“Hvorfor laver du ikke bare mere spons?”

img_2751Det er et af de spørgsmål, jeg får allermest – nok fordi jeg har en tendens til at brokke mig over, at min pengetank generelt ser lidt slunken ud. Det var jo lidt det, jeg gerne ville lave om på, da jeg i sin blev færdig på uni og gik prof med bloggen.

Problemet er ikke praktisk, forstået på den måde, at mine tal er ret fine. Omkring 500.000 gange klikker I rundt herinde på en måned, og det er faktisk en del. Både for mig, men også for dem, der sidder i den anden ende og skal forsøge at sælge mig. Problemet består mere i, at jeg ikke er så nem at sælge, fordi jeg er den, jeg er, og bloggen er den, den er. Vi er ikke så kommercielt populære.

Det handler selvfølgelig dels om, at jeg ikke skriver forfærdeligt meget om ting, der kan sælges. Mode, interiør, beauty, den slags. Det popper op, men det er ikke et bærende element. Derudover er der så en del, der mener, at jeg måske heller ikke er den bedste til at sælge ting generelt. For det er sjældent bare produktet, der sælges, når det kommer til PR og marketing. De ved de fleste af os vist helt tilbage fra reklameanalyser i dansktimerne i folkeskolen. Man gør gerne et forsøg på at sælge et image eller en livsstil. Og der er kunderne altså mere tilbøjelige til at gå efter andre bloggere end mig. Bloggere, der har lidt mere styr på deres shit. Er pænere, tyndere, tager smukkere billeder, har færre katte og flere kærester. Dem der er lidt mindre fucked up – eller i hvert fald skriver mindre om at være det. 😉

Det er hverken en kritik af den type blogs eller min egen. Jeg synes, det er skønt, at bloggere falder overalt på det kommercielle spektrum, og jeg kan se værdi i dem alle. Og jeg knuselsker den frihed, jeg har til at være møgsarkastisk og dundrende uperfekt herinde. Men jeg har også forståelse for, at har man et specifikt brand, så vil man selvfølgelig helst have fat i en blogprofil, der matcher det brand. Det er business.

Det er ikke, fordi det aldrig er mig. Der er bare lidt længere mellem snapsene. Jeg kunne sælge Tinder, Ben & Jerry’s og Netflix som en motherfucker, men det kræver altså, at den type kunder lige er på jagt efter et blogsamarbejde, og det er de ikke altid. Alternativt skal det være en kunde, der også kan se værdien i det, jeg laver, og selvom jeg har en fornemmelse af, at der bliver mere og mere plads til bloggere som mig, så ligger vores popularitet hos kunderne i de fleste tilfælde stadig et godt stykke under de andres.

Så there you have it. Det er en lidt kedelig forklaring, men sådan er det vist ofte. Nu vil jeg spise noget aftensmad og streame mig en ganske usponsoreret film. God lørdag! 😀

Kommentarer (72)

 • Det er synd, for jeg ville nok tro mere på hvad du siger om et produkt, end en mere kommerciel blogger. Det burde de marketing ansvarlige få øjnene op for 😉

 • Mon ikke det kommer? Tænker at fx lortemor og twinpeaks jo heller ikke er de typiske insta-bloggere, og de laver jo stadig en del kampagner. Jeg synes da det ville være oplagt for diverse firmaer at bruge dig til kampagner, om det er er for tøj, undertøj, sko (!), makeup og neglelak, mad/kage/is 🙂

  • TwinPeaks er måske ikke en typisk blogger, men MM har stadig meget fat i den kommercielle vinkel. Du har ret mht til Lortemor, men hun hverken laver eller får tilbudt nær lige så meget spons som mange af de andre bloggere, desværre. Vi er lidt i samme båd. Der er et vist argument for, at tingene lige skal i gang, men omvendt begyndte jeg at lave spons for over et år siden. Det burde næsten være kommet nu… Men jeg håber selvfølgelig, du har ret! 😀

   • Jaa, kom da egentlig også i tanke om at Lortemor jo søger et deltidsjob.. Oh well. Ellers skal du bare revolutionere det hele, og lave en ‘støt mit arbejde’-funktion. Ville da gerne donere et lille beløb hver måned for at blive ved med at læse hemmeligheder, Bridget-indlæg, ærlige anmeldelser etc 🙂 😀

