Trends, jeg ikke forstår #3

Det er mere end halvandet år siden, jeg sidst lavede et indlæg om trends, jeg ikke forstår (nummer et og nummer to), og det forstår jeg ikke helt. Det var jo lige den anden dag? Heldigvis betyder det, at en masse af de grimme trends mere eller mindre er forsvundet igen (good riddance, møtrikarmbånd!), men der er så selvfølgelig kommet en del nye til. Som jeg heller ikke forstår. For eksempel:

1. H2O x Stine Goya badesandaler. Sweet Jesus, der er så meget grimt fodtøj i gadebilledet lige nu, at jeg bliver fristet til at lægge mig i fosterstilling og stikke en tommelfinger i munden. Jeg er så træt af den der tendens, der hedder, at “nu tager vi lige det allermest utrendy, vi kan komme i tanke om, og gør det supertrendy!” (*host* Birkenstock *host*) Badesandaler er grimme, og de bliver ikke pæne af blive camoufleret med guld. You can put lipstick on a pig, it’s still a pig.

2. Det kommer måske som en overraskelse for nogen, men jeg har faktisk ikke et problem med kassebukser i sig selv. De skal bare styles meget forsigtigt for ikke at blive noget hø. Case in point: Man skal ikke købe et par kassebukser, hvis de kun går én til anklerne, og det gør det kun værre, når man derefter sætter dem sammen med et par overdesignede sneakers.

3. Åh, Cara Delevingne, hvad har du gjort mod os? Jeg er all for markering af øjenbryn, men der er meget langt fra at optegne det, man har, og så til at ende ovre i det skovsneglelook, der forekommer mig at florere i øjeblikket. Please don’t.

4. Jeg skulle jo have set den komme. Det var de der forpulede neonhalskæder, der satte gang i lortet, og pludselig var det alle steder. Og jeg hader neon. Jeg har såmænd intet imod stærke farver, men rigtig neon, der skriger så højt, at man får ondt i øjnene, det skal bare gå væk. Og det skal slet ikke på min negle!

5. De kalder dem shorteralls. Jeg kalder dem temmelig grimme.

6. Hvornår skete det, at Wood Woods ord blev lov? Og kunne vi i så fald ikke snakke lidt med Wood Wood om ikke at lave ting som bøllehatte, der primært hører sig til tegneseriedrenge á la Jern-Henrik?

Her skal der selvfølgelig lige tilføjes en disclaimer, der hedder, at det er min egen personlige smag, og det er tilladt at være uenig, og jeg går stensikkert også i en masse ting, som I synes, er hæslige. Når det så er sagt, byder I så også ind med nogle trends, I ikke forstår?

Kommentarer (72)

 • Hahaha, vild med det og dig! Elsker de her indlæg – og jeg er SÅ enig med ovenstående eksempler!!!!

  En mindre dille, jeg ikke forstår, er den der besættelse af Sakspott pelsen, som bliver dyrket i grøn, lyserød og jeg ved ikke hvad. En læser spurgte en blogger (som i øvrigt selv var på vej til at købe pelsen), hvorfor den var blevet SÅ populær, og bloggeren svarede, at hun troede, at det var fordi det var et meget fotogent item… er TOM for ord! Det skal bare stoppe – NU … PS. Har nogen glemt årstiden???

  Andre trends, jeg ikke forstår, er Cecilie Copenhagen sættet. Det er og bliver altså bare ikke pænt – uanset hvor mange farver det kommer i!!! Og så forstår jeg altså heller ikke (sorry) Chanel boy tendensen, som dyrkes for vildt lige pt og er blevet et BLOGGER-MUST-HAVE. OG Adidas superstar sneakers ser jeg nu heller ikke det specielle i. Nå ja, de der espadriller “sko” er jeg nu heller ikke vilde med.

  Små eksempler fra mig, glæder mig til at læse andres. Og når det nu er trends, der er tilstede LIGE nu, er der helt sikkert mange, der er uenige 😉

 • Hahaha, vild med det og dig! Elsker de her indlæg – og jeg er SÅ enig med ovenstående eksempler!!!!

  En mindre dille, jeg ikke forstår, er den der besættelse af Sakspott pelsen, som bliver dyrket i grøn, lyserød og jeg ved ikke hvad. En læser spurgte en blogger (som i øvrigt selv var på vej til at købe pelsen), hvorfor den var blevet SÅ populær, og bloggeren svarede, at hun troede, at det var fordi det var et meget fotogent item… er TOM for ord! Det skal bare stoppe – NU … PS. Har nogen glemt årstiden???

