Miriam tester: Shapewear

collage.shapewear.

Annonce: De to Triumph-produkter er modaget gratis til test, og indlægget indeholder desuden affiliatelinks.

Jeg har testet alle fire produkter over en længere periode. De har alle været på ved flere anledninger og er blevet vasket flere gange for at teste kvaliteten på sigt. Heldigvis har ingen af produkterne vist tegn på ændring over tid. Jeg ville virkelig gerne have testet et par fra H&M også, men fuck me, de er udsolgt i alt over en størrelse M konstant! Det må blive, hvis der kommer en toer en dag. 🙂

Nummer 1
Hvad: VRS Shapewear shorts (mit eget nydelige billede, fordi den slags ikke findes online.)
Hvor på kroppen: Fra midt på lårene til taljen.
Hvor meget: Omkring 90 kroner i Føtex og Bilka.
Holde-ind-barhed: 1½ ud af 5.

Elastikken på de her shorts er simpelthen ikke stram nok til at holde tingene ordentligt inde. Shortsne udbløder overgangen mellem ens buler en smule, men det er det. Jeg bruger dem om sommeren, hvis jeg fx har en let gennemsigtig kjole på eller til at undgå chub rub, og dertil fungerer de fremragende, men som shapewear er de lidt en fiasko.

Nummer 2
Hvad: Triumph Countouring Sensation Shapewear trusse
Hvor på kroppen: Fra ballerne til taljen.
Hvor meget: 349 kroner hos Zalando.
Holde-ind-barhed: 3 ud af 5.

Jeg foretrækker personligt shapewear i shortsform, men det kan unægteligt være upraktisk, hvis det fx er sommer, og man har en kort kjole på. Der er en trusse mere praktisk og er man generelt til tangatrusser er de her ikke noget dårligt bud. De er sågar overraskende pæne af shapewear at være. Men… Jeg er virkelig ikke god til den type trusser her. De sidder fint, når man først tager dem på, men efter noget tid finder elastikken sig til rette midt på ballen, hvor den borer sig ind, så man ender med fire baller i stedet for to, og det er altså ikke fedt. Vær desuden obs på, at de er meget store i størrelsen. Gå i hvert fald en størrelse ned.

Nummer 3
Hvad: Triumph Second Skin Sensation Shapewear shorts
Hvor på kroppen: Fra midt på lårene til lige under brystet.
Hvor meget: 299 kroner hos Zalando.
Holde-ind-barhed: 4 ud af 5.

Det her er suverænt det mest behagelige shapewear, jeg ejer. Stoffet er tyndt og blødt, men stadig effektivt. Jeg er vild med, at shortsne går til under brystet, så man kan eliminere den der irriterende delle lige under bh’en også. Nemme og behagelige at iføre sig og have på, men ligesom trusserne ovenfor er de er meget store i størrelsen, hvilket forklarer, hvorfor de har fået en noget lunken anmeldelse på Zalando. Jeg skulle fx ned i en medium(!) for at ramme den optimale effekt.

Nummer 4
Hvad: Maidenform Shapewear shorts
Hvor på kroppen: Fra midt på lårene til lige under brystet.
Hvor meget: 299 kroner hos Zalando.
Holde-ind-barhed: 5 ud af 5.

De her shorts er skabt til at holde ting på plads. De er hverken synderligt behagelige eller elegante, og det tager mig godt 10 minutter og alle mine armkræfter at komme ned i dem, men til gengæld strammer de alting virkelig godt ind. Ligesom Triumph-shortsne går de til lige under brystet med samme fordele. Ulempen ved de her er, at det er en kamp at få dem af og på, og det er ret ufedt, hvis man nu er til et helaftenevent, hvor man ind imellem skal tisse. Af selv samme årsag (tror jeg), er der i bunden af shortsne en stor, ahem, revne, så man ikke behøver tage dem af hver gang. Men altså… Jeg testede blandt andet dem her på min 30-års fødselsdag, og selv da jeg engang efter midnat var godt snaldret, kunne jeg ikke få mig selv til at tisse igennem det dertil designede hul. Det er simpelthen for mærkeligt, og jeg ville med garanti tisse ud over mig selv!