   • Jeg synes præcis, at du er awesome fordi du ikke laver mere spons! Lige meget hvordan man vender og drejer den, er det bare ikke særlig intelligent eller spændende, at fx bloggerverdenen i denne uge alle kører kampagne på DW-ure.. Kom nu ud af den lille verden! 🙂 Og der er fx [navngivet blog] et eksempel, der i mine øjne er blevet røvsyg af spons og halvhjertede tøj-affiliate. Jeg hopper med på bøljen og stemmer i på, at du skal gå andre veje! Jeg vil langt hellere betale 3kr for hvert af dine indlæg end at købe Femina.. Ønsker dig alt godt og glæder mig til at følge mere med i dit liv! 🙂

    • Line, jeg kan sagtens forstå, man ikke ønsker mere spons, men faktum er, at det er der, pengene befinder sig. Reklame er jo reklame, så når Daniel Wellington vælger at køre en kampagne, så vil den være at finde mange steder i blogland på samme måde, som det ville være tilfældet, hvis de havde købt busreklamer. Hvis man vil ud af den lille verden, så kan man ikke leve af sin blog. Jeg har brugt flere år på at undersøge muligheder for, hvordan man ellers kan leve af sin blog, og det kan simpelthen ikke lade sig gøre. Ikke med mindre man er villig til i hvert fald at tredoble sin arbejdsbyrde uden merindtjening. Der er som skrevet andetsteds flere eksempler på blogs og hjemmesider, der har forsøgt sig med brugerbetaling, og det fungerer ikke. Folk vil ikke betale, når det kommer til stykket.
     Jeg har essentielt truffet en beslutning om, at fordi jeg virkelig gerne vil leve af min blog, så vil jeg også gerne lave spons. Ikke i overflod og kun det rigtige, men det er faktisk også både spændende og udfordrende at blive stillet en opgave på den måde. Jeg har fuld forståelse for, at nogle vil synes, det er irriterende, men jeg håber også, de kan se, at det er nødvendigt. Og så kan man altid springe indlægget over, hvis man synes, det har lavere kvalitet end de andre. 🙂

     PS: Jeg har lige slettet navnet på den blog, du nævnte, så vi ikke ender med noget mudderkast. 🙂

     • Men vi vil jo gerne betale for indhold, det er bare et andet marked, hvordan kan Mofibo, Reddit og apps i den dur, kronikker mv ellers være forretning…
      Hvis fokus er på et ‘ligegyldigt’ produkt, må det også gøre noget ved forfatterens fokus, og have betydning for hvilke læsere det skrevne når…

      Du ved selvfølgelig, hvad der er bedst for dig og det interessante indhold kommer bestemt ikke uden masser af arbejde.
      Jeg holder mund nu;)

     • Mange tak for dig svar! 🙂 Mit livs første censurering 😉 Jeg tænkte det nu ikke som en mudderkastning, men mere et supplement til det overstående, når nu bloggen alligevel var nævnt som eksempel. Det er en spændende debat og emne både for læsere og bloggere. Hvis det er de eneste muligheder for indtjening som fuldtidsblogger, og der ikke kan gåes andre veje eller tænkes mere ud af boksen, har bloggerformatet måske bare nået sit maksimum. Som læser har jeg i hvert fald oplevet, at jo mere de respektive bloggere har fokuseret på at gå fuldtid, jo mere er kvaliteten/troværdigheden/dybden af bloggene mindsket. Bare en tanke fra en læser 🙂

 • Enig med kommentaren over min i forhold til det med troværdighed i forhold til et produkt.
  Elsker din originalitet og din måde at være ægte på.
  Jeg ville fandme købe bæ-brune urtepotteskjulere af dig hvis det var det du solgte!

  • Hahaha, pissegodt! Jeg skynder mig at kontakte nogen, der gerne vil sælge hæslige urtepotteskjulere! 😀

 • Elsker din blog! (Og snap 😂) Det er lige præcis fordi du ikke er som alle de andre, at din blog er speciel og meget humoristisk. Keep up the good work 😊😊👍

 • Det kommer, det tror jeg! For jeg tror de tager fejl, de virksomheder der mener du eller din blog ikke kan sælge produkter. Der er et marked der ude, de skal bare få øjnene op for det. Måske kommer det ikke lige til at være børnetøjsmærket der bliver din største samarbejdspartner, men jeg er sikker på at der er masser af virksomheder der ude der snart får øjnene op for din “salgbarhed”. Jeg tænker på tøj, sko, make up etc., men også lidt udenfor boksen. Jeg tænker især på produkter som er services, snarere end ting. Det kunne være lydbogtjenester, blomsterabonnement, fitnessmedlemsskab, spa-behandlinger, avis-abonnementer, magasiner etc. Og hvad med måltidskasserne? Der må jo findes et uudnyttet og stort marked for dem hos “de single”. Om ikke andet, så kommer der nok snart et tilbud fra en mascaraproducent. Dine smukke øjne kan sælge mig mascara any day!

