sidenhen blevet lidt småsyg. Det er på den der måde, hvor det trykker bag øjnene, man er nødt til at trække vejret gennem munden, og det gør ondt, når man synker. Det er ret irriterende, men det er okay. For jeg kunne have været gravid. Og jeg kunne have haft lus. Og så er det faktisk nogenlunde acceptabelt med en helt klassisk forkølelse, der kan holdes i skak med noget varm kakao og en æske Kleenex.

Kommentarer (13)

Der er lukket for kommentarer.