“Syv år, Frank”

img_0488Den femte januar 2010 ringede det på min dør, og jeg fik leveret et styks meget fin, grå kat, der straks fór ind under min seng og ikke kom ud igen de næste tre dage. Jeg navngav ham Frank. Han var lige knap 10 år gammel og skulle have nyt hjem, fordi han havde været på otte måneders eventyr ude i verden, og da han kom hjem, havde hans ejere anskaffet sig en ny kat, og Frank hader andre katte.

Og således flyttede han til Østerbro, hvor han siden har fået lov til at bo alene. Ja altså, hvis man ser bort fra undertegnede. Jeg tror, han trives udmærket. På syv år er vi nået langt. Jeg anede intet om katte, før jeg fik Frank, og der er meget, man skal lære. Fx er en kats madskål per definition tom, hvis man kan skue bunden. Også selvom der stadig er masser af mad i. Hvis en kat stikker sin numse lige op i hovedet på dig, skal det forstås som et stort kompliment. Man kan sagtens lære en kat, at det er forbudt at være visse steder som fx sofabordet eller køkkenet, så længe man er indforstået med, at de regler kun vil blive overholdt, når man er i nærheden. Og så skal man endda være heldig.

Han var en af mine livs bedste beslutninger, min Frank. Lige nu sidder han ved siden af mig og bræger, fordi han ikke får nok opmærksomhed, men når jeg har udgivet dette indlæg og vil klø ham bag øret, vender han med garanti om på hælen (hvis katte har sådan nogle?) og går sin vej, fordi kattelogik er umulig at blive klog på.

I år fylder han 16. Nogle folk synes, det er gammelt for en kat, og okay, han har ikke så mange tænder tilbage, og han er for længst blevet for gammel til at lege med garnnøgler, men han har det godt, han er frisk og adræt, og jeg ser ingen grund til, at jeg ikke skulle kunne have ham mange år endnu. Verdens ældste kat blev 38 år og tre dage, ved I. Så vi har lang vej endnu. 😉

Kommentarer (54)

 • ift. tænder, hvad gør du så? Mine forældre har fået min gamle kat – efter han havde været på samme slags eventyr. Han er også begyndt at tabe tænder, og det jeg jeg meget obs på. =/

  • Frank har fået fjernet sine ved en operation, så jeg ved ikke lige, hvad man stiller op, hvis de falder ud af sig selv, men jeg ville nok tage katten til en dyrlæge for en sikkerheds skyld.

 • jeg er nok lidt kattetosset (synes nogen).. men ih altså, hvor jeg dog elsker dine indlæg om Frank 😊
  Min kat syntes bestemt også, at skålen var tom, så snart den kunne ane bunden… for den var skålen ikke halvt fuld – den var halvt tom… løsningen blev en madskål, der var rund i bunden.. på den måde var der ikke “huller” i maden – og katten var glad. Sagde nogen noget om små hjerner? 😉

 • Dejligt at få historien om, hvordan du fik din Frankemis💙
  Min mand og jeg arvede også en halvgammel hankat, da min mor døde for 6 år siden. Han gemte sig også under sengen da vi hentede ham hjem til os😼. Han er i den grad blevet vores baby, da vi ingen børn har❤️
  Dejligt at høre om en kat på 38 år. Håber både du og vi, har vores gamle hankatte længe endnu!

 • Iiih hvor er han sød den dejlige Frank 🙂 Min kat bliver 14 i år og alle vil hele tiden minde mig om at han er gammel. Men han er stadig frisk (jo okej, han har lidt gigt) og jeg forventer at han bliver mindst 38 år gammel! 😀

 • Frank er så fin, og jeg har i flere år forsøgt at overtale min kæreste til at få en kat. Han synes dog det er nærmest dyreplageri at holde kat i lejligheder.
  Hvordan har du gjort det med Frank? Jeg tænker især på at det lyder til at han førhen har gået ude og at han også er ude når han er hos dine forældre.
  Hvad er dine tanker om inde/ude katte? Andre må også gerne byde ind hvis der er nogle der har nogle facts omkring det, enten som jeg kan bruge mod min kæreste, eller som kan overtale mig til at han er på rette spor 🙈

  • Det kommer meget an på, hvordan man gør det, synes jeg. Frank er en British Shorthair, som generelt er en ret rolig race, og eftersom han var oppe i årene allerede, da jeg fik ham, var der ikke så mange problemer på den konto. Jeg konsulterede selvfølgelig med hans tidligere ejere først og havde ham også på prøve, så vi kunne se, om han trivedes, men der var ingen problemer. Selv når han er ude, lægger han sig som oftest bare til at sove et sted. Ude vs inde er en ret stor debat generelt, fordi katte jo går frit, når de er ude og dermed let bliver kørt ned, kommer op at slås eller bliver mishandlet af forkvaklede mennesker. Omvendt er det jo naturligt for de fleste katte at gå på opdagelse, så der er fordele og ulemper ved det meste. Som udgangspunkt skal man nok vælge en kat, der aldrig har prøvet andet end at være inde eller som minimum en kat, der som fx briter er kendt for at være fremragende indendørskatte.

  • Jeg har to katte som startede som inde katte og var det i næsten 6 år indtil vi flyttede i hus og nu er de så ude katte som kommer når man kalder😊 De stor trivedes som inde katte og stortrives nu som ude katte! De inde katte jeg har mødt har ikke manglet noget og de ved jo ikke hvad de går glip af hvis man får dem som killinger… håber du får overtalt kæresten👍

  • Det burde ikke være noget problem. Man plejer at sige, at hvis katten aldrig har været ude, så ved den ikke hvad den går glip af. Men jeg ville råde dig til at vælge en med et rolig gemyt (læs evt. op på de forskellige racer, eller vælg en fra internat hvor de kan vejlede dig). Begge mine katte har været 100% indeksere, men den første jeg havde var bestemt ikke egnet til det, hun havde for meget temperament. Min lille minimus er til gengæld en bangebuks, der ville dø af skræk hvis hun blev lukket ud i den store verden. Men hun nyder at blive lukket ud på altanen 🙂 Held og lykke med at overtale kæresten.

