Hvis du går og drømmer om Anusalve…

Annonce for dating.dk

Dengang jeg var i et langdistanceforhold – da alting stadig var lyst og lykkeligt, forstås – der kørte jeg en del med DSB. Mere eller mindre hver weekend, faktisk. Det var før, priserne for alvor eksploderede (og mens jeg havde studiekort) og før, busserne kom på banen, så toget var den vej, man gik. Det var også før, smartphones bragede igennem, så det der med at underholde sig selv i et togsæde henover Fyn, det krævede lidt forberedelse. Og well, jeg var (og er) typen, der ikke kan tage nogen steder hen uden at glemme minimum én ting, og den ting var ofte min bog. Så jeg har læst rigtig, rigtig mange numre af Ud & Se.

Det er et virkelig spøjst blad. Fra fokusset på månedens kendis henover de småmopsede læserbreve til kryds-og-tværsen, der altid har en reklame for DF nede i venstre hjørne. Der er mangt en politiker, der har fået overskæg ved min pen i den forbindelse. I det hele taget er Ud & Se en guldgrube for sære reklamer. På en af mine ture, faldt jeg over en annonce for noget, der hed “Anusalve”. Og helt ærligt, det er jo det mest geniale navn nogensinde. Udover at være en lille sprogperle, så ligger produktets funktion implicit i ordet. Jeg grinede hele vejen fra Fredericia til Fyn over den oplevelse, og så tog jeg et billede af annoncen for at vise til min kæreste, for han ville med garanti synes, det var lige så sjovt, som jeg gjorde. Og det havde jeg ret i. Faktisk så meget, at da jeg hev billedet frem på min telefon, kunne han tage sin egen telefon op af lommen og vise mig præcis samme billede, som han havde taget for at vise mig.

Den situation er for mig et billede på det allerfedeste ved at være i et forhold. Man udvikler en slags frekvens, som kun er åben for to mennesker. Det er der, hvor man får øjenkontakt i det offentlige rum, fordi en tredje person sagde noget helt uskyldigt, der samtidig kunne misforstås som noget enormt sjofelt. Det er der, hvor man har købt ind til aftensmad og så synkront kigger opgivende på de to Netto-poser og samtidig foreslår at bestille pizza i stedet. Det er der, man sætter sig ned og ser Harry Potter for gang nummer 117, og første gang, Dolores Umbridge dukker op på skærmen, udstøder en fælleslyd af sydende had.

Min far kalder det symbiose, jeg vil nok beskrive det som en form for lykke.

Problemet er at nå derhen, og guderne skal vide, det er en udfordring. Da jeg var 21, svømmede byen over at single mennesker. Der var man måske faktisk en lille smule udenfor, hvis man havde en kæreste. I dag er det omvendt. Og det siger jeg ikke bebrejdende eller sukkende eller anklagende, men for at forklare at det helt lavpraktisk er svært at finde sig en kæreste, fordi det er svært at finde andre single mennesker. Hvis jeg tager mod til mig og prikker en sød mand på skulderen ude i byen, så rækker han mig ni ud af ti gange en hånd med en ring på. Og det er derfor, datingsider og apps på mange måder er gået hen og blevet en så naturlig del af vores datingliv.

Problem nummer to er, at apps måske nok er populære, men de er også vildt frustrerende at navigere i, når man søger mere end hurtige flirts og engangsknald. Jeg bliver opgivende, når jeg begynder at swipe og først skal skubbe mig igennem en mur af turister. Og iblandt de herboende har i hvert fald halvdelen ikke gidet skrive så meget som et enkelt ord om dem selv. Hvordan skal jeg vide, om vi måske kunne kunne blive til vi uden at vide noget som helst andet end, at du tager selfies foran dit helfigursspejl i gangen?