  Andre trends, jeg ikke forstår, er Cecilie Copenhagen sættet. Det er og bliver altså bare ikke pænt – uanset hvor mange farver det kommer i!!! Og så forstår jeg altså heller ikke (sorry) Chanel boy tendensen, som dyrkes for vildt lige pt og er blevet et BLOGGER-MUST-HAVE. OG Adidas superstar sneakers ser jeg nu heller ikke det specielle i. Nå ja, de der espadriller “sko” er jeg nu heller ikke vilde med.

  Små eksempler fra mig, glæder mig til at læse andres. Og når det nu er trends, der er tilstede LIGE nu, er der helt sikkert mange, der er uenige 😉

 • Blåt, grønt og gråt hår! Sidstnævnte kan gå an til en ældre dame, men da ikke en ung!!! Forstår virkelig heller ikke de badesko der.

 • Blåt, grønt og gråt hår! Sidstnævnte kan gå an til en ældre dame, men da ikke en ung!!! Forstår virkelig heller ikke de badesko der.

 • Jeg eeeelsker de korte smækbukser! Ikke lige dem dér, men jeg har et par, som jeg købte på Roskilde Festival for nogle år siden, og jeg ser så skide cute ud i dem.

  Til gengæld er jeg enig med dig i bøllehatten og kassebukserne. Slet ikke fan.

 • Jeg eeeelsker de korte smækbukser! Ikke lige dem dér, men jeg har et par, som jeg købte på Roskilde Festival for nogle år siden, og jeg ser så skide cute ud i dem.

  Til gengæld er jeg enig med dig i bøllehatten og kassebukserne. Slet ikke fan.

 • For en gangs skyld er jeg faktisk enig i samtlige ting du har puttet på din collage! Der plejer ellers at være én eller to stykker, som jeg synes er pæne, men her dele vi helt klart samme syn 😀 Haha.

  Er ved at få spat af de guld sandaler og grimme bøllehatte… Nogle gange tænker jeg lidt, at modebloggere bevidst vælger grimme ting og gør dem populær!?!

 • For en gangs skyld er jeg faktisk enig i samtlige ting du har puttet på din collage! Der plejer ellers at være én eller to stykker, som jeg synes er pæne, men her dele vi helt klart samme syn 😀 Haha.

  Er ved at få spat af de guld sandaler og grimme bøllehatte… Nogle gange tænker jeg lidt, at modebloggere bevidst vælger grimme ting og gør dem populær!?!

 • Hahaha! Jeg har faktisk lige købt et par Birkenstock, selvom jeg erklærede mig fuldstændig enig i hele dit “Kære modeblogger”-indlæg. Men hallo … er de ikke næsten så grimme, at de er pæne? Eller hvad????

 • Hahaha! Jeg har faktisk lige købt et par Birkenstock, selvom jeg erklærede mig fuldstændig enig i hele dit “Kære modeblogger”-indlæg. Men hallo … er de ikke næsten så grimme, at de er pæne? Eller hvad????

 • Haha!! Jeg ejer både en bøllehat (uden WW logo dog), smækbukser, adskillige kassebukser / culotter der stumper, som jeg bruger med sneaks. Har mørke øjenbryn fra naturens side, men de bliver lysere her om sommeren grundet solen, hvor jeg farver dem mørke jævnligt så de forbliver fyldige at se på. Har gjort det hver sommer i et par år efterhånden. Desuden ejer jeg både birkenstocks arizona og adiletter, og skal have en dem i alle former når jeg rejser til Berlin om et par uger. Dette her indlæg mindede mig kun om at jeg skal huske at pakke min bøllehat og niké sportscap til Roskilde! På trods af dette elsker jeg alligevel disse indlæg. Det er sgu sjovt at læse selvom de egentlig er en kritik af hele min sommergarderobe 😉 Ville dog aldrig i livet iføre mig neonneglelak, og jeg synes guldskoene er alt for pricy og overeksponerede, så der kan jeg være med!

 • Haha!! Jeg ejer både en bøllehat (uden WW logo dog), smækbukser, adskillige kassebukser / culotter der stumper, som jeg bruger med sneaks. Har mørke øjenbryn fra naturens side, men de bliver lysere her om sommeren grundet solen, hvor jeg farver dem mørke jævnligt så de forbliver fyldige at se på. Har gjort det hver sommer i et par år efterhånden. Desuden ejer jeg både birkenstocks arizona og adiletter, og skal have en dem i alle former når jeg rejser til Berlin om et par uger. Dette her indlæg mindede mig kun om at jeg skal huske at pakke min bøllehat og niké sportscap til Roskilde! På trods af dette elsker jeg alligevel disse indlæg. Det er sgu sjovt at læse selvom de egentlig er en kritik af hele min sommergarderobe 😉 Ville dog aldrig i livet iføre mig neonneglelak, og jeg synes guldskoene er alt for pricy og overeksponerede, så der kan jeg være med!

