Kan I huske…?

kaelkaelEngang imellem er der et it-item, der slår igennem i en sådan grad, at man ikke kan gå to skridt ned ad gaden uden at se det… Eller åbne en blog, som er tilfældet for de af os, der er til den slags. Her er et par af de mere mindeværdige trends, som (heldigvis?) er gået al kødets gang igen.

 • Kenzo-sweatshirten. Du er ingenting uden en stor tiger i mærkelige farver på maven! Som bonus var størrelserne så små, at alle et øjeblik var i tvivl om, hvorvidt de havde taget 20 kg på siden i morges, når de skulle købe en.
 • Jeffrey Campbells “Lita”-støvle. Pludselig var alle Københavns piger 180+ cm høje! Åh, Jeffrey var en populær herre i de år. Jeg tror stadig, jeg har fem par sko fra hans hånd stående. Alle på nuværende tidspunkt håbløst umoderne, selvfølgelig.
 • H&M’s neon-helvede-halskæde. Hold kæft, jeg hadede den. Jeg skrev endda om, hvor meget jeg hadede den. Props for rent faktisk at være et it-item, folk havde råd til, men jeg ville være okay med, at den aldrig kom tilbage igen.
 • Jeg er ret sikker på, Von Dutch var før, blogland for alvor blev etableret, men seriøst, kan I huske hvor mange rendte rundt med sådan en cap? Og man havde kronisk hattehår nedenunder! Fucking Ashton Kutcher, mand…
 • YSLs “Arty” ring. Jeg synes stadig, de er pæne. Hvorfor holdt vi op med at gå med dem?
 • Miu Mius glitter booties. Der var ikke så mange af os, der havde råd til at købe dem, men en overgang var de alligevel overalt. Man kunne manifestere sig som it-girl uden problemer, hvis man dukkede op i sådan et par basser. I øvrigt et af de items, jeg ikke synes er grimme den dag i dag. Mere lidt nostalgiske.
 • Og så en dag besluttede Isabel Marant sig for, at vi skulle gå i høje hæle, som man ikke kunne se var høje hæle! Jeg lærte aldrig helt at forstå dem. Jeg går kun i høje hæle, fordi det gør mine fødder mere elegante at se på. Det gjorde de her ikke sådan super-meget, vel? Men mine meget lave veninder var begejstrede!

Og nu det sjove: Hvilke it-items – sjove, smukke eller decideret forfærdelige – sidder fast i din hjerne? Bring it on! 😀

Kommentarer (76)

 • Har også de gode Lita-støvler til at stå. Kan tælle på en hånd, hvor mange gange, de har været på, og det er selvfølgelig for sent til at sælge nu. Må bare krydse fingre for at de kommer på mode igen, og på magisk vis bliver udholdelige at gå i 😀

 • Mavetoppen! Jeg ved godt den har gjort comeback for nylig, men det bliver den altså ikke bedre af i mine øjne 🙈

 • Strik-sweateren med læderlapper. Alle havde sådan en. Min mor lavede selv en til mig.

  Og Ball! Alle skulle gå med Ball.

 • Altså før blogs og internet og alt det dér, der var H2O-strømperne noget af det første jeg kan huske som det hotteste hotte. Da jeg skulle konfirmeres kom Palladium-skoene på banen (dem var jeg vild med!) – looket skulle helst kombineres med en såkaldt Grandad-trøje og jeans. Senere stod NoaNoas firkantede kanvastaske med klap virkelig højt på min ønskeseddel. ALLE havde én!

  Nu savner jeg helt 90’erne… altså før neonfarver og sko med alt for høje såler overtog modebilledet.

  Men så igen… jeg var én af dem, der købte min garderobe i genbrugsbutikker og som sværgede til militærstøvler og benvarmere. Det var dengang en gul regnjakke eller en gammel brun herrejakke i jernbanefløjl var årets scoop! Simple times – suk 🙂

 • HAHAHA. Elsker det her opslag. Jeg har faktisk den turkisblå YSL ring, og jeg elsker den. Går aldrig med den mere (kun fordi jeg fik den af min eks, og det virker lidt underligt…) ellers havde jeg stadig gået med den, selvom nogle måske mener, at den er so last season. Husker også tydeligt alle de andre items.

 • Årh kan godt huske de gode Lita-støvler… var helt vild efter dem, indtil jeg fik prøvet dem på og kunne konstatere at de fik mig til at se hjerne-dum ud. De var ikke for alle.

 • Du er så god til at lave sådanne indlæg. Det er ALT sammen noget jeg kan huske og det er vildt sjovt at læse. Tak for en mega god blog – uden tvivl min yndlings i hele blogland. Og jeg læser en del 😉

 • Fila sko. De der sorte med traktordæk-agtig grov sål. Har set en del af dem for nylig, selvom jeg egentlig ikke havde savnet dem…

 • Netundertrøjer… Meget mærkeligt stykke stof, som gerne skulle være i en skrigfarve. Og Punk Royal-bukserne. Som var mega svære at finde i den rette størrelse, fordi de jo var lavet af opkøbte armybukser, og derfor ikke passede til min xxs/manglende pubertetskrop. Men med et flot flettet lærderbælte i guld gik det lige;)

 • Hvordan kom Buffalo sko IKKE med på din liste i første omgang???
  Den mest halsbrækkende (ankelbrækkende?) gadget ever. Og det var ingen vej udenom, enten tog man chancen eller også var man nederst på den sociale rangstige. Hvis man overhovedet stadig stod på listen.

