Pasta med tomatsauce, halloumi og sommergrønt

Jeg havde lyst til pasta, men jeg havde ikke lyst til tung pasta. Det skulle være let pasta. Sommerpasta. Og således opstod denne ret, som smager fucking delish og er ret nem at gå til.

Til to personer skal du bruge:

200 gram frisk linguine (eller anden pasta, bare tilpas kogetiden derefter)

600 gram blommetomater på stilk (eller anden smagfuld tomat)

2 fed hvidløg

50 gram smør

250 gram asparges

En håndfuld bælgede ærter

100 gram halloumi

Lav først tomatsaucen: Hak hvidløget og svits det i smøret. Halver tomaterne og læg dem i gryden med skindsiden opad. Krydr med salt og peber og lad simre på laveste blus i ca. 45 minutter, giv dem evt et tryk eller to undervejs, hvis de skal have hjælp til at gå i opløsning. Smag til med krydderier, og si eller blend derefter hele baduljen, så du har en ensformet tomatsauce tilbage.

Skær halloumien i skiver og grill et minut eller to på hver side. Skær derefter skiverne i strimler.

Skær asparges i mundrette stykker og kog dem 1-2 minutter sammen med pastaen i saltet vand. Dræn og vend i tomatsaucen. Tilføj ærter og lad dem varme igennem, men ikke mere. De skal stadig være sprøde.

Anret og pynt evt med bredbladet persille, frisk oregano eller lignende.

Bon appetit!

Kommentarer (9)

  • Jeg bruger ALTID din opskrift til tomatsauce – putter dog også en bøtte frisk basilikum i til sidst og blender så saucen. Den er altid et hit ???

  • Misforstå mig endelig ikke. Jeg elsker smør! Men er 100g smør til svitsning af hvidløg måske ikke lige i overkanten? 😀 Tænker at det må være en tastefejl og at du mener 10g. 😉 Det ser forresten super lækkert ud!

    • Nope, det er ikke en fejl! Tomaterne skal jo ned i smøret efterfølgende, og smøret er smagsgiver til saucen, så der skal en ordentlig klat i. 😀

      • Scratch that! Jeg lavede dobbeltportion og fik ikke lige redigeret smør-delen. Der skal kun 50 gram i. Godt, du var vågen, jeg skynder mig at redigere. 😀

Der er lukket for kommentarer.