Siden Herbert-sidst

Vi nærmer os Herberts allerførste fødselsdag med hastige skridt. Han er stadig lidt en udfordring, men jeg kan ikke finde ud af, om det er, fordi han stadig er ung, fordi jeg kun har gamle, rolige Frank at sammenligne med, eller fordi han bare er en ballademager. Hans absolutte favoritting i verden er stadig at stjæle shit og at skubbe shit ned fra højder. Forleden fik han væltet mit makeup-spejl på gulvet, så det splintredes i tusinde stykker, og hvis nogen ikke skulle holde regnskab, så er vi altså oppe på 14 års ulykke til ham nu. Heldigvis har jeg endnu ikke været forbi IKEA efter et nyt helfigursspejl, så jeg kan passende erstatte det sidst smadrede i samme omgang. I øvrigt kan jeg oplyse, at Herbert godt ved, når han har fucket op. Han løber konsekvent råbende fra gerningstedet og enten hen til mig for at bedyre sin uskyld eller ud i køkkenet, fordi han ved, der er opgivende skæld-ud på vej.

Jeg havde store planer om, at når han blev stor nok, så skulle køkkenet være forbudt område. Men. Det går ikke så godt. Eller gik ikke så godt, skulle jeg måske sige, for jeg har faktisk lidt opgivet det projekt igen. Han forstod godt, når jeg bad ham gå ud, men han forstod ligesom aldrig, at det betød, han ikke måtte gå ind igen, sådan nogensinde. Så i stedet er vi gået på en slags kompromis, hvor han i det mindste ikke går oppe på køkkenbordet, og det er åbenbart mængden af disciplin, jeg er i besiddelse af.

Størrelsesmæssigt er han virkelig blevet en basse. Han burde være godt og vel udvokset nu, og da han var yngre var jeg ret sikker på, han ville blive en af de der små, fine briter som sin mor. Jeg tog grueligt fejl. Jeg har ikke en vægt, der kan veje ham, men jeg er ret sikker på, vi er røget et stykke over på den anden side af fem kilo. (Til sammenligning lå Frank ret stabilt på lige under 4½ kilo). Men Herbert er også et madøre af dimensioner. Faktisk kan jeg høre ham gå om bord i skålen lige i dette øjeblik. Som ejer så kat, I guess. 😀 Bassestørrelsen er dog kun en fordel i putte-regi, og eftersom Herbert er ligge-i-ske-typen ser jeg enormt meget frem til at blive holdt varm hele vinteren, for tro det eller lad være, han sover stadig store dele af døgnet, som katte nu engang gør. Og når han ligger der og snorker på tværs af hele sengen med en pote i mit hoved og spjætter lidt i søvne, så gør det sgu ikke så meget, hvis der bliver skubbet ting på gulvet engang imellem. De fleste kommer alligevel igennem nogenlunde uden skrammer.

 

Kommentarer (12)

 • Farmand vejer lidt over 6 kilo, bliver 2 år i morgen og er stadig ikke helt udvokset. Briter kan vokse indtil de er 3-4 år. Herbert er blevet rigtig flot, dejligt rundt hoved, små ører og god øjenfarve. Håber da ikke han bliver ved med at lave ulykker. 🙂

 • Jeg troede faktisk, at Frank var meget større, jeg vidste ikke at briter var så små ?

  Jeg har lige været ved dyrlægen med mine to gadekryds, den vejer kun 5,3 – han skal veje mindst 6 men han er syg, en urinvejsinfektion ? brormand vejer 6,8 og det kan mærkes når han går henover en – hvilket han mest gør meget tidligt om morgen, når der ikke er nok tørfoder i skålen og det virker ?

  Hvis du får trang til at veje ham, så vej ham i transportkassen, når I kommer hjem og træk vægten af transportkassen fra – lærte jeg af dyrelægen ?

 • Herbert lyder fuldstændig som min Ofelia ? hun har dog også den ( skønne ?) vane at kalde – og her mener jeg højlydt ? hvis man er ude af syne..og selv efter 8 år tror jeg der er sket noget når hun begynder at kalde eller vræle som det lyder som om ? Og når hun så får øje på mig at det med den største gensynsgælde..❤️ Shit de små (eller) store banditter er ✨ og Deres vaner kan være ? men det er jo netop det som gør dem så dejlige ? Og tænk Herbert allerede er et år ??❤️

 • Jeg bruger vores lille håndholdte kuffert vægt (sådan en 40 krs sag, så man ikke får overvægt, fx når jeg har shoppet amok på US outlet…), nåt jeg vejer dyr og transportkasse 🙂

 • Det øverste billede der er virkelig sødt. ?
  Jeg synes Herbert virker som lidt af en frækkert, i forhold til hvad jeg husker fra mine briters unge dage. Så mon ikke det er en blanding af hans personlighed og alder. ??

Der er lukket for kommentarer.