“Det er så koldt derude…”

1923880_23037583169_2326_nJeg undrer mig altid lidt over min korttidshukommelse, når det kommer til vejret. Om sommeren råber jeg højt og flot, at jeg altså klart foretrækker vinteren, fordi man altid kan tage mere tøj på, mens der om sommeren unægteligt kommer et tidspunkt, hvor man ikke kan tage mere tøj af. Og det er også rigtigt nok. Bortset fra at klokken lige nu er 18.04, og jeg ligger i min seng under to dyner og ryster af kulde. Mine negle er blålige, og mine fingre er lidt småstive i det (i ordets oprindelige betydning, jeg har ikke drukket mine fingre fulde), og lige nu synes jeg faktisk, det der vinter er temmelig skod.

Tænk, hvis man ikke boede i et land, hvor alle fire sæsoner huserede. (Nogle mere end andre. Sommer, where you at?) Tænk, hvis man i stedet boede i et af de der områder, hvor det slet ikke var nødvendigt at købe vintertøj. Hvor folk slet ikke kender problematikken i at finde vinterstøvler, der er både pæne og varme. Hvor man aldrig på vej ud af døren pludselig kun kan finde én vante. Hvor vinterblæsten ikke bider så hårdt, at man bilder sig selv ind, man snildt lige kunne tage den næste polarekspedition med Kronprins Pingo uden kny.

Lige nu ville jeg lidt ønske, jeg var rig. Eller i det mindste havde en sugar daddy, jeg kunne holde ud lang til nok til, at vi lige kunne tage et smut til Thailand. Eller Hawaii. Eller måske et sted, hvor de taler spansk, så jeg kan øve de par gloser, jeg lærte for halvandet årti siden. “Hej, ja, dos cervezas, por favor.” Egentlig drikker jeg jo helst ikke øl, men jeg ved ikke, hvordan man siger champagne…

På den anden side. Hvis man partout skal fokusere på det positive, hvilket visse brokmodstandere ville mene, så er der også ting ved kulden, der er gode. Selvom jeg fx trofast spiser risengrød året rundt, så smager den altså det bedre om vinteren. Netflix i sofaen er bare noget hyggeligere, når det er mørkt udenfor, og man har stearinlys i vinduet. Og så er der dyner. Åh, dyner, der er en af verdenshistoriens bedste opfindelser, men som om sommeren udvikler sig til en forhadt genstand, fordi den er alt for varm at sove med, men man for pokker ikke kan falde i søvn uden noget over sig?! Om vinteren kommer dynen til sin ret. Og hvis man er rigtig god, kombinerer man flere af vinterhyggens ting og spiser risengrød under dynen med Netflix på skærmen. For det kan godt ske, at sommer kan mange ting, men der kan den immervæk ikke være med…

Kommentarer (32)

 • Jeg har altid været klart sommer-menneske. Men nu hvor jeg er flyttet til Los Angeles, er jeg bare blevet ekstra kuldeskær og er jævnt utilfreds med de 16-17 grader, haha! Ej, det er værst om natten, hvor temperaturen falder til 5 grader, for de isolerer altså ikke herovre, og vi ejer ikke en radiator! Der har Danmark altså forstået, hvad det handler om. Radiatorer er life! Og isolering. Just saying. Og du har helt ret i det med dyner. Jeg har importeret min herover. 😉

 • Jeg kan så godt følge dig! Jeg har også altid sagt at jeg bedre kan lide vinter end sommer. Jeg hader at svede! Men glemmer hver sommer hvor meget jeg også hader at fryse og når det så bliver vinter, så glæder jeg mig nærmest til at svede and so on. Ond cirkel!
  Og PS. Det er langtidshukommelse.. Korttidshukommelse er vitterlig kort tid – sekunder og ikke måneder 🙂

 • jeg holder af vinter, arbejder på farbrik hvor temperaturen om sommeren kan snige sig op over 35 grader, og så er det ikke sjovt at skulle slås med ting det er 200 grader varme så hellere vinter hvor man kan have lange bukser og trøje på,

  og jeg har en ting med støvler med blokhæle de er super pæne og man virker ikke overdreesed på samme måde som hvis man har hæle på om sommeren

