Er en smuk blogger en bedre blogger?

Det er ved at blive en tradition at bruge et billede af Jensen Ackles på de der indlæg, jeg ikke kan finde tilfredsstillende billeder til. Det er en tradition, jeg allerede er stor fan af!

Disclaimer: Det er ikke meningen, at det her skal være et af de der indlæg, der får folk op ad stolene i vild debatentusiasme, så jeg gør mit ypperste for at træde let med mine formuleringer for ikke at jokke nogen over tæerne. Det hele er skrevet i ren nysgerrighed.

Jeg har lagt mærke til noget. I blogland. Eller i hvert fald den del af blogland, hvor selvtilbedelse tilbedes (læs: mode- og livsstilssektionen). Og det er ganske enkelt, at de smukke bloggere har nemmere ved at opnå succes. Uden at nævne navne så synes jeg, jeg meget ofte falder over en blog eller to med et gennemsnitligt indhold, der har en imponerende læserskare, og fællesnævneren for de blogs er, at bloggeren bag er meget smuk. Omvendt synes jeg også tit, jeg ser kvalitetsbloggere med et mere gennemsnitligt udseende være nødt til at kæmpe mere for det. Det gælder selvfølgelig ikke alle blogs, men jeg synes, jeg ser det ofte nok til, at det næsten ikke kan være tilfældigt.

Er det noget, jeg bilder mig ind?

Jeg er ikke typen, der er naiv omkring mit udseende. Jeg er det, der typisk kaldes en “køn pige” på en god dag/fra den rigtige vinkel/med en passende mængde makeup (jævnfør billedet på nedenstående indlæg). Det har jeg det fint med. Og det har jeg fornemmelsen af, at I også har det fint med. Men min blog er heller ikke bygget op omkring fokus på det udvendige, men mere omkring fokus på det indvendige. (At det indvendige i mig så er kolossalt materialistisk, det er en helt anden snak!)

Jeg kan aflede af kommentarfeltet, at mange af jer derude ligesom jeg også læser en del modeblogs. Kan I relatere til min teori? Har I lagt mærke til det samme? Er det hele bare bedre med en smækker blogger bag? Jeg tænker, det måske lidt er ligesom, når vi kræver, at modeller i kampagner/reklamer er smukke. De sælger deres produkt via deres image. Det er jo lidt det samme med bloggere. Vi sælger jo et eller andet sted vores person, vores liv – eller i hvert fald en del af det. Er varen bedre, hvis bloggeren er smuk? Jeg kan forestille mig, det måske især er den efterhånden store skare af unge læsere, der let fascineres af en bloggers udseende. Det er ikke ment nedladende på nogen måde, men den gennemsnitlige teenager kan være utroligt overfladisk. Guderne skal vide, jeg lå helt i top på det punkt!

Er det her noget, I har tænkt over overhovedet? Jeg synes, det er et bragende interessant emne, så hvis I har nogle tanker på området, så del endelig!

Kommentarer (38)

 • Spændende emne, som jeg faktisk selv ofte har tænkt over! Jeg er ikke selv blogger, men er derimod en ivrig læser! Jeg har ganske få blogge, som jeg følger fast, og resten af tiden surfer jeg bare rundt på diverse blogs, hvor jeg mest af alt bare “kigger på billeder”. Jeg tror helt sikkert at der kan være noget om det – at man (læs: nogle) opnår hurtigere succes fordi de er smukke. (Jeg vil påstå, at det ikke kun hører til bloggerverdenen, men nok om det.) Personligt kan jeg, når jeg surfer rundt og kun overfladisk kigger på blogs/mode/billeder, godt lide at det er pæne ting jeg ser. Jeg bruger det nok lidt istedet for at læse i modeblade etc. Men de faste blogs jeg følger, er i virkeligheden mere “almindelige mennesker”, som jeg selv kan relatere til, og som jeg (nok af selvsamme årsag) finder mere interessante. Jeg kan faktisk også godt nogle gange få lidt mindreværdskomplekser over kun at glo på gudesmukke mennesker med perfekte liv, men samtidigt fascinerer det mig også.. Det er jo nok lidt ligesom når man ser hollywood stjernerne på tv – man forventer jo nærmest at de er smukke/tynde/perfekte, men man bliver alligevel også lidt glad når man engang imellem ser en med lidt skønhedsfejl eller med lidt ekstra på sidebenene..