 • Troede faktisk, katte kun kunne blive de der 13-16 år, men det er nok fordi, vi havde gårdkatte (så altså ikke lige nogle, der fik tandrensninger hos dyrlægen og sådan). Så bliver de jo nok ikke helt lige så gamle, som dem der bliver passet på (og får vådfoder ;))
  Jeg håber sgu, der er mange, lange gode år i din skønne Frankemis (auto correct foreslog Frankenstein, og det er vel en slags back-up-mulighed?) endnu <3

  • Det er vist meget forskelligt afhængigt af race og liv og så’n, men op omkring de tyve er ikke uhørt i hvert fald. 🙂

 • Fik lige det skøreste mentale af en pensionist der triller rundt på gulvet og leger med garnnøgler! Næh, Frank er en flot, nobel herre, som holder sig drøngodt. Det gode ved at katte ikke smiler, er at man ikke kan se, hvor mange tænder de mangler 😉

  Stort tillykke med årsdagen, I to <3
  // http://www.moonlitmadness.dk

 • Stort tillykke med årsdagen! 😀 Katte har hæle, det er de “omvendte knæ” – katte går nemlig på tæer (beklager, hvis du ikke mente det som et reelt spørgsmål – som biolog har jeg bare lyst til at svare. :b).

 • Åh, tillykke til Franken og dig (er det mærkeligt at skrive eller?) 😉 Har selv en gammel hr på 17, som skranter lidt og har mistet en tand, men han er stadig skide skøn! Ingen tvivl om de bliver liiidt mere gnaven med alderen, men de stadig charmerende og godt selskab. Krydser fingre for Frank, den flotte, lever mange år endnu 🙂

 • Miriam, jeg er lige vågnet fra en drøm total forvirret. Fordi jeg lige nåede at læse dette indlæg, inden mine øjne faldt i, har jeg drømt om dig og Frank. Det var en redningsauktion, hvor Frank havde gemt sig i et ventilationssystem og skulle reddes ud. Total dramatisk, haha! Tillykke med jeres årsdag <3

 • Hej Miriam. Stort tillykke til den gode Frank, jeg er sikker på, at han holder mange år endnu! Lige off topic: Jeg kom til at tænke på, om du mon får sidevisninger eller hvad det hedder, hvis man læser med fra eksempelvis Feedly, når man nu kan læse hele dit indlæg der, uden at klikke ind på bloggen? Jeg vil jo så gerne hjælpe til med, at du kan få en månedsløn, der er højere end SU. Jeg ved dog ikke, om det overhovedet betyder noget, men tænkte at jeg ville spørge.

  • Hej Nina. Tak for dit spørgsmål. Umiddelbart nej. Hvis en RSS-tjeneste trækker indholdet over til dem i stedet for at sende dig videre til bloggen, så får jeg ikke sidevisningerne. Men altså, jeg har fuld forståelse for, at man ikke gider klikke ind manuelt, så det er helt okay. Så kan man måske bruge et lille affiliatelink eller noget engang imellem i stedet. 🙂

 • Elsker Frank-indlæg! Sikke en elegant gentleman, som ældes som en dyr whisky 🙂

  Min kattepige er femten og har kun fået fjernet én tand (og et bryst pga. brystkræft), og herhjemme håber vi på at nyde hende så længe som muligt 🙂

 • Eeej jeg har fulgt dig i mange år, og jeg har aldrig vidst at jeg deler føldselsdag med Frank?! Tillykke med ham!

  • Nej nej, Frank har fødselsdag d. 20 marts. Det er bare i dag, jeg fik ham. Men tillykke med din fødselsdag! 😉

   • Ved du hvad… Det kan jeg faktisk godt se, at du har skrevet, nu når jeg lige genlæser det igen igen igen. Pinligt. (Til mit forsvar, var jeg virkelig træt i går :|)

 • Kom lige til at tænke på “Den eneste ene”, hvor Mulle siger til Niller: “Syv år, Niels!” 😂😂😂 Havde du den i baghovedet?

 • Den 16. Januar har jeg haft min kat i et år, men jeg føler det er altid! Så den dag jeg kan sige syv år Nanse, er jeg ret begejstret. Tillykke med dig og Frank!

 • Årh det her indlæg gjorde mig lige glad! Min egen kat, der også var omkring ti, gik sin vej for et halvt år siden, og jeg har ikke set skyggen af ham siden. Har dog heller ikke regnet med at skulle se ham igen desværre – men nu kan det være, hvis han lige laver en Frank og kommer tilbage 😀

 • Jeg ser mig selv som rent hundemenneske, men altså Frank.. Han kan noget. 😉
  Jeg håber på, mange gode Frank år endnu.
  Min bror fortalte mig om et firma, der lavede afdøde kæledyr om til droner. Markabert? Bare en smule. En mulighed når tiden kommer? Måske

 • Han er så fin, din Frank.

  Vores huskat fylder 21 i år. Selvom hun er en gammel dame, så har hun det stadig godt (og har endnu ikke mistet nogle tænder, som jeg kan læse, at andres katte har).

  Jeg håber, at hun lever mange år endnu. For selvom jeg egentlig slet ikke kunne lide katte, da vi fik hende, så kan jeg slet ikke forestille mig ikke at have hende.

  • Navnet på hans stamtavle er Flemming Æske, men hans tidligere ejere kaldte ham bare Storemis.

Der er lukket for kommentarer.