Serie-streaming i ferien: The good, the bad, the what the fuck

Selvom jeg egentlig føler, jeg har brugt min ferie på væsentligt mange andre ting end at se skærm, så har vejret jo unægteligt været en snert omskifteligt, og man har altså ikke den store lyst til at ligge og slange sig i Fælledparken med en bog, når det er 16 grader, og der omtrent en gang i kvarteret vælter, hvad der føles som indholdet af en solid balje vand, lige ned i hovedet på en. Så jeg har også udnyttet glæden ved streaming og alt dens væsen.

I blandet rækkefølge kommer her en anmeldelse af de ting, jeg har været forbi:

Love Is Blind. Netflix’ kæmpe reality-hit har fået spændt seriøst ben for sig af Corona, og derfor kan vi da også stadig se langt efter en sæson to, men Netflix ved så udmærket, hvad folket gerne vil have, og derfor fodrede de os for nylig med hele tre reunion-afsnit, som på mange måder var det vildeste shitshow. I ved godt, hvordan reality får hug for at være scripted, eller man anklager producerne for skabe drama, ikke? Jeg har aldrig i mit liv håbet så meget på, at det var tilfældet som her. (Semi-spoilers ahead) Holy shit. Altså, det var jo ikke, fordi Giannina og Damian i den originale serie havde det sundeste forhold i verden, men jeg heppede virkelig på dem i sin tid. De virkede umodne, men meget glade for hinanden. Nu er de bare umodne. Og begge to nogle kæmpe røvhuller. Har de seriøst brugt to år på at udvikle verdens mest toksiske forhold? Efter sigende er de efterfølgende endeligt gået fra hinanden, og gudskelov for det. For deres skyld. De to leverer drama nok for hele castet, og det er før, vi overhovedet får snakket om Mark og L.C. eller Amber, Barnett og Jessica. Fuck mand. Jeg elsker at hade det og hader at elske det. Slugte man første sæson i sin tid, skal man bestemt have reunion-afsnittene med.

Mare of Easttown. I den helt anden ende af kvalitetsskalaen fik jeg endelig set den mest hypede HBO-serie længe, og jeg var kæmpe fan. Det er ellers altid lidt farligt at gå i gang med en serie, som er lovprist fra alle sider, fordi ens forventninger bliver urimeligt høje, men Kate Winslet & co. leverede fuldt ud. Jeg kan godt lide serier, hvor alle karakterer er ægte mennesker, der er varierende grader af fucked up. Det er på mange måder en serie, der virker nedtonet i setting og handling kun for gradvist at skrue op for volumenen, som handlingen skrider frem. Og jo jo, vi har da set “small town detective skal opklare et mord”-scenariet en halv million gange før, men netop det, at den stadig formår at skille sig ud, siger måske nok i sig selv. Kæmpe anbefaling.

Younger. Jeg har kendt til Younger længe, men helt ærligt ikke haft det vilde incitament til at se den. Plottet med den 40-årige kvinde, der lyver sig yngre for at få et job virkede ret plat, og jeg slog den hen som en serie af lavere kvalitet. Da jeg så passede hus i Køge, fik jeg imidlertid adgang til Tv2 Play, så jeg besluttede mig for at give den en chance, og jeg var helt ærligt hooked fra starten. Nej, det er selvfølgelig ikke stor kunst, men det er tæt på af være den perfekte chick flick-serie. Afsnittene er korte, tonen er let, og der kan binges til den store guldmedalje uden skyggen af problemer. Dating og drama og venindeskab og karriere og New York-liv i én stor pærevælling. Har efterfølgende selv investeret i Play, så jeg kan se den færdig.

Amys ret. Jeg fucking elskede den her serie, da jeg var yngre. Det var sådan en, man kørte ind med en ostemad, når man kom hjem fra skole. Jeg vidste godt, den også lå på Play, så jeg besluttede mig for et genkig, hvilket var et kæmpe hit. Den holder endnu. Desværre stod der derinde, at de kun havde to sæsoner liggende, men så kunne jeg da se dem. Indtil det viste sig, at det var løgn, og der faktisk kun var fem sølle afsnit tilgængelige. My disappointment is immeasurable and my day is ruined. Rygtet går, at Tv2 Play har for vane kun at have enkelte afsnit tilgængelige ad gangen, der passer med dem, der bliver vist i fjernsynet, og så opdaterede de jævnligt, men… Not cool. På den positive side holder serien endnu. (Nogle siger også, at YouSee har den, men det må I selv lige tjekke op på, om passer).

