Opskrift: Salat med flanksteak

img_0862hhNår man nu er født og opvokset i Jylland, kan det være svært at forestille sig, at der kommer en dag, hvor man bliver træt af sovs, men det skete ikke desto mindre efter 10 dages hardcore julemad, så da det blev tid til at smække en spontan nytårsmenu sammen, gik jeg i en lidt anden retning. Og det blev faktisk ret succesfuldt. Så meget at min ellers ret grøntforskrækkede far kværnede resterne 1. januar og dermed gjorde min mor lettere tøsefornærmet, fordi hun havde sat næsen op efter at gøre det samme.

Følgende opskrift giver omkring fire portioner.

Jeg lagde ud med at marinere kødet, en flanksteak, et par timer. Til marinaden skal du bruge:

2 spsk honning
2 spsk brun farin
4 spsk ketchup
1 spsk æblecidereddike
2 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg, presset (antal alt efter hvidløgsbegejstring)
salt og peber

Når kødet er færdigmarineret, steget det på en pande i ca. 6 minutter på hver side ved relativt høj varme, hvorefter det pakkes ind i staniol og får lov at hvile i 15-20 minutter. Imens forberedes salaten.

Til selve salaten skal du bruge:

1 bakke feldsalat (kan selvfølgelig byttes ud med andre salatformer, men jeg synes, feldsalat er både pænt og smager godt).
1 bakke sukkerærter
400 gram bønner
400 gram friske jordbær
150 gram grofthakkede valnødder
Løgspirer til pynt (kan udelades eller byttes ud med andet pynt, men løgspirerne ramte faktisk den øvrige smagsprofil lige i øjet)

Bønnerne skal blancheres kort – max 1-2 minutter, så de stadig er sprøde. De kan indgå både varme og kolde i salaten. Skær de øvrige ingredienser (med undtagelse af løgspirerne) i de ønskede størrelser og bland dem sammen med en vinaigrette bestående af nedenstående:

Ahornsirup
Æblecidereddike
Olivenolie
Salt og peber

Der er sikkert en opskrift på noget størrelsesforhold til ovenstående et sted, men jeg laver den altid bare på slump alt efter humør.

Anret salaten på en tallerken. Skær flanksteaken ud i tynde skiver og læg ovenpå. Slut af med løgspirer. Server og spis.

Relativt enkelt, men virkelig lækkert. 🙂

Kommentarer (2)

Der er lukket for kommentarer.