Klæd dig efter din barm (or don’t – det er også fedt!)

Jeg er stor tilhænger af, at man skal gå i lige præcis det tøj, man har lyst til. Når man taler om, at noget er “klædeligt”, så betyder det som regel, at man ud fra et traditionelt skønhedsideal ser nydelig ud. Det vil sige, at det fx slanker, giver én længere ben eller får en til at se højere ud, end man egentlig er. Forleden viste jeg en bunke tøj frem på instastories, og der var blandt andet en kjole i en silhuet, som jeg ikke normalt ville vælge. Netop fordi den ikke fik mig til at se højere/tyndere/lækrere ud. Den feedback, jeg fik, var heller ikke vanvittig positiv. “Den gør ikke noget godt for dig”, var der fx en, der skrev (ikke ondskabsfuldt, må jeg nok hellere lige præcisere!). Og det havde hun i og for sig ret i. Men jeg beholdt alligevel kjolen, for jeg var vild med designet. Og at købe et stykke tøj, fordi man synes, det er dødpænt, er en mindst lige så valid grund som at købe det, fordi man ser 10 kilo tyndere ud. Man skal ikke partout efterstræbe et bestemt look med sit tøj. Man må gerne, men man skal ikke. Begge dele er cool. Jeg har masser af tøj, der er købt, fordi min røv ser rund og stram ud, eller fordi min talje bliver helt smal og fin, og jeg elsker det tøj. Men jeg er også i stigende grad begyndt at købe tøj, fordi jeg synes, designet er lækkert, og det vil jeg gerne eje. Og så er det sådan set ligegyldigt, at man kan se mine rygdeller, eller at jeg bliver lidt teltagtig at se på i silhuetten. Man hverken kan eller skal være Marilyn på daglig basis. Alt det andet har også værdi.

Nå, det var en mindre afstikker, for det, jeg ville med det har indlæg, var egentlig at komme med gode tøjtips til folk med stor barm, hvis man ikke vil have den til at stjæle hele showet. 😉 Og her ville nogle mennesker råbe: “Død over rullekraver og horisontale striber! Det kan man slet ikke gå i med store bryster!” Og jo, selvfølgelig kan man det. Og det gør jeg også. Men det er rigtigt, at det klart er noget, der er med til at fremhæve størrelsen på ens barm. Vil man gerne have lidt mindre boob-fokus, kan man med fordel overveje at dyrke følgende:

– Taljefokus eller for de æbleformede et empire-snit. Ens barm kan godt komme til at se endnu større og mere voldsom ud, hvis man ikke lige får understreget, at den faktisk slutter et sted. Og så får man også skabt lidt flere vinkler på sin krop, hvilket jeg er fan af.

– Udskæring, meget gerne i form af V-hals. En rullekrave ller lignende kan hurtigt komme til at give illusionen af, at ens bryster starter væsentlig højere oppe, end de egentlig gør og dermed er meget større. Udskæring og lav udskæring er ikke det samme, så det handler altså ikke om at flashe mest muligt kavalergang – man behøver faktisk slet intet at flashe, hvis man ikke er tryg ved det – det handler om at få brudt illusionen.

– Lange linjer. For mig personligt er den her den vigtigste og den, der gør den største forskel. Logisk set fylder store bryster mere end mindre bryster. Det betyder, at alle overdele generelt kommer til at slutte lidt højere oppe, end de gør på andre kvinder. Uheldigvis betyder massefylden af store bryster også, at ens overkrop ser kortere ud, fordi brysterne fylder så meget. Begge dele er lidt noget hø, fordi man nemt kommer til at se noget kompakt ud, så det bedste tip, jeg kan give, er at gå efter overdele, der er væsentligt længere i længden end “normalen”. Gerne helt ned til starten af dine lår. Din overkrop snydes længere, du snydes slankere, og dine bryster snydes mindre. Den eneste ulempe er, at tøjfirmaerne gerne vil spare på stoffet, så den her type overdele kan være svære at opstøve.

