Den svære julegave

jul-gaverSom helhed er jeg ret vild med gavekonceptet. Men shit, det kan også være svært. Både at ramme rigtigt til andre og at finde på noget at ønske sig selv. Jeg savner virkelig barndomsårene, hvor man pænt ventede på, at Fætter BR-kataloget kom med posten og derefter satte kryds ved alt, der så spændende ud. Findes der en voksen-udgave af Fætter BR? Onkel BR? For jeg har brug for hjælp. Det er svært at komme på gode ønsker som voksen, for hvis jeg mangler noget til 250 kroner, så køber jeg det oftest selv. Jeg kan komme på masser af ønsker, der koster en halv bondegård, men jeg kender ikke rigtigt nogen, der giver mig gaver i den prisklasse, så det hjælper ikke så meget. (Hvor meget jeg end ville ønske, nogen ville forære mig en mekanisk tyr. Kæft, det kunne være sejt at eje en mekanisk tyr).

Af samme årsag har jeg faktisk store planer om at lave et indlæg med inspiration til gode julegaver/ønsker, som man måske slet ikke anede overhovedet eksisterede. Som fx det år min søster forærede mig Ben & Jerry’s opskriftbog. Helt, helt perfekt. Problemet er så selvfølgelig, at jeg har lidt svært ved at komme på en masse geniale gaver, der taler til den bredere befolkning, men hvis I et år har fået eller ønsket jer noget virkelig genialt, så del endelig i kommentarfeltet! Så kan vi måske inspirere hinanden lidt.

Also, nogle af jer kan måske huske, at jeg for nogle år siden deltog i en international Secret Santa og lagde afsindigt meget tid og energi (og penge!) i at være den bedste gavegiver i verdenshistorien kun for at blive brændt af af min egen hemmelige julemand. Og det er jo ikke, fordi jeg ikke kunne overleve uden den med sikkerhed beskedne gave fra en vildt fremmed, der var bare en virkelig omstændig skuffelsesfølelse ved bevidst at blive tisset på, når man selv havde gjort så meget ud af det. Så jeg turde ikke gentilmelde mig året efter. Eller året efter igen. Men i år skal det være. Og fordi nogen et sted i universet synes, det kunne være verdens sjoveste joke, har jeg fået tildelt en ung, hollandsk gut, hvis interesser er “anything tech, game or fantasy related”. Der er selvsagt intet, jeg ved mindre om i hele verden, så jeg skal virkelig gøre mig gode venner med Google for ikke at komme til at skuffe den unge mand fælt. Men jeg glæder mig alligevel lidt. For jeg fucking elsker at give gaver – også når det er dødsvært at finde på noget godt. Hvis alt andet fejler, kan han vel få en Ringenes Herre-bobble head? 😀

#firstworldproblems

Kommentarer (28)

 • I vores familie lavede vi sidste år lidt om på gavegivningen, med stor succes. Mange af os havde nemlig også den følelse af at vi “bare” byttede gaver for 200-300 kr som vi alligevel selv ville have købt.
  Børnene får en gave fra hver som de plejer…. men alle de voksnes navne ligges i en skål, man trækker den man skal give gave til, og giver så for det aftalte beløb, som i vores tilfælde er 1000 kr. Perfekt ordning for os, og december måned er væsentligt mindre presset. Vi har valgt også at holde hemmeligt hvem vi skal give gave til, så det først afsløres juleaften… rigtig hyggelig ny tradition vi har startet🎅🏼

  • Det er også dødsmart, men jeg ville blive så trist over ikke at få lov til at købe gaver til alle!

 • Okay, jeg håber virkelig ikke, at min lillesøster læser med, men…
  Som en lille, personlig ekstragave (ved siden af det kedelige standard på hendes ønskeliste) har jeg købt hende nogle Mandrake-frø! Frøene skulle helst blive til en plante, som vokser op og kommer til at ligne en HP-Mandrake! Det er sgu da genialt, og så kostede 7 frø kun 10 kroner. Jeg er lidt høj over det.

