Den gode blogger: De udvendige

Såeh, jeg lovede at lægge min bloggerkritik lidt på hylden og lave et par indlæg med de bloggere, jeg rent faktisk synes, gør det rigtig godt. Dem viste der sig imidlertid at være virkelig mange af, hvilket jo er skønt, men også temmelig uoverskueligt, når man sådan skal forsøge at bakse et indlæg sammen.
Jeg deler derfor blogland op i kategorier for ligesom at kunne tage en portion ad gangen. Dette første indlæg omhandler “de udvendige” bloggere. Det vil sige mode- og livstilsbloggerne, der holder temmelig ret kurs og ikke blander for meget personligt fnidder ind i indlæggene. 
På trods af at min egen stil er temmelig forudsigelig og grænsende til det kedelige, så er de bloggere, jeg finder mest inspirerende, dem, der har en meget stærk personlig stil. Favoritterne her er som følger:
Marie fra Nemesis, Babe. Hun klæder sig ikke, hun klæder sig ud. Stilen er retro, futuristisk, fastelavn og lillepiget. Maries engleagtige udseende og altid farvede læber komplementerer hendes quirkiness perfekt, og så er hun allerede fast inventar ved de internationale modeuger og et stilikon i Asien!
Christian og Pernille fra Sorteper//Den lyserøde gris. Kærestepar med tjek på personlig stil. Kodeordene er oldschool, edgy, rock og lækre detaljer. Og så gør det heller ikke noget, at deres billeder er i verdensklasse!
Honorable mentions: Gina Jaqueline, som muligvis er min favorit, men desværre næsten aldrig poster mere. Isabella Thordsen, som er en candyfloss-blogger af dimensioner, men har udviklet en ret fin, personlig stil, så hvis man ikke læser hendes tekster, er det fino fino. Frøken Forsom, der gerne skræddersyr sine egne, feminine klæder og er god for masser af glitter. Doe Deere, som står bag det alternative makeupmærke LimeCrime. Har om nogen en feminin, farverig og utroligt fascinerende stil, men poster desværre sjældent. Marie fra Vilde Kaniner. Er mest på listen for old times’ sake, for jeg synes desværre hendes blog har ændret sig radikalt, siden hun fik ny kæreste. (Det er muligvis tilfældigt, det var bare der, jeg begyndte at lægge mærke til det.) Svømmer nu i reklameindlæg og har en lidt for stærk duft af arrogance – den uklædelige type. Håber dog, det bare er en fase, for hun har altid været blandt mine favoritter.

Næst på listen finder vi den mere kommercielle modeblogger. Typen, der laver temmeligt mange collager, er svært glad for high street butikker og muligvis har liiiidt for mange sponsorerede indlæg. Der er rigtig mange af disse bloggere, men der er enkelte af dem, jeg alligevel synes, skiller sig ud og som jeg nyder meget at læse.

Emily Salomon, som er en af de få topbloggere, der har en stil, der minder bare lidt om min egen, hvorfor hun ind imellem lokker mig i fordærv. Især med sko! Er i øvrigt svært begejstret for livsstilsaspektet af hendes blog med virkelig fine billeder, fin hund og lækker mad.

Sofies Blog, som er så dejligt uhøjtidelig. En af de få bloggere, der altid storsmiler på billeder, og så er hun sprognørd som undertegnede. Hendes stil er meget enkelt og ligetil og derfor ikke vanvittigt inspirerende for mig, men hendes humor og livsglæde gør, at hun er en af de få, jeg læser alle indlæg hos, uanset emne.

Honorable mentions: Trine’s Wardrobe. Den første, den største. Og det siger jeg ikke kun, fordi hun er min veninde. 😉 Modeso, hvis stil jeg på ingen måde deler, men hvis selvironi og kreativitet jeg er stor fan af! Style under Scrutiny. Jeg kan mægtig godt lide Line Love, hendes fine stil og hendes tilknytning til England. Også selvom hun er vegetar! Acie, som er en af de bloggere, der har et eller andet udefinerbart, der bliver ved med at hive mig tilbage.

Hvis I synes, der mangler nogle oplagte, så er det højst sandsynligt, fordi jeg har smidt dem i en anden kategori. Tålmodighed, young padawans… De kommer i næste indlæg, hvor jeg kigger på de indvendige bloggere. 

Kommentarer (27)

 • Jeg kan sagtens nikke genkendende til frk. vilde kaniner. Er selv hoppet af og følger hende ikke længere på bloglovin – det blev for arrogant, som du selv nævner og for søgt på en eller anden måde. Var lige inde og kigge på den igen, nu hvor du linkede til den, og faldt over denne sætning: “Jeg reagerer enormt meget på koffein og sukker, og kan gå fuldstændig i spåner, når jeg ikke er fysisk opdateret på disse”. Jojo, fysisk opdateret på disse… Det er lidt for selvhøjtideligt (??, nej et andet ord?) til mig.

