Gaver er gode. Flere gaver er mere gode!

Samarbejde med UNICEF

Jeg elsker princippet i fredagsslik. Det er en fejring af at være kommet igennem ugen. En belønning for at have overlevet! En overgangsrite, en tradition, en nødvendighed i enhver husholdning.

Men egentlig er det lidt et fjollet koncept. Tror I, jeg kun spiser slik om fredagen? Tror I, jeg kun belønner mig selv, når arbejdsugen er slut? Nope. Nopenopenope. Det er nok noget, nogle smarte forældre har fundet på for at skære ned på deres børn forbrug af slik… Mens de selv drikker cola af et kaffekrus og siger: “Pas på mors kop, den er meeeeget varm!” Det er så nice at være voksen. 😀

Fredagsslik er en gulerod. (Altså, selvfølgelig ikke bogstaveligt talt, det ville være ret skuffende). Det er en helt genial taktik, som jeg bruger ofte på mig selv, når jeg måske ikke er helt hooked på at gøre noget. Og “fredagsslik” behøver overhovedet ikke være slik. Det er det tit, især chokolade, men det behøver det ikke være. Det kan være alt mellem himmel og jord, jeg godt kan lide. “Hvis jeg nu siger ja til den der Tinder-date, så må jeg godt købe en ny læbestift.” “Når nu det der familie-tam-tam er hele vejen i Jylland, så er det vist nødvendigt at investere i et par mere rejsevenlige sko.” “Hvis jeg tager i Fitness World, så kunne jeg jo lige smutte forbi Netto på hjemvejen, for de har Mars-is til en tyver.” “Når jeg har arbejdet i en time, så må jeg se et afsnit Grey’s Anatomy.” Da jeg i sin tid havde afleveret mit speciale, købte jeg et par Louboutin’er. Helt ærligt kun passende.

Fredagsslik er en gave. Fra mig til mig. Fordi jeg fortjener det. Jeg bliver edderglad af at få gaver. Det er ingen hemmelighed, at jeg er en gavegris. Det har jeg altid været. Hver eneste gang min mor er på besøg, kan jeg ikke lade være med at skæve lidt forventningsfuldt til hendes kuffert. Ikke fordi der som sådan er en udtalt tradition for, at hun kommer med gaver til mig, men 9/10 gange har hun været i Tyskland eller er faldet over et eller andet tilbud, der stod mit navn på, som hun derfor ikke kunne modstå. Sidste gang var det en ost. Fordi det er min yndlings og kiloprisen var lav. #jydemor 😀 Hun havde også altid kattemælk med til Frank og nu til Herbert.

Det der med at give gaver uden særlig grund og bare fordi, det er også et koncept, jeg er kæmpe fan af. Da jeg var lille, var der en overgang, hvor jeg ville pakke random ting i hjemmet ind og forære dem til familiemedlemmer bare fordi det er så vidunderlig en følelse at give en gave, og jeg jo altså ikke var sådan en, der var i besiddelse af penge. (Dem havde jeg brugt på fredagsslik). Jeg elsker det stadig. Gavegivning. Det gør mig varm og glad indeni. Og jeg tænkte på, om nogen af jer måske var med på at kombinere de to ting? Fredagsslik og gavegivning?

UNICEF kører for tredje år i træk kampagnen “giv dit fredagsslik”, fordi statistikker viser, at den gennemsnitlige danske familie bruger 48 kroner på fredagsslik. Det beløb kan give et underernæret barn behandling i en uge. Lige nu er der 16 mio børn i verden, der er i akut fare for at dø af sult. Hvis de kommer i behandling, overlever 90%. Fucking 90%! Så måske en del af din fredagsslik i denne uge kunne være at sende sms’en SLIK til 1900 og dermed støtte med 48 kroner? Så deltager man som ekstra bonus i konkurrencen om 48 x 2 biograbilletter. Om man også køber sig en gang bland-selv-slik ved siden af, det kommer sig ikke så nøje, men hvis jeg for 48 kroner kan være med til at redde et barns liv, så tror jeg, det er den bedste gave, jeg kan give. Både til UNICEF, men også til mig selv.

Kommentarer (10)

  • Er hermed gjort. Det skal måske nævnes at de sideløbende kører en kampagne på instagram i samarbejde med DSB, hvor DSB donerer 20kr hvis man lægger et billede op med #givditfredagsslik enten i feed eller story og tagger @unicef_dk og @dsb så de kan se bidraget. Kan gøres indtil d. 7.6.

  • OBS! Sms’en “SLIK” virkede kun d. 1.6.! Skriv “HJÆLP” i stedet. Det gør præcist det samme, nemlig donerer 48kr. Har lige testet det, da jeg ikke fik svar på “SLIK”.

    • Det skulle meget nødig være rigtigt, for det er i morgen, kampagnen løber af stablen. Jeg tjekker lige op på det!

    • Så er der tjekket op. SLIK skulle meget gerne virke. Jeg har lige sendt en omgang fredagsslik mere uden problemer og med modtaget bekræftelsesSMS.

  • Jeg elsker alle dine indlæg – truth be told. Men det her er fandeme så velskrevet og gennemtænkt at min mave lige slog en koldbøtte. No shit!

    • Ej, det er jeg så glad for, du synes! Jeg har virkelig også gjort mig umage, for jeg ville helst yde formålet retfærdighed.

  • Det er hermed gjort! Fantatisk at du lige minder en om det. Det er bestemt godt givet ud ??

Der er lukket for kommentarer.