For udfarende, for kluntet, for meget og forkert

Annonce for Ellos.

“Og nu sidder du her foran mig som en anden gudinde!”

Ordene kom fra min gamle psykolog for nogle år siden, og jeg kan huske at have kigget ned ad mig selv, på min råhvide sommerkjole i crepe viskose med blondekanter og tænkt: “Huh. Der kan man bare se.”

Jeg var lige blevet færdig med at fortælle hende om min oplevelse af altid at have følt mig forkert som barn, fordi jeg ikke var så piget, som jeg ville ønske, jeg var. Som jeg var blevet påduttet af samfundet, man skulle være for at være en “rigtig” pige. Jeg snakkede for meget og for højt. Jeg var udfarende og voldsom, klatrede i træer og red på heste. Jeg var højere end de fleste og kraftigere bygget. Generelt gik jeg med ret en gennemgående følelse af at være stor og kluntet. Og forkert. Helt uden rigtigt at have et reelt begreb om, hvad traditionel femininitet var, så følte jeg helt sikkert, at jeg ikke levede op til det. Mest af alt ønskede jeg inderligt, at jeg var en sidde-stille-pige med sløjfe i håret, der aldrig spildte på sin kjole. Men jeg spildte hver eneste gang.

I dag er jeg selvfølgelig aktivt opmærksom på, at femininitet er et væld af ting og kan komme til udtryk på lige så mange måder. Det er heldigvis noget, der varierer fra person til person. Men dengang var det for mig noget, jeg ikke kunne finde ud af, og derfor styrede jeg i lang tid væk derfra, fordi det simpelthen i sådan en grad understregede den forkerthedsfølelse, jeg oplevede ved ikke at kunne være yndig. Fuck et pres at føle som 9-årig.

Det forfulgte mig op igennem teenageårene. Det var ikke, fordi jeg aldrig gik i kjoler, med makeup eller den slags, men jeg efterstræbte altid at være sej frem for smuk. Jeg kunne ikke arbejde med smuk, det lå uden for rækkevidde. Det røg i elegance-kategorien. Heldigvis var der objektivt heller ikke meget smukt ved underkjoler ud over trompetbukser, der igen gik ud over benvarmere, der gik ud over Buffalo-sko! Jeg savner lidt de år omkring årtusindeskiftet, hver dag var jo eddermame som at klæde sig ud til fastelavn.

Det interessante er, at jeg egentlig ikke kan pinpointe et øjeblik, hvor jeg kan huske, det begyndte at vende for mig. Hvor jeg begyndte at føle mig mere komfortabel ved mig selv og min krop. Måske det bare kom naturligt henover en årrække som en del af at blive voksen. Men det er i hvert fald ikke en hemmelighed, at jeg den dag i dag er blevet rigtig glad for kjoler. Også de smukke og de feminine. Faktisk er jeg nok bevidst gået noget så eftertrykkeligt over i den anden grøft, fordi der var så mange år, hvor jeg gik glip. For mig er kjoler reglen og jeans undtagelsen. Misforstå mig ikke, jeg elsker et par gode jeans, nogle løse kassebukser eller sågar det helt rigtige par shorts, men kjoler er og bliver bare mit happy place.

Og det var det, jeg opdagede den dag hos psykologen. At jeg måske nok stadig kan opleve at føle mig for udfarende, for kluntet, for meget og forkert, men jeg kan godt være alt det og være feminin på den der måde, jeg altid længtes efter som barn. Der er så mange flere nuancer i vores personligheder, det behøver sgu ikke være enten/eller.

Anyway, her er nogle kjoler direkte fra mit happy place til dit. Jeg har endelig investeret i en ny Carina (det er hende på billedet ovenover og nummer seks i collagen nedenfor, hun er min yndlingsmodel) efter lang tids overvejelse omkring, hvilket mønster jeg skulle gå efter, og nu er der så selvfølgelig i mellemtiden kommet endnu to varianter, som jeg også gerne vil have. 😀

Finder man noget spændende, kan man bruge koden 415448 til at få 33% rabat på sine dyreste ikke-nedsatte vare og 5% ekstra på alt allerede nedsat fra hele modesektionen. Alternativt kan man bruge koden 425701 og få 25% på alle Ellos-kollektioner. Der er som altid ofte flere farver/mønstre ved mange af modellerne, hvis man lige giver deres link et klik!

Nummer 1, nummer 2, nummer 3, nummer 4, nummer 5, nummer 6, nummer 7, nummer 8, nummer 9, nummer 10, nummer 11, nummer 12.

Kommentarer (18)

 • Tak for st være så sårbar! Kan ikke genkendende til en del af det. Men hold nu kæft altså- vi er sgu gode nok som vi er. Og mere til endda

  • Tak! Jeg elsker den simpelthen så meget, den er så pissebehagelig OG pissepæn, og det er ikke nødvendigvis en hyppig kombi! 😀

  • Tak! Jeg tror også, vi mere eller mindre kommer til at leve lykkeligt til vores dages ende! 😀

  • På et tidspunkt begynder hun nok at brokke sig over, at jeg bliver ved med at investere i kloner af hende! 😀

 • Har en Carina ( den sorte med gule blomster) og ja, den er bare så rar at have på. Og jeg får sådan lyst til at købe flere efter dette indlæg. Jeg syntes dog den er svær style/kombinere med andre ting,
  Jeg har en begrænset garderobe og tingene skal gerne kunne kombinere på kryds og tværs, så jeg har mest mulig anvendelse af dem. (kan bruges hele året rundt, og dresses ned eller op)Er der andre Carina ‘ejere’ med gode tips ?

  • Jeg bruger kun Carina om sommeren, men for mig er kjolen et outfit i sig selv. Jeg mener, den kan selvfølgelig ændre look efter, om jeg tager en blazer eller en cowboyjakke på over, eller om jeg har har flade sandaler eller stilletter på, men ellers har den jo ikke som sådan brug for at blive kombineret med noget, som det er tilfældet med en nederdel eller et par jeans. Man er jo i princippet færdigt påklædt med en kjole. 🙂

 • Du ser bragende godt ud, og endnu mere i Carina-kjolen!! Øv at mønsteret ikke kan fået mere, det er ellers lige mig.
  Hvilken str er du i her? Jeg er nemlig kun 155 høj men med lidt store babser og flad mor-numse?

  • Jeg vil anbefale at holde øje derinde, de bestiller som regel nyt lager hjem løbende. Jeg bruger en 42-44 her. 🙂

Der er lukket for kommentarer.