Bagslag

img_0319I år var første år, jeg gav mig i kast med de såkaldte “pressedage”. Det betyder essentielt, at de (utroligt mange!) københavnske PR-bureauer holder åbent hus, og så kan man komme og netværke og kigge på alle deres ting. Det er på mange måder lige præcis den slags, der får folk til at tro, at blogging ikke er et rigtigt job, for der er både cupcakes og goodiebags, og man bliver sådan set bare hængende, indtil man ikke gider mere/skal videre til næste sted – eller er nødt til at flytte sig fysisk fra kagen for at være sikker på, man ikke spiser mere.

De fleste steder får man også en rundvisning og bliver introduceret for nye og kommende produkter fra bureauets forskellige brands. Idéen er selvfølgelig, at man bliver skrækkeligt inspireret og forhåbentlig smider nogle af produkterne på sin blog, som I derefter får lyst til at gå ud og købe. Det er jo en business. Realiteten var imidlertid, at jeg fik lyst til at købe hele lortet selv. Jeg har virkelig ikke skyggen af selvkontrol. For første gang i årevis kommer jeg ikke til at have den mindste smule problemer med at lave en alenlang ønskeseddel til jul.

Men jeg tyvstartede alligevel i sidste uge. For en af de ting, jeg så til pressedagene, var denne boblebad fra Sephora. Og altså, hvis der er noget, jeg ikke mangler mere af, så er det boblebad. Jeg har mere eller mindre nok til det næste årti… Men jeg har ikke noget, der er lyserødt? Med glimmer?! Og således røg ovenstående altså i min kurv, da jeg spottede den i butikken i sidste uge. Den kostede 70 kroner, hvilket helt ærligt er røvdyrt, og min mor kommer til at give mig en større skideballe, når hun læser det her, men jeg kunne ikke dy mig.

Det er vigtigt at huske at købe julegaver til sig selv også…

PS: Det er i dag, det store julevent løber af stablen! Kommer man ikke selv, kan man med fordel følge med på instagram (@miriampoulsen) og snapchat (miriam.poulsen).

Kommentarer (24)

 • Det der glimmer ryger direkte ud i naturen, når du skyller det ud :((((
  Jeg blev også fristet af det ved første øjensyn, men tanken om at spise en fisk og opdage glimmer i den fik mig meget langt væk fra at købe den.

  • Ej Ditte, det er altså noget fis. Vandet ryger direkte fra mit afløb ud på et rensningsanlæg, hvor det bliver renset fra både glimmer, sæbe og hvad der ellers kan befinde sig der. Præcis det samme, der sker, når du skyller ud i toilettet eller skyller mikroskopiske madrester ud gennem køkkenvasken. Vores rensningssystem er altså mere avanceret end som så.

   • Jeps, det ryger forbi rensningsanlægget, hvor det bliver renset for op mod 99% af de ting der er i. Men der er stadig en risiko for at lidt ryger ud i naturen. Efter en meget lang og kompliceret process selvf.

    • Johanne, det er sandt, at renseanlægget ikke tager ALT, men glimmerstykker i den størrelse der? Det snupper sandfanget langt det meste af uden problemer – det får ikke rask væk lov til at løbe ud i havet.

   • Ej Miriam, det er altså ikke helt noget fis. Rensningsanlæg opfanger rigtig nok mellem 80 og 99 % af mikroplasten, der ellers ville ryge direkte ud i havet. Men det slam, der er tilbage bruges som gødning på markerne og ender jo så i naturen.