– Kjoler. Bygget lidt over samme idé som ovenstående. Det handler igen om at få gjort barmen proportionel med resten af kroppen, og her hjælper det at “skære” kroppen så få steder som muligt. Den famøse slå-om-kjole er her et rigtig godt bud, fordi den klæder rigtig mange kropstyper og er noget af det tætteste, vi kommer på noget skræddersyet, der er til at betale. Plus, indbygget V-udskæring. Maxikjoler i det rette snit kan også være med til at forlænge kroppen meget. Tjek fx mine tyve meter lange ben på billedet ovenfor.

Jeg påtænker at smide noget collageværk sammen en af dagene med fås-i-butikkerne-nu-eksempler, men det kommer nok til at kræve en del scrolling, for der er som sagt langt mellem snapsene! 😀 Ellers håber jeg, I kan bruge nogle af de tricks, jeg har erhvervet mig gennem årene. Sidder man selv med et genialt tip, må man selvfølgelig endelig bidrage med det nedenfor. 🙂

Kommentarer (47)

 • Du skriver så godt! Tak for det her indlæg, det trængte jeg lige til at høre <3 fuck idealerne!!!

 • Dejligt med dit input. Jeg er så enig i det med at tilstræbe det gængse “det er pænt til din kropsform” og at man sagtens kan tage noget på fordi man synes det er pænt og føle sig cool i det uden det lever op til “reglerne”. Og må jeg tilføje at den rette størrelse bh gør en stor forskel. Både for hvordan brysterne “præsenteres” ?og for ens egen følelse. Selvom det kan føles træls at købe store bh’er er det det hele værd ✌️

 • Og må jeg tilføje at jeg elsker at der er en blogger med min type figur, som har god stil. Og tilmed er klog og dygtig ?

 • Du er simpelthen en skønner tøs, Miriam!!
  Jeg bliver altid i godt humør når jeg tjekker ind her hos dig:-)
  Når man har sådan en udstråling som du har og er så livlig, så er tøjet du tager på bare sekundært – det er DIG man ser – husk det! 🙂

 • Hej Miriam
  Kunne jeg være så heldig, at du vil lægge et link til binde t-shirten fra billed 3 og 6. Den er vildt flot og smuk til dig.
  Mvh Maria

 • Hvor er det dejligt, at der findes kvinder som dig, Miriam. At alle os ret almindelige kvinder, som ikke kan klemme os ned i en trekants-bh også har nogen at spejle os i 🙂

  Et lille tip hvis man både er udstyrret med et stort frontparti og elsker rullekraver. En lang halskæde ud over skaber den samme illusion som v-udskæringen og får altså barmen til at synes mindre kompakt og “pølse agtig”.

  Lina / http://www.selvskabet.dk

 • Må jeg spørge hvorfor du ikke taber dig? Det er ikke ondt ment, blot nysgerrig da det jo hverken er sundt eller pænt at være overvægtig.

  • Åh, Melissa, selvfølgelig er det ondt ment, når du skriver, at det hverken er sundt eller pænt at være overvægtig. Enten det eller også er du enormt uvidende og uempatisk. Jeg synes sgu egentlig, jeg er meget lækker, og jeg dyrker mere motion end de fleste normalvægtige, jeg kender. Men for at svare på dit spørgsmål, så har jeg en spiseforstyrrelse, så svaret er det samme, som hvis du spurgte en anorektiker, hvorfor hun ikke tager på. Og så fordi der ikke er det fjerneste galt med mit udseende. Men der ER noget galt med et samfund, der gerne vil diktere, hvordan jeg bør ser ud.

  • Helt vildt upassende og ufølsom kommentar.
   Melissa: må jeg spørge, hvorfor du ikke er et bedre menneske?

  • Melissa hvad har du gang i? Det er da mega ondskabsfuldt og skrive sådan!! Lille til til dig, lad vær med at skrive hvad du ikke ville sige til en person forstod foran dig. Hvis du mener du kunne finde på at sige til det face to face så søg terapi.

