Identitetskrise

img_3660

Der er nogle ting, der ligesom bare er med til at definere, hvem man er. Fx hvor man er vokset op, hvilken uddannelse man har taget, og så selvfølgelig hvad man blev, da man første gang tog sorteringsquizzen på Pottermore. Jeg havde det usandsynligt stramt med mit resultat. Hufflepuff. Jeg var ikke voldsomt gammel, og når man ikke er voldsomt gammel, så er Hufflepuff ligesom bare taberhuset. Ravenclaw er de kloge, Slytherin er de mystiske og charmerende (og onde, bevares), Gryffindor er, well, Gryffindor. Og Hufflepuff sidder ovre i et hjørne og spiser de der limstifter fra folkeskolen, der duftede af marcipan.

Og så blev jeg lidt ældre og fandt ud af, at Hufflepuff faktisk er et skrækkeligt dejligt sted. Hvor man går op i at være et godt menneske, at være loyal og inkluderende, at have styr på moral og etik. Det hjalp også, da jeg læste et sted, at J.K. Rowling herself var blevet sorteret ind i Hufflepuff (selvom hun selv siger, hun er Gryffindor). Og vi har (havde, RIP) jo også Cedric Diggory. Og Newt Scamander. Og Tonks. Så vi kan altså også andet end at gruppekramme og dyrke sære planter.

Jo jo, jeg blev til sidst helt glad for at være Hufflepuffer. Ikke mindst fordi alle ved, at grævlingen er så meget sejere end både ravnen og slangen og løven. Psh.

Og i dag har jeg så tilfældigvis mine Hufflepuff-strømper på. De er gule og sorte med en broderet grævling på anklen. Og da nogen spurgte ind til dem, kom jeg pludselig i tanken om, at jeg var blevet gjort opmærksom på, at sorteringsquizzen på Pottermore selvfølgelig har ændret sig lidt gennem årene. Og at jeg egentlig havde været nysgerrig efter at tage den igen for at se, om jeg ville blive sorteret ind i det samme hus. Og det ville jeg selvfølgelig.

Bortset fra at det blev jeg ikke. Og nu har jeg megakrise. Det kan man da ikke! Man kan da ikke bare sådan ændre en persons hus efter alle disse år. Det føles grangiveligt som at være blevet splinched. En fod i den gamle lejr og en i den nye. Hallo, jeg er herredårlig til gåder og filosofiske spørgsmål, jeg ville aldrig nogensinde blive lukket ind i fællesrummet!

Er der en anden ravn, der lige kan tage mig lidt under sin vinge disse første, forvirrende dage? Please?

ravenclaw

PS: Undskyld til folk, der ikke er Potterheads. Jeg kan kun forestille mig, at det her har været et usædvanligt uinteressant stykke tekst. 😀

Kommentarer (88)

 • Slet ikke uinteressant. Men nærmest en helt andet sprog. Det eneste jeg forstod var Newt Scamander (er det ikke Eddie Redmayne i den med de fantastiske skabninger?) men nu er jeg blevet endnu mere nysgerrig…

 • En at mine mere nørdede hf-elever spurgte mig forleden om, hvilket kollegium jeg tilhørte, og hertil kunne jeg også stolt svare Hufflepuff, Hun var chokeret: “Jeg troede, du var en Ravenclaw!”
  Så ja, hvad er der nu galt med Hufflepuff?!

 • Jeg havde den præcis omvendte krise (var først Ravenclaw, men blev så Hufflepuff) men jeg har tolket det som at der er sket en udvikling. For jeg var nok mest Ravenclaw dengang, men nu hvor jeg er blevet ældre og har gennemgået en del personlig udvikling, føler jeg mig faktisk mere som hufflepuffer. Måske har du også ændret dig (eller måske er pottermores fordelingshat bare for sjov og ikke et 100% pålideligt videnskabeligt værktøj, men det snakker vi ikke om 😉)

 • Hey! Der er da ikke nogen der spiser af de der limstifter der dufter af marcipan?! – de smager forresten heller ikke af marcipan 😏

 • Jeg blev 81% Hufflepuff, 79% Ravenclaw, 12% Gryffindor og 8% Slytherin da jeg tog den nytårsaften 2016-2017 til Harry Potter temafest. Og jeg er faktisk helt utrolig stolt over mit resultat haha!

