Opskrift: Verdens nemmeste pastafad

Jeg har sjældent fået så mange ønsker om opskrifter, som da jeg viste det her pastafad frem på instastory i sidste uge. Det er lavet 100% på slump, men det endte med at blive virkelig vellykket, og eftersom det er drønende nemt og rendyrket comfort food, så ville det være fejt af mig at holde en opskrift for mig selv. Også selvom billedet er lidt iffy, fordi det for tiden jo immervæk bliver mørkt, før det overhovedet er blevet lyst. 😀

Ingredienser (til to personer):

150 g. pasta (ukogt!)

1 dåse hakkede, flåede tomater

Halvdelen af et stort hoved broccoli

½ liter mælk med et godt skvæt fløde i, alternativt kan madlavningsfløde sikkert også gå fint

Din yndlingsost til at toppe af med. Jeg kørte mozzerella/parmesan.

Du skal bruge et fad på en størrelse, der gør, at den ukogte pasta kan ligge i ét lag på bunden. Det er vigtigt, da den skal koge i mælken. Oven på pastaen fordeles halvdelen af de hakkede tomater, og der krydres med salt, peber og hvad du ellers måtte ønske af krydderier. Skær broccolien i relativt små buketter. De bliver ikke dækket helt af væde og er derfor længere om at tilberede. Fordel resten af tomaterne oven på broccolien. Hæld mælk/fløde over fadet. Det skal nå op til ca. halvvejs på broccolilaget. Top med ost og bag i ovnen ved 170 grader i ca. 45 minutter.

Når tiden er gået, skulle osten gerne være gylden og fadet kogt ind til en lækker pastaret. Velbekomme!

Kommentarer (5)

    • Ukogt, skal du huske. 😀 Men ja, når der også kommer ost og grøntsager og sauce, så er det helt fint til mig. Vil man have mere, tilføjer man bare mere. 😀

    • Tjah, det kan alle grøntsager med ca samme eller kortere tilberedningstid, så længe man synes, det passer. Det kunne måske være spinat eller bønner eller svampe af en art. Der er ingen regler. 🙂

Der er lukket for kommentarer.