 • Man kan vel godt sige, at Gucci’s Dionysus taske er et it-item lige nu. Er nærmest helt glad for, at jeg ikke investerede i den, da jeg for nogle måneder tilbage skulle have en ny taske.

  • Jeg ville så gerne, men jeg har skiftet platform, og jeg kan ikke finde dem længere! 🙁

 • Jeg gad helt vildt godt se dig præsentere ALLE dine sko hvis du siger at du på nuværende tidspunkt ejer 5 par Jeffrey Campbell sko! Jeg er helt enig med dig om YSL ringene – jeg gad altså godt have en.

 • Fantastisk indlæg! Kan huske de der Acne-støvler med metal nederst i den HØJE plateausål. Tænker det var cirka samtidig som Jeffrey Campell-skoene. Alle bloggere havde dem jo!

 • Årh jeg mindes heldigvis ikke ret meget af modens finurligheder, tror kun jeg forsøgte at følge den i 6.-7. klasse, så det var mest dieselbluser der stumpede (knap så pænt når man var flad som et strygebræt og eneste bule var maven) og plateausko.
  Derefter fandt jeg ud af at modeslaveri aldrig blev mig, så blev jeg mere pigen i løse armypants og t-shorts med fantasy motiver indtil jeg gik all in på 50’er kjoler 🙂

 • Dolce and Gabbana trøjerne! De der gennemsigtige i sort eller hvid med en masse D&G overalt. Eller Papfar’s pige undertrøjer, hoodies osv. 🙈

 • Firstly, synes at Jeffrey Campbell skoene stadig er fede, honestly! 😉
  Secondly, hvad med de der skide D&G tshirts alle folkeskole piger engang havde? DET var tider! Haha!

 • Choker halskæde (de der plastic dimser man havde rundt om halsen, der skulle ligne en tattoo). Jeg tror heller aldrig, jeg kommer til at glemme hårmascara…
  Til sidst Fris og Company tasken. Jeg synes virkelig, at den er vanvittigt grim.

  • Kan (med en smule skam) nikke genkendende til de ting du nævner. Havde en Friis og Company taske jeg nærmest sled op. Jeg syntes hår-mascara var en super cool ide, lige indtil jeg fik en, og fandt ud af at man nærmere fik sådan nogle fedtede farvede klumper hår, fremfor noget der lignede “ægte” striber. Havde også en af de der choker-tattoo ting, men brugte den aldrig, der gik grænsen alligevel allerede dengang 🙂

   • Jeg har også selv haft alle tre ting 😉 Jeg kan ikke forstå i dag, hvordan jeg kunne holde ud at rende rundt med den der choker halskæde.
    Men ak, for at være cool i skolen, måtte man jo bukke under for alt det der var in. Godt at man med alderen lærer at stå ved, hvad man selv synes er fedt og lækkert 🙂

  • Det værste er at choker halskæderne jo så er blevet hot igen?!?! Det klær jo INGEN mennesker, andet end supermodeller med 8 km lang hals.

 • I min folkeskole rente alle rundt i buffalo-plateu-helvede. Selv drengene kunne forsvare at blive nogle centimeter højere i denne periode. Det var der så også mange drenge på min årgang der kunne bruge!

 • Kawasaki-sko, ufobukser med stribede knæstrømper til (aka Avril Lavigne..), Friis & Co. tasker og bælter, Levi’s engineered jeans, partisanertørklæder, toppe lavet af silketørklæder (gerne fake Louis Vuitton eller Gucci), bukserne med “Wild Thing” trykt bag på numsen.

 • Jeg tiggede og plagede min kære moder om en Eastpack skoletaske, omend jeg havde en ret fin taske allerede. Men Eastpack’en havde alle andre end mig jo, eller sådan føltes det i hvert fald.
  Da jeg så fik den og fik fremstammet, at den altså var bedst når man havde overtegnet den med sprittusch og rettelak, var jeg vist ikke hendes største favorit. Men det var jo fedt!

 • Åh ja, jeg kan godt huske Von Dutch kasketerne! De populære piger i min årgang rendte rundt med dem i 5.-6. klasse.
  Og de der D&G toppe! De var populære! Ikke hos mig. Jeg var håbløs utrendy.

  Oplevede andre, at alt med LV-logoet var in for en 10-12 år siden? Eller var det kun i min skole?

  Jeg synes stadig YSL ringene er pæne. Jeg kunne godt tænke mig en.
  Faktisk er alle de ting du nævner, undtagen Von Dutch kasketerne fra dengang jeg begyndte at læse blogs, så jeg bliver helt nostalgisk at se dem igen. Havde lykkeligt glemt Isabel Marent skoene. Kæft de er grimme!

 • Er jeg den eneste der husker de der guld eller sølv kæder der skulle hænge på siden af ens bukser? Hahahaha. Forfærdelig trend.

 • Jeg har set både Isabel Marant støvlen og Jeffrey Campbell støvlen indenfor de seneste 14 dage. Hvad er det for nogle mennesker jeg omgås???

 • Bonusinfo: Kenzo er et japansk mærke, og europæere er som regel både højere og bredere end japanere. Derfor de små størrelser 🙂

Der er lukket for kommentarer.