Hvorfor have en farm i Afrika, når man kan have en lyserød fugl på Østerbro?

Annonce for Gyldendal Studio.

Jeg hørte engang nogen beskrive det at læse som “at stirre på et stykke papir og hallucinere i timevis”, og ordene blev hos mig, for jeg har aldrig helt kunnet finde ud af, hvad det er, der sker, når man læser. På et tidspunkt går det fra at være sorte bogstaver på hvid baggrund til at være en film i fuldfede farver, der udspiller sig for mit indre øje. Men hallucinere? Er det ikke mere noget med LSD på en mark under Burning Man? Og så browsede jeg nye plakater til over min sofa inde hos Gyldendal Studio og faldt over koppen. Koppen, der helt præcis sætter ord på, hvad læsning er. Koppen, der beskriver min kærlighed til litteratur. Så den røg altså også i kurven. Selvom indlægget her i princippet mest skal handle om verdens fineste plakater (og en rabatkode længere nede), så får I lige tippet om koppen med ganske gratis, hvis en fellow lit geek skulle have brug for den. 😀 Der er også ret mange andre gode – jeg var ligeledes ved at nuppe den med “Vild med dans”, men i sidste ende var jeg bange for at starte en større shitstorm! 😀

Men. Plakater. Som tidligere nævnt har jeg gået og sukket efter at få udskiftet plakaterne over min sofa. Ikke fordi de var udpræget gamle, eller fordi jeg ikke kunne lide dem, men fordi de simpelthen var for mørke til at fungere i min lille stue. Der skulle mere lys og mere liv til. Og det skal jeg da lige love for, jeg fandt. Som navnet indikerer, er Gyldendal Studio leveringsdygtige på alskens slags merch til litteraturnørder, og udvalget spænder fra Blixen til Brinkmann, så der er noget for enhver smag. Jeg gik Blixen. Det gjorde jeg af to årsager: 1. Kevin Sloan, der står bag kunstværkerne, har fremtryllet det mest fantastiske univers, der er finurligt og smukt og lige mig, og jeg var solgt, da jeg så dem. 2. Karen Blixen er jo seriøst the OG. Meryl Streep har spillet hende i en film, og hun bliver sågar nævnt i Gilmore Girls, omend under sit mandlige pseudonym. Hun er en af dem, vi som danskere burde tvære ud i hovedet på folk sammen med Niels Bohr og Mads Mikkelsen, når folk spørger, hvad vi kan. It’s Blixen, bitch!

Der er i alt seks plakater fra Kevin Sloans hånd, og jeg havde lidt svært ved at indskrænke mig til tre, men i sidste ende endte jeg med “Babettes gæstebud” (fordi det er min personlige Blixen-favorit), “Syv fantastiske fortællinger” (som på engelsk hedder “Seven Gothic Tales”, og jeg er en gotisk hore) og “Et vintereventyr” (ærligt, mest på grund af den dødpæne, lyserøde fugl 😀 ). Alle seks plakater kan ses her.

Her burde indlægget have sluttet, men jævnfør kop-eksemplet øverst har jeg aldrig været begrænsningens mester, så jeg endte med en lille smule Tove også. Der er Tove-plakater med mange forskellige udtryk, og jeg var liiiige ved at ende på “Pigesind“, men som så mange gange før vandt ordene altså, og jeg elsker citatet på den her. Hvad fa’en skal man med virkeligheden? Also, Herbert med verdens tykkeste, lille hale. Dør I lidt?

Skulle man nu have fået lidt blod på sin litterære tand, er jeg naturligvis hende, der har sørget for noget rabat. Med koden “miriam18” får man hele 20% på alt hos Gyldendal Studio frem til d. 31/12. Der er både Karen og Tove og Hella og Naja og Svend, og hvis jeg havde haft børn, var jeg muligvis gået amok i Ole Lund Kirkegaard, der er ren nostalgi! Som sidste kirsebær på toppen tilbydes der altid gratis fragt (YAAAS), og der garanteres levering inden jul, hvis man lægger sin ordre senest d. 17/12. I ved, hvis man nu kendte nogen, der også kunne bruge noget lit-gejl i deres liv. 😉

PS: Med lidt god vilje kommer der noget boganbefalingsværk til juleferien inden juleferien, fordi, fuck ja! Læsetid!

Comments (17)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.