 • Meget enig her! Jeg synes ofte at det skal lyde så fandens klogt det hele, at det ender med at blive til de mest latterligt sammensatte sætninger, som fx den du skriver. Så vil jeg hellere læse bloggerne, som fx Sofie, der bare skriver tingene, som de er: Jeg har så meget brug for kaffe om morgenen. Kan slet ikke fungere uden! –
  Ish…

 • Sofie skriver også på en sjov og alligevel intelligent måde – Frk. Vild kanin lyder mest af alt bare snobbet i sit forsøg på at hæve sig over alle andre og konstruere underlige sætninger, der slet ikke giver mening. Mange af dem lyder til at være et produkt af at sidde og bruge en synonymordbog alt alt for meget… Måske er det bare mig, der synes det. Men kan ikke snuppe hendes udtryksform!

 • Ja, som fx: Jeg er i virkeligheden langt større fan af anvendelse af læderjakker og blazere frem for cardigans som varmemedhjælper ved kolde aftenstunder eller vintermåneder, og denne var lige præcis, hvad jeg ønskede.

  Jeg mener… Varmemedhjælper?? Kan lige forestille mig , hvordan hun har siddet og vaklet mellem det eller “Kuldebeskyttelsesgenstand” for at lyde ekstra klog. 😀

 • Helt enig ! Jeg beundrer hendes blog, stil og billeder, og man må sige, hun kan sit kram, men det selvhøjtidlige og fornemme sprog er for irriterende – og nogen gange nærmest uforståeligt..

  Ligesom Miriam håber jeg, hun vender tilbage til sin gamle bloggerstil!

 • Det under mig lidt du ikke har kære ROCKPAPERDRESSES med?
  Hun er self. ikke 100% modeblogger, men hun har virkelig en stil, som giver mig inspiration 😉
  Men ellers er jeg meget enig med dig i dit indlæg, som også rummer de modebloggere jeg selv synes bedst om stilmæssigt.

  + Er enig med dig og andre i frk. vild kanins blog. Den er godt nok blevet ændret til noget, som jeg knap nok gider gå ind på 🙁 Og det er en skam!

 • Jeg er helt enig med dig ang. Line Love fra Style Under Scrutiny, det er virkelig en god blog med et dejligt menneske bag.
  Til gengæld orker jeg virkelig ikke Acie mere.

 • Isabella Thordsen staver og formulerer sig som en brækket (nay, nærmest amputeret) arm. Virkelig painful. Er mindst ligeså staveperfid som dig, så den slags er virkelig hårdt ved mig! Men det er jo en skam, samt synd for pigen, for det påvirker virkelig indholdet, hvis man som blogger ikke har ordet/grammatikken i sin magt.

  Hvad synes du om Clamour4glamour og Missjeanett? Aaah, jeg elsker din vagthundefunktion og sigen-tingene-som-de-er. Virkelig tiltrængt i “branchen”.

 • Jeg er vist ret meget enig med dig i forhold til, hvilke blogs man bliver ved med at følge med på! Det er gået op for mig (efter flere års blog-hopping), at jeg nok foretrækker de blogs, som jeg bedst kan relatere til… Og det kan sagtens skifte frem og tilbage…
  Jeg fulgte eksempelvis Vilde Kaniner i lang tid indtil der kom en række indlæg om noget med god opførsel osv., hvor jeg var sat lidt af. Indtil det gik op for mig, at jeg faktisk er for gammel til at følge hendes blog, da der simpelthen er nogle problemstillinger man vokser fra… Og nu er jeg så også for fattig til at følge med (hæhæhæ, gammel og fattig – monster fedt :-)).
  Jeg måtte også forlade MissJeanett, fordi jeg faktisk ikke er baby-voksen. Og det er jo nok netop det gode ved blogs – man vælger selv 🙂

  Jeg er stor fan af Line Love, Sofie (fra Sofies blog), Emily og Fredes blog – netop fordi vi er i samme aldersgruppe, går i skole på den ene eller anden måde og kan li' den samme slags tøj/farver/mad…

  Og så er jeg også fan af dig. Fordi du er sej.

 • Meget enig i din tilgang – personlig stil er også afgørende for mig, når jeg prioriterer blogs. Til gengæld orker jeg ikke candyflossblogs, blogs med alt for mange sponsorerede indlæg (*host* BD *host*) og blogs hvor bloggeren smider emsige kommentarer efter læsere der formaster sig til at være lidt uenige. Hvorfor spørge om læsernes holdning, når det kun er rygklapperi man vil have?

