Sommertilbehør: Tomatsalat med burrata + nye kartofler og gulerødder med persillepesto

Opskrift nummer to (og tre vel teknisk set) inden for to uger, og jeg føler mig meget madblogger! Generelt er råvarerne jo bare lidt sjovere i den her periode, og det bærer min aftensmad en del præg af. I tirsdags fik jeg besøg af to af mine allerbedste veninder til mad og vin og spil. Den ene bor i Jylland, og det er derfor ikke så tit, jeg får lov til at se hende, så jeg gjorde mig lidt ekstra umage, og da jeg lagde et billede på Insta, råbte min inbox på opskrifter, og som altid får råberne deres vilje! 😀

Fisken er en ørred – min yndlingsfisk – som desværre kan være ret svær at opstøve, men jeg vil næsten vove den påstand, at det her er tilbehør, der passer til det meste, og det kan bruges både sammen og hver for sig.

Persillepesto

Den første ret er lavet med inspiration fra Vegetarisk Hverdag, hvor jeg nappede især idéen med at tilføje æblecidereddike til pestoen fra. Det tilføjer lidt syre og kan virkelig anbefales! Jeg vendte som bekendt kogte, nye kartofler og gulerødder (sidstnævnte skal koges, så de stadig har lidt bid) i den færdige pesto, men den kan bruges til virkelig mange ting. Hvis den anvendes til det første formål, er der her til ca. fire personer.

50 g bredbladet persille

30 g pinjekerner

40 g parmesan

1 fed hvidløg

salt og peber

4 spsk olivenolie (til start)

3 spsk æblecidereddike (til start)

Rist pinjekernene på en tør pande. Smid dem i en blender med resten af ingredienserne og tilføj mere olie og eddike efter smag, behov og konsistens. Kan holde sig flere dage i køleskabet, men smager bedst ved stuetemperatur.

 

Tomatsalat med burrata

Tomatsalat er en meget simpel ret, der står og falder med kvaliteten af ingredienserne. Så vær sikker på, at tomaterne er søde og smagfulde. Husk, at en burrata skal serveres ved stuetemperatur, ellers går det meste af smagen tabt. Kan du ikke opstøve en burrata, er en god mozzarella et glimrende alternativ, men gå efter kvalitet, ikke den til syv kroner i Netto!

500 g tomater

En håndfuld basilikumblade

En burrata

En halv deciliter balsamico

Den eneste “opskrift” her er faktisk at koge balsamicoen ind til en glace, så den bliver tykkere og sødere og kan hældes over den færdigt anrettede tomatsalat. Jeg valgte at fordele burrataen på fadet, andre ville nok foretrække at servere den hel.

Kommentarer (7)

  • Det ser lækkert ud. Hvor køber du burata? Jeg bor på ydre Østerbro og gider ikke cykle ind til Torvehallerne ?

  • Uf, det lyder godt! Efter at have googlet mig frem til hvad burrata er, bliver jeg nød til at finde ud af om det kan opstøves i Silkeborg, hvor jeg bor!

    Har du købt det i en butikskæde eller ved en ostehandler?

    • Jeg har købt den i Torvehallerne, men jeg vil næsten tro, det kan fås hos en ostehandler.

  • Burrata fås også i Ello i Sydhavnen, hvis man bor i nærheden. Det er et ret fantastisk sted – helt som at købe ind i Italien. Men Lidl har faktisk også Burrata nogle gange. De har rimelig tit italiano – tema, hvor man kan få alskens gode sager til billige penge. Og den meget dyre, men også meget lækre, delikatesse-biks i kælderen i Illum, har også Burrata.

    • Har du smagt Lidls burrata? Jeg er nok lidt skeptisk omkring kvaliteten ved supermarkeds-burrata, men det kunne være nice, hvis den var nice! 😀

Der er lukket for kommentarer.