  • Der må du simpelthen lige tale for dig selv, når du siger, at det ikke er pænt at være overvægtig, for det synes jeg at det er, og det ved jeg at jeg ikke er alene om.
   Til gengæld tror jeg, at jeg taler på flertallets vegne, når jeg nu fortæller dig at du seriøst skal tage dig sammen og opføre dig ordentligt overfor andre mennesker.
   Hej hej!

  • What?! Det er jo dybt chokerende, at du overhovedet kan finde på at skrive den der kommentar. Nogle gange kommer menneskers stupiditet bag på mig. Og til dig Miriam, vil jeg bare sige: Jeg kiggede på billederne i det her indlæg og tænkte: DAMN, hvor ser hun godt ud! Det havde jeg bare lige brug for, at du vidste, denne kommentar taget i betragtning. Og i øvrigt: hvor gør det mig glad, at du godt selv ved det. Good for you girl!

  • Jeg er blot nysgerrig, hvorfor bliver du ikke et mindre røvhul? Det er hverken sund eller særligt elskværdigt. 🙂

  • Man kan slet ikke vide om en person er sund eller usund ud fra vægt. Jeg kender mange tyndfede piger, de ikke sunde, men det ser man ikke. Når det er sagt, er det slet ikke din sag Melissa, det er Miriams og hun skal være glad.

  • Hvad nu hvis man rent faktisk godt kunne lide at være tyk? Eller var det med vilje ? Måske man synes det var pænt?
   Hilsen en frustret tyk pige som er træt af alt den snak om hvordan man skal se ud.
   Go Miriam!!!!!!

  • Melissa, du er da en kæmpe nar (og vildt uvidende!) Det overrasker dig sikkert at der findes masser af mænd (og sikkert også kvinder) der faktisk synes det er 10 x pænere hvis man vejer over det normale. Har du det virkelig SÅ skidt med dig selv, at du er nødt til at sidde og lukke sådan noget bræk ud. Du burde holde op med at være sådan en klaphat – det er hverken pænt eller sundt!

  • Hej Melissa
   Hvad med at du gjorde en indsats for at forhindre din indre smerte i at flyde ud over andre? Hvad med at konfrontere den, og derefter slippe den? Giv dig selv noget seriøst kærlighed, så du også er i stand til at sprede noget positivt, i stedet for dine meget nysgerrige og malplacerede spørgsmål og meninger. Hvad med at du også var med til at løfte andre kvinder op, i stedet for at nedgøre dem? Miriam er smuk præcis som hun er. Det samme er jeg, og det samme er jeg sikker på at du er. Specielt hvis du tænker dig lidt om inden du kommenterer på noget ?

  • “hey jeg synes du er grim, men det er ikke ondt ment. Er bare nysgerrig på, hvorfor du har valgt ikke at tilfredsstille mig og min ignorance med din krop”

   Nej, den går ikke rigtig vel? Du burde overhovedet ikke have en holdning, til andre personers krop. Og jo, du har en holdning. Og jo, den er pisse nedladende. Og jo, det er ondt sagt.

  • Melissa… Hvordan, som i HVOR-FUCKING-DAN kan du skrive sådan en lusket tilsvining pakket ind i “nysgerrighed”, uden at studse over, hvor modbydeligt det lyder, det du skriver? Hvor direkte ondt og grimt det lyder? Jeg forstår det SLET ikke.
   “Det er hverken sundt eller pænt at være overvægtig” skriver du. Hvad bilder du dig ind at skrive sådan til et andet menneske? Her vil jeg skide blomster på ytringsfrihed. Du bliver simpelthen nødt til at lære at skrive ordentligt og menneskeligt til andre mennesker eller fuldstændig holde din kæft, hvis du ikke ønsker, at KARMA rammer dig fuldstændig pladask i numsehullet en af dagene!
   Jeg har kun at sige til dig : Det er hverken sundt eller pænt at være et uempatisk, snæversynet, røvhul! Føj.

 • Læste lige Melissa’s kommentar. Og vil blot tilføje jeg synes du er noget nær den smukkeste kvinde og kvinde krop. Gode feminine former og jeg tænker absolut ikke du bør tabe dig men mere at vores kvindesyn bør udvides og give plads til skønhed i alle former og størrelser.

