Sommerferie, siger du?

Man spørger mig, hvad jeg skal i sommerferien. Og med “man” mener jeg alle, for det er et obligatorisk spørgsmål af den årstidsbestemte slags, ligesom “hvor skal du holde jul henne?” er det, når vi rammer december. Det er ikke et spørgsmål, jeg som sådan har noget imod at svare på, men det er et af dem, der virkelig understreger, at jeg har et lidt mærkeligt arbejde. For jeg har jo ikke som sådan sommerferie. Ikke på den traditionelle måde med feriepenge og flere ugers sammenhængende arbejdsfri og den slags i hvert fald.

Hvis jeg virkelig ville, kunne jeg nok godt lukke både blog og inbox ned i en periode, men realiteten er, at det vil jeg ikke. Altså, jeg har ikke lyst. Mit job er jo i princippet en stor del ubetalt arbejde og en lille del betalt arbejde, men summa summarum er, at jeg ret godt kan lide det, og det ville føles helt forkert ikke at skrive et ord i ugevis. Plus, rent økonomisk ville det være en ret skidt beslutning lige i år, post Corona-lockdown og det knæk i vanlig indtjening, der kom der.

Noget helt andet er, at jeg jo er fri til at rejse på alle tider af året, og rent objektivt set ville det derfor være en smule fjollet at lægge mine rejser på samme tidspunkt som den mest turistede periode for hele verden, når jeg ikke har noget særligt behov for at rejse lige der. Dels er det ofte væsentligt billigere at rejse i off season, dels har man det generelt lidt mere for sig selv. Igen, nu er i år lidt speciel, men ofte har jeg jo gerne taget en tur hen på efteråret i stedet.

Men du kævler og kævler, Miriam, og du har stadig ikke rent faktisk besvaret spørgsmålet. Hvad er dine sommerferieplaner? (Er at omtale sig selv i anden person bedre eller værre end at omtale sig selv i tredje person?)

Jeg har to mini-ferier planlagt. Den første er til Strøbye Egede, hvor den vakse læser vil vide, at min søster bor. Hun tager imidlertid husbond og børn under armen og stikker til Nordnorge, hvor de er medejere af en hytte så langt ude i ingenting, at man vitterligt kun kan fiske og gå tur på fjeldet. Jeg tror sågar, vi er ude i noget med et das i et lille skur udenfor. Med andre ord mit værste mareridt, men hele familien vold-elsker det, og mens de betaler en halvtredser for en halv agurk hos vores olierige naboer, har jeg fået lov til at indtage deres hus. De bor tæt på både skov og strand, der er stor have og ditto grill, og det er vild luksus for en byboer, så jeg har planer om at lege sommerhus med en veninde og lidt for mange flasker vin.

Nummer to er en sviptur til Flensborg med min mor. Det er Flensborg selv, der har inviteret (eller hvem end, der taler på Flensborgs vegne), og vi skulle faktisk have været af sted få dage før, alting lukkede ned, men turen blev så selvfølgelig udskudt. Nu satser vi på august i stedet, hvilket er tiltrængt, for jeg er faretruende tæt på at løbe tør for min absolutte yndlings-skumbad, som ikke kan fås herhjemme, og i det hele taget kan jeg mærke, at det ville være godt for min sjæl at rippe en KiK og/eller en Rossmann.

Udover det har jeg ikke noget decideret ferie planlagt, men jeg er ikke desto mindre vild med, at sommerferieperioden altid er lidt mere loose, og alt er tilladt lidt ligesom de der dage mellem jul og nytår, hvor man råber “det er kun jul én gang om året!”, mens man tylller portvin nummer fire. (Og således har jeg da også en snert tømmermænd i dag, fordi det jo var… tirsdag i går).

Anywho, hvad er jeres sommerferieplaner?

Kommentarer (28)

 • Jeg er nødt til at vide hvor i Nord-Norge det sted er! Jeg er dansker opvokset deroppe, så jeg er ved at dø af nysgerrighed! (Min ferie er kedelig så den orker jeg slet ikke dele mer jer ?)

   • Tusind tak for at stille min nysgerrighed. Hvis du en dag alligevel tager derop så lover jeg at sørge for nogle urbane tip til området ???? specielt Bodø kan mere end man lige skulle tro!

 • Det lyder fandme hyggeligt, begge dine ture!!

  Vi skal være hjemme, og nyde vores ny-købte hus. Ret godt planlagt, med corona i mente. Så vi nyder én-dagsture, og hygge hjemme.

  Og så er det pool billede altså bare lækkert!! Det er da et perfekt sted at være.

