Carrie Bradshaw er faktisk lidt en røv, ikke?

Jeg har nævnt det før, men jeg har en tendens til at blive besat af én sang ad gangen, som jeg spiller uforholdssmæssigt meget, indtil mit let bizarre behov bliver mættet, hvorefter jeg skifter til en ny. Sidste sang var “Don’t Dream It’s Over” af Crowded House. Ikke et dumt valg. Den her gang er min hjerne gået med den lidt mere alternative “Re-Sepp-ten”. Jeg har hørt den så meget, at jeg til sidst var nødt til at google, hvorfor den har så åndssvagt et navn. Til andre fodbold-ignoranter kan jeg afsløre, at det er et ordspil på “recepten” (dvs opskriften på succes/sejr) og den daværende landstræners navn, Sepp Piontek. Unødvendig bonus-info: Der findes en version fra 2010 indspillet af den japanske popduo “Vanilla Beans”, som af Gud ved hvilken årsag er store fans af det danske landshold. Og ja, de synger på dansk.

Det var en længere afstikker, for det, jeg egentlig ville fortælle, var, at jeg har den samme vane med serier. Jeg binger som regel hardcore én bestemt serie ad gangen, og med mindre den serie er relativt kort, så bliver jeg på et tidspunkt mættet og skifter over til en ny, og så vender jeg tilbage til den første igen på et senere tidspunkt. The circle of life/streaming.

Lige nu er jeg ved at gense Sex & the City, som selvfølgelig er en klassiker uden lige, men samtidig også utrolig meget et produkt af sin tid. Det er sjovt at tænke på, at den, da den blev vist i sin tid, var helt fremme i skoene og utroligt banebrydende, og nu er der virkelig mange forældede og ret problematiske plot lines i den. Som fx da Carrie dater en biseksuel fyr og erklærer: “I’m not even sure bisexuality exists. I think it’s just a layover on the way to Gaytown.” Yikes.

Personligt har jeg dog bemærket en anden ting ved serien, som jeg finder ret urealistisk. For Carrie er klummeskribent. Det ved vi alle. Og vi ved også, at det åbenbart er noget, der betaler nok til en lejlighed på Manhattan og et heftigt forbrugt af sko til $400 (som btw koster omtrent det dobbelte nu). Plus, et edderfancy liv med ens navn skrevet på hver en nødvendig gæsteliste i byen og plads på første række til alle modeshows.

Åbenbaring fra himlen: Carrie er jo en blogger anno årtusindeskiftet! Ikke sådan en blogger som mig, selvfølgelig, men en af de der med 100k+ instafølgere og deres egen tøjkollektion for et online fast fashion-brand.

Mit problem er imidlertid ikke Carries fashionable liv, men at hun hænger hele fucking verden ud i sin klumme. Ganske skamløst bliver der skrevet om venner og bekendte, der har dårlig sex eller vild sex, der bliver gift for tidligt eller har rod i parforholdet; der er ingen, der er sikre. I et afsnit siger Charlotte, at Carrie bare har ikke at skrive om det her i sin klumme, men overordnet set ser vi ligesom ikke folk være sådan lidt: “Æh, er du sød ikke lige at lufte min private business for hele New York?” Det skulle da lige være den golden shower-entusiastiske politiker, men han opdager uheldigvis lidt sent, hvad hun har gang i.

Så nu sidder jeg her 20 år senere og føler mig fristet til at bruge vores hovedpersons evige catch phrase: I couldn’t help but wonder… Hvordan slipper hun af sted med det? Hvordan?

Det er fandme lidt et røvhuls-move, Carrie.

Kommentarer (25)

 • Tak Miriam. Nu har jeg også re-sepp-ten på hjernen. “Danske drenge der kan knalde… Bolden ud til verdens skue” altid sjovt og tænk hvor forargede nogle folk blev dengang ??

 • Jeg synes, at dette indlæg afføder et andet omhandlende emner/mennesker/situationer, hvor du har haft lyst til at udbasunere noget for at give dig selv luft samt for at løfte en smule af sløret for, hvor meget og hvad (uden at gå i dybden) du har lyst til at dele men ikke gør det.