  • Det eneste tidspunkt, jeg skriver om børnetøj, er vist, når jeg er mopset over, at det rigtig grimme fra Disney ikke fåes i voksenstørrelser! Men ja, jeg synes også, der er væsentligt mere troværdighed at hente hos de mindre kommercielle bloggere, så jeg håber, kunderne får øjnene op for det på et tidspunk!

 • Du gør det så godt, Miriam! For mig er du indbegrebet af en god prof-blogger. Det, der gør, jeg synes det, er, at du netop ikke laver al mulig spons, som på en eller anden måde virker påduttet for netop at have en indtjening. Efter min mening er du langt foran mange andre prof-bloggere, når det gælder om at udgive personlige, inspirerende, ærlige, skarpe, humoristiske og ikke mindst velskrevne indlæg (jeg er selv grammatiknørd og værdsætter din tegnsætning og sætningskonstruktioner, haha!). Det er trods alt det vigtigste! 😉

  • Jeg vil meget gerne lave mere spons – både af økonomiske årsager og fordi det er udfordrende. Man kan godt lidt savne at blive udfordret, når man helt selv bestemmer, hvad man skriver om. Men jeg ville blive meget ked af, hvis jeg skulle lave en masse spons om noget, der sagde mig intet.

 • Det ser ud til, at de bloggere, der præsenterer et glansbillede også har mest spons. Jeg tænkere, det er lidt ligesom et dameblad. Vi er til fals for drømmen om det perfekte liv og tror, vi får det, hvis vi køber det samme som dem der repræsenterer det perfekte. Når det er sagt, vil vi jo hellere have det mindre perfekte som veninde eller samtalepartner:-)

  • Lige præcis. Det kommer jo lidt an på, hvad man som læser er på jagt efter, men for producenter er der stadig langt større efterspørgsel efter glansbilledet.

 • Jeg har købt er par gange hos boost igennem dig, fordi jeg har tillid til dig ikke boost. Jeg har set i den senere tid, at du har en del bannerreklamer fra Easis, et produkt jeg holder meget af. Jeg har nemlig en god appetit.
  Hvis du og dine læsere ikke var så interessante, havde jeg droppet dig i starten, på grund af at der kørte reklamer for Stryhns leverpostej, det mindedemig om, at den lå lige omkring TV-serien Bones(ikke velvalgt.)
  Det ville måske hjælpe dig, hvis vi spurgte: Hvor har du fået den bluse, mascara, neglelak osv

  Men den slags læsere har du ikke, heldigvis for mig.

  • Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår, hvad du mener med Stryhns og Bones, men jeg er personligt stor fan af begge dele, så har der kørt reklamer for dem, er jeg kun tilhænger deraf! 😀
   Jeg har faktisk adskillige læsere, der spørger ind til, hvor jeg køber både tøj og makeup, men netop fordi ingen af delene er bærende elementer herinde, så er det ikke overordnet det, de fleste af mine kommentarer handler om. 🙂

 • Enig med et par af de andre kommentarer.
  Det er egentlig lidt sjovt.. Fordi jeg ville også langt hellere læse et sponsoreret indlæg fra din hånd end fra mange andre blogs. Når du en gang imellem anbefaler et produkt el. andet, sætter jeg aldrig spørgsmålstegn ved din troværdighed. Hvorimod jeg næsten altid er lidt mere forbeholden overfor andre blogs.
  Jeg håber at virksomheder snart opdager hvad lige netop du kan med din blog. Jeg tror nemlig på at din blog har et kæmpe u-udnyttet potentiale! Bliv endelig ved med det du gør 🙂

  • Jeg har generelt også mere tillid til personlige bloggeres oprigtighed, netop fordi de ikke spammer ned med produkter. Men nu er jeg heller ikke sådan en, der bruger 50 forskellige cremer, så det kan godt ske, det giver mere mening, hvis man selv gør det.

 • Du burde lave støtte abonnement. Personligt vil jeg gerne støtte bloggen med et beløb hver måned for at blive ved med at læse med, som det er nu 🙂

  • Det er I flere, der har foreslået, men det giver mig bare sådan en følelse af at være ude med tiggerkoppen. Så vil jeg faktisk hellere udføre et stykke arbejde for et firma og skrive om det.