 • Et virkelig spændende emne du tager op Miriam! Når jeg sådan tænker over det, så tror jeg et sted du har rart. Da jeg startede med at læse blogs var det faktisk kun piger, man kalder smukke jeg fulgte. Et eller andet sted tænkte jeg lidt, at de nok var de 'bedste' fordi de lidt lignede alle de der smukke modeller i bladende. Men efter nogle år var de bare ikke spændende mere og jeg følger nu en hel del blogs, hvor det er mere 'almindelige' piger, som blogger – dels fordi de som regel har mere på hjertet end blot den nyeste trend og dels fordi jeg kan relaterer til dem på en eller anden mærkelig måde.

  Jeg har tit undret mig over hvordan en ny blog på en måned pludselig kunne overhale gamle kendninge. Og så har jeg kigget bloggen igennem, blevet betaget af skønheden bloggeren har og undret mig endnu mere. Så jeg tror du har ret; smukke bloggere får hurtig succes, men jeg vil så også vove at påstå at de også hurtigere bliver 'kedelige' at følge, fordi de minder så meget om det man er van til at se (fra bla. modebladende, TV osv., alle medier, som har levet længe før mode/livsstils bloggeren) – at de mangler evnen til at fascinere på ny og skabe en ny interesse for sine læsere.

  Men så igen, hvem ved?

 • Jeg har lige tænkt det samme! Nogle super kønne bloggere klarer sig på trods af kedeligt indhold (faktisk, mangel på indhold).

 • Ej, hvor nederen! Jeg havde lige skrevet en superlang og superintelligent kommentar om, hvordan jeg tror det hænger sammen med den generelle “tilbedelse”/misundelse af smukke mennesker, og vores tendens som homo sapiens til ofte (altid) at “covet” (der er ikke rigtigt et godt ord på dansk – måske begære?) de ting vi ikke selv er…
  Og specielt når det kommer til kvinder (som langt de fleste bloggere OG læsere jo er), mener de fleste, at sidemanden som udgangspunkt altid er smukkere/har en mere lækker kæreste/en smartere lejlighed/mere fabulous tøj – men vi er fascinerede af muligheden, at der er nogen andre, der har al det der vi går og ønsker os (også selvom de så i virkeligheden har ligeså meget morgenånde som os)… Så derfor er smukke mennesker mere fascinerende – men nok ikke i længden…

  Nå, det blev en mærkelig blanding af vrøvlen og… mere vrøvlen nok mest! Men i hvert fald…

  Men jeg tror du har ret – jeg er selv ny i blogverdenen (både som læser og som blogger), og som “udefrakommende” er det helt sikkert meget iøjenfaldende, at jo kønnere blogger, jo flere followers…

 • Enig! Jeg tænker at der er to sider af det.

  1. Bloggeren skal/vil sælge og dermed “se godt ud” med et pågældende produkt/livsstil og dermed skabe interesse. Om det så er sponsoreret er underordnet.
  2. Smukke mennesker der “åbner op” for deres liv, rutiner osv. er måske mere interessante, fordi at de kunne have et trick eller to i ærmet. Det er måske stalking, i en positiv forstand, på et nyt plan.

