En dag i selskab med Den lille prins (og Luna Lovegood)

IMG_3049

Indlægget er sponsoreret i form af gratis gaver.

Apropos litteratur, så elsker jeg ‘Den lille prins’. Faktisk har jeg et baobabtræ på min soveværelsesvæg i et forsøg på at minde mig selv om at inkorporere lidt af hans livssyn i min hverdag. Det er ikke en kasse, det er et får. Det er ikke en hat, det er en elefant inde i en slange. Lidt skeptisk var jeg derfor, da jeg fandt ud af, at bogen var blevet filmatiseret. Kan man godt pille ved en klassiker på den måde? Forfatterens egne illustrationer er jo nærmest lige så vigtig en del af originalværket, som hans ord er.

IMG_3018

Om det kunne gøres succesfuldt måtte undersøges, og da Scanbox havde sendt fribilletter, tog jeg søster, niece og nevøer under armen og drog mod biografen i Ishøj(!). Jeg var ikke voldsomt imponeret af filmens trailer, men filmen, derimod, overraskede mig positivt. Man har valgt at sammensætte den traditionelle historie om den lille prins med en nutidig fortælling om en pige, der lever et pænt og ordentligt og meget nøje planlagt liv. Af sin let excentriske nabo og hans forhold til den lille pris lærer hun lige så stille, at der også er andre ting i livet, og de to historier flettes overraskende elegant sammen. Filmen er meget fin og meget rørende. (Jeg græd halvanden gang – min søster tudede sig mere eller mindre igennem.) Der er tale om flere forskellige animationsteknikker, der gør, at filmen føles både moderne og nostalgisk, og vigtigst af alt respekterer den Antoine de Saint-Exéperys originale tegninger, hvilket jeg som hardcore traditionalist er lykkelig for. Soundtracket er i øvrigt af Hans Zimmer (Løvernes konge, Prinsen af Egypten) og lige i øjet. Altså så meget, at man rent faktisk bemærker, hvor lige i øjet det er. Der er sågar smidt lidt vellykket humor ind hist og her undervejs i historien. Mit eneste aber dabei er, at filmen er lige et kvarters tid længere end den gennemsnitlige tegnefilm, og det havde den faktisk ikke behøvet at være. Men ikke desto mindre er det en virkelig fin film med lidt mere på hjerte end den gennemsnitlige animationsproduktion, og er man vokset op med Den lille prins og/eller har et ønske om at videreføre historien til sine børn, så er det her et rigtig godt sted at starte.

IMG_3117

Efter filmen tog vi hjem og pakkede flere gaver op. Børnene fik fx hver især en lille ræv. Ræven har en udvidet og aldeles bedårende rolle i filmen, og Asger på 5 år var så glad for sin, at han tog den med til aftenbordet og gav den lidt agurk.

IMG_3068

Stjernen i gavekittet var imidlertid verdens måske allerfineste pop-up-bog. Filmen har selvfølgelig været nødt til at skære noget af originalhistorien fra, så børnene var noget interesserede i at finde ud af, hvad det var for nogle planeter, de ikke kendte, nu hvor de var blevet hooked på historien. Det er virkelig en fremragende måde, hvorpå at gøre en ellers meget teksttung historie mere børnevenlig, og Google fortæller mig, at bogen ikke koster mere end 2-300 kroner, så det tip er hermed videregivet.

IMG_3104

Og for lige at runde villa og volvo-dagen af med en vovhund, så blev det også dagen, hvor jeg endelig fik mødt familiens nyeste medlem, Luna Lovegood. Hun har bidt mine arme til blods med sine sylespidse hvalpetænder, og Frank ville ikke snakke med mig, da jeg kom hjem, fordi jeg lugtede af hund, men shit, hvor er hun sød!

Kommentarer (7)

    • Den mindste på fem og den ældste på otte var begge rigtig glade for den, selvom jeg tror, de fik forskellige ting ud af den. Den ældste var især glad for, hvordan historierne blev flettet sammen, så pigen blev en den af den lille prins’ univers. Den mellemste sagde, han godt kunne lide filmen, men han fremhævede meget de humoristiske ting som det gode, så jeg tror måske, han ville have foretrukket mere humor som i en gennemsnitlig Pixar-produktion. 🙂

  • Den pop-up bog er fantastisk og vi har, eftervi selv fik et eksemplar i dåbsgace til vores yngste, givet den til alle vi kender, der har fået børn. Livsvisdom i børnehøjde.

Der er lukket for kommentarer.