Gift ved første blik – Recap 1/9

kokaekaelkHvis man har et par år på bagen som bloglæser herinde, vil man nok kunne huske, at jeg i sin tid lavede noget, der hed Paradise Hotel recaps. De var ret populære for både mig og jer, men de seneste sæsoner er jeg blevet forhindret i at se det af forskellige årsager, så jeg har i noget tid leget lidt med tanken om at lave recaps af en ny seerdarling. Da jeg så opdagede, at Gift ved første blik startede i går, var der ikke så meget mere at rafle om. Første program forløb som følger…

 • Deltagerne får at vide, at de skal giftes. Mere eller mindre forudsigelige reaktioner følger. Christians mor vinder dog i min bog på sin helt spontane: “NEJ – for helvete, mand!”
 • Vi møder Mette. Mit første indtryk af Mette er, at hun er meget voksen, hvilket lidt hyler mig ud af den, fordi hun er 31. Jeg fylder 31 om tre måneder.
 • Salgekspedienten, der sælger Christian hans bryllupstøj, har Axl Rose-hår, formelle shorts og knæstrømper på. Kunne vi ikke få ham som deltager i programmet? Det ville jeg gerne se!
 • Allan: “Det her er Tulle. Det er min bus.” I fremtiden, når folk kommer med kommentarer om mit forhold til Frank, så vil jeg henvise til Allan og Tulle.
 • Pernille, iført brudekjole: “Kan jeg have hvide Nike-sko på til den her?” Var nødt til at lige at holde en kort pause, så jeg kunne pille mit chokerede ansigtsudtryk af igen.
 • Deltagerne læser hver især et brev fra deres kommende ægtefælle op. De bliver alle meget rørt. Jeg, derimod, er af nylige hændelser tilsyneladende blevet ekstra kynisk og synes, det hele er lidt klichéagtigt.
 • Christian og Mette ankommer til bryllupsceremonien. Deres præst har det mest orange hår, jeg nogensinde har set.
 • Shit, de er så akavede, de vielser. Præsten er reelt nødt til at minde dem om, at det er noget med, at de også skal have ringe på.
 • Allan og Pernilles vielse er lige så akavet. Pernille bliver ved med at komme med kiksede, halvsjove kommentarer for at bryde den pinlige tavshed. Jeg havde meget gjort det samme.
 • Efter fotograferingen møder de nygifte par op til deres respektive fester og lægger ud med at fodre hinanden med bryllupskage. DR har til det formål valgt et soundtrack bestående af storladent, romantisk musik. Det er super malplaceret.
 • Arh, bryllupsfest. Det er bare svært at skrive en tale til et par, når man per definition kun kender den ene part. Allan har i øvrigt skrevet en tale, der rimer. Det hjælper ikke rigtigt på sagen.
 • Okay. Selv jeg må give mig, da Christian og Mette lige øver brudevalsen ude i garderoben. Det er eddermame sødt.

Dommen: To meget lovende par, synes jeg egentlig. Især Christian og Mette virker til at klikke meget fra starten. Jeg glæder mig til at se, hvordan det går med de næste to også. Hvad tænker I?

Kommentarer (41)

 • Jeg har kun set den amerikanske udgave. Den er så til gengæld meget klichéfyldt og lidt langtrukken i optakten til selve brylluppet. Men god underholdning 😉 Men din recap giver mig jo næsten lyst til at give den danske version en chance 👍😊

  • Og så er det sjove jo, at det er et dansk koncept, som USA har købt 🙂 Er enig i, at den amerikanske er for langtrukken og klichéfyldt – jeg stoppede halvvejs i den ene sæson… Til gengæld er det sjovt at se, hvordan de opfatter dét at blive gift vs. i Danmark!

   • Det vidste jeg slet ikke, det plejer jo omvendt at være os der ‘stjæler’ idéerne fra USA 😀
    Jeg holdt ved, jeg elskede Jason og Courtney fra første afsnit, synes at de var så søde 🙂 Har også set anden sæson, men det blev nok den sidste for mig.

