På den postive side-listen

Ja, Corona er noget lort. Folk er bange, og små virksomheder (hej!) styrtbløder penge, og nogle mennesker ved slet ikke, hvordan de skal få hverdagen til at fungere, mens Danmark er under lockdown. Jeg holder fast i mit nytårsforsæt om at forsøge at tvinge mig selv – en meget inkarneret og af mystiske årsager stolt pessimist – til i større grad at iføre mig den farlige, farlige ja-hat. Overraskede nok går det faktisk ikke helt forfærdeligt. Altså, jeg har lang vej igen, før jeg synger “Always Look on the Bright Side of Life fra” fra korset, men da Mette Frederiksen besluttede sig for at lukke hele landet ned, var min første tanke, at hvis jeg havde været ni år gammel, så havde mit eneste fokus været to ugers fri fra skole og uanede muligheder forude. Jeg havde næppe helt forstået alvoren i situationen, men jeg ville have elsket at måtte blive oppe lidt senere, se lidt mere fjernsyn og hele den der følelser af suspenderet hverdag, jeg stadig oplever hvert år til jul.

Og med det in mente har jeg forsøgt at tage ni-årige Miriams briller på og lave en liste med positive ting fra isolationsland indtil videre:

– Ingen dårlig samvittighed over at binge film og serier, uanset hvor elendige de så måtte være. Ingen dømmer mig, og jeg har ikke ret meget fornuftigt, jeg burde tage mig til i stedet. Mere Luksusfælden!

– Fucking fuck at tage makeup på! Jeg ville gnide mig i øjnene konstant, hvis ikke det var på fy-fy-listen.

– Jeg har afrimet min fryser! Den har trængt længe, og jeg fik også ryddet ud i den i samme ombæring, så nu er der markant mere plads til is.

– Herbert har sygt optur på over, at jeg er hjemme nonstop. I går sad jeg i min lænestol i timevis og læste, og han lå lykkeligt i mit skød og modtog nus fra min frie hånd.

– Ekstra snacks i indkøbskurven, for det er vigtigt at hygge derhjemme, når man ikke kan hygge ude.

– …Skulle man også have sig et lille glas rødvin? Et lille stort glas?

– Ingen grund til tøjvask, jeg regner med at have samme sæt slappe-af-tøj på den næste uge i streg.

– Måske kan jeg nå at læse mig igennem alle syv Harry Potter-bøger, inden de to uger er slut?

– Folkene bag hele “Knald for Danmark”-kampagnen bliver med al sandsynlighed rigtig glade til december.

Kommentarer (20)

 • Ha, er vild med din “Knald for Danmark”-kommentar! (Omend personligt lidt bittersødt, da jeg skulle have startet fertilitetsbehandling i går, men nu må udskyde…)

 • Jaaaaaa! Miriam 4 Prez!
  Indrømmet, jeg er en smule overrasket over, at indlægget her skulle komme fra din kyndige hånd. But oh, how kyndig it is. Fandme ja, om alt du skriver her ikke er zyqt nize <3

 • TAK for påmindelsen, den trænge jeg til.
  Som ansat i en lille virksomhed, der hurtigt mærkede at DK gik i stå, er det svært ikke at tænke “hvad nu hvis”, men jeg gider ikke tænke på arbejdsløshed oveni alt det her corona kaos.
  Nu rækker jeg sgu ind bagerst i skabet og finder min støvede ja hat frem og sætter den kækt på sned 🙂

  • I hear you, jeg tror desværre også, det her kommer til at kunne mærkes ret heftigt på min bundlinje, men jeg gør mit bedste for ikke at tage sorgerne på forskud!

   • Hej Miriam, jeg tænkte faktisk da alt dette startede at NU må bloggerne på banen – jeg er selv så underholdningssulten at jeg tjekker nyt på bloggen flere gange dagligt og lige om lidt craver jeg sikkert forbrug og en kampagne med noget jeg kan købe online vil være kærkommen. Jeg ved dog der skal være medarbejdere klar hos dine kunder i form af virksomheder for at få lavet aftaler mv, det er nok ikke ligetil, men jeg er klar på blive influeret ?

    • Desværre oplever vi netop, at kampagner bliver udskudt eller aflyst, fordi de folk, vi samarbejder med i den anden ende også er tvunget til at lukke ned. Det er selvfølgelig lidt noget hø rent økonomisk, men jeg regner med at oppe affiliate lidt for at forsøge at få lidt penge i kassen alligevel, så du burde kunne få slukket din shoppetrang! 😀

 • (Jeg undskylder på forhånd hvis kommentaren er ignorant eller ikke har forstået influencer-værket overhovedet), men på den lyse side kommer du vil til at få væsentligt flere clicks, når folk keder sig derhjemme?

  • Det kan man håbe, men størstedelen af min indtægt kommer af sponsorerede samarbejder, og det er desværre dem, der lider under lockdown. Jeg tjener ikke som sådan penge på kliks. 😀

 • I dagens Danmark skal børn have undervisning online. Min yngste skal være på Google Meet på bestemte tidspunkter. Jeg er ret spændt på, hvordan det skal gå samtidig med jeg selv skal forestille at arbejde?

 • De har sat geo-begrænsning på luksusfælden. Jeg føler det er lide en personlig hertz. Og hvis de kan få gratis pornhub i Italien kan luksusfælden da også godt liiige være lidt mere large.

 • Man behøver heller ikke stresse over manglende oprydning i tilfælde af uventede gæster de næste par uger… 😉

  • Hej Sisse. Jeg læser normalt i Beijing, og vi løste problemet med luksusfælden ved at bruge VPN! Jeg ved ikke, om du er studerende (eller måske kender en?), men alle universiteter i DK har en VPN – den hedder eduVPN! Håber du kan komme til at se luksusfælden 🙂

 • Mht. bing watch så husk at nettet er bergrænset, og dem der arbejder samt skolebørnene bør få prioritet.

Der er lukket for kommentarer.