Sexy Beasts. Jeg troede, at konceptet her lidt ville være Love Is Blind med en fjollet vinkel, men det var bare fjollet. Deltagerne leder ikke efter kærligheden, de leder bare efter en date, og hvert program har nye deltagere, der alle er klædt ud i vanvittige kostumer, så man ligesom kan lade, som om det er det indre, der tæller. I virkeligheden er det et datingprogram á la start-00’erne, hvor hver eneste deltager er et ungt, usandsynligt attraktivt menneske, der leder efter et andet ungt, usandsynligt attraktivt menneske, og så bliver de helt overraskede over, hvor fantastisk det var, at den person, de valgte, ren faktisk var et ungt, attraktivt menneske, eftersom det er den eneste type, casterne har smidt derind. Eller, det er i hvert fald alle mine fordomme efter at have set ét afsnit, for jeg kunne ikke overbevise mig selv om at se flere derefter.

Samlet set lidt en blandet streaming-landhandel med varierende begejstring. Og nu vil jeg se et afsnit Younger mere.

Kommentarer (21)

 • Fedt med anbefalinger af temmelig blandet karakter – jeg var ret tosset med “Mare of Easttown”. Åhh, Amys ret. Den så jeg også når jeg kom hjem fra skole – minder 😂

 • Jeg har netop set alle afsnit af Mare of Easttown! Det var pisse godt! Tip tilbage: sæson 16,17,18 er på Viafree😍

 • Og jeg fik trykket send inden jeg var færdig 😂🙄 jeg ville ha skrevet : sæson 16,17,18 af Project Runway ligger på Viafree. Bare sådan en generelt service meddelelse til alle 😀 og Mare of Easttown var pisse godt!

  • Jeg elsker Project Runway. Men jeg kan simpelthen ikke holde reklamerne på Viafree ud. Det er fuldstændig absurd overdrevet, der er flere reklamer, end der er det, man gerne vil se!

 • Jeg var også helt vild med Younger, og sæsonerne blev slugt på meget kort tid!
  Har du set The Bold Type? Den minder en smule om den, og selvom jeg havde mine tvivl, synes jeg faktisk at den er endnu bedre end Younger.

  • Yes! Både set og anbefalet, faktisk, den er fantastisk! Desværre bliver der ikke lavet flere sæsoner, men vi skulle gerne have en enkelt til gode, der ikke er landet på det danske Netflix endnu, så jeg håber, den kommer snart! 😀

 • Dejligt du er tilbage! Håber du har haft en dejlig ferie!!

  Eneste jeg tænker; hvor kan man se Felicity? 😉
  Har i godt er år haft lyst til at se serien.. men den er pist væk!:)

  • Jeg stalker jævnligt Felicity på PlayPilot, men indtil videre desværre uden held. Man skulle ellers synes, den var oplagt for en eller anden streamingtjeneste at samle op!

 • Har du set The Queens Gambit på Netflix? Hvis ikke, så er det bare igang….. SÅ god…

  Et godt gensyn er også Erin Brockovich…

 • Jeg elsker også Judging Amy og kan se den igen og igen. Hele første sæson kan købes på DVD, men ikke resten. Kan iøvrigt også fortælle at Yousee kun har de episoder som lige er blevet vist i fjernsynet. Men til gengæld kan man se alle afsnittene på YouTube, dog uden DK undertekster.

 • Jeg er sprunget over “Sex Education” på Netflix så mange gange, fordi jeg troede det ville være plat. Men den kan også varmt anbefales:)

  • Var du hooked fra starten? Jeg gav den tre afsnit, fordi jeg havde hørt så meget godt om den, men den fangede mig ligesom bare ikke. Overvejer, om jeg gav op for tidligt.

Der er lukket for kommentarer.