   • Der tror jeg, du har fat i den gale ende.
    Du skal gøre det du er god til, du er god til at fortælle historier og kaster dit perspektiv/humor på livet, blandt andet – det kan gøres i en bog eller en blog, eller…:)
    At læserne skal betale for indhold, eller noget indhold, tror jeg, vi gerne vil – sat op på den rigtige måde.
    Sponsoreret indhold, affilierede links og den slags er ikke nødvendigvis vejen frem, mere bare dominerende i blogland – gør noget andet!
    Vis hvordan det også kan gøres uden damebladstendeser (forhåbentligt forstår du mig her).
    Jeg tror du kan noget unikt, som har et marked, du skal ‘bare’ have lavet en model, der rummer det og ikke alt det andet støj – hvilket sikkert kan være en proces at skabe, men du er jo godt igang.
    Jeg ville læse med og måske er vi nok der vil…;)
    Kh

    • Mette, det er et interessant forslag, men det er nok desværre ikke helt så ligetil, som du stiller det op. Når man lever af sin blog, er der en helt verden, der sker bag kulissen, og det har taget mig år at blive klog på, hvordan hulen det fungerer. Derfor er det også lidt svært at skulle koge det ned til en kommentarbesvarelse, men det korte af det lange er, at spons, affiliate og den slags er blevet kutyme, fordi det fungerer. Der er desværre adskillige eksempler på bloggere og andre hjemmesider, der har forsøgt at køre rundt med crowdfunding alene, og der er desværre bare ikke nok mennesker, der er med på den. Det er en af de der ting, der fungerer i teorien, og når man poller publikum, men hvor det aldrig fungerer, når man i praksis sætter gang i det. Og når alt det så er sagt, så tror jeg simpelthen ikke, jeg ville syntes, det var rart. Så vil jeg faktisk hellere skrive et sponsoreret indlæg, og så kan folk, der gerne vil støtte, læse det, og alle andre kan bare springe det over. 🙂

     • På youtube kan man støtte dem man følger økonomisk. Det er ca. 35 kr. om måneden. Der er det åbenbart helt normalt. Netop fordi de skal have noget/mere at leve af. Hvis det er et lign. beløb, man evt. kunne støtte dig med, så vil jeg hellere end gerne det! Jeg er helt tændt på ideen, selvom jeg godt kan fornemme, at du ikke er, Miriam.

    • Nu er Miriams blog noget større end min og derfor kan man nok ikke helt sammenligne beløbene, men inden jeg fik tegnejobs fordi folk havde læst bloggen opfordrerede folk også mig til at sætte sådan en knap på så man kunne donere småbeløb til bloggen, og alle var helt vilde med ideen, så det gjorde jeg (kan ikke helt huske hvad det hed). Der blev doneret i alt 14 kr. på et år. og jeg følte mig helt tigger-agtig hver gang jeg så på den knap. Til gengæld har jeg brugt crowdfunding til større projekter som tryk af bøger, og der er blevet samlet store beløb ind. Jeg tror generelt at mange mennesker synes at de er villige til at betale for indhold, men så virker det måske også dumt at skulle finde dankortet frem for at skulle betale en 10’er. Måske folk synes det er nemmere nu med f.eks Mobile Pay, det ved jeg ikke, men min erfaring er at til større projekter hvor folk ender med at sidde med en fysisk produkt, der er de mere tilbøjelige til at støtte (også gerne med større beløb), end hvis man f.eks betaler et lille beløb hver måned. Jeg tror også det giver knapt så mange ‘spontane’ indlæg (som jeg ofte synes er de bedste) hvis man ved at ens læsere betaler for at læse med.

     • Live fra Lolland – det er præcis min opfattelse af brugerbetaling. Der skal nok konkret til, før folk investerer.

 • Måske skulle du lade din hår sælge for dig. Du har det flotteste hår, tror du ikke, du kan få lidt spons inden for hårprodukt-business:-)

  • Det skulle man næsten tro, men igen, især beautyfirmaer vil gerne have smukke, slanke piger. Så er krøller ikke rigtigt nok. :-/

 • Og jeg knuselsker din blog fordi den er så meget fri for spons og den er dig og dit liv og vores hemmeligheder 😜 Ikke fordi din fødselsdag blev sponsoreret af SuperBrugsen eller dit hjem blev varmere af en brændeovn. TAK for dig, din ærlighed og din blog 🙌🏻

  • Åh, det kunne ellers være sejt med en brændeovn! 😀 Jeg kan godt forstå, man helst ikke vil drukne det andet indhold i spons, men realiteten er desværre, at hvis man ikke tjener nok penge til at betale sine regninger, så kan man ikke længere være fuldtidsblogger. Så på den måde er man nødt til at finde et kompromis et sted. 🙂

   • Men de blog´s føles ikke ægte, det gør din! Derfor er jeg helt med på som læser at støtte dig.

