Sådan hjælper du din blogger

img_2494

Hvis man er typen, der antager, at alle bloggere griner hele vejen ned i banken, så vil man nok fnyse forarget af det her indlæg, men så er man heller ikke den intenderede målgruppe. Sagen er nemlig det (ret spektakulære), at jeg relativt ofte får kommentarer fra læsere, der gerne vil vide, om der er måder, hvorpå de kan være med til at støtte en blog(ger), som måske ikke hører til dem, der har 100K instafølgere og/eller et liv i sus og dus.

Derfor har jeg samlet et par ting, som kræver lidt, men til gengæld giver ret meget.

 1. Brug affiliatelinks, når du alligevel skal shoppe. Nok den mest åbenlyse. Affiliatelinks betyder i bund og grund, at bloggeren får en lille procentdel af et køb i kommission. Det er ikke noget, I på nogen måde kommer til at mærke, men samlet set kan det gøre et betydelig forskel i indkomsten for en blogger. Nogle har som mig valgt at have en side dedikeret til affiliatelinks, så de altid er nemme at finde, men har din yndlingsblogger ikke det, kan man altid lave en søgning på fx “Boozt” på bloggen – så vil eventuelle indlæg med affiliatelinks dukke op, og som hovedregel bliver sådan nogle ikke for gamle.
 2. Hvis du bruger Bloglovin’ på computer: Fjern rammen. Bloglovin’ er et fantastisk redskab, men deres ramme, som er den, der gør, at man kan navigere mellem indlæg i samme fane, stjæler rent faktisk en bloggers sidevisninger. Det betyder, at du ikke bliver registreret i deres statistikker, og det er superfrustrerende, fordi det er dem, man som blogger skal sælge sig selv på. Rammen kan slås fra i Settings > Account > Frame.
 3. Hvis du bruger Adblock: Whitelist din yndlingsbloggers domæne. Hvis de altså har bannerreklamer. Jeg håber en dag at slippe for dem, men lige nu er de en nødvendig indtægt.
 4. Læs/like/kommenter på sponsorerede indlæg og opslag. Når man har kørt et samarbejde med et firma, skal man som blogger essentielt aflægge rapport omkring, hvordan det er gået, og her er det selvklart en stor fordel, hvis det sponsorerede indhold har været et hit. Jeg er selvfølgelig klar over, at der findes sindssygt meget elendigt spons ude i verden, men nogle vælger også at “straffe” et opslag/dømme det ude i sekundet, de registrerer, at der står “reklame”, og det er drønærgerligt. Især hvis man som blogger har kæmpet lidt en kamp for at få de helt rigtige samarbejdspartnere, så man netop slipper for at levere lortespons.
 5. Følg din blogger på Facebook og Instagram. (Skamløse links til egne sider). Igen: En bloggers statistikker er deres primære redskab, når de skal forsøge at hive den månedlige løn hjem. Jo bedre tal, des større sandsynlighed for samarbejder. (Der er også andre faktorer, men som hovedregel vil et firma selvfølgelig gerne nå flest muligt mennesker).

Din yndlingsblogger kommer ikke efter dig med en shiv kreeret af et Daniel Wellington-ur, hvis du ikke straks implementerer alle ovenstående, men hvis der er et punkt, hvor du tænker, at det egentlig ikke ville gøre nogen forskel for dig, og du gerne vil bidrage til, at der stadig kommer daglige blogindlæg på dit favoritdomæne, så ville det være fremragende.

Ellers er der selvfølgelig bare den universelle regel om at læse med. Det er helt ærligt det, vi bliver allergladest for. <3

Kommentarer (64)

 • Nu spørger jeg nok dumt..! Hvis jeg har en ønskeliste på Asos, og gerne vil støtte dig, kan jeg så bare gå ind på Asos via bloggen, og så føje tingene fra min ønskeliste til kurven, og så får du en del af kagen? Det ville jo på alle måder være sweet!

 • Ved du hvordan feedly virker i forhold til at give sidevisninger?

  Når jeg kikker på aff links til zalando ender jeg i app’en får du så stadig noget af kagen?

  • Jeg har ingen erfaring med Feedly, desværre! Der er ingen affiliate på shopping via apps, men Zalando har desværre også afsluttet alle affiliatesamarbejder. Det er drønirriterende!

  • Jeg vil helst ikke ud i, at mine læsere reelt skal have penge op ad lommen for at bakke op om bloggen. 🙂

 • Jeg har ikke noget der hedder frame på min bloglovin. (Jeg bruger app’en på mobil og ipad) Ved du hvad det så hedder derinde, sådan at mine besøg tæller med? Jeg har nemlig aldrig hørt om frame før.

  • Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

 • Jeg vil herre gerne, de bloggere jeg følger, får det antal sidevisninger jeg giver, men bruger Bloglovin!
  Jeg kan ikke finde den indstilling, du henviser til, på app’en. Kan du evt. lure den for mig? ☺️

  • Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

 • Havde ikke skænket en tanke at AdBlock gjorde en forskel, så nu er den slået fra. Tak for at gøre opmærksom på det! Din blog er skøn og du er meget inspirerende! ^^

  • Det gør den! Bannerreklamer er ikke jordens største indtægt, men lidt har også ret! Tak!

 • Tusind tak for rådet med rammen. Jeg har længe været træt af den og jeg vidste ikke den kunne fjernes så nemt. Det er nu gjort 😉

  • Jeg slog den også fra, før jeg overhovedet vidste, at den stjal sidevisninger. Den er skideirriterende! 😀

  • Er du på app’en? I så fald: Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

 • Jeg pudser lige glorien. Fordi det må jeg godt.
  Men jeg handlede via din side forleden hos Nelly.
  Jeg synes nemlig det er en ret fantastisk måde for dig at tjene penge på 😂og jeg skal jo alligevel have tøjet. xD

  Men må du sige HVOR meget du tjener pr gang eller er det en procentsats der ændrer sig?

