Jeg er jo Bridget Jones #339

1. Har I også et skab, der primært er fyld med ragelse? Mit befinder sig i gangen og indeholder blandt andet en forlængende bordplade til mit (gamle) spisebord, som i går, mens jeg ledte efter noget andet, væltede direkte ned over min højre storestå. Hold nu kæft. Der kom ord ud af min mund, jeg slet ikke vidste, jeg kendte.

2. Politiken har samlet mit fatshaming-indlæg op, og det bliver udgivet i avisen i morgen. Det ser jeg frem til. Jeg ser en anelse mindre frem til potentielt at blive angrebet af vrede mennesker, der synes, det er døduretfærdigt, at de skal behandle mig ligesom alle andre.

3. I går var jeg ude med Matilde, og jævnfør ovenstående sad jeg og fortalte hende, hvordan jeg er blevet mobbet med min vægt det meste af mit liv. Nævnte en hændelse i folkeskolen, hvor vi legede en leg, hvor de andre tildelte én en kendis, og så skulle man gætte, hvem man var. Jeg fik tildelt Master Fatman. Og så kom Master Fatman himself cyklende forbi. What are the freaking odds?!

4. I går var også dagen, hvor jeg for første gang i mit liv hørte et menneske i al seriøsitet bruge udtrykket: “Ved I ikke, hvem jeg er?” Og nej, det var hverken mig, Matilde eller Master Fatman, der sagde det. Og nej, vi vidste ikke, hvem han var.

5. Ville have haft en bestemt halskæde på, men den var blevet noget viklet ind i sig selv, så jeg smed den bare i tasken for at afkludre den senere. Det glemte jeg bare, og i stedet fik den sig viklet ind i sig gevaldigt ind i min cykellygte (som er sådan en jeg snapper på styret), hvilket vil sige, at jeg resten af natten cyklede rundt med en cykellygte, der havde et fint guldhalskæde-vedhæng glimtende i lyset fra lygtepælene. Bling-bling, baby!

6. Mig: “Uuuuh, der er udsalg hos Bestseller! Gad vide, om den der virkelig pæne Selected-kjole er med?” (Det er den og reklamelink) Ytret, mens der bogstaveligt talt ligger en uåbnet ordre fra Boozt ude i min gang. Nu slapper ud af, Miriam.

7. Det er nu officielt juli, og man kan ikke længere få pakker med Mars-is til en tyver. Jeg satser i den forbindelse på ca. at halvere mit madbudget.

8.  Danmark skal spille mod Kroatien om en time, og jeg skal totalt se kampen. Og heppe. Entusiastisk. Der sidder så meget en ekskæreste et sted og er fortvivlet over, at han lod mig slippe væk!

9. …Kommer dog nok til at heppe med lidt hæs stemme, for det er begrænset, hvor højt man kan skråle med på Gloria Gaynors “I Will Survive” inde på Cosy uden at miste stemmen. Og jeg er ikke kendt for at mime.

10. Citat fra min Bridget-kladde, skrevet i nat med solid promille: “Klokken er fire, og jeg skriver Bridget, fordi Tømmer-Miriam nok ikke kan. Fulde-Miriam er meget betænksom.”

Kommentarer (23)

 • Mht Master fatman : jeg har lige læst et opslag fra Mie Moltke om at det var netop ham, da hun dansede med ham i VMD, som fik hende til at starte med at elske sig selv. Ergo jeg tror han er cool og et godt menneske. SÅ the joke is on Them (dem der tildelte dig ham. Der er da værre mennesker man kan være. Jeg ved godt det ikke gælder når man er barn. Men bare rolig. Karma findes!) og så harjeg også en uåbnet pose fra boozt i min entre…

  • Jeg husker primært Master Fatman for at uddele gratis kram da jeg var på Roskilde Festival og det var SÅ god karma! Plus han laver fabelagtig god radio på P8 Jazz. Jeg er fan af hans stil og er helt enig med B: jeg tror han er sådan et godt menneske 🙂

   Men ja. Jeg ved jo godt at det ikke lige er dét børn fokuserer på.

  • Jeg synes helt bestemt også, han virker som et af de rareste mennesker i hele verden! Det var på ingen måde et diss – men pointen med at gøre mig til ham, var helt bestemt at pege fingre af min vægt.

   • I hear you og jeg er helt med på din pointe og at det ikke var en fed sammenligning dengang. Jeg hørte også selv til blandt klassens tunge piger. Nogengange gad jeg *virkelig* bare godt at børn kunne få lidt viden fra de voksne (som f.eks. at vægt ikke er altafgørende, og at de seje man ser op til i folkeskolen virkelig sjældent er særligt seje 10 år efter sidste skoledag).