 • Har skrevet det i en kommentar herinde før, og nu skriver jeg det igen. I bloggere burde kunne lønnes via mobilepay, eller som andre skriver, via en eller anden form for abonnement. Jeg vil så gerne sende penge i din retning, jeg elsker dit indhold! Indlæg fra hjertet er ALTID bedre end spons, selv når de sponsorerede indlæg er skrevet af de allerdygtigste bloggere. Det burde ikke være virksomheder, men læsere der skulle bestemme hvad en blog er værd.

  • Det ville være smart, men problemet er, at langt de fleste læsere aldrig kunne drømme om at betale for at læse blogs, og jeg synes heller ikke, det burde være nødvendigt. Jeg har det stramt nok med at skulle smide affiliatelinks ind i ny og næ. Jeg kommer forhåbentlig aldrig til at drukne bloggen i spons, men et par indlæg om måneden ville være fint til, at jeg kunne få det hele til at køre rundt, og det synes jeg umiddelbart ville være acceptabelt for alle parter. 🙂

   • Jeg synes dog du skal overveje det. Mange podcastere gør netop det, gennem en side der hedder 10er.dk
    Jeg tror netop du kunne gøre det elegant, og jeg lægger gerne en 10er pr måned.

    Som jeg ser det er det et demokratisk middel, hvor os der også godt kan lide de mindre kommercielle sites også kan stemme med andet end kliks.

    Vi bruger det på Sustain Daily og har ikke været super gode til at pushe det, men får altid positiv feedback når vi gør.

    • Podcastere lægger heller ikke hele deres liv til skue på internettet. Der er i forvejen mange læsere, der er meget optaget af bloggeres økonomi, og jeg vil gerne have min i fred. Hvis min løn essentielt er sponsoreret af læsere, så vil mine forbrugsvaner blive gransket endnu mere, end de gør nu, og det har jeg virkelig ikke lyst til. 🙁

    • Mona, jeg er glad for, at I er nogle, der gerne ville støtte, men jeg tror desværre, man skal op og have et par 100.000 følgere, før det kan blive til et stort nok beløb. Jeg har præcis samme oplevelse som Live fra Lolland.

     • Hvis det er 35 kr. om måneden behøver du ikke så mange følgere, der vil betale, for at have bare lidt ekstra at gøre godt med. Men jeg havde ikke tænkt på, at nogle så ville kunne få ondt bagi, hvis du ikke lige bruger pengene, som de vil ha’. Den er nok svær at komme uden om. Øv…

    • Mette, det er en super holdning at have, og jeg ville ønske, at flere havde den, men det kræver desværre et væsentligt større publikum, før det kan lykkes, fordi så få er villige til at betale. Derudover har jeg heller ikke lyst til, at læsere skal være den direkte kilde til min indtægt, fordi det betyder endnu større granskning af mit forbrug, og det er ret ubehageligt i forvejen. :-/

     Line, supplement er ganske fint, men at kalde en navngivet blog for “røvsyg” er lige en snert over min grænse for den gode tone. 🙂

     Jeg tror, det er de eneste muligheder for bloggere i Danmark, fordi vi er så lille et land, og læserskaren derfor er begrænset. Så ja, i sidste ende er det op til både læsere og bloggere, om de er cool med, at det fungerer, som det gør nu. Det vil altid være noget nær umuligt at gøre alle glade, men jeg kan sagtens stå inde for at lave et sponsoreret indlæg en gang måske hver anden uge, og så må jeg bare krydse fingre for, at mine læsere har det på samme måde. 🙂

     • Du stiller fuldstændig rammerne på dit blog – helt fair 🙂 Jeg er vist bare en anelse mere jysk end dig, hvor røvsyg er et meget tilforladeligt udtryk, der bruges i flæng i betydningen ufattelig kedelig 🙂

 • Blogs har aldrig fanget mig. Jeg har prøvet, MANGE GANGE. Mine veninder har foreslået den ene efter den anden, men selv når de berømte eller populær damer dækkede deres brud med kæreste eller single mom liv, så følte jeg stadig det var falsk. Det var og blev aldrig hudløst ærligt og reelt. Netop fordi du og din blog har substans, fordi du ikke maler et glansbillede og fordi du snakker mere om det uperfekte eller nok bare helt normale, som vi alle sammen er. Man sidder ikke med mindreværdskomplekser efter man har kigget din side igennem, som jeg føler, man gør med andre over deres perfekte pastelfarvede fundet-i-en-utopisk-genbrugs-lommemarkeds-butik-i-en-flække-ingen-har-hørt-om lille vase med så lille et hul, at den aldrig kan vaskes indvendigt og kun kan rumme en enkelt blomst.

