Aldrig mere Martin, del 1

Jeg har datet tre Martin’er i mit liv. Lige i streg endda. Det var mildest talt tre meget usuccesfulde oplevelser… Som jeg derfor naturligvis har besluttet mig for at skrive ned og dele med jer i denne føljeton. Enjoy!

Martin nummer et

Jeg var 22. Det var et par måneder siden, min ekskæreste havde meddelt, at han ikke rigtig gad mig mere og derefter straks fundet en pige, han fandt noget mere tiltalende. Jeg var godt og grundigt nede under gulvbrædderne, men besluttede mig for, at hvis han kunne, så kunne jeg også og oprettede resolut en profil på Dating.dk. På trods af at være en yderst selvtillidsboostende oplevelse, så var (og er, ahem) det lidt et tilbagevendende problem, at mænd, jeg fandt tiltrækkende, som oftest ikke havde det på samme måde som mig. Til gengæld var jeg tilsyneladende lige i øjet for meget unge håndværkertyper, der knapt nok kunne stave deres eget navn, samt midaldrende mænd fra Midtjylland. Sikke en fest.

Jeg fandt til sidst en sød mand ved navn Martin, der selv i al min hjertesmerte virkede lovende. Han gav mig blandt andet et link til en youtube-konto, hvor han sad helt bedårende med en guitar og sang den ene power ballad efter den anden. Jeg var solgt, og vi aftalte at drikke et glas rødvin hjemme hos mig.

Det startede ikke særlig godt. Da jeg åbnede døren, kunne jeg først og fremmest konstatere, at han var et godt stykke lavere, end han havde påstået. (Det er åbenbart en online dating-tendens på samme måde som med kvinder, der lyver om deres vægt.) Han må også have lagt omkring tredive forskellige filtre på sine videoer, for jeg kunne nærmest ikke genkende ham. Han så træt og slidt og gammel ud, og charmen var også lidt røget sammen med guitaren. Men der er jo noget med at skue en hund på noget hår, så jeg inviterede ham indenfor og fik åbnet vinen i en vældig fart.

Halvanden time senere var vinen væk, men stemningen var uheldigvis ikke blevet mindre akavet af den grund. Han var tydeligvis ikke imponeret over min etværelseslejlighed fyldt med IKEA-møbler eller det faktum, at jeg havde en kanin stående i et bur på mit skrivebord, mens jeg syntes, han var den tørreste kiks, jeg nogensinde havde mødt. Jeg blev ved med at hinte til ham, at det måske ville være bedst for alle parter, hvis han pænt gik hjem igen, men jeg havde ikke meget held med det.

Eksempel på samtaleforsøg:

*Akavet stilhed*

Ham (Pegende på skålen med frugt på mit spisebord): “Sådan en skal jeg også have anskaffet mig.”

Mig: “Den er også pæn. Fra Holmegaard.”

Ham: “Det var nu mere frugten, jeg mente.”

Mig: “Nårh ja. Ha ha.”

*Akavet stilhed*

Til sidst besluttede han sig heldigvis for, at vi havde tortureret hinanden længe nok og gjorde mine til at gå. Jeg fulgte ham ivrigt til døren, hvor han af Gud ved hvilken grund lagde op til at kysse mig farvel. Nej nej. Nej nej nej. Jeg vendte allernådigst kinden til og lukkede døren så hurtigt, at han muligvis fik et rap i røven. Derefter sukkede jeg dybt, spiste en halv pakke Marabou og traf en beslutning om, at det der dating, det vist godt kunne vente lidt endnu…

Kommentarer (46)

 • Åh Gud, hold op hvor jeg kender det med, at en fyr er meget sødere/pænere over nettet, og så er han bare en skuffelse irl!
  Men hold op en sjov og anderledes føljeton. Glæder mig til at læse om de to næste Martin'er! 😉

 • Jeg har tre ekskærester, er alle hedder Daniel. Der var en slags halveringstid på dem. Den første varede omkring 9 måneder, den næste i 4-5 måneder og den sidste i 2 måneder. Har ikke haft en eneste Daniel siden.

 • En HALV pakke marabou? Amatør! Man må aldrig nøjes med en halv. Jeg havde højere tanker om dig, Miriam!