For nogle måneder siden skrev jeg, at jeg var “træt af apps og swipekultur, hvor man har halvanden sætning til at gøre et godt indtryk, og der altid gemmer sig noget bedre efter næste swipe”. Jeg skrev det i forbindelse med, at dating.dk tilbød mig at tilbyde jer at prøve deres side af til en brøkdel af prisen. Og det væltede ind med folk, der anbefalede mig at gå den vej, fordi de selv havde mødt deres kæreste/mand på den måde.

Så jeg gjorde det!

Det sværeste var helt ærligt at finde på et brugernavn. Altså virkelig. Jeg brugte timevis på internettet og googlede smukke ord og litterære heltinder og andre ting, jeg mente ville signalere, at jeg var the shit. Da navnet var på plads, udfyldte jeg resten af min information, skrev nogle ord om mig selv, og så gik det ellers løs.

Den suverænt største fordel, jeg oplevede var, at jeg slap for at spilde min tid. Det er et velkendt faktum, at jeg ikke ønsker børn, hvilket selvfølgelig også påvirker mit datingliv. Det er en beslutning, der ikke efterlader så meget wiggle room, og eftersom flertallet ønsker at formere sig, skal jeg finde en af dem, der har det ligesom mig. Hvis jeg falder i snak med en gut på en datingapp, så skal jeg ret hurtigt i processen finde ud af, hvor han står med hensyn til børn, og det er helt ærligt ikke det mest sexede emne at lægge ud med. “Hej Mikkel, du ser sød ud, vil du gerne have børn?” På dating.dk er det en del af den info, der udfyldes fra start, så jeg med det samme kan se, hvor de står. Og det er det samme med bopæl, job, ryger/ikke-ryger, højde, stjernetegn og hvad der ellers kunne være en ganske lavpraktisk dealbreaker.

Jeg oplevede også generelt større seriøsitet. Og større respekt. Har følt mig mindre som et produkt og mere som et menneske. Der var stadig et fuckton af frøer, der skulle kysses (mest figurativt) for at ramme noget lovende, men sådan hænger tingene jo gerne sammen sådan helt generelt. Og i sidste ende skal man jo kun bruge en. En frø, et kys. En virkelig god første date, hvor man på et tidspunkt efter tre glas vin og en overraskede god tomatsalat på den her tid af året færdiggjorde en andens sætning for første gang i rigtig lang tid…

Hvis man har lyst til at prøve dating.dk af, kan man få første måned til 49 kroner helt uden binding – derefter 179 kroner per måned ved at klikke lige her. Man opretter først sin profil, og derefter vil tilbuddet poppe op. May the odds be ever in your favor! 😀

 

Kommentarer (42)

 • JA!! Jeg traf præcis samme beslutning for et år siden da jeg fik nok af tinder. Har været sammen med min kæreste i snart 8 måneder. Han var den tredje fyr der skrev til mig! ?

 • Jeg skulle lige til at give dating og apps en ny chance, da jeg tilfældigvis mødte en sød mand i forbindelse med noget lignende Festen & Gæsten en nytårsaften. Nu har vi været sammen i et lille års tid og vi ville aldrig have mødt hinanden, hvis jeg havde holdt mig til tinder eller happn, for den slags brugte han ikke ?

  Et halvt år før det, der blev jeg faktisk anbefalet dating.dk af en 9-årig, fordi det var der hendes forældre havde fundet nye kærester ?

  • Hahaha, sandheden får man fra børn og fulde folk? Men ærligt, jeg forstår godt folk, der slet ikke er til online dating. Det gør det bare markant sværere at møde dem!

 • Jeg skulle måske liige have ventet 24 t. Med at aktivere min profil. Nå hvo’ intet vover..eller noget. ?

 • Måske man skulle give det en chance? Jeg føler mig, som du, også opgivende på det område. Jeg var i et forhold I mange år og har været single længe nu. Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal agere og alt plejer at være så fysisk hvor jeg nok søger noget dybere. Jeg søger netop den connection du kalder lykke og din far symbiose. Til tider tror jeg at jeg holder for meget fast i hvad jeg havde istedet for at lede efter noget nyt. Jeg savner stadig det jeg havde selvom det ikke er ham som sådan jeg ønsker igen. Ved ikke om det giver mening. Anyway, held og lykke love! Jeg hepper på dig.