  Måske indbringer du ikke sindssygt mange penge lige nu. Måske indbringer glansbillede-kvinderne en formue og måske dit og dat. Men måske får folk også nok af dét en dag. Og måske ender folk med at blive pisse-trætte af, at læse om sponsorater konstant på blogs og af at se på perfekte indrettede lejligheder, perfekte babyer og dertil udstyr, perfekt mode, stil osv osv. Jeg tror det kommer helt naturligt. Flere og flere finder trøst i det normale og ærlige og jeg føler endelig, at det er ved at vende. (Håber ikke bare det er min alder, som giver mig denne følelse) Bare en lille smule. Duckface er på tilbagegang.

  Du har hjerne og hjerte. Alt hvad du skriver om er sindssygt fantastisk at læse og det er altid en fornøjelse. Om så du skriver om et emne, som jeg aller-mindst kan relatere til (katte).
  Måske du skulle finde din økonomiske kæmpe-gevinst lidt udenfor bloggen i stedet, mens du fortsætter med at holde den ærligt og fantastisk som den er. Du kunne måske bare udvide med for eksempel at skrive en bog? Mange har sagt det før. Du har en evne. En gave. Et stort talent!! Vi lyver ikke. 😉
  Det var blot mine subjektive betragtninger…

  • Jeg er glad for, du har fundet noget i min blog, du kan relatere til. Jeg tror, du har ret i, at det uperfekte vinder frem. Da jeg startede med at blogge, var der fx ikke meget andet end de lyserøde blogs. I dag er der alt muligt at finde i blogland.

   Mht at finde en økonomisk gevinst uden for bloggen. Måske ville det være klogere. Men jeg har bare ikke rigtigt lyst til at lave andet end at blogge. Selv hvis jeg fik taget mig sammen til endelig at få skrevet den bog, så tror jeg sgu ikke, man bliver millionær af det, med mindre man hedder Jussi. 😀

   • Rigtigt, det er svært at vide, hvad der sælger og om en bog er svaret. Men jeg håber og tror på at tiden ændrer sig og at det allerede er godt igang, sådan så netop en blog som din, får den opmærksomhed, den fortjener, uden at du skal gå på kompromis med dig selv og indholdet. Jeg forstår godt vigtigheden i at den sælger, så du kan fortsætte med den og har tiden til at give den ordentlig opmærksomhed. Som en anden skriver, så støttede jeg også gerne med et lille beløb hver måned, så jeg kan få lov til at blive ved med at læse med i dit univers, og fortsætte med at kunne følge én, som har modet til at dele de tanker/følelser offentligt, som jeg har.
    Kærlighed til dig ❤

   • Hvis du vælger at skrive en bog en dag, findes der vist ret gode muligheder for at selvudgive. “Indie Authors” vinder frem på f.eks. Amazon.

    Du bliver ikke nødvendigvis millionær, men hvis du skriver fordi du elsker det, er det vel også mere relevant at det du skriver bliver tilgængeligt, i starten. Dine læsere ville helt sikkert støtte op om andre skriftlige projekter, og på den måde kunne du over tid blive “opdaget” og skrive mere professionelt. Så vidt jeg ved har processen for folk der er blevet anerkendt den vej rundt at deres første bog/bøger bliver udgivet igen, efter relevante gennemlæsninger og tilretning af detaljer, og dermed når et større publikum.

    Og forfatter er jo en af de brancher der ikke aldersdiskriminerer. Min tidligere engelsk- og musiklærer er sprunget ud som forfatter (Maria Kjær-Madsen). I øvrigt er Anne Rice ret inspirerende at følge på Facebook, hvis man ønsker på et tidspunkt at blive forfatter 🙂

    • Ja, hvis man skriver, fordi man elsker det, er det helt sikkert det vigtigste, at man bliver tilgængelig. Men lige i dette tilfælde blev det nævnt som en potentiel indtægt, og der ville det næppe være til stor hjælp at gøre det på denne måde. Det ville i hvert fald ikke være en her-og-nu-løsning.

