Man glæder sig for lidt

img_1913Indlægget indeholder reklame

Eller, nu skal jeg selvfølgelig holde den på egen banehalvdel og sige ‘jeg’. Jeg glæder mig for lidt. Det har jeg konkluderet på det seneste. Måske var det det hurtige gensyn med 11-årige Miriam, der fik tankerne i den retning, men jeg har funderet lidt over det på det seneste. At der altid var et eller andet, jeg gik og glædede sig til, da jeg var yngre. Om det så var påskeferie, juleaften eller bare en legeaftale med en veninde. Noget lå altid i vente, som man kunne se frem til med et smil på læben.  Og det er jo ikke, fordi jeg ikke længere laver ting, jeg ser frem til, det er bare, som om der er så mange andre ting i hverdagen, der fylder, så jeg ikke lige får sat tid af til at glæde mig. Og det er synd. For forventningens glæde er og bliver den bedste.

I den forgangne uge har jeg imidlertid helt bevidst taget mig den nødvendige tid. I dag har jeg nemlig inviteret 24 damer i biografen. Tre veninder, min søster og 20 af jer ude bag skærmen. Vi skal se The Greatest Showman i én af kun to eksisterende singalong-forestillinger og skråle med på alle sangene til den helt store guldmedalje. Det er første gang, jeg sådan rigtigt har oplevet at udnytte bloggen til egne, egoistiske formål, men heldigvis syntes, CinemaxX, det lød som en fest, så de tilbød både gratis billetter og bobler før filmen. Hvilket også er derfor, dette indlæg er markeret som reklame. Jeg får ingen penge ud af det, men jeg får lov til at tage på en 25 mand stor gruppedate og se en film, jeg har elsket helt ind i hjertet siden en dag i december, og det er helt ærligt den fedeste følelse i verden.

Jeg skal ud af døren om et par timer, men indtil da tusser jeg rundt herhjemme med soundtracket på repeat, mens jeg får lidt arbejde fra hånden. Og glæder mig. Jeg skal eddermame til at glæde mig noget mere.

Kommentarer (18)

 • Du rammer som altid noget centralt. At glæde sig til noget rummer for mig også et element af håb, selv i det små. Det behøver jo ikke at være noget større. Det kan, som i dit tilfælde, være en biograftur eller den gode kop kaffe i solen. De større ting skal man jo også glæde sig over og ikke mindst til, men i et helt almindeligt liv er der sandsynligvis ikke SÅ store oplevelser hver uge eller måned. Så det drejer sig om at glædes i hverdagen. For mig hænger glæden måske også sammen med taknemmelighed over de ting, jeg måske sommetider tager lidt for givet, fordi jeg har vænnet mig til dem. Men hvis man har blot lidt livserfaring, så véd man jo også, at mange af de ydre ting, der skaber glæde, kan man miste hvert sekund. Så måske handler det også om at dyrke glæden i sig selv.

  • Nej, det behøver præcis ikke være noget større. Men det tror jeg, man ofte synes, det skal.

 • Jeg ved ikke, om du kan bruge det til noget, men bloggeren på valdemarsro.dk begynder hver måned med et blogindlæg om, hvad hun glæder sig til i løbet af måneden. Det er både små og store ting. Det prøver jeg også, og jeg synes, at det giver et godt fokus på alle de ting, jeg har at glæde mig til og over.

 • Hej Miriam.

  Jeg får lige lyst til at spørge om noget, der ikke har noget med emnet at gøre: hvor har du købt din bluse?
  Den er så fin 🙂

  • Den er fra Michael Kors, men det var en af dem, der kom med hjem fra USA, så jeg ved ikke, om den kan opstøves herhjemme.

 • Der er nogle der sikkert vil mene, at hvis man går og glæder sig hele tiden, så lever man ikke i nu’et.
  MEN, jeg kan nu godt li at glæde mig til ting. Både store og små. Det kan gøre en grå dag, eller en små-kedelig arbejdsdag lettere at komme i gennem 🙂

 • Elskede dine serieraportager og ville virkelig elske hvis du genoptog dem, til alt muligt. Kan huske at jeg altid så gift ved første blik først og lige derefter gik ind og læste dit indlæg om det så snart jeg kunne. Det var lidt ligesom at vende det med en veninde! Ellers skal du bare keep up the good work, elsker at følge med 😍

 • Jeg bruger countdown-app og laver nedtællinger til alle mulige fede ting jeg skal 😀 Så er der altid noget at glæde sig til! Om ikke andet er der heldigvis en fredag hver uge 😉
  Hvis der er for lang tid til noget fedt, sætter jeg den på sekunder – så kan jeg hele tiden se, at jeg kommer tættere på 😉

Der er lukket for kommentarer.