Verdens bedste (og nemmeste!) tomatsauce
Det er altid friskt nok at kalde noget for “verdens bedste”, men dette er ikke desto mindre den bedste tomatsauce, jeg nogensinde har smagt. Den er sød og fyldig og spækfuld af smag på trods af, at den kun indeholder tre(!) ingredienser. Italienerne ville være stolte.
Vi er så småt ved at miste alle sommerens gode råvarer, men tomaterne har vi lidt endnu, så det er med at udnytte dem. Som altid er mine opskrifter lavet lidt på gefühl, så I må selv lige tweake, som det passer jer. Til én portion (dvs sauce til en portion pasta) har jeg brugt:
2 fed hvidløg
En ordentlig klat smør
Ca. 2-300 gram gode tomater. De svinder ind til ingenting, så vær gavmild.
Hak hvidløget groft og svits det i smørret. Skær tomaterne i halve og placer dem i gryden med skindet opad. Tilsæt salt og peber. Skru ned på laveste blus og lad dem stå og hygge sig i 30-45 minutter. Se til dem engang imellem og give dem evt. et godt tryk, hvis de ikke vil “gå i opløsning” af sig selv.
Når tiden er gået, smages saucen til og kan derefter enten sies eller blendes, alt efter hvad man foretrækker. Jeg tilføjede noget hakket basilikum, vendte Irmas friske spaghetti i herligheden og sluttede af med en gang bacon og lidt parmesan. Så nemt, så lækkert.
Anonym
Jeg ser din nemme tomatsovs (som jeg vil prøve, lyder lækkert) og hæver med:
En pæn sjat olie hældes i en sauteuse, en dåse flåede tomater af bedste kvalitet tilsættes (hele flåede, øko). Dåsen fyldes 3/4 med vand og der blendes 1-2 fed hvidløg med stavblender i den. Hvidløgs-shake hældes i tomat + olie, husk salt (ca. 1 tsk), det koge-steger ved god varme i 20 min, under hyppig omrøring. Pasta koges imens, vendes rundt i. Parmesan. Viola.
Miriam
Altså, du kan jo ikke hæve, før du har smagt den her, vel… 😉
Anonym
Jeg ser jeres saucer og hæver med Marcellas:
http://www.nytimes.com/recipes/1015178/marcella-hazans-tomato-sauce.html
Miriam
Man kan stadig ikke hæve uden at have smagt alle de involverede… Altså.
Miriam
Men når det så er sagt, så foretrækker jeg den her frem for Marcellas…
ulvehulen
Jeg har ikke tænkt mig at hæve noget. 😉 Til gengæld vil jeg bare sige, at det ser lækkert ud, og at jeg nok bliver nødt til at prøve det på et tidspunkt!
Anonym
Jeg prøver denne her i aften!
Anonym
Opfølgning:
Den var pisse lækker!
Anonym
Glæder mig til at prøve den:-)
Miriam
Haha, tak for at stoppe pokerspillet! 😉
Miriam
Jaaaaa, mand! Sådan!
Miriam
Husk at gøre det, mens tomaterne stadig er i sæson! 🙂
Helle Neuberg
Jeg bukker mig i støvet, troede sq ikke det smagte så sindssygt godt. Selv min datter på 8 år der nægter at få sovs på pasta, åd som et svin. Lækkerhed med lækker på
Miriam
I know, right?! Jeg lavede den også lidt med sådan en når-jeg-alligevel-har-tomaterne-mentalitet. Havde virkelig ikke forventet, jeg ville synes SÅ godt om den!
Trine
Det er uden overdrivelse den bedste tomatsauce og jeg laver den året rundt. Bruger ALTID San Marzano tomater og blender til sidst saucen med MANGE friske basilikum blade – det er gudespise😘😋
MiriamsBlok
Jeg har prøvet at lave den om vinteren, men selv San Marzano synes jeg har for lidt smag der… Men lige nu er den konge! 😀
Line
Blender du skinnet med? Ellers sier du det fra?
MiriamsBlok
Jeg blender slet ikke, jeg sier bare. 🙂
Diana
Hej Miriam ☀️Hvad er GODE tomater? Jeg køber forskelligt hver gang (og glemmer selvfølgelig, hvad jeg allerede har prøvet) og ender desværre alt for ofte med smagsløse tomater. Har du en tommelfingerregel eller kender til en bestemt sort, der er ekstra god? Jeg skal nemlig straks igang med denne opskrift! ?
MiriamsBlok
Gå altid efter tomater stadig på stilk, de har mest smag. Og så duft til dem. De skal dufte stærkt af tomat. 🙂