 • Jeg ved godt at det er et ret random spørgsmål, men hvorfor er det altid et dobbelt-billede af dig selv du benytter? Du ser fremragende ud, det er ikke det det handler om, men jeg bliver altid lidt forvirret over det.

  • Fordi formatet på computer er sat op til, at billeder tilknyttet indlæg vandret er en vis længde, så hvis jeg bruger et vertikalt billede, bliver det et rigtig, rigtig stort billede af mit ansigt! 😀

 • Dine læsere er desværre ikke relevant for målgruppen i det firma jeg arbejder for. Ellers ville jeg virkelig gerne have anbefalet din blog til vores marketingafdeling.

  For en virksomhed er det jo superrelevant at nå ud til en målgruppe der matcher ens produkt. Der må være andet end make up og tøj der er relevant at promovere til dine læsere. Jeg ved at det kan være svært at overskue, hvem man skal kontakte, hvis man vil i gang med at lave bloggersamarbejde. Laver du opsøgende salg? Altså kontakter virksomheder. Jeg tænker noget i retning af oplevelser af alle slags, dating, katterelaterede ting, Netflix, HBO, viaplay (du laver gode serieanbefalinger). Tror sagtens du kan lave samarbejder, hvor du beholder troværdigheden. Roccamoresamarbejdet er et godt eksempel 🙂

  Måske kan du også lave flere events, a la bingoeventet? Ville altså gerne betalt for at deltage den aften 🙂

  • Ork, der er masser af ting, der kunne være relevante for mine læsere, men problemet er igen mere, at bloggens “brand” ikke er så populært blandt kunder. Jeg laver generelt ikke opsøgende salg selv. Det er Bloggers Delight, der står for det. 🙂

 • Tak (!) fordi du ikke går på kompromis med dine værdier som blogger, når pengene bliver et aspekt, som så mange andre gør.
  Flere bloggere som dig, tak!

 • Stor respekt for at du har den holdning du har. Tror det er vigtigt at holde fast i de værdier man har som mennesker, når man laver sin blog; for nogen giver det mening at tjene penge og skrive indlæg, der “sælger” og for andre ikke.
  Jeg læser gerne blogs med anbefalinger af diverse produkter; det kan inspirere mig til at prøve nye produkter m.v. MEN jeg nyder mindst lige så meget at læse blogs, hvor bloggeren er sig selv og fortæller om stort og småt i sit liv, deler ud af sjove, gode, triste, ærlige og skøre oplevelser. Det er jo de færreste af os, der lever et glansbillede liv – og hvis der ikke er regnvejrsdage er der jo heller ikke solskinsdage. Så tak for dig, din blog og din fortællelyst. Jeg hænger i hvert fald fortsat på, selv uden sponsorerede indlæg 😉 Go’ dag!

  • Præcis min pointe. Blogs er jo lige så forskellige, som mennesker er, så det kommer også til at variere med sponsen.

 • Jeg læser kun din blog, fordi den ikke er fyldt med spons. Jeg har fået nok af det – og har sletter alle de falske glansbileder..! Jeg undre mig en smule over hvorfor de fleste bloggere tænker i samme retning vedr. Indtjening…. og jeg har lyst til at råbe – “SÅ TÆNK DOG UD AF BOKSEN, OG GØR NOGET ANDET END ALLE DE ANDRE” jeres læsere er ved at være sååååååå trætte af den form for reklame. Indtjening skal der til’ men tænk nu bare lidt kreativt, ellers mister i os helt. Mon der er noget der hedder blog i 2025? 😉

  • Tine, jeg er ked af at sige dig imod, men din oplevelse stemmer faktisk ikke overens med virkeligheden. I kommentarfeltet vil man typisk se noget brok, når det handler om spons, men det er et meget lille udsnit, der gør det, og dem, der er ligeglade, kommenterer typisk ikke. De fleste læsere er heldigvis rigtig opbakkende omkring, at det er måden, branchen fungerer på, og tendensen viser større og større accept omkring reklame på blogs. Heldigvis, siger jeg, for det er meget nemmere at råbe, at der skal tænkes ud af boksen, end det er at finde et alternativ til spons. Jeg har som sagt prøvet. 🙂

 • Jeg elsker at læse med herinde. Du har satme en sprød personlighed.
  Jeg vil mere end gerne støtte dig med småbeløb over mobilepay f.eks.
  Jeg ved, at det nok kan føles lidt grænseoverskridende at bede folk sende penge over mobilepay – men det er sgu ikke anderledes end når komikere tager penge for deres shows! 😉 Og din blog er trods alt dit levebrød!

