Noget om usunde coping-mekanismer, man egentlig gerne vil beholde…

Annonce for Ellos.

Jeg tænker, de fleste af os har nogle coping-mekanismer, som måske ikke er de sundeste i verden. For fem år siden sad jeg lige nu midt i slutspurten til mit speciale, og jeg ved ikke, hvad for et væsen, jeg havde forvandlet mig til, men jeg føler ikke umiddelbart, der var voldsomt meget menneske tilbage. Min krop var så presset, at jeg fik både migræne og mellemørebetændelse for første gang i mit liv, og selvom jeg normalt er virkelig habil til spise mine følelser, væltede jeg mig heller ikke just i appetit der til sidst. Om aftenen brugte jeg til gengæld rigtig meget tid på at kigge på sko. Jeg havde lovet mig selv, at når jeg afleverede, så måtte jeg købe et par edderflotte stilletter, og det blev en gulerod for mig, mens jeg griflede løs om kønsroller og den forbudte kvindelige seksualitet i England i slutningen af 1800-tallet.

Jeg har flere forskellige coping-mekanismer. Der er stress-cigaretten. Overspisning af chokolade og andre sukkerholdige genstande. Tendensen til fuldstændig at ignorere et problem, indtil det bliver kæmpestort og meget værre, end det startede med. Alle tre ting vil jeg mægtig gerne slippe af med. Men trøsteshoppingen? Den vil jeg egentlig gerne beholde.

Jeg føler umiddelbart også, at jeg holder den nogenlunde i skak. Forstået på den måde, at når den bare bliver implementeret som gulerod, er den måske faktisk nærmest helt sund. Og selv når jeg trøsteshopper midt i en krise, er det aldrig vanvittigt uhæmmede mængder eller for beløb, der får mit Visa-kort spærret, fordi det mistænkes stjålet. Men der er noget vidunderligt eskapistisk ved at sidde på en webshop med enorme mængder tøj og bare browse og browse, indtil den perfekte kjole dukker op. Den med verdens fineste print, de flotteste ærmer eller den perfekte pasform. Som lader til at være designet lige præcis med min smag og min krop in mente. Som fx Carina. I ved, min absolutte yndlings-maxikjole fra Ellos, der er tilbage for tredje år i træk, fordi jeg ikke er den eneste, der er helt skudt i den. I år er der indtil videre to nye prints at finde, det ene kan I se på mig ovenfor, det andet er nummer to i collagen nedenfor.

Det føles som et lille break fra alt det, der er træls, når jeg sidder der foran computeren (aldrig telefonen!) og leder efter min næste musthave. Om jeg kalder det hyggeshopping, trøsteshopping eller belønningsshopping gør ikke den store forskel; konceptet er lidt det samme. Jeg ved godt, man ikke kan fjerne et problem ved at kaste penge efter det på den her måde, men det gør mig glad, okay? Og når så krisen – hvad end den har været – er drevet over igen, sidder jeg måske tilbage med en ny kjole eller et par sko eller en edderpæn kimono. Det kunne være værre, hva’?

Pt er der ingen krise (syv-ni-tretten), men dels skader det ikke at være på forkant, og dels nærmer vi os jo også varmere tider, hvortil det kan være decideret fornuftigt at investere i lidt nyt. Så som altid har jeg forsøgt at være lidt serviceminded og fundet nogle favoritter hos Ellos til andre, der måtte trænge. Vi kører rene kjoler den her gang, for de har mange flotte for tiden. Jeg var svært udfordret med at indsnævre udvalget til collagen. Husk, at der ofte flere farver/mønstre, hvis man klikker sig ind, og skulle man nu blive fristet kan man bruge koden 435429, som giver 33% på den dyreste ikke-nedsatte vare og 5% ekstra på alt allerede nedsat.

Har man lyst til at browse Ellos’ udvalg lidt på egen hånd, kan det gøres ved at klikke lige her.

Nummer 1, nummer 2, nummer 3, nummer 4, nummer 5, nummer 6, nummer 7, nummer 8, nummer 9, nummer 10, nummer 11, nummer 12.

Kommentarer (12)

 • Mon du kunne lokkes til at lave et lignende indlæg (eller en story/try out på Instagram eller hvad der kan passe) med lidt kimono-inspiration? 😍

  • Det er slet ikke et dumt bud, men jeg føler, hypen lidt af gået af kimonoer, hvilket jeg personligt er svært utilfreds med. Men der er bare ikke så mange af dem længere, desværre!

 • Dejligt at du har lavet alt forarbejdet – tak. Hoppede med på tanken om varmere tider forude og nappede en nr 1,2 og 7. Købte ikke en Carina med print sidste år – så er det vel ok i år. Kan det passe at nr 7 Diana er en Carina i kort version eller snyder mine øjne??

  • De snyder lidt, men ikke med meget! Diana er en faux-slå-om, hvor Carina har en lidt mere almindelig front. Det er lidt tydeligere at se på den grønne Diana inde på siden. Men overordnet set har de meget den samme pasform. 😀

 • Du har virkelig fået omvendt mig til ellos. Jeg har selv for nyligt købt nummer 2 og 7, og de var simpelthen fuldstændig fantastiske. Jeg er ikke den mest slanke, og de sidder bare så pænt, og størrelsen er meget bedre end hos h&m hvor man nærmest ender i XL hvis man vejer mere end 45 kg. Og så elsker jeg den type ærmer som de begge har, som skjuler mormor armene så fint.

  • Ellos er SÅ stærke i at lave tøj, hvor der virkelig er tænkt over forskellige kropstyper. Jeg elsker det!

 • Jeg er 100% med på belønningsshopping! Jeg har givet mig selv rigtig mange eksamensgaver, og rigtig tit køkkengrej eller bøger. Min seneste omgang belønningsshopping kommer med posten i morgen! Det kommer jeg aldrig til at droppe.

 • Armen Miriam! Jeg har en Carina, og må tilføje at jeg ikke forstår, de ikke bruger dig som ambassadør for den, for du stråler virkelig i den (den er ikke helt lige så klædelig på mig, men det er stadig virkelig lækker at have på!)

  Jeg overvejer nr. 1, men, den type kjoler er min klassiske to-go-to kjoler. Jeg ved ikke, hvor mange slå-om-med-v-hals-til-lidt-over-knæet-kjoler, jeg har… Så måske jeg skal prøve noget nyt?

  Uanset, tak for dejlig inspiration på en regnvåd tirsdag i start maj, penge på kontoen og tid til at bruge dem 🙂

  • Jeg har også en tendens til at ryge i fælden med de samme typer kjoler, men jeg har det sådan lidt, at hvis jeg føler mig tilpas, og der alligevel er lidt variation i længde/print/osv, så går det nok. Så eksperimenterer jeg med måske den sidste fjerdedel. 😀

 • Læste “collagen” som det, der findes i hudplejeprodukter 🤣 og var lige dele imponeret og forundret over modebranchens fremskridt 🤣.

Der er lukket for kommentarer.