Mandagsprogrammet // USA-planer in the making

En gang om året bliver der afholdt USA Travel Show i København, og jeg tror nok, det er mit tredje eller fjerde år som deltager. Jeg bliver inviteret hvert år, og jeg dukker lykkeligt op, selvom det nok egentlig er et business-to-business-arrangement, og jeg derfor falder lidt udenfor. Altså, forstå mig ret, i princippet er jeg jo også en virksomhed, men de fleste andre deltagere er fx rejseselskaber og folk, der arbejder med turisme inden for specifikke starter og den slags, og de er der allesammen for at lægge snedige planer om at lokke folk til USA på en lidt større skala, hvor jeg jo ikke behøver så meget lokkemad lige på det område.

Men det er en fremragende mulighed for at samle inspiration og info til kommende amerikaner-destinationer. Sidste år var der fx en mand fra Minneapolis, der simpelthen elskede sin hjemstat så højt, at han på omkring et kvarter fik rykket Minnesota fra nærmest nederst i bunken op omkring top fem på min ønskeliste over kommende stater, der skal krydses af. Indtil da vidste jeg ikke meget mere om Minnesota, end jeg har lært fra henholdsvis How I Met Your Mother og Beverly Hills. Jeg vidste ikke engang, at jeg åbenbart allerede har været der som barn. Det måtte min mor informere mig om, da jeg fortalte hende om mit nye stat-crush.

Jeg ved ikke endnu, om jeg kommer af sted i år, men det skal selvfølgelig ikke afholde mig fra at lægge planer i mit hoved. Udover Minnesota har jeg også Texas ret langt oppe på listen, så jeg håber, der er nogle repræsentanter derfra i aften, der kan gøre mig klogere på The Lone Star State. Den er jo fucking enorm. Overordnet er jeg åben for det meste, for jeg mangler stadig at krydse temmelig mange stater af, før jeg har besøgt alle 50. Præcis hvor mange ved jeg dog ikke, for efter den sidste tur, hvor vi kørte igennem flere stater, end jeg har styr på, skal jeg lige have lavet nogle regler for, hvornår en stat tæller. Jeg mener, det er fx meget muligt, vi på et tidspunkt kom ind over grænsen til Delaware, men ingen af os opdagede det rigtigt, og vi stoppede der under alle omstændigheder ikke. Det virker næsten lidt uretfærdigt over for Delaware, hvis det er omfanget af opmærksomhed, de får tildelt. Ikke mindst fordi det er en af de få stater uden salgsskat, og den slags skal man huske at udnytte!

En ekstra bonus ved USA Travel Show er desuden, at de hvert år serverer mad med amerikansk tema. Sidste år fulgtes jeg med Britta, der har OplevUSA (virkelig et besøg værd til både inspiration og planlægning!), og vi brugte det meste af en time på bare at pendle mellem boderne med fried chicken og key lime pie. Aftenen slutter derudover af med en raffle, hvor de helt store præmier gerne inkluderer flybilletter og overnatninger i USA, og selvom jeg altid er ved at dø af misundelse, når vinderne bliver trukket (og de ikke er mig, forstås), så er det alligevel en ret fed tradition, og jeg ser frem til at krydse fingre så hårdt, at mine led begynder at brokke sig. 😀

God mandag hele vejen rundt!

Kommentarer (14)

 • Uhhhhh!! Min kommende mand og jeg elsker at rejse rundt i USA! Vi roadtripper hvert år, hvis muligheden er der. Vi skal afsted igen til sommer, hvor vi bliver gift på vestkysten. (uden nogle ved det)
  Fandt din instagram interessant netop pga dine rejser til USA . Nu har jeg “lært” dig at kende og holder meget af at følge med, USA eller ej! Du er sgu for sej og dejlig!! Men håber selvfølgelig du kommer afsted i år alligevel! Støtter gerne alle dine reklamelinks. ❤
  PS. Elsker dælme også din entusiasme for Harry Potter!
  Knus

  • Neeeeej, jeg vil også giftes i USA! Måske kan jeg finde mig en mand, der vil have opholdstilladelse i Danmark?? 😀 Tusinde tak for de søde ord. Det ser ikke HELT umuligt ud med at komme af sted, men det skal nok lige løbe an på indtjeningen de næste par måneder.

  • Den regel har jeg også overvejet, men sidste gang havde jeg en overnatning i Pennsylvania, og hotellet var vitterligt det eneste, jeg så, fordi det bare var et stop på en gennemrejse, så jeg føler ikke helt, den gælder alligevel. 😀

 • Det lyder som et superfedt arrangement for dem (= os) med amerikaner-drømme. Texas står også på min liste, især Austin, og så Montana fordi natur. Kan anbefale Milwaukee, var virkelig overrasket over hipster og hyggelig den by er – den kan noget!

 • Fun fact: Delaware: Den stat, som Ross ikke kunne komme i tanke om, da han skulle opliste alle 50 stater.

 • Lyder spændende. Jeg er USA rookie med et Ross trip i Californien på CV’et men vi flytter til Washington DC området til sommer 2020 og er godt i gang med forberedelserne. Forventer at være der i 4 år.

 • Apropos Ingen salgsskat – Oregon er virkelig et besøg værd, hvis du ikke allerede har været dér.. Vi besøgte staten i efteråret og det var virkelig helt fantastisk ? Det var vores jomfrutur til USA, og vi var der for at besøge et par vi havde mødt i Frankrig i 2016. Men Oregon, så utrolig smuk og på en eller anden facon er der faktisk en snert af nordisk mentalitet at spore.. Jeg elskede hvert et sekund!
  Og nåh ja, ingen salgsskat ?

Der er lukket for kommentarer.