Hemmelige drømme

IMG_2522

Der er flere, der gerne vil vide, om jeg har en plan B, hvis nu det her blogginghejs aldrig helt resulterer i en indkomst, man kan leve af. Og nej, det har jeg i bedste Miriam-stil ikke. Det mest nærliggende er selvfølgelig at lave noget sprogligt på siden. Oversættelse, tekstforfatning, korrekturlæsning. Sådan noget. Det mest problematiske på den front ville være rent faktisk at hive opgaver hjem. Resten har jeg nogenlunde styr på, og det er ikke, fordi det ikke kan være ganske hyggeligt at sidde og nørkle med sådan noget. Men det er ikke drømmen.

Allermest drømmer jeg om at skrive. Sådan rigtigt. Bøger. Jeg har studeret skønlitteratur længe nok til at vide, at jeg aldrig bliver en af de store forfattere. Mængden af symbolik, de kan smide ned i selv de mindste detaljer, er mig uendeligt fascinerende, og sådanne evner besidder jeg helt sikkert ikke. Men det er heller ikke det, jeg har lyst til. Næh, jeg har en ubehjælpelig kærlighed den lidt mindre finkulturelle litteratur. Chick lit. Storytelling. Rendyrket eskapisme. Jeg er en sucker for det skidt. At dykke ned i litterære mesterværker er altid en fornøjelse, men jeg er mindst lige så glad for at lade mig opsluge af en den mindre livsomvæltende fortælling. Bridget Jones, Jemima J, alting Marian Keyes. Jeg sluger det råt og med stolthed!

Jeg aner selvsagt ikke, om jeg har evnerne eller selvdisciplinen til at springe ud som forfatter, og jeg har heller ikke den fjerneste idé om, hvorvidt arbejdet med bloggen kommer til at give mig fritid nok til at lægge den tid i det, der kræves. (Eller for den sags skyld hvor meget tid der kræves.) Men man kan altid håbe. Og i mellemtiden er der heldigvis ikke noget, der afholder mig fra at drømme.

Kommentarer (26)

 • Åhr, jeg håber sådan, det lykkes for dig at få alting til at gå op i en højere enhed! Dine drømme ligner mine så meget, at det er lidt tosset …

  Min skrivetrang har også været der lige så længe, jeg kan huske; faktisk søgte jeg endda ind på Forfatterskolen for en del år siden. Siden hen har jeg heldigvis indset, at det heller ikke er de store, kunstneriske armbevægelser, der tænder skriveglæden i mig, men jeg sku’ lige et mangeårigt akademikerhelvede og en stressnedtur igennem, før jeg fattede, at alting egentlig var ret simpelt, hvis bare jeg lærte at lytte til min passion for skriverierne. Det var i den forbindelse, jeg selv begyndte at blogge, og det gør mig SÅ glad at skrive løs om alt det, jeg brænder for! Også selvom der ganske vist er meget lang vej endnu, før jeg kan begynde at tjene penge på det. Men drømmen lever i den grad! 😉

  Ved siden af bloggen freelancer jeg med udgangspunkt i min kommunikations- og engelskuddannelse, og jeg elsker virkelig livet med hjemmekontorhund og fleksible arbejdstider. P.t. har jeg nogle faste oversættelses- og social media-opgaver, men jeg har også planer om at begynde at opsøge enkeltstående opgaver inden for den aller nærmeste fremtid.

  I den forbindelse har en kammerat anbefalet mig Upwork, som er en international freelanceopgavebørs, og herhjemme er der netop blevet lanceret noget tilsvarende, som hedder Wordpens. Begge dele fungerer super intuitivt, og jeg tror, at freelancebørserne kan gøre det relativt nemt for dig at søge opgaver i det omfang, du kan overskue det ved siden af bloggen. Hvis du har et CVR-nummer/er momsregistreret, er det vist i øvrigt en fordel, i hvert fald hos Wordpens.