  Jeg datede i øvrigt to Lars'er engang. Samtidig. Det var sgu ok. 😀

 • Fed føljeton! Jeg er blevet friet til to gange. De hed begge Jesper. Den ene var for gammel (undskyld. Han er en sød fyr. Men jeg var i 20'erne og han var i 30'erne og way mere seriøs end jeg kunne klare på dét tidspunkt.) og den anden er lige tilpas min alder og vi er stadig sammen og har stiftet familie. Og vi er begge i 30'erne nu.

 • Amen .. Nu vil jeg jo læse resten. Nu. Det er jo ligesom med min chokolade julekalender. Jeg-kan-ikke-vente-til-læste-låge. Forskellen er selvfølgelig, at jeg jo egentlig ikke behøves vente med at lukke næste låge op i min kalender – jeg skal bare sørge for, at min kæreste ikke kan se, at jeg egentlig har spist det hele 😉

 • Årh, nu bliver jeg helt trist. Min kæreste hedder jo Martin!
  Men så igen – hold nu op, hvor er det navn også slidt haha. I min venindegruppe har vi intern joke om, at man ikke rigtigt kan være med i gruppen, hvis ikke man har kysset med en Martin :/

 • Ikke relevant i forhold til indlægget, men har du læst i medierne om Fie og Arla? Er ved at dø efter en kommentar på det fra dig! 🙂

 • Mine to bedste veninder har hver især været kæreste med hver deres Martin. De var begge to selvfede, arrogante og manipulerende. Tror måske at navnet er forbandet

 • Hej Miriam, har fulgt med på din blog i noget tid, og har egentlig tit haft lyst til at kommentere, dog uden helt at kunne tage mig sammen til det. Men nu MÅ det altså være nu!! Jeg må bare skriftligt nikke genkendende, til det du skriver.
  Først og fremmest havde jeg samme oplevelse på Dating.dk, at hvor kvinder lyver sig 5 kg. lettere, lyver mænd sig 5 cm. højere! Hver gang jeg var på date, blev jeg overrasket over at denne her fx 1.80-mand nærmest var samme højde som mig med mine 165 cm. Skuffende!
  Og Martin……don't get me started! Jeg stoppede godt nok ved den første (han havde dog mindst tre personligheder), men skulle igennem tre tyskere, før jeg fandt ud af, at jeg ikke er kompatibel med vores naboer mod syd!
  Nå, men jeg ville også bare sige at jeg altid glæder mig til at læse dine indlæg, og er oftest enig med din måde at se tingene på, og glæder mig til Martin-føljetonen!

 • Nøj, hvor glæder jeg mig til at læse mere om de andre Martin'er 🙂 Jeg har selv været sammen med en Martin, og han er noget af et røvhul!

 • Jeg har det sådan med Nicolai'er. Aldrig mere, de var begge de sygeste idioter. Svipper sågar nej til fyre på Tinder alene hvis de hedder Nicolai.

 • Sjovt, som mange har datet flere med samme navn. Jeg selv har haft 4 ved navn Mads, og jeg er kun 20, så gad vide, hvor mange Mads'er de næste 20 år bringer 😉

 • Ja, og jeg synes faktisk, sagen er virkelig åndssvag. Med tanke på hvor mange blogger laver REELT skjult reklame, så vælger de en sag, hvor Fie rent faktisk har skrevet, at hun har fået en gave fra Arla. Det burde da være indforstået, at en gave er lig med reklame. Forbrugerombudsmanden taler tydeligvis ikke blog.

 • Åh, dejligt du tog dig tid til at kommentere! Jeg har også engang været ude i det der med Tyskland, fordi jeg jo virkelig godt kan lide sproget, men det viste sig ret hurtigt, at tyskere per automatik ikke var lige så charmerende!

 • Hvis de er pæne nok? Ha ha. Jeg ved faktisk ikke om det ville gøre en forskel. Men det ville i hvert fald være en start 😉
  Men det er vel det gode ved navne, der kan staves på flere forskellige måder.

 • Først: HAHA! Som du kan formulere det…

  Jeg kan ikke prale af at ha' datet en Martin. Aldrig nogensinde….

  Til gengæld har jeg tre svogere, der hedder Martin. Min kærestes bror, min kærestes søsters mand, og min søsters kæreste. No need to worry – det er tre forskellige 😉

Der er lukket for kommentarer.