De gode ting

img_2491Udover bitterheden går det faktisk ret godt. Mine største problemer lige nu er, at mit lokale pizzeria holder sommerferielukket, og at jeg skal have mig en ny vaskelås, som al info fortæller mig skal “bestilles via en seddel i bestyrelsens postkasse”, mens ingen info fortæller mig, hvor bestyrelsen bor. Det er overskuelige udfordringer.

De andre ting fylder mere. De små, gode ting, det gør livet rart. Den første tomat på min tomatplante er nået en orangelignende farve, hvilket gør mig helt irrationelt stolt. Jeg har ikke verdens grønneste fingre, og hvis man ligger inde med en afsindigt god hukommelse, vil man måske vide, at jeg de sidste mange år har haft ambitioner om at dyrke mine egne tomater, dog uden nævneværdig succes. Sidste år fik jeg tre styks ud af mit månedlange arbejde, før planterne gav fortabt, men i år er der tomatklaser ud over det hele, og jeg har været så skrækkeligt bange for, at de aldrig ville blive røde. Og nu sker der noget! Det er måske lidt fjollet på den måde at have forventninger til verdens mindste drivhus i den ene ende af sit køkken, men det har jeg jo kun tid til, fordi der ikke er kriser og bekymringer og andre nederenheder, der trækker ikke mig, og det er eddermame rart.

Der er så meget mental frihed, når der er ro på livet. Tidligere på ugen bestilte jeg tørfoder til Frank online, og fordi de havde møgbillig katteurt, smed jeg en omgang i kurven. Pakken kom i dag, og i stedet for at støvsuge bruge jeg knap en halv time på at se husets seniorbeboer blive pilskæv og opføre sig som en killing. Det er jo dumt, så underholdende det er!

Agurketiden er selvfølgelig en bidragende faktor til min overskudsstatus. Det er lige, som om der hviler en ro over Danmark i sommerferieperioden, og det samme gør sig gældende i blogland. Dels falder læsertallene som regel noget i disse måneder, men derudover er der heller ikke så meget af alt det der bagomsarbejde, jeg normalt bruger det meste af min arbejdsdag på. Emails og møder og snakke om potentielle samarbejder. Det gør mine arbejdsdage kortere, og jeg er ikke så hys med at besvare mine emails prompte, når der venter mig en bog i sofaen. Rigtigt ferie kan man ikke kalde det, men feriestemningen er der, og den er rar.

Og med de ord vil jeg finde en is i fryseren og sætte mig til at se det premiereafsnittet på den nye sæson Game of Thrones. Rigtig godt mandag aften! 🙂

Kommentarer (16)

 • Hvis de ikke bliver røde er stegte grønne tomater og sødsyltede grønne tomater vild lækre.
  Sådan en sødsyltet grøn tomat med smag af vanilje oven på et stykke rugbrød med saltkød og peberrodsalat er noget af det bedste

 • Hvorfor giver man sin kat katteurt? Hvad er funktionen? Er det normalt? Jeg har ikke forstand på katte, og jeg er fuld af spørgsmål 😀

  • Katteurt er en slags kattestoffer. Så det har ikke rigtigt nogen funktion ud over, at de opfører sig helt åndsvagt ved duften af det, og det er jævnt underholdende! 😀

  • Jeg kalder det Kattehash 😉

   Der er nogle stoffer i det, som gør, at katten bliver høj. Rusen varer ikke så længe, ca 15-30 min., men mens det står på er de SÅ sjove at se på! 😀 Og så går der nogle dage, før de igen kan modtage de stoffer, så det er bedst at finde det frem max een gang om ugen for fuldt udbytte for kattene 😉

   Mine har også som friske planter ude i haven, til stor glæde for hele kvarterets katte, desværre. Men sådan er dét game jo 🙂

 • Om tomaterne: du kan også plukke dem grønne, lægge dem mellem noget køkkenrulle og vente. Så bliver de røde

 • Vi gav vores 6-årige kat katteurt for første gang den anden dag. Eller – har prøvet det før, men hun virkede pænt ligeglad! Men den her gang! Hahhaha, har aldrig set noget lignende 😛 I hvilken “form” giver du Frank? Det jeg havde købt var sådan nogle kugler .

 • De små ting er da vigtige. Både i gode og knapt så gode tider. Den gode kop kaffe (altid vigtig). At få tre styks lækre bh’er, der bare sidder perfekt, og så med 60 procents rabat (et for mig et forsømt område, men det er slut nu, hvor jeg mærker, hvor vigtigt det er, hvor komfortabelt de sidder). At kunne gå til tiden og nyde en gåtur på 2 timer rundt i smukke København sammen med turisterne). Ro på er vigtigt. Dog kan man også argumentere for, at løse ender eller uafklarede områder også er et vindue ud til eventyr og nye begyndelser og ukendte slutninger. Men det er nu dog meget rart og betryggende at have de mest basale ting på plads.

 • Jeg ved lige hvordan du har det med dine tomater. Jeg er indtil videre bare totalt oppe at køre over, at grenene bliver tykkere 😂
  Pisse god sommerferie til dig

Der er lukket for kommentarer.