  • Amerikanerne har tilpasset deres udgave, så den er liiiidt mere USA-venlig. Der er mere oprigtigt projekt over det danske, synes jeg. Men hvad ved jeg, vi har jo kun haft ét par, der er holdt!

   • Der er da hele to af parrene fra sidste år, der stadig er sammen 🙂 Randi & Niels og Line & Michael.

  • Min oplevelse af GVFB i USA er at de tager det meget mere seriøst. I deres sæson 1 skulle de jo ikke bare bo sammen – men flytte sammen i deres nye lejlighed sammen. Lidt noget andet, men deres kultur er jo noget helt andet og langt mere gammeldavs en vores. Meget fint og ja to par fra den sæson er stadig sammen. SKØNT.

 • Top-underholdende re-cap 😊
  Kan nogen fortælle mig: Ér det præster? Ér det en vielse? Eller blot en velsignelse (og er man så ikke blevet viet inden?). Jeg hørte dem kun sige ja én gang, så….Blev de overhovedet gift?

  • Det er faktisk nok snarere nogle rådhusfolk end præster, tænker jeg. Men i det store hele er en vielse jo også mest symbolsk – det er underskriften, der gør, at man bliver gift. 🙂

   • Den uperfekte pige

    Ved borgerlig vielse kan det enten være (som regel) borgmesteren der vier dem eller folkevalgte politikere på rådhuset der må vie. Andre har ikke beføjelse til at vie v. borgerlig vielse.

    • Det kan nu være alle mulige menige medarbejdere fra rådhuset. En af mine venner viede en del som medarbejder i borgmesterens forvaltning og den rødhårede dame som vier parrene i København, er en administrativ medarbejder fra rådhuset – hun viede i øvrigt også mig.
     Man siger ja en gang ved en borgerlig vielse, to ved en kirkelig vielse og en ved en kirkelig velsignelse (hvor man er viet på rådhuset først).

    • Jo andre kommunale ansatte kan godt få beføjelse til at vie af borgmesteren eller kommunaldirektøren. Min chef har viet mig og min mand :-), helt perfekt at det var en vi kendte og havde tillid til 🙂

 • Ælsker det program! Jeg føler dog måske lidt, at Christian virker lige til den overivrige side? Jeg skiftede i pendulfart mellem at hade og elske (ja okay, overdrivelse og alt det der) de to gennem hele programmet, mens jeg var instantly hooked på Pernille og Allan. Eftersom jeg havde det på samme måde med Poul og Lene sidste år, tyder det på ingen måde godt for deres ægteskab, haha 🙂

  Knus
  // http://www.moonlitmadness.dk

  • Christian minder mig faktisk om Ted Mosby. Jeg tror bare, han er en håbløs romantiker, som rigtig gerne vil have det til at fungere.

 • Jeg har lidt mere til choklisten: eller måske er det bare mig? nej, det tror jeg faktisk ikke, men jeg synes bryllupstalen, som søsteren holdt var super pinlig; ikke kun for brudgommen.

 • Miriam, du mangler det vigtigste! Og der plejer ellers ikke at være mange detaljer der skipper din næse, heldigvis!
  1. Pladsen må være at Christian siger idet Mette kommer gående at man ikke andet end elske hende fordi hun ser sød og smuk ud.
  – personligt måtte jeg hente en brækspand..

  • Jeg valgte bevidst ikke at have det øjeblik med, fordi det også var for meget for mig, men i modsætning til Paradise Hotel, så er Gift ved første blik et seriøst program, hvor man (angiveligt) fremstiller personer, som de reelt er, og derfor har jeg ikke lyst til at skrive decideret sårende ting om dem. 🙂

 • Miriam der laver recap af Gift ved første blik – det bliver næsten ikke bedre 💪🏼 Jeg er vild med det

 • Jeg følger også med dine opslag og selvfølgelig også ‘gift ved første blik’, synes det er lidt.. flask for de ene par og som du skriver Christian og Mette så ud til at klikke. Men spændende hvordan de ender 😉 Ja tak til recpa 😉

 • Den uperfekte pige: ved Mette og Christian er det ikke borgmester eller politiker, men derimod en giftefoged – en medarbejder på rådhuset der har beføjelse til at vie folk. Det er på Københavns rådhus i øvrigt. Kontorchefer og andre i lønramme 51 kan i øvrigt også vie folk. Så det er ikke kun politikere.