  Jeg håber, du vil skrive mere om livet efter uni her på bloggen, for jeg synes det er så skønt at læse om dine overvejelser om, hvordan dit nye arbejdsliv skal skrues sammen. Og jeg lover, at jeg køber alt, hvad du udgiver, hvis du engang gi’r dig i kast med sådan noget! 😉

  P.S. Jeg har aldrig læst Bridget Jones’ Diary, før jeg lærte Miriams Blok at kende, men forleden købte jeg originalversionen for en femmer i en genbrugsbutik, så nu ligger den på mit natbord med et bogmærke faretruende tæt på slutningen, og jeg er ret pjattet med den! TAK!

  • Det lyder eddersmart – det må jeg lige se nærmere på. Tak for tip! Og selv tak for Bridget. Det er og bliver min yndlings-chick lit!

 • Åh, Miriam, vil du ikke være en darling at dele lidt flere anbefalinger til chick lit? Tror det er perfekt ferielæsning til min ammehjerne. Og HELD OG LYKKE hvis du vælger at gøre noget ved de hemmelige drømme – du har nok mange forhåndskøbere allerede <3

  • Det skal jeg huske, hvis jeg nogensinde skal pitche til et forlag. Jeg har allerede én garanteret læser. Win!

 • Spændende! Kunne du ikke tænke dig at lave et indlæg med dine yndlings chick lit-bøger? Jeg læser til eksamen hele denne måned og når jeg er færdig ved jeg bare, at jeg godt kunne bruge noget letfordøjeligt og sjovt at læse!

 • Altså jeg vil sige for din egen skyld, spring da endelig ud i det!! Min mormor har så længe jeg kan huske snakket om at skrive en bog. Hun er journalist, eller var, nu er hun pensioneret og nu synes hun det er for sent. Synes det er drønærgerligt at hun aldrig fik det realiseret, for hun skrev bare så godt! Så som Shia ville sige, JUST DO IT!

  • Jeg er så meget typen, der ville ærgre mig over det senere, så jeg håber, jeg kan få gjort noget ved det!

 • Åh Miriam! Jeg elsker at læse din blog og griner gerne højlydt imens og jeg ville ELSKE at læse en bog fra din hånd!!

 • Jeg kan ikke helt finde ud af, hvad det er ved Marian Keyes but she rubs me the wrong way. Prøvede først på dansk og tænkte, måske var der gået noget magisk tabt i oversættelsen, men niks. Hvilket er ærgerligt, for jeg kan ret godt lide titlerne på hendes bøger. De er så dejligt chick lit!

  • Nogle gange clasher man bare med en skrivestil. Sådan har jeg det med hele Sophie Kinsellas Shopaholic-serie… :-/

  • Og lige præcis den serie elsker jeg, så det kan være det er sådan det hænger sammen, haha.

 • Jeg havde hverken plan A eller B da jeg afleverede speciale, men det gik alligevel 🙂 Jeg glæder mig til at følge med – om det så bliver A eller det ukendte B.

 • Det er altså også verdens fineste drøm, Miriam! Jeg stemmer for, at du gør det.

  Jeg har selv en lignende drøm, og jeg har brugt sååå meget tid på at læse om, hvordan man nu kunne blive forfatter. Tid, som jeg kunne have brugt på at skrive. Egentlig lidt ironisk …

  Nå, men det, jeg ligesom kunne læse mig til hos alle “eksperterne”, var egentlig bare, at man skal skrive hver dag. Jeg har i perioder tvunget mig selv til bare at skrive 500 ord dagligt. Det behøver ikke at være 500 geniale ord. Eller gode ord. Bare 500 ord. Hver. Dag.

  Det tager ikke lang tid, og med tiden kommer man altså virkelig langt. Så det råd, vil jeg give videre til dig. 😀 De 500 ord bliver også ofte til mange flere, for når først man er i gang, så vælter det altså bare ud af og til.

  Så do ittt! Jeg er sikker på, at du ville være en fabelagtig forfatter.

 • Ville elske at se en bog fra din hånd, tror den vil være virkelig underholdende, du skriver i hvert fald med et skønt sprog, som man altid gerne vil høre mere af! Og fedt, at du tør sige, at du ikke lige sigter efter et litterært mesterværk men også elsker chicklit osv.! 😀 Jeg hepper på en fremtidig Miriam-bog!

Der er lukket for kommentarer.