  Blandt de nævnte læser jeg vist kun med hos Sofie og Emily. Men keep up the good work, det er dejligt at nogen tør ruske lidt op i blogland. 🙂 Selvom standardsvaret på al blogkritik nok dukker op før eller siden “hvorfor læser du så med”?

 • Hov, følger også stadig med hos Acien, har gjort det siden hun startede. Som du skriver har hun noget over sig, der gør at man vender tilbage. 🙂

 • Åjåjåj, så var der ellers lige skideballe til kaninen! Og jeg som troede, jeg ville skulle til at forsvare den holdning med næb og kløer! 😀

  Jeg plejer at kalde den slags sprog for “overkorrekt” sprog. Det bliver så opstyltet i et forsøg på at være sofistikeret, at det bliver helt volapyk-agtigt at høre på. Det minder mig om Ronni fra Paradise Hotel. 😀

 • Jeg går ud fra, du mener Emily. 🙂 Når jeg tænker Emilie, tænker jeg Emiliblog, og hun forekommer mig alt andet end nede på jorden! 😉 Men ja, Emily er en af mine topfavoritter. Hun bibeholder også den gode kvalitet, selvom hun har været i gang længe efterhånden. 🙂

 • Ja, jeg har det helt ærligt virkelig stramt med Isabellas sprog. Men altså. Nogle mennesker er bare mere kreative anlagt, og så shiner hun jo heldigvis på den front! 😉

  Clamour4Glamour er på min Bloglovin, og jeg følger hende stadig, men der bliver sprunget flere og flere indlæg over. Hun giver mig ikke så meget personligt, og jeg har hverken samme stil eller musiksmag som hende, så jeg tror bare, jeg er ved at “vokse fra hende.” Men al respekt, det er kvalitetsblogging, ingen tvivl om det.

  Jeanett dukker op i et af de næste indlæg i serien. Hende er jeg mægtig glad for! 🙂

  Og tak for rarhedsordene! Man skraber lidt næsen ind imellem ved sådan at lave rav i blogland, men I er heldigvis mange, der synes, det er tiltrængt! 🙂

 • Jeg kan også mærke, jeg bliver mere og mere kræsen med de blogs, jeg vælger at læse. I starten fulgte jeg ALT og især de populære piger, men nu vil jeg sgu hellere læse noget, der rammer mig.

  Det er mærkeligt med Vilde Kaniner. Jeg synes, skiftet kom så pludseligt. Nu er det kun sponsorerede indlæg, sort-hvide outfitbilleder og se-den-her-nye-pissedyre-ting-jeg-har-købt. Jeg er helt lost på, hvad i alverden der er sket.

  Det er dælme lang tid siden, der er nogen, der har kaldt mig sej. Jeg tager imod med kyshånd! 🙂

 • HA! Den får jeg hver gang, jeg smider bare den mindste kritik ud. “Du kan jo bare lade være med at læse med!” Ja. Men det er sjovere at brokke sig! 😉

  Den der med bloggere, der beder om feedback og så flejner over, at de får kritik, den har jeg også været inde over før. Det er jo hysterisk sjovt, at de bare forventer at få ros, fordi der er så mange tilbedende læsere. NOGEN af os tør altså godt sige, hvad vi mener! 😀

 • Præcis. 🙂 Særligt et par store Bd-blogs er toneangivende i den henseende. Kan dog godt have nogen mistænkt for at slette kritiske kommentarer, i hvert fald er det påfaldende at visse store blogs ikke har så meget som et eneste kritisk indlæg, men kun rygklappere og r..slikkere (pardon my french ;). Kombineret med candyfloss og sponsorcirkus har det fået mig til at kyle en del blogs af læselisten.

 • Det er der stensikkert flere af dem, der gør. Hvis du læste med om hele Fie Laursen-misæren, så lod hun jo fx være med at udgive min kommentar, der egentlig bare venligt gjorde opmærksom på problemet, HVIS hun nu ikke skulle være klar over det. Det var hun så tydeligvis. Ahem.

 • Ja Acie er sgu desværre heeeelt faldet af hesten. Hun har jo ikke skrevet en eneste personlig detalje de sidste, hvad, 2 år? Kun billeder af de samme tøj, snak om rejemadder og 1-2 linjer. I mean, alle ved, at hun har en kæreste, men hun er så bange (!), at hun ikke tør skrive fx mig og min kæreste var ude og spise. Eller måske er hun bare så kedelig. Kender hende perifært i virkeligheden, det er sgu ærgerligt, at hendes blog er reduceret til den saaaamme cashmeretrøje og skinnyjeans :-/

Der er lukket for kommentarer.