 • Tror mine største eh? lige nu er det med matchende sæt… Forstår det ikke… Og syntes slet ikke det ser særlig godt ud..

  Ellers lurer jeg fremdeles på hvorfor folk slæber rundt på sådanne MONSTER store tasker til hverdagen… Hvad putter man faktisk i den? Og “mom-jeans”. Og for højtaljede shorts (mere på maven end under røven). Croptops… STORE bedstemorblomster.. Og korte trøjer/jakker/cardigans/blazers… Syntes bestemt ikke de skal stoppe før man faktisk når den til hånden!

  (og en sidste ting som slet ikke har med trends at gøre (gætter jeg på;)): bloggermødre der køber så stort tøj at det skal brættes op for at gå med… Så køb sq en størrelse eller to mindre så det faktisk passer…)

  Ellers skal jeg også si meg meget enig i det du nevner;))

 • Tror mine største eh? lige nu er det med matchende sæt… Forstår det ikke… Og syntes slet ikke det ser særlig godt ud..

  Ellers lurer jeg fremdeles på hvorfor folk slæber rundt på sådanne MONSTER store tasker til hverdagen… Hvad putter man faktisk i den? Og “mom-jeans”. Og for højtaljede shorts (mere på maven end under røven). Croptops… STORE bedstemorblomster.. Og korte trøjer/jakker/cardigans/blazers… Syntes bestemt ikke de skal stoppe før man faktisk når den til hånden!

  (og en sidste ting som slet ikke har med trends at gøre (gætter jeg på;)): bloggermødre der køber så stort tøj at det skal brættes op for at gå med… Så køb sq en størrelse eller to mindre så det faktisk passer…)

  Ellers skal jeg også si meg meget enig i det du nevner;))

 • Åh, jeg forstår ikke oversize med oversize på.
  Det er fint nok med én stor del med noget stramt til. Men vidde bukser med en aaaalt for stor overdel klæder ingen!!!!
  Og hvorfor ikke bare kalde en spade for en spade, det er for stort, ikke oversize!!!!!!

 • Bøllehatter bør kun bruges hvis du er på stranden, er ved at blive skoldet og det er den eneste hovedbeklædning i nærheden. Kassebukser… Det vil jeg slet ikke begynde på.

  Vh Julie – denmiserable.blogspot.dk

 • Haha, jeg elsker altså også de her indlæg! 😉
  Og jeg er faktisk meget enig i dine punkter: Bøllehatte er til små børn på stranden, smækbukser hørte til i Bubbers badekar og H2O badesandaler bliver ikke super smarte af at forklæde dem i guld. Jeg kan slet ikke arbejde med det!

 • Den med bøllehatten er jeg heller med på… De hører altså kun hjemme på små drenges hoveder! Til gengæld sidder jeg med neon farvet neglelak på 🙂
  Kh Henriette // blondinemor.dk

 • Jeg er ellers vild med oversize – bukser og trøjer og jakker og … jeg vil helst ikke ses som være for kvindelig hvis jeg har stramt tøj på så jeg køber ofte toppe i mande-afdelingen.
  Og de overalls minder mig bare så meget om min barndom at jeg må eje et par … jeg elsker dem 😉
  Men siden at disse ting er populære må der jo også være en forskel i folks smag!

 • Den sjoveste kommentar længe. Jeg kan godt lide Vilde Kaniner, men hold nu hvor grinte jeg nok lidt for meget over den kommentar der!

 • Selvom folk ikke går med det lige nu, så kan jeg ikke holde de der vinterfrakker ud, som er lavet af “teddystof” eller andet syntetisk gøgl. De ser bare ud til at blive meget hurtigt ulækre o.o

 • Kassebukser. Åhha. 90'ernes paradis. “Trompetbukser”. Havde dem med afbleget bund. Jøsses. En tur i cykelkæden og det var et overstået kapitel. Tak karma.