 • Interessant emne, Miriam. Og et jeg selv har spekuleret over. Jeg tror uden tvivl, at de smukke bloggere har nemmere ved at få succes. Både fordi firmaerne drages mere mod dem, men også fordi læserne gør det. På trods af at vi konstant brokker os over at vi ikke kan spejle os i modeller i modemagasiner, så søger vi alligevel det smukke ydre hos bloggere. Vi fascineres af deres udseende, deres look og deres mere eller mindre glamorøse liv. Kald det et glansbillede måske. En del af bloglæsersegmentet er i hvert fald tiltrukket af dette, og jeg er sikker på at du har ret i, at det er de unge der fører an. Især i teenageårene (men indrømmet at jeg stadig ser det i mig selv af og til), søger vi idoler, mennesker at se op til, liv vi gerne vil leve, ting vi gerne vil opnå osv. Gennemsnitlige/almindelige bloggere skal enten have en utrolig unik personlighed, som lyser igennem på billeder og tekst, være mere end almindeligt kreative/anderledes i deres tøj- og skrivestil, eller på anden vis skille sig ud fra mængden, for at opnå samme succes.

 • Jeg vil give dig ret! Men jeg vil næsten give Mathilde og hendes kommentar endnu mere ret – i starten kiggede jeg mest billeder og fulgte de flotte med de fine billeder og det hele tiden nye og flotte tøj – nu følger jeg dem ikke mere fordi det for mig blev for opstillet .. Jeg savner flere rigtige mennesker der har dårlige dage og gode dage – dage hvor man tænker jeg er glad for hvad jeg ser i spejlet og dage hvor man tænker åh nej – og hvor der stadig kommer blog posts .. Vi er alle mennesker, på trods mange af de førende blogs ikke altid viser det ( i følge min overbevisning) .. Jeg savner flere blogs ala din og En studerendes bekendelser – og flere fra en lidt anden boldgade ala Fuck you very much – som alle er nogle med noget på hjertet! (Anbefal endelig hvis i ligger inde med nogen i samme dur?) Kh Benedicte

 • Meget interessant, ja, og nok ikke helt irrelevant i betragtningen af hvor meget modeblogs fylder i vores hverdag (jeg mener, i Go' Morgen Danmark har de en blogger til at fortælle os om den nyeste stil og mode, fordi at være blogger gør dig jo til specialist….)
  Personligt har jeg mest lagt mærke til det ved de tynde bloggere. Ved ikke om det er fordi man altid er lidt selvbevidst om sin egen krop, hvis der er nogle håndtag på siderne. Men hvem ved, det er jo nok ikke bevidst fra læsernes side. Men som du selv siger, så er der jo i teorien tale om et produkt som skal sælges.

 • Well said. Langt hen af vejen er jeg meget enig.. Uden at nævne navne, er der op til flere af de virkelig populære modella-smukke bloggere jeg finder direkte uinteressante. Ikke på grund af deres udseende, men på grund af bloggens indhold vel og mærke. Jeg har flere gange undret mig over deres popularitet, men heldigvis er smag og behag jo så forskellig.

  I øvrigt er jeg virkelig stor fan af dig, Miriam. Jeg er vild med, at du tager alverdens emner op til debat. Og at der er plads til både større og mindre dilemmaer.

 • Jeg tror klart, at nogle bloggre komere lettere til tops, fordi de er smukke. Men når man kigger på mange af de største blogs i
  Danmark, så synes jeg faktisk ikke helt, at det gælder. Hvis man kigger på piger som Emily Salomon, Mie fra Wewonder, Katrine fra Tres Chic Clique, Kia fra Fierce, Acie og Sofie fra Looklab osv, så er det jo ikke fordi, at de er klassisk modelsmukke.

  Det er nogle flotte piger, men det er deres personlige udstråling og stil, som gør dem interessante, ikke at de har klassisk velkonstruerede ansigter/meget lange modelben. Det er helt almindelige piger, der ved hjælp af stil og personlighed, snarere end genetik, er smukke – de arbejder med det, de har. Så det kan godt være, at det er nemmere at komme til tops for modelsmukke piger, men jeg tror ikke de kan konkurrere med de andre i længden, også fordi folk jo ofte læser blogs for at få identifikation, ikke kun inspiration.

