Jeg er jo Bridget Jones #497

1. Er det bare mig, der har problemer med, at en kvart agurk ofte får forputtet sig i grøntsagsskuffen, og man først opdager det, når den er ved at gå i opløsning?

2. Min højre knæ har gjort ret ondt de sidste par dage, og hvis jeg ikke vidste bedre, ville jeg tro, der var tale om en overanstrengelse. Men jeg ved væsentligt bedre.

3. Har gennem hele december sirligt planlagt mine julegavekøb, så de hverken fylder eller vejer for meget, fordi jeg ene mand skal slæbe dem til Køge med det offentlige. Og så i går skulle jeg købe to ud af de tre sidste og glemte alt om den plan og købte i bund og grund det, der kunne sabotere mig selv allerbedst.

4. Mens jeg var ved at slæbe førnævnte gaver hjem sammen med alt muligt andet crap, endte jeg i pakæsel-frustration med at stoppe op på fortovet, sukke højt og udstøde, hvad der bedst kan beskrives som en vred gryntelyd. Jeg troede ikke, der var nogen bag mig. Jeg tog fejl.

5. På top tre ting i livet, jeg aldrig lærer: Ikke at pille i en neglerod. Hvorfor gør det i øvrigt så disproportionalt ondt?!

6. I princippet går jeg først på juleferie i morgen eftermiddag, men min hud har tilsyneladende besluttet sig for, at den har været pæn for sidste gang i år.

7. Har en julegave stående, der er pakket ind i cellofan. Den er ikke til Herbert. Med mindre du spørger Herbert.

8. Var i øvrigt på et Teams-møde den anden dag, da der pludselig lød et stort brag, som jeg håbede, det kun var mig, der hørte. Indtil min agent sagde: “Var det Herbert?” Det var det.

9. Har mere eller mindre isoleret mig selv i en uge nu (julegave- og madindkøb undtaget) for at være sikker på, jeg ikke bliver smittet lige op til jul. Havde tænkt, jeg i den forbindelse kunne få ordnet en masse praktiske ting. Det kunne jeg ikke. Til gengæld har jeg set enormt meget One Tree Hill.

10. Var ved kassen i Aldi, hvor der sad en af de der hyggelige kasseassistenter, der altid lige kommer med en kæk bemærkning. Så da han spurgte, om jeg ville have kvitteringen med, tænkte jeg, at jeg ville give samme energi tilbage. Det, jeg desværre endte med at sige, var: “Nej, den kan du kyle ad helvede til”. Altså, jeg sagde det med et smil, ikke, men det var stadig en væsentlig mere aggressiv udmelding, end jeg sådan lige havde planlagt.

Kommentarer (24)

 • Jeg er også mere eller mindre gået i isolation så jeg kan komme hjem til jul. Det er simpelthen så trist, så nu håber jeg virkelig, at planen i det mindste virker.
  Her er det i øvrigt ikke OTH, men the Office.

  • Jeg hygger mig faktisk lidt med det. Men giv det et par dage mere, så bliver jeg nok træt af det. 😀

 • Punkt 1 er SÅ spot on. Jeg er ret glad for at agurker er pakket ind i plastik (Sorry, miljø) for så er agurke-gelen da ikke i HELE skuffen 😅

 • Bare lige et pip, som måske kan afhjælpe punkt 1: Agurker bør ikke komme i køleskab, da deres membran ikke kan tåle kulden og dermed risikerer at blive brudt, så den hurtigt fordærves og bliver slatten i konsistensen.

  • Gud, hvor sjovt, jeg synes, de holder meget længere i køleskabet! Men jeg skal også have mine agurker kolde. 😀

  • Her bliver jeg som fagperson nødt til lige at bryde ind. Som en særlig service har jeg slået op i “Postharvest Technology of Horticultural Crops”, hvor den store tabel fortæller, at optimal opbevaringstemperatur for agurker er 10-12 grader (4 grader for drueagurker). Dvs. hvis ikke man lige har et køligt kælderrum ved hånden, så er køleskabet det bedste bud. Ved stuetemperatur vil de miste væske alt for hurtigt; det er no go. Først ved frostgrader fryser vandet i cellerne, så cellevæggene sprænges. Og så får man den der gele-agurk, man ikke kan spise.
   Tomater til gengæld. Dem må man ALDRIG komme i køleskabet. Så ryger smagen!

   • Haha, jeg siger tak for kildemateriale, så jeg kan også lykkeligvis beholde mine kolde agurker! 😀 Og ja! Kolde tomater er simpelthen døden.

 • Jeg har også prøvet den med agurken! Min lå bare på øverste hylde og var “smeltet” – og løbet ned ad indersiden i køleskabet (og havde efterladt en sjat saft på hver hylde). Det tog lidt tid, før jeg fandt ud af, hvad der var, der stank af bræk i mit køleskab.. Og det tog også lidt tid at få gjort køleskabet så grundigt rent, at det ikke lugtede af bræk mere.

  • Nooooo! Jeg hader også at gøre køleskabe rent, men det hjælper på det, at agurken som regel begrænser sig til grøntssagsskuffen! 😀

 • Det der trick med agurken, det kan jeg med gulerødder, de bliver seriøst til slim, når de bliver virkelig gamle, og det stinker helt alvorligt voldsomt 😩

 • Haha, det med kassedamen minder mig om den enste gang jeg har forsøgt mig med “dark humor” på en ven. Jeg gav den 100% og det var åbenbart for chokerende en udmelding fra fromme, blåøjede jeg. Siden da har jeg overladt sarkasmen til andre mennesker med konklusionen at jeg hverken forstår- eller behersker den.

 • Et idé til dig til et nyt ugentligt/månedligt indlæg: “Jeg er jo egentlig (indsæt valgfri bosslady)”. Jeg elsker at læse med på din blog, fordi du også skriver om det sårbare og svære og selvironiske. Men netop fordi du har denne side med, så kunne der også være plads til et fast indlæg, hvor du fremhæver alt det modsatte fra ugen/måneden, hvor du ikke er kikset-cute som Bridget. Det er en øvelse, som vi er mange, der godt kunne lære at lave, og måske kan lykkes med, hvis du har lyst og mod på at vise vejen? Det kan jo være et nytårsforsæt/-Challenge at udtænke det helt rigtige koncept… 😊 Måske med en flere forskellige, inspirerende boss-lady i titlen fra gang til gang?

  • Det er en god idé, men jeg har helt ærligt ikke gode erfaringer med den slags. Det bliver set som “pral”, og så går der heftig jantelov i den for folk, og det kan jeg sgu ikke overskue at skulle lægge ryg til. :-/

 • Åh den sidste. Kom til at minde mig om dengang jeg var 14 år og prøvede at svare en venindes far på en kæk måde, i et forsøg på at matche, hvad jeg troede, havde været en kæk bemærkning fra ham.
  Det faldt så meget til jorden, at han om aftenen ringede til min mor og brokkede sig.
  Det haunter mig stadig her snart 20 år senere…

Der er lukket for kommentarer.