Teknisk update

6356842174026629491024307982_Awkward not funny

Hvis I ikke har problemer med bloggen, så bare spring dette indlæg over. Jeg havde håbet ikke at være nødt til at snakke mere om teknikhejs, fordi det er røvsygt, men tingene er lidt lang tid om at blive fikset, så nu får I lige en samlet omgang info. 🙂 Problemerne består essentielt i, at bloggen er blevet flyttet fra Blogger og over på WordPress. De to systemer taler virkelig dårligt sammen, fordi Blogger åbenbart er håbløst forældet, og det har medført en masse uforudsete problemer. De primære er, at der ikke er blevet ført kommentarer med over, og der mangler også virkelig mange billeder. Men det drejer sig altså kun om arkivet, dvs de indlæg jeg skrev, før bloggen rykkede. Der arbejdes på sagen, men det er et større projekt. Derudover er permalinksne blevet ændret, hvilket betyder, at klikker man på et link, der stammer fra Blogger-tiden, så kommer man til en fejlside. Indlæggene er altså ikke forsvundet, de ligger bare på et andet permalink. Virkelig træls, men igen, det er en større proces at fikse det, og der er folk på det. Forhåbentlig bliver der fikset noget med en automatisk redirect.

Førsteprioriteten har imidlertid været at fikse RSS-problemerne, så Feedly- og Bloglovin’-brugere ikke er nødt til at klikke sig ind manuelt. Let’s face it: Det er vi sgu for dovne til! Feedly burde fungere nu. Men! Så vidt jeg er orienteret, fungerer det ikke på det gamle feed, I skal simpelthen gå ind og søge på min URL (dvs miriamsblok.dk) for at finde mig, hvor de nye indlæg dukker op. Jeg er virkelig ked af, at det skal være så besværligt. Jeg havde ingen anelse om, at der ville være så mange problemer, og jeg kan godt garantere, at jeg er mindst lige så træt af det som jer! Jeg håber, I kan bære over med det hele, mens det står på. Bloglovin’-folk: Jeres problemer er ved at blive fikset, men de ligger på nuværende tidspunkt i hænderne på Bloglovin’s kundeservice, der vist har meget travlt pt. Ligesom på Feedly fungerer det gamle feed ikke, selvom webadressen er den samme, og derfor skal Bloglovin’ selv rykke jer allesammen over til det nye feed. Med andre ord skal I altså ikke foretage jer noget andet end at vente. (Selvom det er irriterende nok i sig selv.) EDIT: Det hjalp åbenbart at hænge deres kundeservice ud. Bloglovin’ funker nu igen! Hurra!

Igen, jeg er virkelig ked af, at det tager så lang tid at komme på plads det hele. Jeg ved godt, at det tekniske ikke er interessant, og jeg ville også virkelig ønske, jeg kunne holde det bag kulisserne, men lige nu går det ret meget ud over jer.

Hvis I oplever andre fejl eller mangler, så må I meget gerne benytte kommentarfeltet nedenfor, så skal jeg sørge for, at det kommer videre til de rette mennesker.

Kommentarer (20)

  • Ja, det er det er nemlig det nye feed, men det er noget lettere at få Bloglovin’ til at kombinere siderne end at få alle til at rykke derover manuelt. 🙂

 • Det kan godt være det er noget røv det tekniske men hold nu op hvor er du stadig den bedste blogger. Og den bedste til at informere om hva der foregår. Tak 🙂

 • Der er meget arbejde i sådan en rykning fra blogger til WordPress.
  Dog er jeg sikker på det nok skal live fint og godt når alt er på plads.

  Personligt er jeg glad for dit online hjem. .

  God lørdag.

  -Altibilleder

  • Jeg er også super glad for det! Der er jo netop problemer, fordi der sker positive ændringer, og så må man lige leve med lidt flytterod. 🙂

 • Du er forsvundet fra WordPress’ app – jeg kan i hvert fald ikke længere få lov til at følege dig! ……Jeg mangler min næsten-daglige dosis Miriam og Frank!

  • Jeg må nok indrømme, at jeg ikke har den fjerneste idé om, hvordan WordPress’ app fungerer. Kan du fortælle lidt mere om problemet?

   • Jamen jeg følger dig, og lidt andre bloggere, via wordpress’ app, og den vil ikke længere godtage din URL….. Men der er flere, som jeg ikke kan få lov til at følge, faktisk.

    • Og du har ikke mulighed for at “opdatere” dine søgning eller noget? Det er, fordi det gamle feed stadig er tilknyttet min URL, og det opdaterer ikke. Både Bloglovin’ og Feedly har registreret det nye feed (som jo altså ligger på samme URL), men hvis WordPress’ app ikke har, så er jeg bange for, den ligger på dem. :-/

 • Halløj! Ny læser melder sig under fanerne (tak til lortemor for tippet!). Jeg er i fuld gang med lidt tilfældigt at klikke mig rundt i tidligere indlæg og kan konstatere at der stadig er problemer med permalinks. Blot fyi. -hvilket du sikkert godt ved

  • Velkommen til, Marie! Jeg er klar over, at permalinksne stadig er døde. Det er simpelthen så skideirriterende, men jeg rykker for det hos tech ind imellem og håber, de en dag finder en løsning. 😀

Der er lukket for kommentarer.