Kommentarer (39)

 • Dig med amning: am løs! Iflg Sundhedsstyrelsen, anbefales det af fuldamme til barnet er 6 måneder og at supplere med amning (ved siden af mad) til barnet er MINDST 1 år, så go for it! Og ja det er pisse hyggeligt! Jeg stoppede da min datter var 10 mdr -ikke med min gode vilje- men hun gad bare overhovedet ikke mere! Æv!

 • Den angående amme barn på 8 mdr, do it. Am am am. Har selv en datter på 7 måneder som jeg ammer, 5 ud af 6 i min mødregruppe ammer stadig. Ser intet mærkeligt i at du ammer, men synes det er tosset, at det skal være i smug…

 • Upassende at amme et barn på 8 måneder?! Han burde læse lidt op på alle fordelene ved amning, bl.a. bedre immunforsvar – hvilket han næppe ville klage over. Fortsæt du endelig med at amme ligeså længe du selv eller barnet lyster!
  Og dig med børnehavebørnene, jeg er totalt med dig 🙂 Jeg holder pt. påske”ferie” med mit vuggestuebarn, jeg synes det er hårdere end ikke at have ferie. Men alligevel også hyggeligt… Især når han sover 😉

 • Til dig med roommaten – hvis det er pga økonomi kan du vel finde en anden? Eller leje hendes værelse ud på AirBnB..

 • Til dig der ammer din baby i smug. Det burde ikke være noget du skulle behøve at gøre i smug, og slet ikke for din mand.
  At amme er ikke upassende, og heller ikke med en 8 mdr. gammel baby. Håber du finder modet til at sige din mand i mod, og fortsætter amningen så længe du føler for det.

 • At amme er ikke upassende, og heller ikke med en 8 mdr. gammel baby. Håber du finder modet til at sige din mand i mod, og fortsætter amningen så længe du føler for det.

 • Av, av, AV til den sidste. Jeg kan knapt nok holde det ud, hvis jeg har fået en smule ind under neglen, så jeg kan slet ikke forestille mig, hvor smertefuldt det må have været! Kæmpe minuspoint til kæresten, som skylder big, big time!

  Kram
  // http://www.moonlitmadness.dk

 • Pyha hende der ammer sin datter på 8 måneder i smug skal bare give den gas 😉
  Hendes kæreste må synes jeg er forfærdeligt upassende jeg ammede min datter til hun var 14 måneder 🙈 Jeg håber hun bliver ved til hun og hendes datter er klar til at stoppe og glemmer alt om hvad kæresten mener.

 • Dig der ammer din 8 mdr baby: det er SÅ hyggeligt at amme, og dit barn har altså godt af det til hun er et år. Så bliv ved! Absolut ikke upassende!

 • Haha, den med pizza kender jeg godt! Køber altid 2 pizzaer for at få levering. Gør det også hvis jeg selv hentet – bare for det ser ud til jeg ikke spiser alene. JA JEG ER SINGLE! 😂

  • Hahaha elsker det ! Hvor er det Nice gjort, det skal jeg så meget fremover. Jeg er også single 😀

 • Dig med amning: synes det er synd du skal gøre det i smug. Få din kæreste til at læse op på anbefalingerne, who siger 2 år — også i den vestlige verden😉 Det er altså ikke spor mærkeligt at amme en 8 mdr gammel baby…

 • Dig der ammer din 8-måneders baby i smug: Du kan jo oplyse faderen om at Sundhedsstyrelsen anbefaler fuldamning til 6 mdr og delvis amning til MINDST et år, mens WHO anbefaler amning til mindst 2 år. Og hvis du vil have flere argumenter for amning, så tjek ammenet plus diverse Facebook-grupper. Hilsen hende der ammer én på 19 måneder.
  Sorry not sorry til jer andre

  • Haha det er kun i u-landene de anbefalder indtil 2 år? I Afrika ønskes der amning så længe som muligt. Men de har jo heller ikke råd til mad, så det er for at undgå underernæring m.m.

   • Og måske ISÆR WHO’s anbefalinger – de anbefaler fuldambing til 6 måneder og delvis amning i minimum (ja, minimum! Og ikke bare i 3. verdenslande, men på verdensplan) 2 år.

    Dig med dit 8 måneder gamle barn : bliv endelig ved SÅ LÆNGE det passer JER. <3 Du fylder dit barn med næring og tryghed og det er SÅ godt.

    Kærlig hilsen
    En med en pige på snart 2 og et halvt år, som vist ikke har tænkt sig at stoppe med amning indenfor en nær fremtid. Og som forresten heller ikke løfter op eller ned i mine bluser.