 • Håber du kan abstrahere fra den lorte kommentar. Jeg vil bare lige sige, at jeg synes du og din krop ser mega lækker og flot ud på de seneste mange billeder du har lagt op. Du klæder dig så flot efter dine former. Det er idealet og folk som Melissa, der skal ændre sig, og ikke dig!! Man bliver så træt!!

 • En vægt går op og ned, den kan man ændre – endda lettere end det er, at ændre så sørgeligt et livssyn og personlighed som din Melissa! Måske du skulle fortælle dit spejlbillede, at du elsker dig selv, for tror virkelig der må være et seriøst knækket menneske i dig siden du har brug for, at stikke til andre, sender dig et virituelt kram for jeg har oprigtigt ondt af dig!

 • Jeg ville ønske, og jeg håber at jeg en dag, får det misundelsesværdige forhold du har til din krop – som jo er skide smuk! Jeg er selv udstyret med nogle gode mongoloner og render ofte ind i tøj der forstørrer og syner mine bryster større end de egentlig er. Så tak for et fedt indlæg, det er noteret til næste shoppe tur ✌?

  Jeg undlader at kommentere på en vis persons nedladende kommentar, mit liv er for kort til modbydelige mennesker og det håber jeg også dit er ???

 • Miriam.
  Du er på ingen måde tyk! Bum.
  Jeg synes du er skide smuk. Du har de allerflotteste øjne, dit hår er for vildt, og så elsker jeg din humor såvel som din sårbarhed – at du både viser dine flotte sko, det lækre mad og aaaaaalt den is du spiser, men samtidig deler ud af dig selv i de mest røvnederen situationer!
  Miriam for the fucking win❤️

 • Jeg kan ikke lade være at tænke at du SELV har skrevet den kommentar som er fra “Melissa”. Godt scoop for at malke likes på insta og kliks på din blog..

  • Hej Jannie. Du er et røvhul. Jeg bliver fatshamet på regelmæssig basis, jeg bliver sindssygt ked af det hver gang, og denne gang er ikke en undtagelse. Det er min virkelighed, og det ville være superfedt, hvis jeg var nødt til at at finde på den slags kommentarer, men desværre kommer de helt af sig selv. Dette er hverken første eller sidste gang, det sker. Fordi folk er super nederen på internettet. Som du også ganske fint her demonstrerer.

  • F*** hvor er der sygt skrevet. Er seriøst målløs. Miriam har litteraly for 2 sekunder siden (okay to dage, men inden for en overskuelig tidshorisont) skrevet:
   1) at kommentarer om hendes vægt gør hende ked af det
   2) at det ISÆR påvirker hende, fordi hun lider af en spiseforstyrrelse, som taler direkte ind i det

   Hvad sker der så for at lægge sådan en kommentar? Hvad får nogen ud af det (andet end mine tastaturagressioner nu lige får en rystetur)? Det er da den mest absurde, vanvittige tanke at få – og måske endda grunden til at andre som Miriam enten ikke vælger at stå frem med problematikken eller går og skammer sig over deres kroppe.

   Ved du hvad Jannie? Jeg er 120 % sikker på at den ikke er skrevet af Miriam selv. Men jeg håber sgu lidt at du er blevet hacket.

 • Kære Miriam,
  Et kæmpe pigekrammer fra en meget misundelig læser! Jeg er måske mindre end dig, men jeg har slet ikke den flotte krop, den mega fede udstråling eller den fanden i voldskhed som du har, der gør at du er så piv-flot præcis som du er! Så jeg håber virkelig ikke Melissas ærgerlige kommentar bider på dig, for vi er ihvertfald nogen der er meget misundlige på dig 🙂

 • Hold da op..man ved da snart ikke hvilken kommentar der er værst – Jannies eller Melissas! De må virkelig have det dårligt med dem selv siden de har brug for at nedgøre andre! Hvornår lærer folk at har man ikke noget pænt at sige så klap i?!