Kommentarer (38)

 • Jeg har kun forsøgt mig med shapewear et par gange, men jeg får så sindssygt ondt i maven, når jeg har det på. Som om mine tarme bare ikke kan lide at blive mast sammen…er det normalt? Skal man bare vænne sig til det eller hvad?

  • Jeg tror, det er meget forskelligt fra person til person. Jeg oplever som regel lidt ubehag de første par minutter, indtil min krop ligesom vænner sig til trykket, men aldrig deciderede smerter. I så fald tror jeg ikke, jeg ville synes, at det var det værd.

  • Anonym oplever jeg også hvis de er for små. Synes generelt det er ubehageligt med shapewear – men det med smerter har jeg prøvet i et par der var for små 🙁

 • Hvad med rul ned/rul op – altså bliver benene i shortsne siddende eller glider de op og hvad med dem, der sidder op til bh’en – de ruller ikke ned når man f.eks. sætter sig?

  • Dem, der går op over taljen, kan godt lige kræve, at man har tungen lige i munden, når man tager dem på – for der kan de godt rulle lidt, men når først de sidder der, har jeg aldrig oplevet, at de ruller ned igen af sig selv. Jeg har aldrig haft problemer med benene. Hvis de kan glide op, så er de for store!

 • Muligvis utrolig besynderligt spørgsmål men jeg er bare SÅ nysgerrig; får man ikke virkelig ondt i maven? Eller vejrtrækningsbesvær? Og pres på blæren? Undskyld hvis det er upassende men jeg dør af nysgerrighed!!

  • Haha, altså, nej, det jo ikke korsetter fra 1800-tallet! 😀 Jeg har hørt om enkelte mennesker, der får ondt i maven, og man kan også godt risikere at skulle på toilet, når man først ifører sig dem, men overordnet set bemærker jeg slet ikke, at jeg har dem på efter de første ti minutter. 🙂

 • Det her kan godt være en lidt stalker agtig kommentar. Men det er nu altså fordi jeg også følger lidt med på snapchat. Nu har jeg jo ventet på en blog der fortæller den der lidt vilde nyhed og hvem ham gutten du snakkede om er. Og så er det næste indlæg at du har testet shapeware? Altså bliver jo nødt til at have de gode der. Meeeen kan snart ikke vente. Måske skulle der stå spoiler alert, men hvis det er, så må du jo lade være med at udgive min kommentar! 🙂 ok. Total utålmodig Miriams Blok fan! 🙂

  • Wait, what? Hvis du snakker om de nyheder med bloggens fremtid, som jeg delte på Snappen tidligere i dag, så går der nok lige et par dage, før der kommer et indlæg om dem. Men jeg aner ikke, hvad du mener med en gut? Hvilken gut?

  • Det var ham der Benjamin. Aner ikke hvem fyren er. Sorry, hvis det er sådan en Doh-viden alle ved! 🙂 men jeg vil vente i spænding for at høre mere om nogle dage! Tak for en fed blog!

 • Super god anmeldelse.
  Jeg har prøvet dem fra Zizzi, og over maven sidder den bare super godt men mine lår er åbenbart det større, så ved sømmen gør det ondt efter nogle timer.
  Kan du anbefale nogle andre eller om jeg skal gå en str. op? Jeg vil nemlig gerne ha shorts lige som dig 🙂

  • Du kan prøve at gå en størrelse op og se, om du synes, de bliver for løse på maven, men det kan også bare være, at Zizzis pasform ikke passer til dig, og du skal prøve et andet mærke. I så fald vil jeg anbefale nummer tre eller nummer fire i dette indlæg. 🙂

 • Hej Miriam
  Jeg har selv et par a’la nr. 4 som er sindsygt effektive, men svære at få på. Tippet er at tage et par nylonstrømpebukser på under, så glider den lige så nemt op over lår og numse 🙂
  Knus

 • Hvor er det fedt, jeg anede ikke at chub rubs var en thing! Nu er mine fremtidige somre med ødelagte tykke svedlår reddet

  • Jeg har også hørt, at det skulle hjælpe at smøre cremedeodorant mellem lårene, men jeg aner ikke, om der er hold i det! 😀

   • Der ER hold i det. Det hjælper også under bryst og mave, hvis den slags er tilfældet… brug dog helst en antiperspirant uden parfume. ?