 • Har aldrig været fan af Harry Potter. Har set en halv film og aldrig rørt en bog i serien.
  Undskyld😊
  Men ikke desto mindre er det er fantastisk indlæg. For du kan bare noget med ord.
  Bliver faktisk lidt nysgerrig på Harry Potter universet.
  Ked af at høre om din identitets krise- håber du kommer igennem den😆

 • Jeg har altid været og er stadig en Ravenclaw. Til gengæld blev min patronus en markmus og jeg blev så skuffet at jeg ikke ville dele det med nogen 😂

 • Du er nok bare det nogle kalder en Ravenpuff- eller huffleclaw. Jeg er en griffenpuff. Man kan sagtens have kvaliteter der er egnet til flere huse.

 • Jeg blev først Hufflepuff som dig, og bagefter Slytherin. Jeg tager det som om jeg er en Slytherpuff – Loyal og badass.

 • Jeg har gennem alle årene identificeret mig med Ravenclaw og tror også jeg blev det, da jeg tilmeldte mig Pottermore i sin tid, men så tog jeg også lige testen, efter du nævnte det på Insta, og jeg blev Slytherin. Gru og skræk. Slytherin er nok ikke så slemme, som de bliver gjort i bøgerne, hvor onde troldmænd og bullies hører til, men det har rystet mig i min grundvold. 😛

 • Har du set, at der er kommet et nyt Harry Potter spil til telefonen? Der kan du selv vælge hus! Det hedder Harry Potter: Hogwarts mystery.

 • Nej nej nej! Efter at have læst indlægget tog jeg selv testen igen. Jeg har også altid været (stolt) Hufflepuff – Og nu blev jeg Gryffindor?! Jeg er sgu da ikke en Gryffindor type, jeg er en mega pivskid! Mit barne-jeg havde sikkert været stolt, men må indrømme jeg er skuffet over det skift.
  Og min patronus blev en kat, hvilket vel er et anti-hufflepuff dyr, egoismen taget i betragtning 😛

 • Nooooo! Jeg har helt dårlig samvittighed nu, over at have bragt emnet på bane. Jeg mener – de kan da ikke bare fucke med et menneske på den måde. Jeg vil sørge for, at vi holder en smuk afskedsceremoni for dig i grævlingehulen! 😭

  Knus

 • Hahaha, hvor er det fantastisk!! Jeg har haft det på nøjagtig samme måde! Jeg brugte lang tid på at overbevise mig selv om at det var okay at være hufflepuff, indtil jeg så tog testen igen og blev gryffindor… så brugte jeg lang tid i en lille identitetskrise indtil jeg tog en random test på nettet og fik hufflepuff igen 😅 så nu går jeg efter flertallet og “kalder mig selv” for hufflepuffer (hvis nogen nogensinde skulle spørge) 😂 men det er nu dejligt at vide at man ikke er den eneste små-skøre (semi)voksne Harry Potter fan 😅

 • Aahahahahaha det med limstiften er det sjoveste jeg har læst i dag 😂 Og så må jeg vist også lige tage testen igen – håber egentlig også lidt at jeg stadig er Ravenclaw – ikke fordi der er noget galt med de andre, men netop fordi jeg ikke kan overskue identitetskrisen.
  Har du forøvrigt set at der er kommet et Harry Potter spil til smartphone? Det er ikke fantastisk og tydeligvis målrettet en lidt anden (læs: yngre) målgruppe end mine 28 år, men jeg elsker seriøst endelig at få lov til at gå på Hogwarts 😀

  • Yes, jeg spiller det! Egentlig er det jo lidt kedeligt, men nu er jeg blevet hooked på historien! 😀

 • Rawenclaw Girl here!
  Jeg er så stolt af det! Men for pokker Miriam! Man tager kun quizzen en gang, man får jo heller ikke lov at få The sorting hat på igen hvis man er utilfreds eller nysgerrig🙈
  Wit beyond measure is mans greatest treasure. Som en fin lille kuriositet kan det fortælles at “wit” er et gammelt engelsk ord for mandens ædle del. Vi er lidt underfundige og gode til ordspil 😉
  Jeg satsede på rawenclaw. De andre huse er sket ikke mig. Dog undrer det mig at Luna ikke er hufflepuff for hun har da om nogen sniffet til limen 😳