  • Det kan jeg fortælle, mellem 5-10 % så det er en super værdifuld indtægtskilde, især i dk, da der ikke er så mange der læser med, i forhold til usa fx. Så når man shopper for 400 kr, så er det jo ikke mere end en halv kop kaffe til bloggeren, men hvis 100 gør det, så hjælper det 🙂

  • Det veksler enormt meget fra webshop til webshop. De store har som regel ikke behov for at give så høj kommission, mens de mindre gerne kører med mere for at lokke affiliatelinks ud af deres bloggere. Men procentsatsen kan være alt fra 2% til 25%.

 • Jeg forsøger altid at huske at gå via din side, hvis jeg alligevel skal købe noget – det er ligesom mit lille bidrag 🙂

 • Så er adblocker slået fra! Det er da i hvert fald den mindste måde, man kan hjælpe bare en lillebittesmule på. Især når man forsøger at mindske sit forbrug og altså ikke kan give den store shoppekommision 🙂

 • Jeg har lige været inde på siden med dine affiliatelinks – er det ikke rigtig forstået at ved at trykke på de links så støtter man dig/bloggen ved køb? Jeg kunne dog ikke komme videre når jeg forsøgte at trykke på linksene. Så jeg tror ikke helt jeg forstår hvordan det fungerer.

  • Jo, det er helt rigtigt forstået. Jeg kan dog ikke svare dig på, hvorfor linksne ikke virker for dig. De burde bare tage dig til shoppens forside. I min ende virker de fint. 🙂

 • Fedt indlæg! Informativt og velskrevet. Og jeg er kæmpe fan af din DW-bemærkning, kors hvor er jeg dog træt af DW på diverse blogs 😉

 • Hvad gør man med det frame-halløj med Bloglovin som app på smartphone? Kan man gøre noget for at hjælpe der?

  • Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

 • Kan altså ikke finde ud af det der på Bloglovin (og vil så gerne hjælpe mine yndlingsbloggere). Er det inde i appen og så under “mig”?

  • Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

 • Jeg læser altid med via bloglovin’ enten fra mobil eller ipad. Kan man gøre noget der, så sidevisningen ikke stjæles?

  • Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

  • Jeg copy-paster lige et svar til jer, der har stillet det spørgsmål for lethedens skyld. 😀 Hvis man bruger app’en, kan man inde i Settings slå en funktion til, der hedder “Open Posts in Web Browser”. Det burde have samme effekt som at slå rammen fra. Tak! <3

 • Inspireret af dette indlæg var jeg lige inde på din støt bloggen-side. Jeg studser hver gang over aliexpress i den sammenhæng. Hvad med at lave et indlæg om den side, hvis du selv har handlet der – eller så om reglerne ift. at handle her (går ud fra det er fra Kina???) 🙂

 • Hej Miriam, når jeg klikker ind på “Støt Bloggen” på min mobil, får jeg bare en blank side… måske r jeg noget forkert?

  • Bum bum, det ved jeg ikke lige, hvad kan skyldes. På min virker det fint. Er du på iPhone?

 • Ej, hvorfor vidste jeg ikke, du har Boozt?! Har lige handlet for en million.. Men lover at følge dit link næste gang (som sikkert er snart)☺️

 • Nu har jeg i laaaang tid irriteret mig over “rammer” i Bloglovin og sidder og klikker på krydset i alle vinduer før jeg gider læse! Og så kan det slåes fra – Hip hurra – og så samtidig støtter bloggeren. Det er jo ret win 🙂

 • Sikke et fint skrevet indlæg.
  Jeg bruger altid dine links, når jeg shopper 😘 og jeg kan love dig jeg har shoppet meget hos Boozt til både børn, mand og mig selv, så håber du har fået en god skat ud af det 😄

 • Skønt indlæg
  Jeg anser det også som en god hjælp at introducere andre til bloggen, derved kommer der flere læser.

  Hvis jeg gør køb tøj på net forsøg, vil jeg helt sikkert checker om en eller anden blogger har nogle aflicatdede (stav) links til min valgte side.

 • Virkelig informativt indlæg! Jeg havde allerede slået frames fra, men har også lige fikset Bloglovin’ app’en. Og så har jeg whitelistet din blog på AdBlock – dog imod min vilje, for jeg hader alle de bannerreklamer. Men dig vil jeg gerne støtte 😀

  • Kæft, du er sød! Hvis de bliver for irriterende, slå du bare skidtet fra igen. Jeg er selv ved at blive drevet til vanvid af dem pt, men det burde blive bedre, når bloggen flytter.

 • ved godt min kommentar til dette kommer lidt sent… Jeg har handlet ALT for meget ved Bestseller de seneste 2 måneder! Det gode er dog at jeg har husket at bruge dit link under “støt bloggen” 🙂
  Kan jeg på nogen måde se at jeg støtter dig? eller stoler vi begge bare 100% på at Bestseller registrerer “mit køb ved dig” håber mit spørgsmål er til at forstå 🙂
  og så lidt off topic.. ELSKER din blog!

 • Virker det også hvis man er bosat i udlandet og derfor handler på ex. Asos UK/NO/SE/…, eller får du kun en del af kagen hvis man handler på de danske sider?

  • Jeg kan kun forestille mig, at det virker udenlands også. Jeg er ikke 100% sikker, men der findes jo enormt mange fx engelske bloggere, der har læsere i hele verden, så der må næsten være taget højde for det også.

Der er lukket for kommentarer.