 • De bedste gaver har været oplevelser med giveren. Alt fra teater, chokolade kursus, massage. Smykker lavet om fra gamle ting, gerne med sentimental værdi.
  Og ikke mindst gratis børne pasning og opfyldning af færdige hjemmelavede retter i fryseren.

 • Vi har også i mange år skiftes til at give julegave til en anden voksen fra os alle sammen til et vist beløb. Meeen alligevel er det gået hen og blevet sådan et bestillingsarbejde, så jeg vil meget hellere overraskes – det er altså de bedste gaver! Min nevø får aldrig ønskeseddel af mig, og hans gaver ER bare de bedste! Der er altså lagt meget mere sjæl, tanke og kærlighed i det ifht. at købe den der bluse fra HM i str. m, og hvis de ikke har den, så den anden fra Gina Tricot..

 • Vi har boycuttet den traditionelle julegave ræs i min familie i år, og leger i stedet secret santa, hvor alle køber en gave til én til 200 (vi er næsten alle studerende). Var så heldig at finde min søsters yndlings parfume 25% nedsat, men ellers kan man godt få lækre parfumer, der ikke koster en bondegård om ikke andet i den der smarte rollerball format man kan have med i tasken, gaveæsker fra bodyshop (der til med støtter et godt formål), en ny pyjamas, en morgenkåbe, et par hjemmesko, fodpleje, duftlys og lysestager til lejligheden, plakater og eller rammer, pyntepuder, sengetøj, hat-hue-halsterklæde-vanter, smykker, et nyt headseat, et par højtalere, en powerbank, en taske eller et net, neglelakker og massere af dem – mulighederne er uendelige. 😀

   • Jeg plejer at bruge ret basic parfume, så det er ikke specielt svært at få rollerballsne til dem i matas, men ellers så søg på fx. pricerunner, navnet på parfumen og så rollerball, så kommer de billigste muligheder typisk frem 🙂

  • Der er en del, der gør det der, tror jeg. Som koncept er det egentlig ret genialt, men jeg ville være forfærdeligt ked af ikke at få lov til at give gaver til alle selv!

  • Det var en skidegod idé! De havde desværre ikke din nøglering i den GameStop, jeg besøgte, men jeg fandt nogle andre ting, så tak!

 • Min mor gav for er par år siden min søster og jeg billetter til Adele-koncerten i Herning. Ikke noget som nogen af os havde på ønskelisten, men glæden var enormt stor, fordi vi var store fans af hende – og selve koncerten var en kæmpe oplevelse. På den måde er det sjovt at give en ordentlig oplevelsesgave, der er noget særligt og som også indfanger modtagerens interesser. Et andet år fik jeg en Georg Jensen topstjerne fra min far, som jeg heller ikke havde ønsket mig, men jeg ved, at jeg kommer til at værdsætte den ekstra meget, når jeg engang selv skal holde jul.

 • Du skal da ønske dig sådan en fjernbetjeningsudløser til dit kamera, så du ikke skal løbe om kap med selvudløseren, som du gjorde da du var i USA 🙂
  Ellers synes jeg at Sallings og Magasins (og isenkræmmernes) julemagasiner udgør ret gode “Fætter BR-kataloger-for-voksne” 🙂

 • Nu kender jeg ikke budgettet, men man kan få Harry Potter Trivial Pursuit. Det er bare en enkelt af de kasser, koster omkring 120kr, og er på engelsk ☺️

 • Til fyren i Holland tænker jeg du måske kan finde noget herinde: https://www.emp-shop.dk/
  Måske Funko pop kunne være noget for ham de findes inden for alle genre. Priserne i Danmark er dog lidt pebrede nogen gange så det kan anbefales at købe dem på udenlandske net sider.

 • Parfume kan altid bruges her. Og så er jeg også stor fan af oplevelsesgaver. Meget gerne koncerter eller andet hyggeligt med giveren.

Der er lukket for kommentarer.