 • Og tillykke med Politiken. Det er velfortjent! De burde giver dig en lille tjans som skribent….

 • Fuck hvor ville jeg gerne kunne passe den kjole du linker til….du har en flot figur som jeg vil elske at have ?

 • Øv hvor er det en pæn kjole ? hvis ellers man havde bare lidt barm. Det havde jeg engang. Så fik man et barn… Suk. Den kjole ser jo bare ikke pæn ud med et fladt vaskebræt til under.??

  • Og hvorfor så ikke det? Stop med at begrænse dig selv. Du taler ned til din krop, og ødelægger eventuelle glæder for dig selv ved at hige efter noget du ikke længere har. Elsk dine nye bryster og tag alle slags kjoler på <3

 • Ad 1: hos os er skabet ikke et skab. Det er et værelse. På omtrent 10 kvm. Suk. Jeg har givet op og benævnt det pulterkammeret. Selvom vi bor i etplanshus.

 • Kan i huske Krummes “hvis jeg var mc hammer” den slutter af med “hvis jeg var Master fatman, så spiste jeg noget andet”… er det fatshaming? Jeg studsede bare over det, det var efter dit indlæg Miriam, som jeg desuden synes var helt fantastisk. Og hvor er det sejt du kommer i politikken. Og så nævner du Master Fatman… jeg ved godt det er en gammel sang og jeg ved ikke helt hvor jeg vil hen. Der var bare noget der trickede i mig, da jeg hørte den sang.

  • Det er det. Men i 90’erne var vi lidt mere large med diskrimination generelt. Tænk fx også heftig hyggeracisme og den slags.

 • 3: Vi legede Gæt og Grimasser. En af pigerne pegede på hende selv og gjorde sig til, og så på mig. Det var Disney. Skønheden og udyret. Det gør stadig ondt. I det mindste kommer udyret ikke lige sådan cyklende forbi 😉

  • Hold kæft, hvor er hun dog bare et forfærdeligt menneske. Bliver så harm over at høre den slags historier! Tænk at folk vil være sig selv bekendt. ?

 • Tillykke med Politikken! Hvor er det bare sejt. Desværre ligger den bag en betalingsmur, så jeg kan ikke lige komme ind og kigge, men sådan er det.

 • Kæmpe tillykke med Politiken. Det er da kæmpe stort.

  Mange ting var fede i 90´erne, tag bare musikken. Men andre er det rigtig godt, vi er gået væk fra. Forhåbentlig vil hvert år der går, bringe os længere væk fra diskrimination og tættere på tolerance og forståelse.

 • Fedt indlæg. Vil blive forstået af, alle der har prøvet at være overvægtige og med stor selvretfærdighed misforstået af alle, der har brug for at fastholde troen på opdelingen af menneskeheden i de disciplinerede, der har forTJENT alt godt og de udisciplinerede med deres store kroppe eller kaotiske tanker, der har fortjent alt skidt.

 • Så dig lige på News, så godt indslag, mere af det!
  Kan du ikke tage med Cana næste gang, og invaderer News & Co. ? 🙂

  Hellere jer, end alle de politiske kommentatorer!

 • Altså nu ved jeg jo slet ikke, om du overhovedet er interesseret i at læse andres reaktioner på indlægget i Politiken. Men vil blot tippe om, at Anne Kirstine Cramon har skrevet et opslag på Facebook om det 🙂

  • Det ville jeg sgu ønske, du ikke havde fortalt mig. Det var dælme ubehagelig læsning.

   • Forhelvede da Miriam! Hvor skal du dog finde dig i meget. Og hvor er det bare slet ikke fair. Kan slet ikke forstille mig, hvor grimt det opslag må have været at læse for dig. Jeg synes det var slemt nok bare for.

    Jeg synes du er pisse sej! Jeg elsker din blog og din insta. Jeg elsker din ærlighed. Om det gælder Ex’er, tykke lår, dobbelthager eller en (endnu) en ordre fra Boozt.

   • Åååååh. Det var slet ikke min intention at give dig ondt i maven. Og når jeg læser min kommentar, kan jeg godt se, at jeg nok skulle have givet en heads up om stemningen! Det er jeg altså ked af.

    • Jeg havde også selv gjort det, så slå endelig ikke dig selv oven i hovedet af den grund! Nu fik hun også svar på tiltale, og det tror jeg var det bedste.

Der er lukket for kommentarer.