 • Det er vel den forbandelse, vi kvinder lever under – og det er langt hen ad vejen vores egen skyld (tror jeg). Jeg bliver også tiltrukket af spændende kvinder, der udstråler højt selvværd (på den heteroseksuelle måde forstås), og det er jo nemmere at udstråle den slags, hvis du er en 10'er, end hvis du ligger og roder rundt i bunden af skalaen. Tit oplever jeg så til gengæld, at de kvinder, der ikke er klassisk smukke, gør sig mere umage og er sjovere at være sammen med 😉

 • Puha. Et meget tungt emne du har taget op. Men dog også relevant.
  Jeg tror nu at det bunder i en del andet.

  De blogs som jeg formoder du taler om, er nærmest alle blogs, hvor teksten overhovedet ikke er det bærende – men derimod billederne selv.
  Modeblogs osv, hvor man reelt ikke behøver at læse teksten, men derimod bare kan scrolle ned over og blive inspireret. Og det er bare for mange ret meget nemmere at få sit daglige fix via billeder end at skulle bruge 5 min. på et længere post med tekst.
  Og så er det også meget nemmere lige at klikke at man følger dem i stedet.
  Så der er reelt et stort skel i indholdet – og meget kan komme til at se overfladisk ud, fordi billeder kun taler i fashion billeder og model skønhed. Men det appelerer til SÅ mange, fordi det er enkelt og det er nemt at følge med i. De har i høj grad haft spot-on med deres målgruppe, som også er bredere end den, der søger efter mere tekst og måske mere udfordring. Så kald det måske et kulturfænomen i stedet. Og ønsk at flere ville læse mere.

  Jeg har selv taget emnet op – på min blog har jeg absolut ingen billeder af mig selv. Indholdet taler for sig selv. Jeg er slet ikke ked af mit udseende, genert eller lider af mindreværdskomplekser – tvært imod. Men jeg er træt af den der ''perfekte'' bloggerverden, hvor alting ser så pænt ud på overfladen. Perfekt liv med kæreste, lejlighed, model job og en masse goodies.
  Derfor er min blog et spark i den anden retning. Jeg blogger ganske vidst om trang til pæne ting, overklasseliv og gourmet mad, men jeg er langt fra perfekt. Og jeg ser dum ud i fitness ligesom alle andre. og jeg er økonomisk på røven ligesom samtlige andre studerende og har mel overalt i køkkenet når jeg prøver at bage.
  Og således er min blog ren ironi, når det er kaldt den pæne overflade. Læs gerne med.

  http://www.paeneoverflade.blogspot.dk

 • Jeg er meget enig 🙂 Noget, som jeg også synes er ærgerligt er denne sådan mangel på at tiltale hvem der fx tager folks billeder, når de poser som om de var alene i verdenen? Et godt eksempel er Isabella Thorsen (gætter stavningen!), der poser the hell ud af alle billeder… men hvem tager det billede? De opfører sig som modeller, som fx pashion for fashion gør foran sin kæreste, og altså det er det som jeg hader mest – ikke at de er smukke. Men at de tror, at læserne er sådanne fan-girls at posede billeder er “nok” til at man bedårer dem. Nej, der skal mere indhold. Intet galt med at være genetisk heldig (jeg er egentlig selv i den situation i forhold til meget af min familie), men jeg holder mere af bloggere som rent faktisk indser dette – at deres skønhed er et rent tilfælde og ikke en eller anden “ting”, der skal hyldes.

  Og det værste er jo, at man nogle gange tager sig i at tænke, hvordan en “grim” blogger kan have succes, da hun jo ikke ser så heldig ud. Det er en forfærdelig tanke. Desuden, så ville jeg egentlig gerne høre din mening om alt dette fitness-crap som alle blogs er fyldt af? Altså alle disse love-your-body-bla-bla bloggere, som i virkeligheden jagter det der thigh-gap mere end nogen andre!

 • Genialt indlæg. Jeg tror bestemt, du har ret langt hen ad vejen. Det må være nemmere at blive en populær blogger, hvis man også lige er smuk samtidig. Alt andet lige.