  Til dig Miriam….forstår godt at du bliver ramt! Men du er skøn, lige præcis som du er! Keep up the good work og tak fordi du deler:)

 • Hej Miriam, kunne du ikke tænke dig at fortælle lidt mere om den spiseforstyrrelse?
  Jeg er klar over det måske er over stregen men jeg er simpelthen så uviden og vil gerne kunne forstå hvad det helt præcist er du mener. Mennesker med bulimi kaster op, spiser du når du er ked af det eller? Jeg forstår hvis det er dybt latterligt spørgsmål.

  • Hej Emma. Det er slet ikke et latterligt spørgsmål! Rigtig mange mennesker kender primært til anoreksi og bulimi, men i virkeligheden findes der flere forskellige typer spiseforstyrrelser, og de færreste er sort/hvide. En del af mig har et helt fint og balanceret forhold til mad. Og så er der den del, der er syg – som jeg generelt ikke viser frem. For mig betyder det primært, at jeg bruger mad til at håndtere mine følelser og har brugt det meget til at kontrollere min psyke. Det kan både være at trøstespise, men også som afstraffelse eller flugt. Jeg vil helst ikke gå alt for meget i dybden, fordi det er et meget ømt emne for mig, men hvis du forestiller dig en narkomans sindstilstand omkring stoffer og skifter stofferne ud med mad, så rammer det meget godt.

 • Melissa er et meget, meget lille menneske – men en meget, meget ægte LILLE barm, siden hun skriver, som hun gør!

  Miriam er SKØN og dækker os, som HAR en naturlig stor barm ??

 • Jeg bliver oprigtigt ked af det når jeg læser nogle af de nedladende kommentarer der er skrevet her, rettet mod Miriam.

  Miriam er en sindsygt dygtig, velovervejet og gudeakæn kvinde som jeg ser som en rollemodel for mange piger, kvinder og damer.

  Miriam for helvede, hvor finder du dig i meget lort, og samtidig takler du det på den sejeste måde. Du er fucking cool!

  Kh

  En trofast læser gennem efterhånden mange år.

 • Læser altså konsekvent titlen på dette indlæg som klæd dig efter dit barn… det må være et tegn på at jeg læser for mange mommyblogs?!

 • Chill. Du har en masse tykke læsere kan jeg se. Find mig en slank kvinde, som synes du ser godt ud? Nej vel? Og apropos sundhed. Ja man kan bestemt være usund og tynd. Men hvis du læser lidt op på fakta, så lærer du, hvor mange helbredsmæssige konsekvenser overvægt har. Uanset hvor sundt du ellers lever. Bevares, det minimerer risikoen at du motionerer og spiser sundt. Men overvægten i sig selv er en risikofaktor.

  • Hej Melissa. Nej, jeg vil ikke chille. Der er masser af slanke kvinder, der ikke er så snæversynede som dig. Jeg er egentlig nysgerrig efter, hvad du i virkeligheden hedder, for jeg kan tælle i hvert fald fire forskellige navne, du har kommenteret som. Sidste gang du skrev en lortekommentar, kommenterede du efterfølgende under andre navne for at give dig selv ret – du glemte bare, at jeg kan se, hvem du er. Det var sjovt. Jeg tror bare, vi skal blive enige om, at du ikke er velkommen herinde længere. Ses.

  • Jeg synes Miriam er en virkelig smuk kvinde. Og jeg synes hendes krop er SÅ flot! Mvh en slank kvinde.

 • Jeg håber Melissa “bare” er en troll.. Måske hedder h*n Bent og konen er til Banko, så han keder sig lidt.

 • Jeg plejede at abonnere på min mors “gem dig”-tøjstil men det gør jeg ikke mere. Nu klæder jeg mig i det jeg synes er pænt på mig og en del lægger ikke skjul på at jeg er tyk men stadig knaldhamrende lækker. Jeg har selv en kæmpe barm og undgik i lang tid rullekraver, men nu har jeg et par i tøjskabet og de kommer på også. Min kjoler er med flotte prints og mine ben gemmes ikke af vejen. Jeg følger med fornøjelse din insta + blog og bruger din tøjstil som springbræt til at udvikle på min egen.

Der er lukket for kommentarer.