Oscars 2015 ifølge Miriam

Nå, men det var ikke muligt at lave et kjoleindlæg fra Berlin, og jeg gik ikke ud fra, der var interesse i et, nu hvor hypen omkring Oscar-uddelingen har lagt sig, men jeg tog fejl og deler hermed gladeligt mit syn på den røde løber i år. Den var faktisk overraskende vellykket, hvilket altid irriterer mig lidt, for man håber jo selvfølgelig i skjul på at rende ind i Björks svanekjole, the sequel.

Hvis vi starter med favoritterne, så var jeg tydeligvis i et lidt afdæmpet humør i år. I hvert fald var min yndling uden tvivl Reese Witherspoons helt klassiske Bardot-kjole. Off the shoulder-looket er helt sikkert trendy igen, hvilket jeg elsker, fordi det er så pænt, men også lidt hader, fordi der ikke findes en stropløs bh i hele universet, der kan holde min bryster oppe. På min andenplads befinder Scarlett Johansson sig, fordi smuk kjole og spektakulær halskæde trumfer halvmuggent ansigtsudtryk og Macklemore-hår.

Blanca Blanco (seriøst?) er gået efter det der lidt artsy look, men jeg får personligt mest associationer til papmaché-leg á la billedkunsttimerne i folkeskolen. Det er ikke, fordi jeg som sådan synes, Behati Prinsloos kjole er forfærdelig grim eller noget. Den ligner bare utroligt meget Sarah Paulsons kjole fra Emmy-uddelingerne, hvis tyllet punkterede.

Jeg forstår ikke helt Lorelei Linklaters kjole. Er det noget asiatisk patchwork? Hun ser under alle omstændigheder ikke ud til at være vildt begejstret for at have den på. Solange Knowles‘ galla-buksedragt-helvede er stensikkert mit ultimative hadelook fra den røde løber i år. Og det på trods af at den ellers er designet af Christian Siriano, som jeg nærmest forguder. Men nej, jeg kan ikke arbejde med rullekrave, enorme mængder slask og bukser, hvor ingen bukser burde være.

Jeg tror måske, at Sophie Hunter var lidt for sent ude med at få skaffet en kjole, så det endte med, at en designer smed et stykke stof over skulderen på hende, og satte det sammen med oversize hæfteklammer. Torill Kove var bare helt vildt uheldig. Men helt ærligt, hvordan skulle man kunne forudse, at der ville være pyntetrekanter i baggrunden, som man kunne ligne til forveksling?

Jeg elsker, elsker, elsker Chrissy Teigen, men jeg er bare nødt til at sige, at hvis man kan se, hvor dit inderlår slutter, så er din slids for høj! Jeg har en teori om, at den der ting bag på Marion Cotillards kjole oprindeligt var en kappe, men så skete hele Madonna-miseren, og man besluttede, at det var bedst lige at sætte den fast under røven. Som Edna Mode ville sige det: “No capes!”

Hvilke kjoler var monstro jeres best/worst i år?

Billeder herfra.

Kommentarer (12)

 • Min favorit var helt sikkert Emma Stone! Den sad så flot på hende og farverne var spot on. Jennifer Lopez' var også rigtig flot – en virkelig J-Lo kjole! Og jeg kunne også godt lide Jennifer Anistons.
  Til gengæld er jeg helt uenig med Scarlett Johansson! Farven var mærkelig, halskæden var mærkelig, og håret spillede bare slet ikke.

 • Åh jeg elskede faktisk Cate Blanchetts kjole. Så simpel, men alligevel smuk! Er enig med dig om Scarlett Johansson, men jeg er også bare dybt forelsket i farven generelt hehe.

  Mange var helt oppe og køre over J-Lo's kjole, men i mine øjne havde den bare alt for meget samme farve som hendes hud. Æv.. Ellers må jeg også shame på Dakota Johnson (hvorfor siger folk hun har den perfekte krop? Hun har jo hverken mås eller bryster. KE-DE-LIG!), Gwyneth Paltrow i lyserød som slet ikke passede hendes hudtone og Keira Knightley i natkjole (udnyt nu den smukke gravide mave!)

  Der var ikke nogen svanekjole, nej – selvom Gaga nærmede sig – men synes nu heller ikke der var nogen vilde vindere.
  (Og nu skal jeg nok stoppe med alle de indskudte sætninger haha)

 • BEST
  Aniston, Rosamunde Pike, Anna Kendrick, Sophie Hunter synes jeg faktisk var fin 🙂 Jennifer Lopez var jeg faktisk ret tosset med, men det var primært fordi vi så den ene røvsyge kjole efter den anden og så ENDELIG kommer der glimmer og tyl – så det har nok spillet lidt ind 😉 Kelly Ripas kjole har jeg til gengæld ikke set før nu, og den er jeg faktisk ret vild med..! (og det på trods af, at jeg synes hun er vildt irriterende i Hope & Faith). Paige Butcher er godt nok også temmelig hot i sin lilla sag.

  WORST
  Patricia Arquette så godt nok slidt ud.. Har aldrig haft fidus til hende, men fik sgu lidt ondt af hende, fordi hun så så ked ud af det.. Kidman's røde bælte viste sig at være totalt plastik-look – didn't see that one coming! Felicity Jones' kjole ydede hende INGEN retfærdighed – sad taljen generelt ikke mærkeligt højt? Dorith Mous?! Hvad sker der for kjolen, og HVAD sker der for skoen? Og ja, enig omkring Keira Knightley, men altså.. Måske er det bare fordi hun er gravid på den der uflatterende måde hvor man bare er stor OVER det hele? Så havde jeg i hvert fald gjort præcis ligesom hende – Luna-telt all the way!

  Men apropos høje slidse og akavede poses, så syntes jeg næsten de var LIDT for gode til at vise deres sko den her gang – jeg kunne forstå at de sidst havde fået hug fra skodesignerne, som ikke syntes deres sko blev flashe't nok, men det her var da liiige i overkanten – eller er det bare mig? 🙂

 • Elskede perlerne i Lupita Nyong'os kjole, selvom den åbenbart ikke var særlig populær hos andre end mig. Rosamund Pike så også vidunderlig ud, men nu elsker jeg hende bare også sådan generelt.

  Worst dressed: Marion Cortillard havde jo et bruseforhæng på og Patricia Arquette var bare et top-til-tå disaster! Altså, jeg mener ikke at man skal have Hollywood smil + botox, men hun så virkelig slidt ud. Som om hun lige var vågnet en time før festlighederne.

 • Haha, vi er ret uenige, kan jeg fornemme. Jeg var også ret vild med Emma Stones, men synes modsat dig at farven clashede med hendes hudtone.

 • Jeg var heller ikke oppe at svæve over Jennifer Lopez' kjole. Jovist var den da smuk, men nude-tyl-pailletter er lidt for so last season på den røde løber efterhånden.

  Gagas var nydelig efter Gaga-standarter, synes jeg. Selvom jeg hadede handskerne!

 • Anna Kendrick var også blandt mine favoritter… Og det på trods af at jeg har det virkelig stramt med laksefarvet! Jeg hadede også Nicole Kidmans bælte. Det ødelagde hele looket!

 • Jeg var også vild med perlerne, men selve designet i kjolen var jeg ikke særlig oppe at ringe over.

  Og nej, Marion Cotillards spillede bare ikke overhovedet…

Der er lukket for kommentarer.