   • WHO har været ude og cementere at deres anbefalinger angående amning i min. 2 år IKKE kun gælder i udviklingslande, men i hele verden. Det er globale anbefalinger.

 • Dig med chilifingrene, det er ikke nok at vaske dem, og han har sandsynligvis selv haft fornøjelsen af en grim svien efter toiletbesøg!
  Gummihandsker på, når man ordner chili, eller også for mange ikke lov at “ordne” kæresten. Done!

 • Jeg er i CHOK over faren der synes det er upassende at amme et barn på 8 mdr. Virkelig. Jeg synes han er UMANERLIG upassende med den holdning. Jeg bliver helt trist. Håber moren bliver vd at amme længe endnu, hvis barnet ønsker det!!

  • Jeg er 100% enig! Det er så normalt at amme et barn på 8 måneder, bliv endelig ved et år endnu hvis i har det godt med det! Og så skal din mand tage sig sammen!

 • Jeg er også helt forarget over den med amning… 8 mdr er da ikke en alder!? Og ingen bør stoppe så tidligt, hvis man alligevel ammer, og det fungerer fint…..

  Hilsen en der godt kunne finde på at amme sin søn til han selv siger stop.. også selvom det først er ved 2-års alderen, eller mere.

  / http://www.livetsomungmor.dk

 • Det er da ikke upassende at amme er barn på 8 mdr?! Babyen kan da ikke klare sig uden mælk (det værende på flaske eller via babs endnu) så det er da kun naturligt at amme, Hvis du vil, og baby vil, så am du bare loud and proud.

  • Man kan begynde at give et barn “rigtig” mad fra 4 – 6 mdr., så det er teknisk set ikke “nødvendigt” at amme et barn på 8 mdr.

   Personligt mener jeg at et barn på 1 ½ – 2 år ikke længere bør ammes, da barnet i den alder selv kan komme og hive ned i trøjen, men ikke har forståelse for hvad der er passende/upassende ude blandt andre mennesker.

   • Ej, det er altså ikke sandt. Babyen skal have mælk – enten modermælk eller modersmælkserstatning indtil det er et år. Hvad man gør efterfølgende, er op til den enkelte mor. Men jo, det er stadig nødvendigt med mælk, når babyen er otte måneder.

    • Det er så ikke sandt. Min søn stoppede med flaske da han var 6 mdr. Han vejer nu i en alder af 3 år det samme som sin kusine på 7, og følger sin vækstkurve fint. Han har færre sygedage end andre børn i vores omgangskreds og mestrer både motorik og fordybelse alderssvarende.

     Jeg siger ikke at det er forkert at amme sit barn på 8 mdr., men det er ikke nødvendigt. Det er et spørgsmål om ønske, ikke behov. Jeg er enig i at faderen tager fejl, for selvfølgelig skal moderen da amme i den alder hvis både hun og barn ønsker det, men igen, barnet tager heller ikke skade af at stoppe amningen. I den alder er det helt op til den enkeltes præferencer.

     • Kommende mødre der læser denne tråd – tjek venligst sundhedsstyrelsens (og WHOs) anbefalinger omkring amning, hvis I skulle være i tvivl på dette område.

   • Sundhedsstyrelsens og WHO’s anbefalinger er jo ikke kommet ud af det blå – de anbefaler amning henholdvis i minimum et år og to år.

    Og at du (og mange andre), finder amning af større børn upassende siger desværre en masse om at en helt uretfærdig (og upassende, hvis du spørger mig) seksualisering af amning har bidt sig fast. Og det er simpelthen så ærgerligt – for det er da alt andet lige det mest naturlige i verden.

  • Du er galt på den, Lærke R. Børn skal ifølge sundhedsstyrelsen fuldammes/flaske indtil 6 måneder og delvist indtil 12 måneder. Så jo – “teknisk set” er det nødvendigt at amme et barn på 8 måneder. Dejligt for din søn at han trives og følger vækstkurven, men det er rimelig øv at du på den baggrund spreder falsk info om amning/flaske!

  • Pernille: Det er korrekt at Sundhedsstyrelsen anbefaler at man giver modermælk eller modermælkserstatning indtil 1 år, eller så længe mor og barn trives med det. Min søn holdt så op med at trives med det (han nægtede at spise mos, hvis jeg lavede det på modermælkserstatning, jeg tænkte det var vigtigere at han faktisk spiste). Jeg satser kraftigt på at mine personlige oplevelser og holdninger ikke alene danner grundlag for andres valg, men at folk godt selv kan finde ud af at opsøge Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor de blandt andet har denne skrivelse frit tilgængelig:
   https://www.sst.dk/da/sundhed-og-livsstil/ernaering/~/media/E382EA4F4DD7410B8A71243B7F97E70B.ashx

   Bemærk i øvrigt at det fremgår af ovenstående at man kan begynde at give mad allerede fra 4 måneder, hvis barnet viser interesse, og at fuldamning indtil 6 mdr. dermed ikke er en selvfølge, men afhænger af det enkelte barn.