  • Ellers kan jeg anbefale at smøre olivy baby care mellem lårene! Det hjælper så godt og holder virkelig længe!

 • Super dejligt indlæg. Jeg leder mest efter noget, der netop fungerer under kortere sommerkjoler (og ikke strammer ret meget, er mega sart), så hvordan er størrelserne på de første? 🙂

  • Altså, elastikken er som sagt ikke særlig stram, så du kan gå efter enten din normale størrelse eller størrelsen under, uden jeg kan forestille mig, du vlle synes, det blev for stramt. Men husk, at de første går til midt på låret, så du skal måske overveje en trusse eller nogle shorts med kortere ben i stedet. 🙂

  • Hvis du bare leder efter shorts til at have under en kjole – og som ikke fungerer som shapewear – kan jeg anbefale Pieces! De har nogle rigtig gode, som sidder til, så de ikke krøller op/ned, men som samtidig slet ikke strammer. De fås også i forskellige længder og i både sort og hvid! Jeg bruger dem hver dag 🙂

 • Jeg har en del erfaring med H&M’s modeller og har lidt forskellige varianter af dem derhjemme og jeg synes altså ikke de er videre fantastiske desværre :-/
  jeg bruger “shortsne” som almindelige shorts i str M under kjoler etc. for at ha en sikkerhed hvis kjolen flyver/kravler op – men ikke pga deres opstammer effekt (som jeg slet ikke synes de har – uanset hvor lille en størrelse jeg så vælger) og hvis jeg vælger Small så synes jeg de ruller op af lårene og lægger sig i pølser

 • Hej Miriam
  Jeg overvejer at købe nr 4, men da jeg skal bruge den under en meget stram kjole ville jeg høre om du synes at de “skære” i låret? Altså om man kan se hvor shortsne slutter. Håber det gav mening 🙂 Jeg har et par forskellige varianter, som alle gør det nemlig.

  • Ja, man kan helt sikkert se, hvor de slutter. Jeg er bange for, at det næsten er uundgåeligt, for hvis de ikke strammer til, så holder de jo heller ikke noget inde. Jeg har dog aldrig oplevet, at det kunne ses, når jeg har fået resten af tøjet på, men hvis det kan de med dine andre par i den kjole, så tror jeg også, det vil gøre det med dem her. Desværre!

 • Hej Miriam.
  Jeg har netop brugt din guide og link til at købe shapewear. Jeg købte nr. 4 i en M, men der er altså ingen, ahem, revne. Don’t get me wrong, det er ikke, fordi jeg drømmer om at få lov til at tisse gennem mit tøj, det kan jeg såmænd snildt undvære. Men det fik mig til at tænke på, om linket mon linker et forkert sted hen, når nu produktet ikke matcher din beskrivelse? De var heller ikke særlig svære at få på overhovedet, men på dig lød det, som om det var en kamp. Det er selvfølgelig en anden krop og størrelse, men hvad jeg lige kan vurdere, er jeg ikke særlig meget mindre end dig, og hvis du kæmpede så meget med L, at det næsten gav mening med en revne, burde jeg have kæmpet sygt med M. Og ja, igen – manglende revne, så er der mon gået noget galt i dit link? På mærket står der ‘Light Control’ under tre stjerner, hvor kun den ene er fyldt ud, så det indikerer desværre heller ikke en abnormt opstrammende effekt.
  Kh Gitte

 • Er der nogen som har et godt råd til en shapewear type, når man ligner en der skulle have født for en måned siden?? Altså noget der virker seriøst? Har prøvet diverse trusser og synes faktisk, det kun fremhæver maven, og det er jo ikke den vej vi skal! Skulle nok tabe mig 10 kg, men det har jeg ikke lige “tid til” nu og her ( hvad der vel også er årsagen til, at vi vælger shapewear???)

 • Mht at tisse, så er det en overvindelse. Det kan sagtens lade sig gøre, når der er revne i (det hedder åbent skridt med overlapning) ????? også når man er fuld ? personligt ville jeg aldrig iføre mig “heldragter” uden, da jeg aldrig ville få tingene på rette plads, hvis jeg var varm eller havde drukket?
  Tak for god anmeldelse☺️

Der er lukket for kommentarer.