  • Man har mest bare lyst til at springe tre måneder ind i et forhold, ikke? Så man slipper for at rende på så mange mennesker, der bare ligesom ikke passer til ens puslespilsbrik. Det giver totalt mening. Jeg kan i hvert fald anbefale det, hvis man er træt af at føle sig mere som en del af et menukort end som et menneske.

 • Øv jeg oprettede via dit link, men kunne kun vælge et tilbud hvor man fik første måned til 1 kr og kan så se at jeg er bundet frem til d. 12.05.2020, mega øv..

  • Det er en fejl – der er INGEN binding på mit tilbud. Hiv endelig fat i support, så kan de fikse det for dig.

     • Jeg får også kun diverse andre muligheder/tilbud frem. Inklusiv ovenstående med 1 kr. den første måned, men med binding. Er det måske fordi dit tilbud kun virker for nyoprettede profiler, og ikke for os, som har haft profilen på pause?

     • Hvis du bruger en allerede eksisterende profil, så kan jeg ikke forstille mig, det gælder, nej. Det er et tilbud, hvor din første måned er sat ned – med en allerede eksisterende profil vil det ikke være din første måned. 🙂 Der har været lidt teknisk fnidder med linket, det skulle meget gerne funke nu, men ja, det er et prøvetilbud. 🙂

 • Jeg er så nysgerrig på, hvad dit perfekte brugernavn er, og hvilke litterære referencer du har været ude i… 🙂

 • Apropos din historie på Instagram så matchede jeg engang med en fyr på Tinder der virkede helt normal. Jeg havde et billede af min hund på min profil, og han spurgte ind til hvor jeg havde den fra. Det viste sig at han havde en hund fra samme kuld! Vildt ikke? Han bad om mit nummer, så vi kunne snakke videre og han kunne vise mig billeder af ligheden mellem vores hunde.. Jeg sagde ja, han virkede sød. Han sendte mig et dic pic og intet andet.

  • Hahaha, what, hvor er det en vild ting at finde på for at sende sin diller ud i verden! Man ville næsten være imponeret, hvis det ikke var så klammo!

  • OMG! Jeg grinede højt, da jeg læste din kommentar, Line. Mest, fordi jeg fandt det så tragikomisk, hvor ynkelig sådan nogle fyre er. Altså, seriøst…! Kan godt forstå, du blev skuffet og forundret. Godt, at du nåede at opdage, hvor langt ude han var, FØR I mødtes, pyh! 🙂 Og tak for det gode grin – heldigvis er de fleste mænd søde, selvom der er de her seriøst brådne kar også 😉

 • Min mand og jeg mødte i sin tid hinanden via online dating, da vi begge var 17 år. Det er snart 17 år siden…. hold da op egentlig, vi har været sammen halvdelen af vores levetid. 😀

 • Jeg mødte min kæreste gennem 11 år, nu husbond på 4. År gennem dating.dk ❤️ Jeg skrev til ham, som sidste skud i bøssen. Jeg havde besluttet ikke at tage en måned mere. Han var ved at lukke sin profil ned, da jeg skrev ☺️ Han er mit livs kærlighed! Og jeg er såååå glad for at jeg skrev den dag.
  Held og lykke ❤️

 • Der fantes ikke Tinder, da jeg var på singlemarkedet og det er jeg glad for. Det er så nemt ( og virker i min optik lidt overfladisk) at swipe den ene eller anden vej, kun pga. udseende og de få informationer, som der er på Tinder.
  For knap 12 år siden, mødte jeg en sød mand på dating.dk. Vi skrev sammen et stykke tid og gik på en date.
  Nu har vi hus, 2 døtre sammen og er gift 🙂

  • Det er super overfladisk! Og generelt lever vi jo nok også bare i et på mange måder overfladisk samfund, men det kan blive lige voldsomt nok. Dejligt du havde held online!

Der er lukket for kommentarer.