Opskrift: One pot pasta med broccoli, bønner og pølse
One pot pasta er en genistreg af de større – især når man ikke ejer en opvaskemaskine. I går smækkede jeg lidt tilfældigt en variant sammen på tøm-køleskabet-maner, og den blev overraskende god, så hermed den forlangte opskrift.
Til to personer:
130 gram pasta (jeg brugte fuldkornsskruer)
5 dl mælk
En halv dåse hakkede tomater
Et halvt hoved broccoli i buketter
100 gram friske bønner
200 gram pølse
En klat smør
En håndfuld cherrytomater
Salt, peber, krydderier efter ønske
Fremgangsmåde
I en gryde kommes pasta, mælk, dåsetomat, broccoli samt valgte krydderier. Jeg valgte hvidløgspulver, oregano og timian foruden salt og peber. Bring blandingen i kog, skru ned for varmen og lad det simre i omkring 10 minutter.
Når skruerne er et par minutter fra at være al dente, tilføjes bønner og pølse. (Jeg foretrækker mine bønner så sprøde, som de kan være, vil man hellere have den bløde variant, kan man smide dem med fra start i stedet). Smid desuden en god klat smør i for at samle saucen.
Top med friske cherrytomater og server.
That’s it! Man kan skifte ud med andre grøntsager efter behov, og hvis man ikke lige ligger inde med en rest middelmådige grillpølser, som jeg gjorde, så tænker jeg umiddelbart, en god chorizo ville være lige i øjet her.
Tobias Hyldeborg
Kæmpe fan af one pot opskrifter – har ikke lavet denne endnu, men den skal helt sikkert prøves!
MiriamsBlok
Det bliver du glad for!