 • Jeg har besluttet mig for at få set Vejle og så tid i mit eget sommerhus i Nordsjælland. Helt alene med en bog 🙂

  • Afhængig af om du er til natur eller ej, vil jeg anbefale dig at gå en tur i Vejle Ådal. Det er noget af den kønneste natur i det ganske land, og med en termokande og et stykke eftermiddagskage i rygsækken, kan man få en dejlig lille tur ud af det. Der er mange steder at gå fra, f.eks. ved Haraldskær eller Runkenbjerg (fra Runkenbjerg kan man relativt snildt gå forbi Bindeballe købmandsgård – der kan man også købe sig til kaffen og kagen, hvis man ikke gider slæbe på det).

   Kh fra hende der er vokset op i trekantsområdet, og derfor er helt upartisk i sine holdninger til Vejle Ådal

 • Fortæl da lige hvad yndlings-skumbadet hedder! Har et badekar, men bruger det ALDRIG. Men med et lækkert skumbad, sååååå kunne det da godt være man kunne blive forfalden til den slags 🙂

  • Det er Gute Nacht Bad Traumzeit fra ISANA. Koster vitterligt en tier for 750ml, så det er absolut intet fancy, jeg elsker det bare så meget! 😀

 • Berlin i otte dage med både kulturelle oplevelser, mødes med venner til en Berliner Kindl, total Rossmann-shopping, for jeg er running low på nogle af deres lækre Alterra-produkter, deres økologiske dadler og figner og og og og… elsker Rossmann, men også LPG, hvor man kan få det fantastiske Benecos. Andre planer går bare ud på kaffe på alle de rustikke kaffebarer og ved Spree, middag og dans på Clärchens, på en del loppemarkeder, men også bare Trödeln med god tid rundt i gaderne. Har også gode bøger med i kufferten. Det bliver fantastisk. Har ikke været i Berlin i 11 måneder. Sehnsucht og lidelse på Werther-niveau.

  Derefter en lille uges staycation i smukke København med pizza og cocktails med venner og lidt maling af køkken, så smuttur til Aarhus, hvor jeg boet i mange år, og besøg i min fødeby Aalborg. Med andre ord er tre ugers ferie med masser af fede oplevelser lige om hjørnet.

  • Det lyder dejligt! Jeg kan mærke på det hele, at jeg også snart trænger til en tur til Berlin!

 • Glæder mig usandsynligt meget til Miriam anbefalinger fra Flensborg! ?
  (Altså hvis det er den slags besøg)

 • Det lyder som dejlige ferieplaner.

  Jeg skal på en lille præ-ferie i denne weekend på hotel i København; man skal jo støtte, hvor man kan, ikke?
  Min ferie vil jeg bruge i sommerhuset, som skal have en omgang maling udendørs -så jeg håber på tørvejr. Og så skal jeg spise pil-selv-rejer, sommergrøntsager og is, drikke vin og drinks, se solnedgange og kigge ud i luften, strikke og læse bøger.

 • Efter en regnfuld wekeend i Ebeltoft, er jeg i denne uge på ferie 20 minutter fra mit hjem, i mine bedsteforældres sommerhus med kæreste og hundebarn. Her er helt fantastisk roligt, smuk udsigt til Storebæltsbroen, og hele familien og svigerfamilien planlægger visit på skift, hvor vi skal spise, drikke vin og spille spil.
  Rigtig god ferie Miriam ??? Lyder som nogle skønne ture!!!
  Ps – øøh brændeovn og den HAR været tændt = det bedste, der findes!

 • Jeg ER på min sommerferie pt. I det meget skønne Italien. Efter store overvejelser, pakkede vi bilen og tog på den planlagte tur til Piemonte. Turen gennem Tyskland, Schweiz mm var meget sikker og de – og vi, bruger mundbind i offentligheden. Her er fantastisk og jeg har ikke et sekund fortrudt at vi tog afsted❤️

  • Vi var i Piemonte sidste år! Det var den bedste ferie! Jeg kan varmt anbefale området omkring M. Viso og Crissolo. Det var bare os og de lokale turister – maden er genial og priserne i bund. Årh, jeg ville ønske det var mig igen i år…

 • Har først ferie sidst i august, men det er selvvalgt, så jeg klager ikke. 🙂 Hygge og bare nyde – nå ja, så er der lige en rund fødselsdag vi skal have fejret derhjemme (min mand 🙂

  • Så kan du også være hende, alle de andre er fælt misundelige på, fordi du endnu har din ferie til gode, når de kommer hjem!

 • Vi har lige fået en lillebror her på matriklen, så der skal ikke ske det store i den kommende sommerferie, andet end badning i haven og hygge.
  Hvis han er nem/rar baby, satser vi dog på en københavnertur til August med Tivoli, zoo osv. ?

Der er lukket for kommentarer.