  Miriam, du mangler totalt det moment, hvor christian udbryder at han ikke kan andet end at elske Mette fra han ser hende… Det gav flash back til Frank fra sæson 2 😂

  • Jeg udelod faktisk det øjeblik med vilje,fordi jeg syntes, det var liiige voldsomt nok, og jeg vil helst ikke skrive noget alt for negativt. 😉

 • Salgsekspedienten er selveste David K, som ejer Herrernes Magasin på Nørregade i Kbh. Han er super cool og ja, ret excentrisk i sin stil. Bonusinfo: Man bliver både tilbudt fadøl og champagne, mens man shopper jakkesæt hos ham!

 • Pernilles søsters tale faldt så meget til jorden, at det blev pinligt, folk tog det pænt og legede mere med. Det var så nok også klippet til Mettes bror, der holdte en god tale. Hvor han sagde til Christian, hvad han fik brug for at kunne – en af sætningerne var: “du skal være god til at lave mad – det får du brug for”. Så husker man lige et af de første klip, hvor han jamre lidt over den manglende kæreste, at han putter den mest tarvelige fryse pizza i ovnen, men hva – man kan leve af kærlighed og kildevand. Jeg har tiltro til dem fordi man kan hvad man vil og de vil virkelig eksperimentet og tanken om ever lasting love, nu skal de bare deale med ‘det var den det endte med’. Jeg har ikke helt samme fidus til Pernille og Allan, mit første håndsindtryk af Pernille er hun ikke rigtigt vil kunne åbne op, hun gemmer sig bag det store smil og er sådan lidt facade agtigt, jeg tror Allan han er typen der gennemskuer alle facader og vil have en der virkelig tør være sig selv. Jeg er ihvertfald ikke lige så hooked på dem som Lene og Poul, men bliver spændende næste gang. Kom endelig med flere recap..luuve it

  • Jeg synes måske, det er en lidt voldsom analyse at komme med ud fra meget få klip. I min optik var Pernilles søster ikke mere akavet end de andre. Det er bare en akavet situatione generelt.

 • Synes også Mette og Christian virker til at passe godt sammen.Christian virker måske en tand for ivrig indimellem, i hvert fald nogle at de ting, han siger til kameraet 😀

  Pernille og Allan virker lidt mindre begejstrede, umiddelbart, men det er måske fordi de bare er meget nede-på-jorden-typer.
  Og så tror jeg, Pernille er sådan en, jeg kommer til at synes er vildt irriterende på et tidspunkt, haha!

  • Jeg er totalt ligesom Pernille. Hun sætter en sjov facade op for at undgå det nære og det akavede. I hvert fald, hvis jeg har luret hende ret.

 • (Bryllups)taler på vers er bare så no go. Smertefuldt Melodi grand Prix “Doktor Død og Tandfeen” flashback. Men tror faktisk Allan er en fin fyr, hvis Pernille kan give slip.
  Der ses frem til næste recap allerede 😉

 • Kan vi lige snakke om, at yndlingspsykologen, søde søde Annemarie Bergholdt åbenbart ikke er med i år?! Først røg verdens cooleste præst, Pernille Østrem, og nu også Annemarie. Heldigvis har vi stadig Gert Martin Hald og hans rolige rooolige stemme.

  • Jeg kan ikke nikke genkendende til et eneste af de navne… Jeg går tilsyneladende ikke så meget op i eksperterne! 😀

  • Emilie, I hear ya! Annemarie og Pernille mangler heeelt viiildt. Jeg tænker, om Annemarie på grund af programmet nu har fået så mange flere klienter i parterapi, at hun ikke længere har tid!? Og om Pernille på grund af sin giga coolness har fået mange flere vielser i kalenderen? Haha 😀 I hvert fald ærgerligt for os seere 😉

Der er lukket for kommentarer.