    Når det er sagt er dit boblebad nok ikke det største problem. At vaske en fleecetrøje udleder eks. 1 million partikler pr. vask, mens der i en tube skrubbecreme er ca. 400.000 partikler. Men mange bække små, og det er måske nemmere at starte med glimmerbadet end fleecetrøjen…

    Se her http://www.nejtilmikroplast.dk/mikroplastens-rejse/

    • Helene, jeg erkender, at alt ikke bliver taget i rensningsanlægget, men at skrive, at glimmeret “ryger direkte ud i naturen”, det er altså noget fis. 😉 Dette er jo essentielt den samme situation, som den jeg for nyligt havde oppe med veganere, der prøver at få folk til at spise plantebaseret. Der er uendeligt mange ting, man altid kan gøre bedre miljømæssigt, og det må være op til det enkelte menneske at sætte en grænse. Jeg har ikke et problem med at spise kød, gå i glimmerbad eller bruge skrubbecreme, men jeg kunne så til gengæld aldrig finde på at købe en fleecetrøje. 😉

     • Så vidt jeg kan læse den første kommentar så forsøger hun bestemt ikke at trække noget ned over hovedet på dig. Hun fortæller dig et fact. Naturen og rigtig mange fisk er fyldt med mikroplastik fra alle vores beatyprodukter. Det tager cirka et minut at søge sig frem til mange artikler om fisk fyldt med plastik så det er bestemt ikke noget fis, men den uhyggelige sandhed.

     • Ej, det må jeg altså indrømme, at jeg synes, er noget mærkeligt noget at sige. En ting er, at man ikke har lyst til at spise mindre kød (selvom jeg bestemt også synes, man bør det), hvor man reelt giver afkald på noget, men at man ikke gider gå uden om miljøbelastende ting, der hvor der findes masser af alternativer, synes jeg altså er lidt underligt – eller i hvert fald, at man ikke vil tage det til sig til en anden gang, når man lærer noget nyt 🙂
      I øvrigt – hvorfor må det være op til det enkelte menneske at sætte en grænse? Miljøproblemer belaster jo alle og ikke kun dem, der begår “fejlen”. Ikke fordi nogen af os er perfekte, heller ikke jeg selv, men jeg synes da, alle bør gøre deres ypperste for i hvert fald at finde miljøvenlige alternativer, når de er nemt tilgængelige.

     • Jeg kan godt forstå glimmertrangen! Jeg skal vist igang med at bruge mit badekar lidt oftere. Jeg tænker, jeg har skåret tilstrækkeligt ned på skyllemiddel til at kunne forsvare et glimmerbad, men betyder det så, jeg skal skille mig af med mit herregrimme hyggesæt i fleece? Oh, the struggles. (Jeg er i øvrigt ikke samme menneske som første kommentator, hvis nogen måtte undre sig.) Rigtig meget held og lykke med det store juleevent!

     • Hvorfor mener du at det er noget fis at det ryger direkte ud i naturen? Hvad tror du at rensningsanlægget gør med det de har renses vandet for? Sender det til månen? På den ene eller anden måde ender plastikken jo ude i naturen. Dit argument for at du sætter din grænse for hvad du kan gøre for at skåne miljøet et andet sted end andre ændre da ikke på hvor plastikken ender op henne og gør det dermed ikke til ‘noget fis’, som du selv skriver.

     • Mikroplast er et område, som er vigtigt at fokusere på, når vi taler om miljøet!
      Derfor kan jeg godt forstå Dittes kommentar – for der vil unægteligt blive afledt mikroplast ud i havet af det der produkt.
      Men selvfølgelig – alt med måde. Du vil gerne have det der produkt, nogle vil gerne spare penge ved at fravælge at købe økologiske produkter og nogle vil bare have den der øjenskygge, selvom produktet måske er testet på dyr.
      I stedet for at skyde folk ned, som har et interesseområde, som de går op i og gerne vil gøre opmærksom på, så synes jeg, at man i stedet skal lære og lytte til hinanden. Det er jo ikke bare “noget fis”. Mikroplast er et reelt problem.

     • Kamilla, for at starte en konstruktiv debat, er det vigtigt at alle parter er interesserede i debatten – ellers er der ingen, der får noget ud af den. Jeg er ikke interesseret i denne debat, og jeg har ikke opfordret til den. Derfor synes jeg, det bliver upassende uopfordret at forsøge at opstarte en debat, fordi jeg viser et produkt frem, man er uenig i. På nøjagtig samme måde som hvis en veganer kommenterer på et billede af en bøf, eller hvis jeg selv begyndte at fortælle om industriens dyremishandling på et billede, hvor en person bar pels. Miljøet er ikke et fokusområde, jeg har lyst til at have på bloggen, og jeg har andre hjertebørn, jeg hellere vil give plads til. Hvis man vil diskutere miljø, så skal man være velkommen til det, men det bliver altså ikke herinde.