  • Det tror jeg faktisk allerede, jeg har været forbi nogle gange, men det kan godt ske, det skal have en tur til! Der er en del, der ikke kommer på bloggen, fordi jeg må respektere, at det er begrænset i hvor høj grad, jeg kan involvere andre.

 • Du har SÅ ret mht sex & the city. En anden ting der altid har undret mig/irriteret mig, er hvordan carrie altid forbliver enormt privat mens de andre deler ud af personlige erfaringer. Carrie formår altid lige at dreje den over på noget generelt eller snakke udenom eller om de andre. Hvor meget ved vi egentlig om hende? ? men stadig en fantastisk serie der kan ses igen og igen.

  • Det har jeg også læst, men det er vel mest i forhold til, hvad Parker ville vise, ikke så meget i forhold til, hvad selve karakteren deler ud af med sine veninder? Sådan med ord og så’n. Eller hvad? 😀

 • Jeg elsker elsker ELSKER SATC! ? Men fuck Carrie er en rådden veninde! Alt drejer sig om hende, og siger nogen hende imod, så bliver hun tøsesur.
  Det absolut værste Carrie-moment må dog stadig være det afsnit, hvor hun bliver uvenner med Charlotte over, at hun ikke tilbyder at redde hendes røv da hun skal købe sin lejlighed.

 • Carrie anno 2020 ville helt sikkert være modeblogger. Mht. lejligheden i SATC, så er den jo under et lejeloft, så det kan måske gøre det mere plausibelt, også tidspunktet taget i betragtning? I SATC hyldes Carrie jo faktisk som stilikon, og måden, det bringes til torvs på, er billeder i sladderpressen. Det er i øvrigt pudsigt at tænke på, hvordan menneskets kilde til modeinspiration har udviklet sig. Det er fantastisk at tænke på, at et portræt af Marie Antoinette i en casual hvid kjole uden for meget tjuhej først forargede folket, hvorefter hendes bondepigelook dannede mode. Vi har altid spejlet os i hinanden, fundet inspiration og forbilleder og idoler. Det sjoveste for mig er personligt at hente inspiration i en film, og så gå på genbrugsjagt for at skabe det look.

  • God pointe med rent control! De har nogle sære regler med det derovre. Men så meget figurerer hun heller ikke i pressen, gør hun? Jeg for fornemmelsen af, at hun max er lidt C-liste. 😀

 • I min første barsel så jeg serien igen og skrev ned hver gang en af dem havde sex, for at tjekke op på om Samantha i virkeligheden nu også var så vild i forhold til de andre. Hvem der bare havde et års barsel igen 🙂

 • Enig omkring Carrie. Hun er et kæmpe røvhul.

  Har i øvrigt haft infooooormer på hjernen i sådan ca. 3 dage nu. Troede det kunne kureres ved at høre den. Det var så mandag aften….

  I stedet prøvede jeg at kædespille noget andet, lidt mindre forfærdeligt, men lige lidt hjælper det.

 • Jeg har læst, at Sarah Jessica Parker var den eneste, der i sin kontrakt havde en klausul omkring, at hun ikke ville vise sig nøgen. Hun er jo faktisk den eneste af pigerne, der ikke viser bryster på noget tidspunkt 🙂

  • Yes, det har jeg også læst. Men jeg tror også, der blev refereret til, at Carrie deler mindre i detaljer, end de andre gør, og det synes jeg faktisk er ret rigtigt!

 • Jeg er også i gang med at gense SATC (samtidig med at jeg hører podcasten The Bradshaw Boys som er virkelig sjov bare fyi!!). Er totalt enig – generelt er hun bare lidt en skod veninde. Det hele skal altid handle om hende.

  • Hun er kæmpe egoist! På den måde passer hende og Big egentlig meget godt sammen! 😀

 • Jeg har også lige genset SATC, og afsluttede sæsonens sidste afsnit i går aftes. Har tit tænkt det samme om Carrie, og hvor urealistisk det hele er. Jeg elsker dog stadig serien. ❤️

  • Det gør jeg også! Samme med Venner, hvor de bare altid har tid til at hænge ud allesammen på random tidspunkter af dagen. 😀

Der er lukket for kommentarer.