  – Anne

 • Jeg kan godt lide oversized tøj. Mest fordi så kan folk gisne om hvor vidt jeg vejer et par kg for meget eller om det bare er tøjet, der gør det. Hvorimod jeg ved hvad de ville tænke hvis tøjet var stramt:-/

 • Det med bloggermødre og købe i større/mindre størrelser er lettere sagt end gjort. De små passer ofte én str. I livet og en anden i længden. Jeg giver hellere min dreng et par for lange bukser på der skal smøges op end at købe dem et nr mindre så de strammer om maven. 🙂

 • Det kan jeg godt se – men konsekvent og bluser der går laaangt over røven er ikke det samme som at stramme lidt i maven (forøvrig har jeg selv en pige der NEGTER bukser der strammer, så det kender jeg godt til^^)

 • Hahaha “du kan også bare skrive, at du ikke er fan af Vilde Kaniner” 😀 😀 Det var lige det jeg tænkte 😀

 • Sjovt, jeg synes oversize kun ser godt ud på dem, der er slanke. Oversize på overvægtige ser bare endnu større ud. Hvilket er derfor jeg ikke går med det.

 • Nu hvor du nævner det der med øjenbrynene… Synes generelt man rigtigt meget ser blondt hår/brune øjenbryn i gadebilledet. Forstår det bare ikke. Er folk bare for dovne til at farve øjenbrynene med? Når man nu endelig skal have blondt hår skal det da gøres rigtigt.

 • Øh nej fordi blonde øjenbryn klæder ingen og er kedelige. I øvrigt har mange naturlige blondiner mørke øjenbryn fra naturens side og det er da klart at foretrække! Ellers kan det jo være ligemeget med at have øjenbryn;) Så tror ikke det er dovenskab. Tror bare de har bedre smag end som så:-P

 • Mine fødder er lige så bredde som de er lange, og derfor er Birkenstock det perfekte fit og nærmest også det eneste – det var en tilvænnings proces, og det kom faktisk bag på mig, hvor stort efterspørgsel der var efter dem lige pludselig. Stod i Flensborgs Birkenstock butik, mens en 16 årig somewhat dulle stod med tre par i hånanden og ikke kunne vælge, hvor efter hendes far sagde 'bare tag dem alle'. Virkelig.

  Jeg ELSKER boyfriend sweaters, men foragter boyfriend jeans lige så meget som mom jeans. Er tilgengæld ikke bleg for at hoppe i de semihadede jeggings og de populære skinny jeans. Jeg bliver aldrig gode venner med flæser, men blonder er så småt begyndt at finde vej ind i min garderobe. Jeg kommer aldrig til at forstå hvorfor samtlige teenagere rendte rundt i sparkedragt anno 2011 a la 'jump suits', men der er dog blevet pænere alternativer inde for samme genre med tiden. Jeg har intet problem med at markere øjenbryn, men er enig med dig i at der er en grænse. Når det er sagt, kommer jeg aldrig, aldrig, aldrig til at forstå konceptet bag blush. Ikke en eneste gang har det set vellykket ud, virkelig. Skal man have røde kinder? Hvad er meningen? Og for at være ærlig, så HADER jeg fedora trenden, men har lige grebet mig selv i at købe en stråhat der ikke er meget langt fra fedora looket. 🙁

  Roman slut, over and out.

 • Det kunne vi måske godt finde ud af, men det bliver nok næppe med udgangspunkt i Silles indlæg. Jeg magter ikke endnu et angreb fra hendes læsere, men vil sige så meget, at jeg er temmelig uenig med hende.

 • Nu er der jo heldigvis også en mellemvej mellem stramt og oversize. Ellers er jeg enig med Hanne: jeg går heller ikke i oversize. Det får mig bare til at ligne et telt!

 • Anonym, du passer liiige på kammertonen, ikke? Anna, som anonym siger, er det delvist fordi mange blonde mennesker naturligt har mørke øjenbryn. Derudover er ens øjenbryn rigtig meget med til at indramme ens øjne, og det kan nemt se virkelig mærkeligt ud, hvis ens øjenbryn er nærmest usynlige. Den ene halvdel af mine øjebryn er nærmest usynlig, så jeg tegner dem fx også op, fordi det ellers ser temmelig fjollet ud. 🙂

 • Mulig forklaring på det med tasken; når man både skal have tablet, bøger, madpakke, pung, nøgler, kalender, vandflaske og diverse dimsedutter med sig fylder det altså – og hvis man så også er et forholdsvist lille/lavstammet menneske, så ser en taske der kan rumme disse ting pludselig uforholdsmæssigt stor ud. Det oplever jeg i hvert fald af og til.

  Jeg er i øvrigt helt enig ift. størstedelen af ovenstående. Specielt de for korte shorts (culottes? selv navnet er uflatterende). Nej – bare nej.

 • Åhr ja jeg lavede da netop smileys for ikke at lyde som en sur fis:-0 Mente bestemt jeg skrev så skrappe Frk Miriam ikke behøvede hæve stemmen;-) Men skal nok passe mere på fremover:-))

Der er lukket for kommentarer.