   Sundhedsstyrelsens anbefalinger må naturligvis formodes at være velfunderede, men mine personlige erfaringer siger at amning/modermælkserstatning ikke er nødvendigt. Gavnligt, antageligt (for flertallet, om ikke andet), men ikke nødvendigt.

   Noget helt andet er at moderen og barnet i denne historie begge trives med at amme, og så skal hendes mand da bare henvises til ovennævnte skrivelse.

   M: Jeg ser intet seksuelt i amning, så min personlige holdning kommer ikke af en seksualisering af amning.

   Nu var der konkrete ting der gjorde at jeg ikke kunne amme (bl.a. en grad 3-4 bristning), men selv hvis min søn ikke havde været flaskebarn, kan jeg ikke se for mig at jeg skulle have ammet ham ud over 1 år. Han blev simpelthen for stor og selvstændig. På den baggrund har jeg svært ved at sætte mig ind i at andre ammer til deres børn er 3 eller 5 år. Jeg tror jeg stødte på en historie på et tidspunkt om en der stadig ammede sit barn på 11 år, eller deromkring. Det virker bizart på mig.

   Jeg har intet ønske om at fortælle andre hvad de skal eller ikke skal, men jeg synes at jeg har samme ret som alle andre til at dele mine tanker om, og erfaringer med, et emne når det diskuteres offentligt. Jeg forventer grundlæggende at folk selv kan tage stilling til om mit input er relevant for deres beslutningsproces eller ej, og ikke lader en kommentartråd have større vægt, end en søgning på relevante autoriteters hjemmesider. Sundhedsstyrelsen, WHO m.fl. baserer trods alt deres udmeldinger på langt mere gennemgribende statistik end man kan finde i de individuelle erfaringer i en kommentartråd på nettet. Selv hvis 150 mennesker har kommenteret i den.

   Denne og tidligere kommentarer er udtryk for mine private holdninger, og man bør naturligvis selv gå ind og læse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, for at finde de officielle anbefalinger for hvad der er bedst for ens barns trivsel. Selv når anbefalingerne er gengivet i en given kommentartråd, bør man selv gå ind og læse dem, da der kan være specifikke undtagelser som finder anvendelse, og som man kun opdager ved at læse den fulde tekst selv. Jeg undskylder meget at jeg har taget for givet at det er noget alle ved og/eller selv kan tænke sig til, og at jeg derfor kun har gengivet egne holdninger og erfaringer.

 • Til dig med amningen – alle mine tre børn er blevet ammet til de var omkring 1,5 – selv hvis min mand havde ment det var upassende ville det ikke være noget han skulle blande sig i…
  Det er bedst at amme fuldt ud til barnet er 6 måneder hvis muligt, og gerne til det er et år eller mere som supplement…

 • Når jeg bestiller sushi, bliver jeg altid spurgt, om det er til to.

  Når jeg svarer nej, spærrer de øjnene op.

  Andre gange har jeg svaret ja. Hvilket er mig inderligt imod. Foretrækker at være ærlig.

  Behøver jeg at sige, at jeg har rigeligt lager af spisepinde hjemme i skuffen.

  Hvilken kvinder kan ikke spise ca. 22 stykker sushi?????

  Én gang kommenterede en mand i køen, at man da liiiige skulle overveje, om man havde råd til at invitere mig på sushi. Good one, syntes jeg.

 • det da absolut ikke upassende at amme et barn på 8 måneder, din mand må tage sig sammen… og dig og baby skal ikke gøre det i smug.

 • Hvis jeg bestiller pizza når jeg er alene, bestiller jeg pomfritter og italiensk is for at nå op på minimumsbeløbet 😋

 • Kan desværre ikke amme min søn, så han er flaskebarn… Men kunne jeg amme ham var jeg blevet ved til han var blevet teenager! Seriøst, er så hamrende misundelig på alle dem der kan amme, at det skærer dybt i mit hjerte, hver gang jeg skal give ham flaske. AM LØS! 😊

 • Jeg synes da man skal spise alt det sushi man fucking har lyst til. “You go girl” spis al den sushi du har lyst til.

Der er lukket for kommentarer.