 • Er helt enig Miriam.. har faktisk selv gået og overvejet om jeg skulle tage emnet op på min blog. Men har undladt det, af skræk for at få trådt på nogen 🙂

  Men du har så ret, og nu hvor jeg har læst en god del af kommentarerne, så sidder jeg lidt med tanken: Hvor er det egentlig skræmmende, at de fleste af os, er så betaget af skønhed, og alt det som vi (nok) ikke kan få.
  Og virkelig irriterende at Blogland fungerer på den måde. Må indrømme at jeg ikke havde overvejet at det kunne være sådan, den gang jeg startede som blogger.

 • Jeg har til tider overvejet det samme. Som blogger kan man jo ikke undgå at overveje tingenes tilstand fra tid til anden og der har jeg da nogle gange overvejet om min blog ville være mere succesfuld, hvis jeg var en af de “smukke piger”. Bevares, jeg ser da anstændig ud, men jeg er da klart mere gennemsnitlig og “almindelig” af udseende end nogle af de tunge drenge (eller nå ja, piger), som f.eks. Marie Jedig, Isabella Thordsen og Line Sofie.

  Jeg må erklære mig skyldig i at følge nogle blogs pga. bloggerens skønhed. Særligt de svenske modebloggere. De fleste har ikke voldsomt meget at byde på, rent indholdsmæssigt, men bloggere som Angelica Blick og Victoria Törnegren er meget smukke piger og er æstetisk betagende. Men når alt kommer til alt, så er mine yndlingsbloggere altså dem, der har noget mere end skønhed at byde på. Jeg knuselsker Line Loves personlige og humoristiske indlæg og jeg jubler lidt når der er nye indlæg her på bloggen! Skønhed falmer, men en god personlighed kommer man langt med! 😉

 • Jeg tror bestemt, du har ret. Hvis man mest kigger på billeder, er det nok vigtigere, at bloggeren er pæn at se på. Selvom det teknisk set ikke burde være sådan.

 • Som Helene siger ovenfor, så har det nok noget at gøre med, hvad man søger i en blog. Pt er jeg ved at skære en del fra i min blogliste, og der er røget en del af de pæne piger, netop fordi – som du siger – de er blevet kedelige. Jeg vil have mere substans!

 • Men det kommer lige præcis an på, hvad man vil have ud af sin bloglæsning. Hvis man bloglæser for det visuelle aspekt, så er min og Rodebutikken jo ikke så gode. Og omvendt. 🙂

 • Jeps! Jeg undrer mig også over, hvorfor Marie fra Vilde Kaniner altid skal udtale sig i morgentv. Jovist er hun succesfuld, men hendes stil er efter min mening alt for begrænset til familien Danmark.

 • Jeg ved præcis, hvem du snakker om. Der er flere og flere af de helt store bloggere, jeg bare ikke gider mere. Hvert eneste indlæg kan forveksles med det forrige. GAB.

  Og TAK for de rare ord! Jeg gør mit allerbedste. 🙂

 • Njaeh, jeg ved ikke, om jeg er enig med dig. Der er primært der tale om slanke piger med i hvert fald over middel udseende. Og det er sådan set nok til at skille sig ud. Men nu er det heller ikke udelukkende de helt store blogs, indlægget er møntet på. Der er masser af mellemstore blogs, der er røvkedelige, men har smukke piger bag.

 • Men problemet er jo lige netop, at et par vildt poserede billeder synes at være mere end rigeligt for mange af fx Isabellas læsere. Og så kan jeg da godt forstå, hun ikke har behov for at fylde sin blog med mere substans. Det får bare ikke mig til at klikke forbi.

 • Næh, jeg opdagede det heller ikke, før jeg ligesom var i gang og så mig selv blive overhalet igen og igen af nederen blogs med pæne bloggere. 😉

 • Angelica Blick synes jeg bare også har rigtig meget at byde på som stylist. Jeg kender mange, der følger hende på grund af hendes inspirerende stil, hvor jeg synes, mange af de danske modebloggere har en røvkedelig og virkelig upersonlig stil…

  Men jeg gør det jo også selv. Læser blogs med pæne piger. Men præcis som dig, så er det ikke de blogs, jeg er decideret ivrig efter at læse. Så det må jo være et godt tegn! 😉

Der er lukket for kommentarer.