   • Jo for jeg er en drengepige der har det aller bedst i fjelræven bukser og nusset fleece og næst bedst i Skinny jeans, t-shirt og en sweatshrit over

 • Jeg kom bare lige til at tænke på noget, jeg altid kommer til at tænke på når du sender snaps fra badet … det er ikke at jeg ikke sætter pris på dem (jeg er vild med dem – og med din blog), men jeg er megabange for at du taber din telefon i badekarret! Seriøst! Det ville ske for mig igen og igen og igen …

 • Den spanske pendant til champagne er cava 🙂 Så bliver en evt. fremtidig tur til Spanien forhåbentlig lidt sjovere 🙂

 • Dyner! Du har så evigt ret. Dyner er the shit. Jeg gad godt jeg havde en dobbeltdyne. Ikke fordi jeg nødvendigvis skal dele den med andre end hunden, men fordi det bare er lækkert at lige meget hvor meget jeg fylder og strækker benene, så er der stadig dyne helt op til hagen, selvom jeg er 1,75 høj.

  Jeg har det lidt på samme måde som dig i forhold til kortidshukommelsen. Jeg er ikke god til 25+ fordi jeg sveder så gudsjammerligt meget. Men jeg bliver vinterdepressiv, så mørke er heller ikke rigtigt min ting… Vinter er nice, fordi jeg kan gå med høje støvler. Og jeg elsker høje støvler. Men sommer har bare stemning, at man kan være udendørs hele tiden og drikke umanerligt mange bobler og rosé.. Så alt i alt. De 4 årstider er sgu ok. Men jeg jeg skrider lige til sol i 3 uger for at slippe for lidt af vintermørket.

 • Det ENESTE!! jeg ikke bryder mig om ved sommer, er myg og edderkopper, og det bedste ved vinteren er, at de lige bliver holdt lidt på afstand, så de ikke overtager landet om sommeren. Jeg er vild med vores klima, men ynder oftere at brokke mig over vinter end sommer. Måske en ligegyldig kommentar, men jeg måtte bare ud med mine følelser.

 • Klokken er tre om natten (næsten), og jeg kan ikke sove fordi jeg ligger og tænker på hvad fulde fingre mon tænker på og hvordan de ville være, og om Disney måske skulle lave en film om det. Damn you, Miriam!

 • Jeg bor pt i Mexico og har gjort det siden juli og vejret har været det samme siden jeg kom.
  25 grader og højst lidt skyer. Jeg klager ikke men er du vimmersvej man bliver træt af at gå i det samme tøj så meget. Har jeg aldrig tænkt over før men det er bare svært at finde på undskyldninger for at købe nyt, når alt det man har fungerer ganske fint og hverken er ødelagt eller outdated.
  Jeg savner årstiderne mere end noget andet ved Danmark, og tror virkelig at jeg kommer til at værdsætte vinteren når jeg vender hjem til februar. I hvert fald i 10 minutter haha

  • Jeg kan godt sætte mig ind i, at det nok i længden ville blive lidt ensformigt. Man mister vel også lidt tidsfornemmelsen, når årstiderns skift ikke er markeret i vejret.

 • En kop varm te/glögg/kakao hjælper også gevaldigt på både hyggen og kampen for ikke at fryse 😉 – Hvis man ikke som min mand insisterer på at drikke varme drikke når de er blevet kolde 😀

  • Haha, jeg er nok lidt ligesom din mand. Eller, jeg drikker dem ikke kolde, jeg drikker dem slet ikke!

 • Endelig! Jeg er den eneste jeg kender, der virkelig holder af vinter ..
  Jeg elsker faktisk vinter så meget, at jeg ville ønske at jeg boede et sted, hvor der var koldt hele tiden 😀 .. men jeg er også en frossenpind! Sover med to vinterdyner og pakker mig fuldstændig ind, når jeg går ud.. Elsker det stadig 😀

 • Jeg bor down under (Australien) og jeg SAVNER kulde og vinter. Jeg knus-elsker efterår og vinter. At pakke mig ind i oversized strik, varme drikke, stearinlys osv.
  Især her i julen – det føles ikke særlig julet, når det er 38 grader.
  Vinter og kulde rocks i min verden!! 🙂

  • Kæft mand, I har jo også en million grader for tiden! Det er der ikke meget Winter Wonderland over…

Der er lukket for kommentarer.