 • TAK for den oplysning! Jeg er nu Gryffindor med en kattepatronus- græd næsten ved den sidste afsløring, jeg elsker katte <3

 • Jeg mener, jeg har nævnt herinde før, at hver eneste resultat jeg får uanset quiz altid bliver slytherin, medmindre jeg snyder. Jeg fandt her sidst en fan made dybdegående quiz, der sagde, at jeg var lige så tæt på at være hufflepuff som slytherin med kun få procent til forskel. Så kan man da for alvor tale om personligheds spaltning. Men rent personligt giver det egentlig meget god mening, fordi jeg (indsæt selvrosende advarsel) ligesom Blair Waldorf altid har kæmpet med min gode side, og min mere “snu” side, der hellere vil kunne regne tingene ud end at regne, agtigt. Med andre ord, jeg forstår dig!

 • Jeg kan relatere til dette på et uhyggeligt niveau. Jeg var *så* glad for at være hufflepuff. Det er hyggerne. Dem der altid er klar med en god krammer og et øre når verden er hård,og som ikke nødvendigvis er modig på egne vegne, men som vil gå gennem ild og vand for en ven. Dem der sørger for at andre får noget at spise og har varmt nok tøj på. Allesammens mødre. Åh, jeg trivedes hos pufferne.

  Bum! Ravenclaw.. Like, wtf? Det gjorde mere ondt jeg nok til indrømme offentligt. Det er nu noget tid siden og jeg er mere okay med det nu, jeg kan godt se at jeg er Ravenpuff, en kombination af de to huse, på godt og ondt.

 • Kære Miriam,
  Jeg aner INGENTING om Harry Potter, men nøj et fint indlæg. Som Anne skriver kan du altså virkelig noget med ord!
  Tak for dig og dit sjove online-univers <3 🙂

 • Som Gammel Potter-fan, måtte jeg lige prøve… troede faktisk jeg blev en hufflepuff, men blev sgu Gryffindor 😮 not expected…

 • Jeg kan SÅ meget relatere. Gik i mange år og var Hufflepuffer. Men da jeg tog testen sidste år var jeg pludseligt gryffindorer i stedet for #krise

 • Jeg forstår ingenting! Et helt indlæg og massevis af kommentarer, som er det rene volapyk! Imponerende! 😊

 • Ej, Miriam altså! Ravenclaws dyr er da ikke en ravn, det er en ørn 😄 (Nej, det giver ingen mening når husets navn er RAVENclaw, men altså 😅)

 • Jeg fik Slytherin sidst, jeg tog testen på Pottermore, hvilket jeg slet ikke kunne forlige mig med. Så jeg endte med at tage 10+ andre tests efterfølgende, hvor jeg hver gang fik Hufflepuff – så nu prøver jeg bare at lade som om, det aldrig skete. Jeg er jo Hufflepuffer! 😉

 • Jeg skammer mig meget over ikke at kunne huske hvad jeg blev første gang jeg tog testen. 🙈 Men siden har jeg taget den to gange og er blevet både ravenclaw og hufflepuff. Så jeg er nok bare delt mellem de to huse. Og min patronus er en hvid mare. (Som i mareridt.) Aner ikke hvad det siger om mig. 😳

 • Det samme skete for mig nu! Har altid været Hufflepuff. Tog testen igen, nu er jeg Rawenclaw. Hjælp.

 • Søde Miriam,

  Jeg er både fordelt på Ravenclaw og Hufflepuff, og har valgt at sige, at så er jeg en Ravenpuff eller en Huffenclaw – alt efter hvad du mest er til. Man kan sagtens være begge dele og bare tage det bedste fra de to huse- kloge og empatiske! What’s not to like? 😉

 • Og pludselig har jeg mega meget lyst til at sniffe til sådan en limstift. Damn, hvor duftede de godt!!!

 • Jeg er ALTID Slytherin, lige meget hvilken test jeg tager…. Jeg ved ikke helt hvordan jeg har det, med det faktum at jeg er så RENDYRKET Slytherin.

  Men min patronus er en hvid svane, så tænker at jeg næppe er den nye Voldemort 😉 Måske nærmere den nye Merlin – det er jeg også helt okay med!

Der er lukket for kommentarer.