Fem film med plot twists, du ikke ser komme

Jeg fucking elsker film med et godt plot twist. De er selvsagt allerbedst, når man ikke rent faktisk ved, at der kommer et twist, men med mindre jeg lavede et filmindlæg Russian roulette-style, hvor én ud af fem film tager røven på folk, så er det altså svært at holde den del af overraskelsen skjult. Heldigvis er det gode plot twists force, at man sjældent ser det komme, så forhåbentlig holder den del stik. Her er fem af mine favoritfilm, hvor du (sandsynligvis) ikke kan regne slutningen ud på forhånd. Jeg har forsøgt at holde mig fra de helt store klassiskere (The Sixth Sense, Fight Club, o.lign.), så jeg måske kan ramme et par stykker, I endnu har til gode at se. Traditionen tro holder jeg filmbeskrivelsen til et minimum, for det er bare ikke fedt at få hele plottet fortalt, før man overhovedet kommer i gang.

Identity (2003): Ed strander på et motel ude i ingenting sammen med en gruppe fremmede. Og så begynder folk at dø. Den her film er fløjet under de flestes radar, og det er lidt synd. Den er ikke et mesterværk, men den rammer solidt ned i alt jeg elsker ved en folk-bliver-dræbt-en-efter-en-film. Det værste ved den er måske, at den er ret svær at opstøve online. Hvis nogen ved, hvor den (eller nogle af de andre) kan streames, så råber I endelig bare nedenfor.

Shutter Island (2010): Teddy Daniels bliver sendt til et opholdssted for sindssyge kriminelle for at undersøge sagen om en morder, der er forsvundet. Finder sted i 1954. Den nyeste og helt sikkert også mest kendte film på listen. Mange af jer har nok været forbi, men den blev markedsført lidt sært og misvisende, så jeg kender flere, der af samme årsag har sprunget over. Modsat Identity kvalificerer Shutter Island i min optik dog til titlen som mesterværk. Jeg var helt mindblown, da jeg så den første gang. Den ligger på Netflix.

The Game (1997): Den rige bankmand Nicholas Van Orton siger ja til at medvirke i et spil, der vil påvirke hele hans liv, men han mister hurtigt overblikket over, hvad der er spil, og hvad der er virkelighed. Den her film fucker med dit hovedet hele vejen igennem. Hvis du har den til gode at se for første gang, så glæd dig. Hvis du kan opstøve den, selvfølgelig, for den er også lidt svær at finde.

The Others (2002): Grace flytter ind i et kæmpestort hus, hvor der grundet hendes lysoverfølsomme børn altid skal holdes mørkt. Men der sker mærkelige ting i huset, og Grace mistænker, at det er hjemsøgt. Det var en af de film, jeg smækkede let skeptisk på i et anfald af kedsomhed en tilfældig hverdagsaften, men den overraskede altså positivt. Igen, hvis man altså kan få fingrene i den.

Primal Fear (1996): Martin Vail træffer en beslutning om at forsvare en alterdreng, der står anklaget for at have slået en præst ihjel, selvom beviserne imod ham er overvældende. Primal Fear er lidt en klassiker, men hvis man er omkring min alder, missede man den nok i første omgang, fordi man var lige ung nok da den udkom. Den holder imidlertid stadig 100%  (ikke mindst pga Richard Gere i hans storhedstid!) og kan ses på Netflix.

Kommentarer (12)

 • Primal Fear er stadig en af mine favoritter. Det var den film der fik mig til at få øjnene op for Edward Norton og jeg har været vild med ham lige siden. Virkelig fed film ?

 • Helt enig med Primal Fear! Den tog pusten fra mig. SKØNT at den er kommet på Netflix – jeg har ikke set den i en evighed.

  Jeg kan varmt anbefale app’en PlayPilot – der kan man søge hvor mange film og serier kan streames.
  Identity: SF Anytime og iTunes
  The Game: iTunes
  The Others: kan pt. ikke streames.

 • Jeg vil gerne anbefale Predestination. Den deler vandene, men jeg synes altså virkelig den var sindssygt fed og den tog totalt røven på både min kæreste og jeg!

 • ‘Searching’ som findes på Viaplay har et plottwist der fik min søster og jeg til at måbe. Vi havde været alverdens teorier igennem, men var i chok!

 • Jeg vil godt byde ind med The Life of David Gale med Kate Winslet og Kevin Spacey! En brandgod plot-twister som ingen tilsyneladende kender…

 • Jeg kan anbefale “The uninvited” med Emily Browning! Det har været en film jeg er vendt tilbage til enormt mange gange.

 • Now you see me er også en interessant film, hvor man tror at hele filmen handler om en ting og er meget sort/hvid i opdelingen af de gode og onde, lige ind til de sidste 5 minutter hvor alt vendes på hovedet

Der er lukket for kommentarer.