Verdens bedste (og nemmeste!) tomatsauce

Det er altid friskt nok at kalde noget for “verdens bedste”, men dette er ikke desto mindre den bedste tomatsauce, jeg nogensinde har smagt. Den er sød og fyldig og spækfuld af smag på trods af, at den kun indeholder tre(!) ingredienser. Italienerne ville være stolte.

Vi er så småt ved at miste alle sommerens gode råvarer, men tomaterne har vi lidt endnu, så det er med at udnytte dem. Som altid er mine opskrifter lavet lidt på gefühl, så I må selv lige tweake, som det passer jer. Til én portion (dvs sauce til en portion pasta) har jeg brugt:

2 fed hvidløg
En ordentlig klat smør
Ca. 2-300 gram gode tomater. De svinder ind til ingenting, så vær gavmild.

Hak hvidløget groft og svits det i smørret. Skær tomaterne i halve og placer dem i gryden med skindet opad. Tilsæt salt og peber. Skru ned på laveste blus og lad dem stå og hygge sig i 30-45 minutter. Se til dem engang imellem og give dem evt. et godt tryk, hvis de ikke vil “gå i opløsning” af sig selv.

Når tiden er gået, smages saucen til og kan derefter enten sies eller blendes, alt efter hvad man foretrækker. Jeg tilføjede noget hakket basilikum, vendte Irmas friske spaghetti i herligheden og sluttede af med en gang bacon og lidt parmesan. Så nemt, så lækkert.

Kommentarer (20)

Der er lukket for kommentarer.