Ting, jeg fandt/Mormoren kommer

collagejjjj

For et stykke tid siden informerede min mor mig om, at jeg den 22. april bliver kidnappet af min familie til fødselsdagsfejring. Nu er det alment kendt, at jeg er lidt af et rodehoved, så jeg havde egentlig ikke tænkt at gøre noget vildt ved min lejlighed inden deres ankomst… Men det var før, min mor i går gjorde mig opmærksom på, at min mormor kommer med. Min mormor er en virkelig badass dame på snart 90, der elsker en god omgang sladder (det er der, min mor og jeg har det fra) og er kendt for den der gang hun ikke kunne dy sig for at pille tapen op på siden af en af sine julegaver, så hun kunne lure, hvad der var indeni. Hun har aldrig set min lejlighed, for hun bor i Randers og har ikke været i København siden min søsters bryllup. Det er 12 år siden.

Og sådan skete det, at min planlagte, beskedne fødselsdagsstøvsugning blev udvidet til en større hovedrengøring, hvilket i dag fik mig til at gå i krig med det der skab. Jeg tænker lidt, vi allesammen har sådan et. Skabet, hvor man smider alt det, man ikke helt ved, hvad man ellers skal gøre ved. Mit befinder sig i køkkenet, så det har viskestykker og rengøringsmidler, men også fødselsdagsflag, insektmiddel, batterier og skosværte. Og indtil tidligere i dag havde det også enorme mængder skrammel.

For eksempel fandt jeg:

 • Min cykelhjelm, som jeg vist fik i gave for 15 år siden, men ikke har brugt de sidste 12. (Undskyld trafiksikkerhedsentusiaster!)
 • De der rigtig gode smertestillende piller, som jeg troede, jeg havde smidt væk.
 • Et bolsjekit. Måske man skulle gå i gang med at lave sit eget slik igen?
 • Fire vinduesskrabere. Min undskyldning for ikke at pudse vinduer har tilsyneladende altid været, at jeg ikke havde det rigtige udstyr, så det har jeg fået i store mængder og straks smidt det ind i rodeskabet.
 • En elefantpisk, som grangiveligt ligner noget hardcore BDSM-udstyr, men faktisk er købt i Djurs Sommerland.
 • Et krus, der spiller julemusik, når man løfter den. Jeg gik ned til affaldscontaineren akkompagneret af “Jingle Bells”.
 • En mulliard oplukkere.
 • En uåbnet æske med fire kopper, som jeg blev meget glad for at finde, fordi jeg hverken drikker kaffe eller te og derfor var lidt effen ved ikke at have fire matchende kopper, når min mormor kommer. Kopperne købte jeg i øvrigt sidste gang, jeg skulle invitere nogen på kaffe. Der var jeg 22.
 • En skrabejulekalender, jeg havde vundet 50 kroner på. De skulle senest have været indløst i 2014.
 • Virkelig, virkelig meget støv.

Kommentarer (20)

 • Åh ja, “Det magiske skab”. Sådan et “arvede” jeg engang i en fremlejet lejlighed. Hver gang, jeg umiddelbart tænkte: pis, det har jeg ikke – så ledte jeg i skabte og fandt, hvad jeg søgte.

 • Jeg laver ofte ordnede bunker af rod. Det er som om jeg synes, at det er mere ordenligt, hvis jeg lægger rodet i sirlige bunker på bord, kommode, strygebræt.. Dumt når jeg endda har gennemskuet mig selv..

 • Fremragende fund – kan slet ikke få tema sangen “Er du voksen, midt imellem eller lille – så det’ Djurs Sommerland” ud af hovedet nu.
  Eller de nye billeder af forlystelsesparken på nethinden.
  Vidste ikke pisk lige var indbegrebet af familiehygge på de kanter :p

  – A

 • Jeg er fan! Kastede mig altid over rengøringsprojekter som overspringshandling, da jeg læste. Da jeg skrev bachelorprojekt blev det eks. livsvigtigt at mine viskestykkerne blev rullet på den kæmpe rulle der var i vaskeriet!?! Inden jeg skrev speciale havde jeg derfor både vasket vinduer og afrimet køleskab, af frygt for at det pludselig skulle vise sig mere vigtigt. Efter jeg har fået barn er er det list noget andet; i hår støvsugede jeg under sengen, fordi min mand har fået voldsom allergi og der er ikke pollen endnu – tænkte det kunne hjælpe. Blandt usandsynlige store nullermænd fandt jeg bl.a. tre sokker, en hårbørste og en sut – barnet har ikke brugt sut i 1 1/2 år…

 • Det er næsten som en af de der lykke tombolaer, hvor man fisker efter gaver, som af og til er ret cool, men som regel noget værre lort. Tænker at pillerne, bolsjekittet og kopperne er de gode gaver – resten kunne man nok lige så godt have været foruden 😛

  Desværre har vi ryddet ud i alt vores skrammel mindst fem gange de sidste to år, så jeg tror ikke der gemmer sig den samme slags gaver i mit hjem. Med mindre den pakke med sytråd jeg fandt den anden dag tæller?

  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Bolsjekittet røg faktisk ud. Jeg har ikke brugt det i fem år, så jeg blev enig med mig selv om, at det ikke var værd at gemme på…

 • Jeg ville ELSKE at rydde op i sådan nogle skabe.. jeg elsker, elsker, elsker at lave orden! Det er det bedste jeg ved 😀 Jeg ville så gerne prøve at rydde op og rydde ud i en samlers hus.. Jeg får så optur at rydde op 😀 Hahaha.. Min nabo dengang jeg boede på østerbro var endda ekstrem samler, men ville ikke blande mig.. men jeg ville så gerne rydde op 😀

 • Af en eller anden grund er det faktum, at du ikke drikker kaffe, noget af det mest chokerende, jeg har læst herinde nogensinde! Jeg drikker heller ikke selv kaffe, men jeg var overbevist om, at du var den mest inkarnerede kaffetype. Mind blown her! 😀

  • Haha, jeg ville totalt gerne være kaffedrikker, og jeg elsker også duften, men smagen har jeg bare aldrig vænnet mig til!

 • Also, en lille sidenote: Kunne du måske undersøge at få installeret en “få email ved nye kommentarer”-knap? Det er en relativt stor pet peeve for mig, når jeg manuelt (hard-knock life!) skal tjekke tilbage til indlæg 😉

  • Jeg har faktisk ønsket den en gang, men jeg rykker lige tech-holdet, for der er vist ret mange, der bruger sådan en.

Der er lukket for kommentarer.