      Kamilla skrev ovenstående kommentar samtidig med, at jeg lukkede debatten, hvorfor jeg kun syntes, det var fair at udgive den. Debatten er nu lukket. Der er masser af steder på nettet, hvor denne type diskussioner er velkomne, og jeg opfordrer til, at man finder et sådan sted i stedet. 🙂

 • Der er få gode ting ved Sephora i Odense, man har ikke mulighed for at blive fristet af deres forskellige sæber (herunder den skumbadsdims der), for de sælger det slet ikke…

 • Jeg var slet ikke klar over/har ikke skænket det en tanke, hvor alle vores efterladenskaber ryger hen. Og det er jeg faktisk lidt ked af, at jeg ikke ved bedre eller tænker den længere ud.

  Tak for info! Går ellers meget op i miljøet og er også blevet vegetar, efter det er gået op for mig, hvor meget skadelig landbruget er for miljøet. Hmm. 🙁

 • Maj-Britt. Ja, det gør hun. Men hun fortæller mig det fact med et formål – at påvirke eller belære. Og det er, i min optik, ikke rette tid eller sted. Det er sandt, at der er mikroplast overalt, men så er spørgsmålet, hvor meget man er imod mikroplast. For mig er det ikke en af de dalige hovedpiner. Jeg har mange andre emner, jeg hellere vil fokusere på.
  Mig: Med mindre noget er ulovligt, så er det op til den enkelte at sætte en grænse, Sådan er det. Det er vel egentlig ikke diskutabelt, selvom nogle mennesker mener, det burde være anderledes. Man kan sagtens undvære kød, og man kan sagtens undvære glimmerboblebad og makeup. Der er absolut ingen forskel på de to i min bog.
  A: Det er noget fis, at det ryger DIREKTE ud i naturen. Det gør det ikke. Det kommer igennem en lang og snørklet proces på et rensningsanlæg, hvor noget bliver brændt, noget bliver til gødning, og der generelt venter en forskellig skæbne, alt efter hvor i processen, noget bliver sorteret fra.

  Overordnet: Jeg lukket dikussionen her. Der skal altid være plads til uenighed, og jeg respekterer jeres holdninger, men jeg har ingen interesse i at lægge platform til miljødiskussioner. Det er ikke den slags indhold, jeg prioriterer, og det er helt bevidst. 🙂

 • Sikke en debat. 😂 Det der glimmer-noget… når man bader med det i vandet, har man så glimmer over hele kroppen bagefter? Jeg overvejer at købe det til mine niecer (har desværre ikke selv badekar), men jeg tror, deres mor vil foretrække, at der ikke er glimmer over det hele bagefter. 😊

   • Okay. Så tror jeg, at jeg springer uden om dem med glimmer. 😉 Kan huske, du lavede et indlæg om flere forskellige slags, så det smutter jeg lige forbi igen.

 • Alle: Når jeg skriver, at en debat er lukket, så er den lukket. Om man er enig med mig eller ej, så udgiver jeg ikke flere kommentarer relateret dertil. Respekter venligst det. Jette: Dine kommentarer falder ind under ovenstående, men hvis jeg ser den slags fra dig igen, så bliver du simpelthen IP-bannet. Ikke om jeg vil finde mig i at blive talt til på den måde.

 • Det er af yderste vigtighed med gaver til sig selv og du kunne ja.. ha købt et par Roccamore sko fx! Meget dyrere! Så er 70 Kr jo altså ingen sag. Jeg har trøste forkælet mig med pibe julekalender og et tv2 Play abonnement så jeg kan se Pyrus for før er jeg ikke rigtig i jule stemning!

Der er lukket for kommentarer.