  • Helt enig med Camilla (og det har jeg vist også nævnt før ;)). Jeg ærgrer mig nærmet over ikke at betale for dit indhold! Jeg betaler for at læse politiken online, jeg betaler for at se tv2 online, og min mor bruger penge på Femina (som jeg læser bagefter). Jeg føler, at det ville være det samme princip at betale for dine tekster. Når det er sagt, så forstår jeg også godt, hvorfor det måske føles anderledes i din ende af den betaling.

  • Jeg hører totalt, hvad I siger, og jeg ville sgu nok have det på samme måde, hvis jeg havde muligheden for at hjælpe med at financiere en hjemmeside. Jeg synes bare, tanken er virkelig ubehagelig. Så vil jeg væsentligt hellere udføre et stykke arbejde for et firma. 🙂

 • Det handler jo ikke om at sidde bag en skærm og *råbe. Det handler om min oplevelse som læser, når indholdet går tabt i fortjenelste og troværdigheden ligger på et meget lille sted.

  Overlevelse og vilje.
  Eks. Så havde musikerne for nogle år siden et kæmpe problem, da faldet af indkøbte cd’er faldt fuldstændig vanvittigt. De fandt en anden vej – og fik atter (økonomisk) succes. Jeg siger ikke I/du skal bruge samme vej. Men jeg mener jeres kreativitet ofte virker en smule understimuleret og en smule ideforladt. Her tænker jeg ikke på dig specifik, men mere gernralt. Hvad kunne man så gøre, nu jeg sidder og er så pokkers klog..!?
  Kunne ‘man’ mon lave en blog “hvor det ene føre til det andet” et samarbejde på tværs af flere forskellige platforme – samtidig. En måde hvor læseren selv skal tage nogle aktive valg undervejs osv? Måden en blog ofte er sat op på i dag, hvor vi læser en teks fra den enkte blogger – læser det sidste punktum, og bum – så er vi ude igen…. Jeg ved ikke om du forstår hvor jeg vil hen? Jeg tænker det ville være stimulerende for den enkelte blogger – og ikke mindst for læser. Måden det kører nu, er folk nok blevet træt af om nogle år – og nogle af os allerede nu.

  • Jeg forstår godt, hvor du vel hen, men jeg synes, dit forslag er noget helt andet en blogmediet. Nogle folk er uden tvivl trætte af, at blogmediet har ændret og udviklet sig, og bryder man sig ikke om det i det nuværende form, så er det måske at foretrække at finde et andet sted, hvor man er bedre tilfreds. Fx er podcasts jo ved at blive meget populære. Min pointe er imidlertid, at den holdning, du ytrer, er ikke den holdning, størstedelen sidder med. Blogbranchen er i rivende udvikling og bliver kun et mere og mere populært medie blandt folk – uanset at det er blevet kommercielt. Så måske er det bedre at se indad, hvis man ikke er tilfreds, for jeg tvivler gevaldigt på, at blogs kommer til at ændre sig. Nogle folk har brokket sig over spons i årevis, men faktum er, at statistikkerne overvejende peger på en stigende popularitet af blogs. De fleste er har absolut intet imod reklamer. Det kommer næppe til at ændre sig, men hvis man ikke bryder sig om det, så synes jeg næsten bare, man skal holde sig til at læse fritidsblog, hvor der ingen spons er – eller forsøge noget helt andet, som fx podcasts. 🙂

   • Alt held og lykke Miriam. Om du vælger vejen, hvor du selv selv mener, du står med hatten i hånden – eller finder en helt anden vej, så ønsker jeg dig ALT held og lykke med din vlog og dit skriveri. Du kan jo dit shit 👌🏼
    Hvem ved, måske din næste date bliver en “reklamemand” eller udviker-type, som måske kan sætte gang i sommerfuglene der basker rundt i mellemgulvet, samt få indput til hvordan du betaler dine regninger året ud 😊

 • Vi bliver også jævnligt tilbudt spons, som vi afslår – det er heller ikke somsådan kritik af dem, som vælger at anmelde ting for penge. Det er bare ikke så meget os (:

  – A

  • Jeres blog er jo også udpræget hobbybaseret. Det bliver lidt mere nødvendigt med spons, når man skal leve af det. 😀

 • Du er så sej Miriam. Det er lige præcis derfor din blog er den eneste jeg følger.
  Apropos ben & jerrys kunne det være virkelig fedt med anmeldelser af dem! (hvis du ikke er så røv syg som mig, og spiser de samme tre varianter istedet for at vove pelsen og prøve nogen af alle de nye!)

Der er lukket for kommentarer.